![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
kupowanie na Allegro
Ostatnio planuje pewne większe bardziej luksusowe zakupy kosmetyków kolorowych i ... zainteresowała mnie tez oferta kosmteyków na Allegro- głównie z powodu cen ( po tym co wuidzialam na Okęciu na przykład w naszych drogeriach uprawiane jest rozbójnictwo!)...nie kupowałam jednak nic wcześniej i bardzo sie boje że trafie na jakieś podróbki albo testery (hm ciekawe skąd?) i będę rozgoryczona...jak sie przed tym ustrzec? czy warto kupować na Allegro? czy sa zaufani sprzedawcy ? pomóżcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: kupowanie na Allegro
Hmmm... o Allegro nie jestem w stanie duzo powiedziec, ale kupilam juz wiele kosmetykow luksusowych na ebay.de i zawsze bylam zadowolona, ostatnio kupilam samoopalacz Diora, dziewczyna uzyla go tylko raz, wiec butelka byla pelna, a zaplacilam 7 euro...
Jesli zdarza Ci sie byc na jakims niemieckim lotnisku, na przyklad w Monachium lub we Frankfurcie to polecam sklep Travel Value z artykulami bezclowymi, zwykle kilka euro taniej. mfg svenja ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm... o Allegro nie jestem w stanie duzo powiedziec, ale kupilam juz wiele kosmetykow luksusowych na ebay.de i zawsze bylam zadowolona, ostatnio kupilam samoopalacz Diora, dziewczyna uzyla go tylko raz, wiec butelka byla pelna, a zaplacilam 7 euro...
Jesli zdarza Ci sie byc na jakims niemieckim lotnisku, na przyklad w Monachium lub we Frankfurcie to polecam sklep Travel Value z artykulami bezclowymi, zwykle kilka euro taniej. mfg svenja ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja parę razy coś z kosmetyków kupiłam, raz sprzedałam. Myślę, że na allegro można znaleść kilku uczciwych sprzedawców, którzy oferują to, co piszą. Ale nie podam Ci żadnych konkretnych osób, bo sama z 4x coś kupiłam i to zazwyczaj tanie zestawy i za każdym razem u innego sprzedawcy. Popytaj się dziewczyn, które częściej robią zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja czesto robie zakupy na allegro, kosmtyki tez tam kupuje i sama conieco sprzedaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
top lista sprzedawców..-
wkleje tutaj watek z forum gazety..
![]() ![]() pzd http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...322&a=14917322 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
top lista sprzedawców..-
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
top lista sprzedawców..-
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
top lista sprzedawców..-
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
PRZEPRASZAM :((( , przegladarka cos nawala:(((n/t
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Re: top lista sprzedawców..-
no to jest dobry pomysl, tylko ze ja zadko kupuje kolorowki i perfumy na allegro bo w sumie uzywam wszystkiez avonu ( siedze w tym wiec mam czesto za darmo) czesciej kupywalam sprzety i ksiazki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Re: PRZEPRASZAM :((( , przegladarka cos nawala:(((n/t
Ja czasem uczestniczę w aukcjach na Allero i oprócz jednego oszusta, nie spotkałam się z podobnymi przypadkami;
czego się nauczyłam - nie kupować ubrań, nie kupować niczego ponad sumę 150 zł. Książki, kosmetyki, drobiazgi (biżuteria) są w cenach bardzo korzystnych. Poza tym bardzo dobrą metodą jest umawianie się ze sprzedającym przed wzięciem udziału w aukcji - pytanie się o takie rzeczy, jak możliwość zwrotu (reklamacji) wg jakich zasad, czy można towar odebrać osobiście, o bliższe szczegóły łącznie ze źródłem pochodzenia. Jeśli ktoś sprzedaje książke za 20 zł, oszukiwanie kupującego mu się tak naprawdę nie opłaca. Nie chodzi tylko o agresywnego negatywa, którego może dostać, ale też o konsekwencje prawne albo wywalenie z allegor, jeśli 3 osoby złożą podobna skargę. Dla 50 zł to sie nie opłaca. Ale mnie oszukano na płaszczu, który kupiłam szybko i za cenę 200 zł. To był rodzaj szmaty niewartych tych pieniędzy, nie byłam w stanie go zwrócić, sprzedawcę zablokowało Allegro, na jego koncie zaczęły sie pojawiać opinie innych użytkowników typu "złodziej, oszust, wysłałem/am pieniądze, po tym fakcie urwanie kontaktu, żadnej przesyłki". Ale mimo tego doświadczenia uczestniczyłam w aukcjach nadal, tylko ostrożniej i nie kupowałam niczego wartego dużych pieniędzy.
