![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
o cenach na allegro....
jestem w szoku, dzisiaj dostalam ulotke reklamowa z tesco i jest w promocji zestaw do przedluzania paznokci metoda zelowa w cenie 189zl. a na allegro wysyp tych wlasnie zestawow w cenie 200-250 a nawet wiecej. czy sprzedawcy na allegro sa az tak pazerni czy kupujacy tak naiwni???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: o cenach na allegro....
A ja za to kupuje na allegro tusz Loreal Paris Double Extension za 19,50 zł a w sklepie dawałam prawie 50 zł.
Ale ja juz chyba nałogowo używam tego tuszu więc cena w sklepie też mnie nie przerażała ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
każdy chce zarobic a skoro kupujacym nie chce sie szukac tanszych rozwiązan lub nie wiedza o tym ,ze na alegro nie jest taniej to ich sprawa.
podobnie jest z kupującymi którzy wydaja na tusz diora 20 zł i uważają ,ze zrobili super interes na "oryginalnym "kosmetyku. pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja dostaje tusz zawsze orginalnie zapakowany i nie ma róznicy między tym ze sklepu a tym co otrzymuje.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ceny na Allegro są albo wyższe od tych w sklepach albo tańsze tylko o niewielką sumę,ale i tak jak się zapłaci za przesyłkę to wyjdzie drożej.
W maju zauważyłam,że na aukcjach są klapki Inblu-japonki-droższe niż w sklepie firmowym ładne było moje zdziwnienie i napisałam tej osobie,która to napisała,że takie postępowanie jest nie fair-klapki były ok 42-45 zł,a z sklepie z 25-30 (teraz już dokładnie nie pamiętam)to ta Allegrowiczka odpisała mi,że to jest biznes.O zgrozo miała klientów na ten towar :|
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no własnie to jest biznes pozatym nie w kazdym miasteczku sa sklepy firmowe np.inblue a dojazd i cała podróz tez kosztuje .
pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
To nieprawda, ze rzeczy z Allegro sa tylko troche tansze, przynajmniej nie wszystkie - przykladem sa kosmetyki apteczne typu Vichy czy La Roche Posay. Mam kilku ulubionych sprzedawcow i tam sie zaopatruje, wychodzi mi O WIELE taniej niz w najtanszej aptece we Wroclawiu (na Olawskiej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja na allegro kupuje tylko to co wiem, ze jest tansze niz w sklepie (nawet po doliczeniu kosztow przesylki).
Jeszcze mi sie nie zdarzyło abym dostała nieoryginalny produkt. Roznice w cenie miedzy sklepem a allegro zazwyczaj wynosily 10-20 zł. Czasami naprawdę się opłaca (z resztą myślę, że gdyby były same droższe rzeczy to allegro nie cieszyłoby się takim powodzeniem).
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Zgadzam się ze svenją.
Sama sprzedaje i kupuje na allegro. Zawsze przed zakupem sprawdzam, czy w jakimś sklepie nie jest to tańsze i czy to oryginał lub czy razem z przesyłką będzie mi się to opłacało. Jest oczywiście wiele osób, które przesadzają bo np. zaopatrują się w Mediamarkcie lub jeśli chodzi o kosmetyki w pobliskiej hurtowni. a potem sprzedają trożej na allegro... Allegro to wielki "bazar" trzeba wszystko sprawdzać, przemyśleć porównać i nie kupować pod wpływem chwili. Ogólnie jestem zadowolona z zakupów - ostatnio kupiłam sobie piękny puder Diora - za 3/4 ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Kamilanet napisał(a):
> > Allegro to wielki "bazar" > trzeba wszystko sprawdzać, przemyśleć porównać i nie kupować pod wpływem chwili. > > Zgadzam się! Allegro to bazar! ![]() ![]() Pozdrawiajki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja też lubię kupować na allegro a szczególnie znjdować takie okazje , mogę sie pochwalić że dziś przysłano mi śliczne buciki które kupiłam za 51 zł. a normalnie widzę je za przynajmniej 150 zł. i np. golf taki z dokładanymi rękawami dałam 20 zł. a widziałam wszędzie przynajmniej od 50 zł........
