|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
soczewki kontaktowe-allegro??
Czy któraś z Was kupowała na allegro soczewki kontaktowe, i czy była zadowolona? Jeśli tak to od którego? Ceny u optyka mnie wykańczają a tam jest dużo taniej....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: soczewki kontaktowe-allegro??
Hej! Ja kupiłam soczewki u Gooraka już drugi raz.Długo czekałam na przesyłkę, ale tyle soczewek za taką kwotę...Było warto
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja też polecam Gooraka na allegro
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziękuje dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
eleonora27 napisał(a):
> Nie kupuję na allegro, bezpieczniej a równie tanio jest tu: http://www.sklep-soczewki.pl to jest najtańszy sklep jaki odkryłam. 6szt. softlens confort za 70zł!!! Kupowałaś tam? Moje soczewki są tam o ponad 100zł tańsze..
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jakos nie mam zaufania do kupowania soczewek poprzez internet. czy moge miec pewnosc, w jakich warunkach sa przesylane?? ale u mnie jest seria optykow "Optical Christex" nie wiem, czy jest to siec ogolnopolska, ale oferuje ona znizka 15%dla uczacych sie. ja, hmm, po skonczeniu uczelni korzystalam ze znajomych posiadajacych legitymacje. 3 miesieczna B&L kosztowaly mnie tam 54zl.
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
sarenka napisał(a):
> eleonora27 napisał(a): > > Nie kupuję na allegro, bezpieczniej a równie tanio jest tu: http://www.sklep-soczewki.pl to jest najtańszy sklep jaki odkryłam. 6szt. softlens confort za 70zł!!! > > Kupowałaś tam? > > Moje soczewki są tam o ponad 100zł tańsze.. Tak Sarenko, kupywałam i jestem bardzo zadowolona. Składasz zamowienie, wysyłają Ci maila, potwierdzasz, ukazuje się, że wysłane i po kilku dniach dostajesz paczkę- schemat zakupów w tym sklepie ![]() Wcześniej kupywałam soczewki na innej stronie: http://www.mojesoczewki.pl/, lub wttp://www.szkla.com/ Z tej pierwszej strony bardzo dbają o klienta, dzwonią aby potwierdzic zamowinie, musze przyznac, ze bardzo lubilam ten sklep, ale jak odryłam ten taniuśki to go porzuciłam. Sarenko a jakie soczewki nosisz? I jak zawsze kupywałaś? pozdr. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() W każdym razie niedługo kończy mi się ważność tych 'podstawowych' - u okulisty byłam całkiem niedawno, więc chyba w jakiś sposób mogłabym usprawiedliwić zakup soczewek bez konsultacji ![]() Ja też na każde oko muszę mieć inną paczkę ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Proszę
![]() Wiesz, że ja też się zaczęłam zastanawiać nad topaz blue ![]() ![]() ![]() ![]() pozdro wszystkim soczewkowcom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
sarenka napisał(a):
> W każdym razie niedługo kończy mi się ważność tych 'podstawowych' - u okulisty byłam całkiem niedawno, więc chyba w jakiś sposób mogłabym usprawiedliwić zakup soczewek bez konsultacji ![]() Jeśli masz parametry, spokojnie możesz sobie kupić sama soczewki, nawet bez usprawiedliwienia, albo po prostu zczerze mozna powiedziec, że "kupiłam sobie sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
To bardziej usprawiedliwianie się przed samą sobą niż np. okulistą
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a tak sie wtrące w temacie.. to Wy musicie za każdym razem mieć recepte na soczewki i przychodzić po nią do okulisty??? ja przychodze do optyka (jak jeszcze kupowałam u optyka bo sprawiłam sobie zapasik na allegro) i mówie jakie chce i dostaje, bez pokazywania recepty, recepte co prawda mam tak starą i korzystam z niej jak potrzebuje nowe okularki, a u okulisty nie byłam hoho,
odnośnie wątpliwości jednej wizażanki co do allegro, paczka od Gooraka była porządnie zapakowana, soczewki z długą datą ważności, zapakowane w oryginalne pudełko (kupowałam komplet nie jedną pare).