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
ja kupiłam kosmetyki ATW od goscia "pawdor" z Torunia. Byłam bardzo zaskoczona paczką, ponieważ nie wpłaciłam ani grosza, a on juz mi przysłał kosmetyki. Oczywiście należnosc uregulowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Ja powiem krótko, bałabym się czegokolwiek kupić na Allegro, gdy widzę jakie podróby są tam oferowane. Przecież tam kupić oryginalny kosmetyk czy cokolwiek innego to już chyba łatwiej trafić szóstkę w totka. Widziałyście tusze Hugo Bossa czy Lancome " 4 w jednym" które w rzeczywistości nie istnieją ? Albo torebki Gucciego za 200 zł ? Czytanie komentarzy niewiele daje, gdyż wielu kupujących boi się wystawić negatywa w obawie ,że również takowego dostanie. Ponadto wiele kupujących nie do końca orientuje się w ofertach firm i nie wie co kupuje-sama osobiście czytałam recenzję podkładu Hugo Bossa- gdzie laska pisała " Produkt oryginalny, sprzedająca przemiła .Wielki pozytyw". A jak on może być oryginalny jak Hugo Boss w ogóle nie produkuje podkładów ?
Osobiście wolę pójść do perfumerii i zapłacić drożej a mieć pewność ,że kupuję oryginalny produkt. Gdy miałam problem z pieniędzmi wybierałam tańsze kosmetyki- bo wolę posmarować twarz Erisem czy Daxem i pomalować rzęsy Lorealem, niż produktami niewiadomego pochodzenia. Takie jest moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
bzdura jest twierdzenie, jakoby wiekszym prawdopodobienstwem byloby trafienie 6 w totka, niz kupienie oryginalu na allegro.
Wystarczy zdrowy rozsadek i odrobina inteligencji, by nie dac sie oszukac. Na allegro kupuje od 3 miesiecy i jakos nie zdarzyla mi sie"Wpadka". Po to poszczegolne firmy maja strony firmowy, by zobaczyc na nich czy istnieje produkt oferowany przez sprzedawce. A produkty lancome typu tusz 4 w 1 czy kremy shiseido za 50zł, to groteska i zadna rozsadna kobieta nie da sie na to nabrac. Owszem, na allegro jest WIELU oszustow, ale to nie znaczy ze sa nimi wszyscy. Zajrzyj moze na watek, ktore przekleilam chociazby z gazety, wypowiada sie tam wiele klientow allegro , a polecane sa te same osoby (i zadna z nich nie sprzedaje tuszy hugo bossa, czy perfum w penach). Radzilabym wiec wieksza powsciagliwosc w szafowaniu opiniami ![]() pzd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Wyraziłam swoją opinię o Allegro, mam do tego prawo, Ty masz prawo mieć inne zdanie na ten temat. Jedna drugiej nie przekona. Jak Ci pasuje kupuj tam sobie co chcesz, ja nadal twierdzę,że nic tam bym nie kupiła. Tyle ode mnie. