![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolejna allegrowa oszustka:(
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41592876
podroba jak 103, a ludzie sie nabieraja.. szkoda, ze allegro nic z tym nie robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: kolejna allegrowa oszustka:(
Allegro na tym zarabia
![]() Kiedyś zdarzyło mi się kupić podróbę, sprawa otarła się o doniesienie na Policję, administracja Allegro aktywnie współuczestniczyła w próbach uzyskania zwrotu pieniędzy od nieuczciwej sprzedawczyni, w końcu się udało - ona oddała mi kasę, a ja jej odesłałam towar. Byłam PEWNA, że Allegro zamknie jej konto. Ale gdzie tam, widziałam że "moją" podróbę sprzedała następnie na kolejnej aukcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze Allegro bedzie wspierac zlodziei i oszustow - podrobek jest wiecej, niz oryginalow, wiec zysk z prowizji ogromny. A w weryfikacji siedza dziewczeta, dla ktorych wydaje sie oczywiste, ze Chanel moze wypuscic 5-pietrowy puder w kompakcie tylko w jednym malym miasteczku w Belgii i tylko w ilosci 16 sztuk
![]() ![]() ![]() Z jednej strony rozumiem Allegro - nikt nie lubi tracic pieniedzy - z drugiej nie rozumiem beztroski, podrobki sa pochodzenia "z garazu pana Kazia" i nie wiadomo, jakiej alergii mozna po tych swinstwach dostac. Btw - identyczne podroby sprzedawane sa tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41245848 Zastanawiam sie - jak bardzo glupie, zdesperowane albo zyjace w zabitej dechami dziurze musza byc osoby, ktore potrafia wydac na oslep tyle pieniedzy na cos, co u "ruska" dostana za 30 zl? Chec postawienia na poleczce czegokolwiek, byle mialo napis Dior czy Chanel i zeby kolezanki zazdroscily jest porazajaca. Btw - Dior tez upada http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41361470 ze o Chanel nie wspomne http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41461464 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze Allegro bedzie wspierac zlodziei i oszustow - podrobek jest wiecej, niz oryginalow, wiec zysk z prowizji ogromny. A w weryfikacji siedza dziewczeta, dla ktorych wydaje sie oczywiste, ze Chanel moze wypuscic 5-pietrowy puder w kompakcie tylko w jednym malym miasteczku w Belgii i tylko w ilosci 16 sztuk
![]() ![]() ![]() Z jednej strony rozumiem Allegro - nikt nie lubi tracic pieniedzy - z drugiej nie rozumiem beztroski, podrobki sa pochodzenia "z garazu pana Kazia" i nie wiadomo, jakiej alergii mozna po tych swinstwach dostac. Btw - identyczne podroby sprzedawane sa tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41245848 Zastanawiam sie - jak bardzo glupie, zdesperowane albo zyjace w zabitej dechami dziurze musza byc osoby, ktore potrafia wydac na oslep tyle pieniedzy na cos, co u "ruska" dostana za 30 zl? Chec postawienia na poleczce czegokolwiek, byle mialo napis Dior czy Chanel i zeby kolezanki zazdroscily jest porazajaca. Btw - Dior tez upada http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41361470 ze o Chanel nie wspomne http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41461464 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ops, przepraszam, wyslalo sie dwa razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tez kiedys sie dziwiłam ,że ludzie kupują tego typu podróby pisałma kiedys do sprzedawcy ale odpowiedzial mi ,:"że ma to w du.. bo on natym zarabia" no i w sumie ma racje .
podróbkami powinny zajac sie firmy kosmetyczne bo to im powinno zalezec na wysokiej jakosci i autentycznosci produktów my tego nie zmienimy. zdarza się ,że taka podróba jest świetnym kosmetykiem który nie uczula ,swietnie sie trzyma i jest wydajny -czego więcej chciec ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
chomique napisał(a):
> > Btw - identyczne podroby sprzedawane sa tu > http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41245848 W dodatku większość z tych 88 kolorów się od siebie nie różni ![]() Beztroska Allegro wynika chyba po części z tego, że podróby są praktycznie nie do udowodnienia, a zainteresowane firmy scigają je szczątkowo (tzn. gdybyśmy masowo zaczęły słać maile np. do Lancome, z linkami do podobnych aukcji, pewnie by zareagowali, ale w miejsce tych podrób szybko wyrosną inne :///) Mam kilku wyprówanych allegrowych sprzedawców, wydaje mi się też, że generalnie potrafię odróżnić aukcje z oryginałem (nawet okazyjnie wycenionym) od aukcji ze szmelcem, ale np. perfum już w ogóle boję się na aukcjach kupować, najwyżej jakieś miniaturki, coś używanego, ale o kupnie na prezent, w pudełku i folii, nie ma mowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
czesto Kupuje na allegro ale kosmetyki bardzo rzadko , ostatnio kupilam jednak maly tester Givenschy Organza .Ale wiecie co dziewczyny to byla nietypowa podroba bo opakowanie tego malego testerka BYLO Oryginalne natomiast zawrtosc Juz Nie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a ja ponieważ sie jestem laikiem totalnym i ucze sie od Was
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Oj, to widac po prostu - na przyklad http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41784165 - sztandarowa chamowa i juz
![]() ![]() Inna rzecz, ze to, lagodnie mowiac, malo realne, zeby firma tej klasy umieszczala swoje produkty w beznadziejnym pudeleczku z beznadziejnymi aplikatorami, ludzaco podobnym do Ruby Rose itp ![]() Poza tym zawsze masz grupe pl.rec.uroda i firum wizazu - wystarczy wleic link, zeby ktos rozwial Twoje watpliwosci - i grupowiczki, i wizazanki zdecydowanie na kosmetykach sie znaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Re: kolejna allegrowa oszustka:( A co sądzicie o tym??