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
sarenka napisał(a):
> To bardziej usprawiedliwianie się przed samą sobą niż np. okulistą ![]() ach rozumiem ![]() Zuzanka napisał(a): > to Wy musicie za każdym razem mieć recepte na soczewki i przychodzić po nią do okulisty??? Nie, źle zrozumiałaś, po prostu jeśli przychodzę do okulisty on odrazu sprzedaje mi soczewki, jakby w cenie wizyty, czasem okuliści są tak nachalni, że trzeba się tłumaczyć. Myślałam, że właśnie Sarenka szuka usprawiedliwienia przed okulistą, ale też źle zinterpretowałam jej słowa: "W każdym razie niedługo kończy mi się ważność tych 'podstawowych' - u okulisty byłam całkiem niedawno, więc chyba w jakiś sposób mogłabym usprawiedliwić zakup soczewek bez konsultacji [zwłaszcza, że trzymam pudełka i wszystkie parametry mam na nich podane]..". "To usprawiedliwić" dotyczyło usprawiedliwienia przed samym sobą, a nie okulistą, teraz zrozumiałam, mam nadzieję, że też wszystko pojęłaś ![]() Zresztą soczewki nie są na receptę ![]() pozdr. el. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
nie no wiem że nie są na recepte.
ale nigdy też nie zdarzyło im się żeby okulista próbował sprzedać mi soczewki... pierwsze były "na recepte" i parametrami z tej recepty kieruje sie przy zakupach ![]() zresztą nie ważne, SOCZEWKOWCY WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIE!!!! ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
http://www.sklep-soczewki.pl/index.php?cPath=30_36
ciut taniej, ale ja używam Acuvue2 J&J w Ostrowie płacę 106zł.w Warszawie stoją po 115-117zł a na stronie 100zł + koszt przesyłki jeśli się nie mylę. Za to płyn Complete Comfort Plus 360 ml 39zł... najtaniej nabyłam ten płyn w Kaliszu za 48zł. ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zuzanka napisał(a):
> a tak sie wtrące w temacie.. to Wy musicie za każdym razem mieć recepte na soczewki i przychodzić po nią do okulisty??? ja przychodze do optyka (jak jeszcze kupowałam u optyka bo sprawiłam sobie zapasik na allegro) i mówie jakie chce i dostaje, bez pokazywania recepty, recepte co prawda mam tak starą i korzystam z niej jak potrzebuje nowe okularki, a u okulisty nie byłam hoho, Nie w tym rzecz, po prostu uważam, że to nierozsądne korzystać z okularów/soczewek i nie pojawiać się w ogóle u okulisty. Oczy to dość delikatny narząd. Wizyty kontrolne są wskazane - zwłaszcza gdy używa się soczewek kontaktowych. I o to mi chodziło. O tłumaczenie samej sobie, że już w tym roku byłam na kontroli wzroku ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Zuzanka napisał(a):
> ale nigdy też nie zdarzyło im się żeby okulista próbował sprzedać mi soczewki... Mi też nie ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
to teraz poczułam się winna że nie odwiedzam okulisty i nie dbam właściwie o oczka, a nie dbam.....hmm czas to naprawić
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Zuzanka napisał(a):
> ale nigdy też nie zdarzyło im się żeby okulista próbował sprzedać mi soczewki tzn. nie okulista lecz optyk, który mieści się drzwi obok okulisty ![]() ![]() Nefretete napisała(a): > ciut taniej, ale ja używam Acuvue2 J&J w Ostrowie płacę 106zł.w Warszawie stoją po 115-117zł a na stronie 100zł + koszt przesyłki jeśli się nie mylę. Zauważyłam, że na tej stronie wyjątkowo tanie są produkty Bauch&Lomb. Soczewki, płyny itp. innych firm nie odbiegają cenowo w porównaniu z cenami tychże produktów w innych sklepach ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Re: soczewki kontaktowe-allegro??/ do sarenki
Sarenko, czy nosisz takie soczewki 3-miesięczne?
http://www.sklep-soczewki.pl/product...products_id=38 Ja mam na każdym oku inną moc, a w tym sklepie chyba trzeba kupić 4 sztuki o takiej samej mocy. Wysłałam do nich @ i czekam na odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.