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię kupować na allegro, zwłaszcza ksiażki i perfumy = to chyba taka forma hazardu dla mnie, dreszczyk emocji itd. Sama nic nie sprzedaję i nie mam zamiaru. Na allegro jest masa podrób - słynne peny, tusze Bossa, kremy pod oczy Shiseido w poj. 20 ml. Ale osoby które to kupują, są sobie winne, bo cały czas się o tym trąbi na różnych forach czy grupach, można sobie wszystko posprawdzać na stronach danych firm itd. To samo się tyczy torebek LV np - ale taka dyskusja się już tu toczyła. Nie kupiłabym markowych okularów czy torby na allegro. Kosmetyków pielęgnacyjnych też nie (choć ostatnio zrobiłam wyjątek, ale dlatego ze znam b.dobrze sprzedającą_. Bardzo lubię kupować perfumy w ten sposób, miniaturki które kolekcjonuję, jest dużo zapachów u nas nie do zdobycia. Znam się na perfumach nieźle jak mniemam, i potrafię odróżnić podróbę. Nie zdarzyła mi żadna wpadka w ciągu półtorarocznej bytności na allegro. Kupuję nie tylko dla siebie, ale dla siostry, przyjaciółki. Allegro jest tez o tyle cennym źródłem że można tam kupic rzeczy u nas niedostępne - np podklady estee lauder które u nas są wszystkie bardzo ciemne.
Księżycek, pozdrawiam ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
eloo
Ja kupuje czesto na allegro i fakt, ze mozna trafic na podrobke jakos mnie nie dziwi... wszedzie mozna trafic na bubel! nawet w dobrej drogerii mozesz kupic kosmetyk przeterminowany np. Wiele kosmetykow nie posiada daty waznosci na opakowaniu niestety. Przegladajac oferty na allegro przegladaj dokladnie komentarze i jesli masz watpliwoscie wejdz na strone producenta kosmetyku i sprawdz czy zgadza sie wszystko zgadza. Polecam sprzedawce: -oriana- mozna u niej kupic praktycznie wszystkie kosmetyki markowe za cene czesto wiele nizsza niz ta w sklepie. pozdrawiam ika
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Re: kupowanie na Allegro-do Marty
ale do czego chcesz mnie przekonac? ("jedna drugiej nie przekona").DO tego ze na Allegro jest duzo oszustów?-zgadzam sie, do tego ze ludzie kupuja nie wiedzac CO kupuja i wystawiaja pochopne pozytywy?-dalej sie zgadzam.
A"kupuj sobie co chcesz", zabrzmialo niemalze, jak przekonanie, ze jestem klientką owych wspanialych sprzedawców Hugo bossa, czy magicznych podkładow Lancoma nie istniejacych w realu. Sama niedawno zrobilam krotka liste osob sprzedajacych podroby perfum i peny, zeby ludzie wiedzieli, czego sie wystrzegac (chyba ze sami CHCA kupowac badziew ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pzd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, właśnie przeczytałam ten wątek i chciałabym się podzielić swoimi doświadczeniami. Na podróbę na Allegro nacięłam się raz i był to bodajże mój pierwszy zakup. Potem byłam już mądrzejsza i od tamtej pory nie zdarzyło mi się to ani razu. Mam kilku wypróbowanych sprzedawców u których kupuję. Moja rada jest taka: najlepiej nie kupować perfum nagminnie podrabianych (Dune, Tresor, Hugo Boss, Miracle, i innych). Takiego np. Guerlaina jakoś nikt nie podrabia.