Czy ktoś wiedział taki komplet Clinique i czy ktoś kupował u Babbette?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41252256 Moja koleżanka kupiła u niej szminkę Clinique i dziś przy długich deliberacjach, oglądaniu z każdej strony i smarowaniu się ![]() Dlaczego ta dziewczyna ma takie niskie ceny? Moja koleżanka kupiła szminkę Clinique za 25 zł ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
tanie, bo np to nie pelnowymiarowy, albo nawet pelnowymiarowe, ale GWP
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Helena napisał(a):
> Czy ktoś wiedział taki komplet Clinique i czy ktoś kupował u Babbette? Babbette to 2 wcielenie Babsss, posiada oryginalne kosmetyki, w większości miniaturki, GWP itd, ale oryginały z pewnością. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Asieńko
![]() ![]() Przepraszam za swoje niedouczenie ![]() PS - jak maluszek????
![]() |
#15 |
Gość
|
Helena napisał(a):
> Dziękuję Asieńko ![]() GWP (Gift With Purchase) ma często mniejszą pojemność niż pełnowymiarowy produkt, opakowanie często jest inne, np. zamiast srebrnych nakrętek zielone, albo zamiast dozownika z pompką jest nakrętka, zamiast złotych napisów są szare... są generalnie mniej atrakcyjne (opakowania). Firmy też często wypuszczają zestawy kosmetyków i mają one oznaczenia "not for individual sale", "not for resale" lub coś w tym stylu. > PS - jak maluszek???? Coraz bardziej pomysłowy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Gość
|
Jeszcze wtrącę się do allegrowego wątku
![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=40990385 i sprzedawca wiarygodny. Może któraś z Was używała tego cudu i poradzi czy warto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
pixie_76 napisał(a):
> ale np. perfum już w ogóle boję się na aukcjach kupować, najwyżej jakieś miniaturki, coś używanego, ale o kupnie na prezent, w pudełku i folii, nie ma mowy ![]() Oj, to się zaniepokoiłam troszku ![]() ![]() ![]() I grycek, i sprzedawcy tacy jak Mateusz124 czy gregorydek sprzedają perfumy w bardzo atrakcyjnych dla mnie cenach - jednoczesnie sa to sprzedawcy polecani na wizazu czy forum gazety jako "pewni", handlujący oryginałami... Pomijając dywagacje nt. skąd chłopcy mają dostęp do tak tanich perfum - Pixie i inne dziewczyny, czy wg was to jest mało prawdopodobne, by jednak były to oryginały? Pliss, odpowiedzcie, bo bardzo mnie ta sprawa nurtuje - właśnie przymierzam sie do zakupu Lolitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
nie martw sie, podobnie jak Smoczyca, kupuje praiwe wylacznie na allegro perfumy.
jeszcze sie nie nacielam. sa oryginalne ![]() pzd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ja kupiłam perfumy od Szylla i jestem zadowolona. Oryginalne, trzymają bardzo długo.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Żandarm na emeryturze
|
Oj! Trochę mnie zaskoczyłaś tą podróbą testera. Dotąd sądziłam, że testery są stosunkowo najpewniejsze, bo siłą rzeczy sprzedaje się je taniej i bardziej opłaca się zrobić podróbę "normalnego" opakowania. Możesz napisać od kogo kupiłaś (na priv, jeśli nie chcesz na forum)? Wpiszę gn... na czarna listę.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
napisze cos jeszcze, co za kazdym razem powtarzam
![]() Te perfumy, na allegro nie sa az TAKIE TANIE, jak nam sie wydaje ![]() ![]() pzd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Księżycku, ja akurat porównuję ceny z allegro z cenami z niemieckiego Douglasa, które też sa dość wysokie.