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
svenja napisał(a):
> w najtanszej aptece we Wroclawiu (na Olawskiej ![]() ja tak trochę nie na temat - svenju dzięki Ci wielkie, że napisałaś o tej aptece (w którymś we wcześniejszych watków)!!! Dzisiaj wyruszyłam po Hydraphase XL i zrobiłam przelot po kilku aptekach. Na Oławskiej zdobyłam kremik 15 zł taniej niż był w GD i to jeszcze z mleczkiem gratis. Cieszę się, jak głupia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o ceny kosmetyków górnopółkowych to zgadzam się,że jest pełno perełek na Allegro,ale za to na kosmetykach tańszych nie ma praktycznie różnicy-ostatnio widziałam błyszczyk do ust z serii AA za 4,95,a w sklepie za taki dałam 5,5.Więc różnicy nie ma w ogóle.
![]() |
#14 |
Gość
|
Dziewczyny, a jak to jest z perfumami, bo zawsze zastanawialo mnie dlaczego ich ceny na Allegro sa o wiele nizsze niz np w perfumeriach. Skad te osoby biora tak tanie perfumy?? Kupilam niedawno na Allegro fajny zapaszek, za ktory kiedys (kupujac go w normalnym sklepie) zaplacilam 3-krotnie wiecej. Jak to mozliwe? Zaznaczam, ze perfumy te zostaly mi dostarczone w oryginalnym opakowaniu, buteleczce i zapach byl identycznie zniewalajacy...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
julita napisał(a):
> Dziewczyny, a jak to jest z perfumami, bo zawsze zastanawialo mnie dlaczego ich ceny na Allegro sa o wiele nizsze niz np w perfumeriach. Skad te osoby biora tak tanie perfumy?? Kupilam niedawno na Allegro fajny zapaszek, za ktory kiedys (kupujac go w normalnym sklepie) zaplacilam 3-krotnie wiecej. Jak to mozliwe? Zaznaczam, ze perfumy te zostaly mi dostarczone w oryginalnym opakowaniu, buteleczce i zapach byl identycznie zniewalajacy... ![]() ja jestem własnie na etepie poszukiwanie perfum w dobrej cenie (Deep Red)i dzis przeglądałam oferty na allegro i jako źródło pochodzenia podawane są likwidacje perfumerii, nietrafione prezenty, adzis zastanowił mnie jeden sprzedający, który napisał że te perfumy to prezent od znajomego własciciele perfumerii w Hiszpani. Otworzyłam inne oferty sprzedającego i naście innych perfum to były rózwniez prezenty od kolegii z Hiszpanii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
jezeli chodzi o perfumki z allegro to mi sie zdaje ze pochodza z kradziezy.