A co do Dionetu: zajrzałam na tę stronę i ceny są niesamowicie niskie. Czy nie wydaje się wam to podejrzane. Czy macie jakieś doświadczenia z kupowaniem w tym sklepie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
maja niskie ceny, ale wziaż wyzsze niz na beczłowkach, wiec-nie nie dziwia mnie te ceny.Chociaz rozumiem, ze w porownaniu z cenami w polskich perfumeriach moga sie wydawac zanizone. Trzeba jednak brac pod uwage, ze mamy chyba najdrozsze kosmetyki w Europie.
o DIONECIE jest mnostwo watkow na gazecie-na forum uroda, a takze na forum prywatnym -perfumy. Sa uczciwi, przesylki sa realizowane w ciagu tygodnia, do zakupu sa dodawane probki. POnadto Dionet byl polecany bodajze w Glamour. pzd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dorzucę swoje 5 groszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za informację. Po prostu trudno mi było uwierzyć, że takie Extravagance d'Amarige 100 ml może u nich kosztować 360 zł, podczas gdy w Sephorze ok. 500 zł (nawiasem mówiąc brzmi mi to co najmniej humorystycznie). Nie wiem jakim cudem się jeszcze nie natknęłam na tę perfumerię. Dzięki za namiar i pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Smoczyco, takze kupuję trochę kosmetyków na Allegro od sprawdzonych ludzi i także, tak jak Ty, odczuwam przy tym pewien rodzaj podniecenia
![]() Mam pytanie odnośnie perfum ,boję się kupowac tam zapachy, ale na miniaturki chętnie bym się skusiła. Jakich sprzedawców mogłabys mi polecic? Pozdrawiam Cię serdecznie Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
hej, mam nadzieje, ze Ci nie przeszkodzi, ze odpowiem tez
![]() miniaturki ma duzo osob..i to nie -konkretnych sprzedawców ![]() ![]() arkadino179 mmagu magdaderk 1363 kajka76 yareq1 ps..nie boj sie kupowac tam zapachow ![]() ![]() ps2- jest jeszcze kosmetyk2004, sprzedaje probki po 10 sztuk jednego zapachu. (i to zapachy albo w polsce nieznane, albo wycofywane ![]() buzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
i jeszcze _quark_ :) n/t
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Gosieńko, Księżycek już Ci odpowiedziała
![]() ![]() Allegro to straszne zoo, jest tam mnóstwo oszustów i drobnych cwaniaczków, ale są i rzetelne osoby. W kolorówke zaopatruję się ciągle u tych samych osób, i jestem więcej niż zadowolona, wszystko nowe, świeże, oryginalnie zapakowane i to jeszcze z bogatszą paletą kolorów niż to co jest dostępne u nas... Sama pamiętam jak rok temu dokładnie wkleiłam tu na forum linka do płyty odchudzającej ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrówka ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
aa..no to juz wiem, kim jestes Smoczyco
![]() ![]() ja na allegro nie jestm tak dlugo, wiec nie wiedzialam, ze wczesniej mial kosmetyki wycofane z oferty juz ![]() a peny, tak jak mowilas, miala kiedys read_in_english..tak?Mozl iwe , ze teraz sie rehabilituje ![]() ![]() pzd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam pięknie. Też już kupowałam kosmetyki u mmagu, on wzbudza zaufanie i jest dla mnie jak najbardziej wiarygodnym sprzedawcą.
Kupuje tez Chanel u klubofazy. Też wszystko w jak najlepszym porządku. Polecam z czystym sumieniem. Ericossos też jest ok. Poza tym wyznacznikiem dla mnie jest cena. Jeśli za Shiseido podkład (nowy) ktoś chce 40 zł, to już wiem, że tu nic nie kupię. Przecież w sklepie kosztuje to koło 200 zł! Uznaję rozsądną cenę. Tak żeby sprzedawca coś zarobił, a klient był zadowolony, że trochę taniej kupił niz w sklepie. Natomiast do perfum nigdy nie mogłam się przekonać. Zawsze wydawało mi się, że jeden ma inne zdjecie produktu, a u innego ten sam flakon przedstawiał sie jeszcze inaczej. Bądź tu mądra. Dziękuję jeszcze raz. Pozdrawiam Was Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak myślicie , czy miniaturki perfum też podrabiają ??? Bo ja również kolekcjonuję ale czasem zastanawiam się czy są One oryginalne czy też nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.