Ostatnio znajomy kupował perfumy na promie - za Givenchy Very Irresistible 50 ml zapłacił ok. 170 zł , podczas gdy ja kupiłam je - bardzo okazyjnie, miały bowiem uszkodzoną folię i minimalnie wgniecione pudełeczko - za 132 zł z kosztami przesyłki. Mnie też się wydaje, że jest kilku sprzedawców - wymienionych już w tym wątku - u których możemy bez obaw zaopatrywać się w perfumki... ach, perfumki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Izucha, nie podważam oryginalności perfum oferowanych przez sprzedawców, których wymieniłaś, nigdy u nich nic nie kupowałam. Po prostu przyjęłam założenie, że zapachy u hurtowników z Allegro to za duże ryzyko.
Poza tym, jak pisała Księżycek, aukcje oferujące oryginalne (?) zapachy nie są wcale aż tak okazyjne, przeważnie warto odczekać do okazji typu zakupy w bezcłówce, albo i nawet tylko w innym kraju, gdzie perfumy nie są obłożone aż tak wysokimi akcyzami i marżami... Nie znaczy to jednak, że nigdy nie skuszą mnie aukcje! ![]() ![]() Ale każdy z tych produktów był i napoczęty i bez pudełka, no na prezent się nie nadawał. I właściwie nigdy wcześniej nie szukałam po aukcjach perfum do podarowania, ale teraz Mama zamarzyła o "Allure", w Sephorze cena jest z kosmosu, a ja nie mam nerwów przedzierać się przez gąszcz aukcji z podróbami tego hiper-popularnego zapachu ![]() Stąd też moje zainteresowanie strawberrynet.com ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Pixie, właśnie wybieram sie do Frankfurtu - mogę sprawdzić w Douglasie, ile kosztują te perfumki (tym bardziej, że wczoraj widziałam tam informację o 10% obnizce - nie wiem, czy z okazji Walentynek czy innego ważkiego powodu
![]() Co do perfum na allegro - właśnie czaję się na dwa ulubione zapachy, uzywane, po bardzo okazyjnej cenie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, Izucha, to byłoby interesujące oblukać ceny w niemieckim Douglasie! Ostatni raz byłam w jakimś chyba z rok temu, ale wiem, że oni tam potrafią mieć ciągle jakieś obnizki, promocje, wyprzedaże... Znacznie lepiej jest w małych sklepach pod tym względem, np. w niedużym Douglasie w Monachium (za spożywczym targiem dla turystów) był zeszłego lata cały kosz niewiarygodnie poprzecenianych perfum, na jakieś 12-15 Euro! A w dużym wypaśnym sklepie przy głównej ulicy Dusseldorfu to już nc ciekawego nie było
![]() A na Allegro właśnie te poużywane lekko perfumki są najlepszymi kąskami! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Interesująca dyskusja.
![]() Ja też mam rózne wątpliwości odnośnie Sprzedających, zwłaszcza tych najbardziej podejrzanych. Dziewczyny, a czy testery znanych wód też podrabiają, mogą podrabiać?? Ja rozszyfrować, czy tester jest podróbą ?! ![]() Jest tego caaaała masa na Allegro i nie daje mi to spokoju skąd można mieć, np. 100 pozycji do sprzedaży ![]() Zauważyłam też, że niektórzy Sprzedający wystawiają tester, np. od 50,oo /cena zalezy od marki i pojemności itp./, czyli za ile wylicytujesz za tyle masz. Z punktu widzenia ekonomi to się mu nie opłaca, bo takie perfumy licytuję 1, 2 osoby. Czasami 4, ale to już jest max. I co myślec o takiej aukcji. Sprzedający ma np. 200 pozytywów i spoglądający na jego aukcję wstecz, wszystkie komendy za perfumy! ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
sluchaj, po prostu kupuj u sprawdzonych sprzedawców, a nie wyszukuj na sile czegos tanszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co? Ja nie wyszukuję! Chodzi o to, że kilkakrotnie się spotkałam z tym.
Osobiście boję się kupować na Allegro perfumy /najbardziej/. NIe chcę wydać 160.0 na podróbke wartą 1 Euro. MOze 200 koemtarzy, to mało, ale i nie tak mało! Myślę, że to już nie jest początkujący Allegrowicz. Wiem, że są tacy co mają po 2.000 i to oni sa dopiero pełną gębą Sprzedającymi. Tylko zwykle towarzyszy im jakiś % negów i neutrali. Pomijając tych co machneli ręką. ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Kolejny bubel
![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=41862933 Własnie ją przyczaiłam ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja radze poczyta komentarze dokladnie. w przypadku mateusza ktos mu dal bodajze nega, albo neutrala bo dostal diora addicta -z serii limitowanej, w srebrnej butelce (ktora jest drozsza niz ta standardowa, granatowa).
po prostu kupowac trzeba umiec i kierowac sie rozsadkiem. mowie-ja jakos sie nie nacielam, jest jeszcze wiele osob, ktore do tej pory na allegro sie nie zawiodly, wiec jest to mozliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.