niedaleko mnie w sasiednim bloku mieszka takie mlode malzenstwo i ten facet wlasnie jesat powszechnie znany jako "sprzedawca" perfum. w swoim audo ma caly bagaznik zaladowany, do wyboru do koloru ![]() no i wlasnie oni co jakis czas jezdza do hiszpanii, potem wracaja z 5 walizkami ![]() myse ze duzo ludzi tak robi, przynajmniej tu gdzie ja mieszkam, blisko niemiec duzo u nas jest kradzionych perfumow i kosmetykow ktorepotem moznma kupic sobie na gieldzie za smieszne pieniadze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ale milo, bardzo sie ciesze, ze tam zajrzalas
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Niektórzy ludzie sami chcą więcej zapłacić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
natii4 napisał(a):
> Ceny na Allegro są albo wyższe od tych w sklepach albo tańsze tylko o niewielką sumę,ale i tak jak się zapłaci za przesyłkę to wyjdzie drożej. > W maju zauważyłam,że na aukcjach są klapki Inblu-japonki-droższe niż w sklepie firmowym ładne było moje zdziwnienie i napisałam tej osobie,która to napisała,że takie postępowanie jest nie fair-klapki były ok 42-45 zł,a z sklepie z 25-30 (teraz już dokładnie nie pamiętam)to ta Allegrowiczka odpisała mi,że to jest biznes.O zgrozo miała klientów na ten towar :| Ja zrobiłam niedawno tak samo, z dziewczyną która sprzedawała kalendarze o 10 zł drożej niz w ksiegarni. Napisałam dlaczego tak robi a ona mi napisała, że życie to bizns a pierwsza zasada brzmi drożej sprzedać niż się kupiło.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Na allegro różnie bywa, jak i w zyciu
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Smoczyca napisała:"Prosty przyklad - na allegro od jakiegoś czasu pojawiają się Meteoryty Guerlaina z nowej wiosennej kolekcji - różowe i bezowe - w cenie 210/220 zł (teraz już chyab spadły w cenie). Ja swoje kupiłam w Sephorze za 184 zł. A ludzie licytują "
owszem ludzie licytują bo jak wiadomo nie wszedzie jest Sephora (eshh te zielone dziury ![]() wiec lepiej zalicytowac za 210 plus przesyłka -wychodzi taniej . pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Re: o cenach na allegro..../perfumy
mi się zdaje że sprzedawcy perfum np. ze szczecina mają je z wolnocłówki z promów. Właśnie zamówiłam dwie buteleczki i zobaczymy co to bedzie....
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę,że ludziom się poprostu nie chce wyjść na miasto czy pojechać na zakupy do innego miasta wolą iść na Allegro i zapłacić drożej....
Do Pauli78-kto powiedział,że trzeba jechać tylko po jeden produkt do większego miasta-kupisz 2-3 rzeczy taniej niż na Allegro i jeszcze wyjdziesz na prostą. Ja od zawsze byłam maniaczką pięknych butów i aż mnie serce ściska jak czasami widzę na Allego piękne butki,ale wiem,że kupowanie tam obuwia jest w moim przypadku totalnie bezsensowne-wiadomo,że każdy producent ma swoje oznaczenia wielkości i np. raz mamy 38,a raz 39.Ja w ogóle mam dziwaczne stópki ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Allego to wielka giełda towarowa, gdzie kupujący chciałby kupić jak najtaniej a sprzedający sprzedać jak najdrożej. Biorąc pod uwagę ceny z allegro trzeba zwrócic uwage na kilka istotnych spraw:
1.Towary które mają wyższe ceny mają też klientów, a dlaczego? Własnie być może dlatego, że jak ktoś pochodzi z małej miejscowości, gdzie nie ma markowych sklepów a produkty z nich może dostać tylko na allegro to albo kupi po droższej cenie albo pojedzie do dużego miasta(wtedy doliczy koszty podrózy i może wyjść i tak drożej) Albo poprostu zdaza się tak, że bywają allegrowicze którzy chcą naprawde sporo na tym interesie zarobić i własnie czekają na takich kilentów, którzy nie orientują sie że w sklepie cena może być niższa. Tak samo można spotkać takich co sprzedają po niższej cenie i jest to okazja, a sprzedawać taniej mogą z wielu powodów (np.nie trafiony prezent, nie przydatna rzecz, likwidacja sklepu, kradzież, kupione coś na promocji, towar z defektem-kupiony tanio poprawiony i sprzedawany juz bez skazy, i wiele innych jeszcze powodów) Są też ludzie na allegro, którzy ciągle coś tam sprzedają i kupują więc to staje się ich pracą i własnie dlatego muszą miec ceny nieco wyższe żeby mieli sami co na tym zarobić a nie stracić. Pozdr.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
dokladnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
dokladnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> Smoczyca napisała:"Prosty przyklad - na allegro od jakiegoś czasu pojawiają się Meteoryty Guerlaina z nowej wiosennej kolekcji - różowe i bezowe - w cenie 210/220 zł (teraz już chyab spadły w cenie). Ja swoje kupiłam w Sephorze za 184 zł. A ludzie licytują " > > owszem ludzie licytują bo jak wiadomo nie wszedzie jest Sephora (eshh te zielone dziury ![]() > wiec lepiej zalicytowac za 210 plus przesyłka -wychodzi taniej . > pzdr > paula Ech no widzisz Paula, o tym nie pomyslałam (ja to niby w wielkim mieście mieszkam, ale wielu rzeczy to u mnie też nie ma, niestety). Pozdrówka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
natii4napisała :"Do Pauli78-kto powiedział,że trzeba jechać tylko po jeden produkt do większego miasta-kupisz 2-3 rzeczy taniej niż na Allegro i jeszcze wyjdziesz na prostą."
