![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
allegro?????????????
Dziewczyny, proszę odpowiedzcie. Znalazłam na allegro kosmetyki różnych dobrych firm, ale po dziwnie niskich cenach, np maskara Diora za niecałe 20 złotych. To są podróbki tak??? Jak je rozpoznać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: allegro?????????????
No właśnie ja też widziałam multum luksusowych kosmetyków po śmiesznych cenach. Tusze z Boujoris, Maybelline, Lancome od złotówki. O co tu chodzi?
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
to sa tragiczne podróbki!i nie kupujcie ich, przecież tusz który kosztuje 100 zł nie może kosztować 20 zł, ja kiedyś przez głupote kupiłam niby Lancome Hypnose za 15 zł, kupiłam bo sprzedająca miała multum pozytywów za ten tusz, pomyślałam że jakaś genialna podróba i w rezultacie takiego badziewia to w życiu nie widziałam, pani na szczęście kase oddała, ale żenada straszna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Odpowiedź jest prosta. Nie ma takiej możliwości żeby sprzedawać kosmetyki warte 100 zł za 10 zł. Sprzedawcy z allegro to nie organizacja charytatywna, przecież do interesu nie dokładają. Jesli coś jest super tanie to jest to albo podróbka albo jedynie próbka kosmetyku. Są sprzedawcy którzy oferują oryginały ale wtedy są one 20-40 zł tańsze niż w sklepie (wiadomo marża) wtedy jest to gwarancja że nie kupujemy bubla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja kupiłam tusz lancoma za 69 zł, jestem na 100% pewna ze to oryginał, bo kupowalam taki sam w sklepie ale za duzo wyzsza cene. Tusz pochodził ze sklepu z USA , a wiadomo ze tam takie produkty sa o wiele tańsze. Dlatego dla sprzedajacych na allegro takie rzeczy z USA to i tak czysty zysk i im sie to opłaca, nawet wystawiając te produkty taniej niz w polskich sklapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie kupujcie tanich podróbek, bo tylko stracicie kase albo bedziecie sie użerać ze sprzedawcą o zwrot pieniążków. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja również kupiłam Lancome, wiedziałam wprawdzie,że to będzie podróbka, bo zbyt mały koszt,aby był to kosmetyk oryginalny, ale nie spodziewałam się,że może okazać się aż taka beznadziejna. Myśle,że lepiej bym zrobiła, jakbym kupiła sobie zwykły tusz za 10zł, niż tą marną podróbke za 15zł,która tak naprawde nie nadawała się do użytku ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja też padłam ofiarą tego oszusta, a raczej własnej naiwności. To był sonaszi, ateraz figuruje jako John-Cosmetics. Na dodatek wrobiłam w to siostrę
![]() A tusz jest okropny i przeraźliwie smierdzi. Koszmarek. Więcej pracy wlozono w podrobienie buteleczki i opakowania niz samego tuszu. Grrr..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
te tusze swego czasu sprzedawało kilku sprzedawców nie jeden...ja nie rozumiem jak można komuś sprzedać takie coś!!!i nie wiem skad te pozytywy...?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no wiem że sie obawiają, ale skąds są negi co oznacza że odważni też są, ja gdyby nie to że oddała mi pieniądze, nie wystawiłabym w ogóle komentarza
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziwczyny, wiedziałam,że moge liczyć na odpowiedź. A czy to samo tyczy się kremów? Znalazłam kremy lancome za ok 50 zł opakowane w pudełko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
może podaj link i nazwe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ok juz daję:
Lancome Primordiale Nuit 50 ml a tak na marginiesie nie umiem wkleić linka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ojjj nie kupujcie tego- to tylko dobrze zrobiona podrobka !!! Cena kosmetykow na allegro jest najczesciej nizsza o 25- 30% a nie kilkatrotnie ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
najeżdzasz na adres strony, prawy klawisz myszy i kopiuj, póżniej prawy klawisz i wklej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Kupilam jakis czas temu tusz diorshow za 20 zl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze Tobie zakupy na allegro sie udadza ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Gabi2 niestety tak skopiować mi się nie udaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
To adres tego kremu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=743414 93 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Silk podpowiesz mi jak sie takie rzeczy robi?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Kupiłam na allegro paletę Guerlain za 132 zł błyszczyk Lancome za 45 zł i błyszczyk ISL za 60 zł i kosmetyki są oryginalne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
jak chcesz wkleić link to wpisujesz [url ]adres www[/url] - bez spacji między l a ]
albo wciskasz ten przycisk z globusem, który jest nad okienkiem w którym piszemy odpowiedź (nie szybką, a zaawnasowaną) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciężka sprawa, bo to jest w html-u, a nie potrafię go w prosty sposób wyłączyć i jak wpisuję tekst to od razu mi się podświetla i wychodzi gotowy link. Napiszę zatem ze spacjami, które trzeba usunąć żeby było dobrze. [ url = tutaj wpisujesz skopiowany adres strony ] tutaj wpisujesz tekst który chcesz żeby się wyświetlał w linku [ / url ] Wszystkie spacje należy koniecznie wykasować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=743414 93
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Chyba jednak za trudne to dla mnie.
I co sądzicie o tym kremie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ktoś kiedyś powiedział, że cena świadczy o jakości. W tym przypadku, jeżeli cienie Diora, czy też kosmetyki Chanel, Lancome są
niby w "promocyjnej" cenie, to chyba naprawdę trzeba być troszkę naiwnym, aby uwierzyć w takie bajki... Jeszcze nie widziałam, żeby coś było tak tanie, jak na takie marki...
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Owszem kupiłam kiedyś cienie Diora, które jak się okazało nawet koło takowych nie leżały. Opakowanie plastykowe, złoto częściowo starte, a sam kosmetyk szkoda pisać. Na zdjęciu nie było to widoczne, a cena nie była taka strasznie niska żeby coś podejrzewać. Przed zakupem pytałam sprzedawcę czy to oryginał, na co dostałam potwierdzenie.
Towar jednak udało mi sie zwrócić. Kupiłam też fluid Lancome, który był zważony - oddzielił się od niego tłuszcz ![]() Teraz nie kupuję kosmetyków kolorowych ani pielęgnacyjnych na Allegro. Jedyne czym jestem zainteresowana to wody toaletowe, które można kupić za 60% ceny (oryginalne oczywiście). Perfumerie jednak mają straszne narzuty jeśli chodzi o zapachy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Z góry zaznaczam, iż całego wątku nie przejżałam, ale to chyba właściwe miejsce. Co sądzicie o polecanym tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81202211 wszystkim Paniom pudrze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.