nie kazdego stac żeby pojechac i kupic wiecej kosmetyków a po jedna sie nie opłaca a zapewniam cię ,ze takie wyprawy bardzo dużo kosztuja . ja najczesciej jeżdzę do poznania (sephora ,ikea,itp)i gdyby nie to ,że dysponuje służbowym (sic)autem nie zdarzałoby sie to czesciej niz 1 w roku. pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Re: o cenach na allegro..../perfumy
tak czytam ten wątek i dziwi mnie dlaczego oburzacie się na tych co sprzedają drożej niż w sklepie, do głowy by mi nie przyszło napisac do kogoś "jakim prawem sprzedajesz 2 razy drożej" ???
ceny są umowne to raz, dwa że jeżeli ktoś sprzedaje to na ogół po to by zarobić, (mówię o sprzedawcach "hurtowych") jaki miałby sens w bawienie się w handel jeżeli miałby sprzedawać poniżej opłacalnej ceny?? a jeżeli są amatorzy zakupów to tym bardziej nie rozumiem czemu na nich nie zarabiać, na tym polega handel, jeżeli komuś nie odpowada cena niech kupi gdzie indziej... mają racje ci co odpowiadają że to ich biznes za ile sprzedają, czy idziecie do jednej perfumeri oburzac się że w drugiej dany kosmetyk jest 30 zł taniej??? i jakim prawem oni zdzierają z naiwnego klienta??? sorki ale zupełnie tego nie rozumiem, ceny dyktuje rynek, jeźeli jest masa ludzi którzy są wstanie dać 300 zł za jakiś superkrem, który mógłby kosztować 50 zł to czemu na nich nie zarobić?? nie wiem czemu niektóre z was oczekują że allegro to "same superpromocje", porównajcie ceny z np. jakimiś sklepami internetowymi (daleko nie trzeba szukać) chyba było już kilka dyskusji na temat opłacalności i dlaczego ceny są jakie są ... same piszecie że biegacie po paru np. apptekach żeby gdzieś kupić taniej, allegro to jedna z taki "aptek do wyboru"- nie pasuje szukasz dalej,a może dla kogoś innego to będzie własnie ta najlpesza oferta. pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> nie kazdego stac żeby pojechac i kupic wiecej kosmetyków a po jedna sie nie opłaca a zapewniam cię ,ze takie wyprawy bardzo dużo kosztuja . > ja najczesciej jeżdzę do poznania (sephora ,ikea,itp)i gdyby nie to ,że dysponuje służbowym (sic)autem nie zdarzałoby sie to czesciej niz 1 w roku. > pzdr > paula Hehehe Do której Sephory wpadasz w Swadzimiu czy Komornikach ![]() Ja też korzystam z zakupów w Poznaniu i jeżdżę przynajmniej co 1-2 miesiące min.Mieszkam w połowie drogi między Zieloną a Pozaniem i wolę do Poznania się wybrać zrobić lepsze,większe zakupy niż nie kupić nic w Zielonej co mi sie ostatnio zdarza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.