![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zakupy na targu...
No właśnie co o tym myślicie.Czy kupujecie na targowsiskach czy tylko w sklepach??
Catch me If jou can... ![]() ![]() --------------------------------------------------- 21 czerwiec 2014 r., godz: 15:00!! ![]() ![]() ![]() Nasz dzień!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na targu...
tylko w sklepach, bo nie lubie pan na targowiskach, ktore opychaja byle kazda szmate, nie lubie tego ze nie ma przymierzalni, czasem nawet nie mozna sobie w spokoju ogladnac, dotknac - wszystko pani musi podac, a potem patrzy na ciebie krzywo jak jednak nie kupisz. i z lenistwa tez na zadne targowiska nie chodze - wole isc do sklepu i wiedziec na co moge liczyc...
nio i na targowiskach niestety czesto sa ciuszki marnej jakosci... z wyzej wymioenionych powodw nienawidze chodzic na krakowska Tandete (nawet w roli towarzysza zakupow) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a ja ubieram sie zawsze na targu . Ciuszki sa super i o wiele tansze niz w sklepach. ostatnio kupilam sobie super jeansy za 55 zl i swetere za 20 zl,a podobny w sklepie,nawet brzydszy kosztowal 3x tyle :wow:tak wiec nie mam zamiaru tracic kupe kasy na 1 rzecz ze sklepu,wole za to kilka z targu
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja czasem kupuje na jakiś ryneczkach... bo nieraz zdarzaja sie fajne rzeczy i całkiem dobrej jakości i moge jeszcze zaoszczedzić na tym...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W sumie to nie lubie targu przez te babki ktore wpychaja wszystko na sile,ale na targach ubrania takie same jak w sklepach bywaja czasami o wiele tansze.
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nigdy nic nie kupiłam na targu, kojarzy mi się to z marną jakościa... Chociaż wiele takich rzeczy co na targu można kupić w niefirmowych sklepach... Ale ja raczej nic tam dla siebie nie znajduje, może dlatego, że nawet nie szukam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
na typowe targowisko nie zaglądam.... za to czesto "wpadam" do warszawskich KTD albo "filuje" co mają skośnoocy w przejściu przy metrze Centrum.
Czasami można kupić perełki za małe pieniądze.... a co do jakości to tak samo jak w firmowych sklepach - wszędzie można trafić na bubel.... nie ma reguły - trzeba uważnie zwracać uwagę na sposób wykonania i skład z metki.... Mam rzeczy kupione u straganiarzy, w któych chodzę kilka sezonów i tak samo "przerobiłam" już reklamację super drogiego płaszcza z Zara Women.... Nie ma reguły! Lubię zakupową szperaninę i szukanie perełek... zazwyczaj bluzka kupiona za kilka złotych u straganiarza bardziej cieszy niż drogi ciuch z firmowego sklepu..... A po za tym jak dla mnie uliczni sprzedawcy to najlepszy sposób w zaopatrywanie się w golfy i proste bluzeczki - takie pod żakiety i jakieś ciekawe sweterki... Za kilka złotych ma się ciuszek, który w firmowym sklepie kosztuje dużo za dużo jak dla mnie ![]() Edytowane przez yola66 Czas edycji: 2005-10-19 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mnie przeraża jeszczte to, że wszysty straganiarze maja takie same ciuchy. W sklepach widać to samo ....a poźniej co druga osoba ubrana np.brąową bluzke ze złotym napisem...;/;/
Catch me If jou can... ![]() ![]() --------------------------------------------------- 21 czerwiec 2014 r., godz: 15:00!! ![]() ![]() ![]() Nasz dzień!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ostatni raz rzecz z targu mialam 5 lat temu
nie kupuje bo mi sie nie podobają i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście na targowiskach wszyscy sprzedają to samo i to mnie strasznie denerwuje, ale czasem można wyszperać jakies fajne ciuszki za nieduże pieniądze...
a jeśli chodzi o jakość, to w takim np New Yorkerze ciuchy też są kiepskiej jakości :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
w zyciu nie kupilam lacha na rynku bo to kicz..co z tego ze kosztuje 20zl jak nadaje sie na szmate albo do wiejskiej dyskoteki..u ruskich kupuje skarpetki albo majtki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]()
Troszkę mi tu snobizmem zapachniało :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja kiedyś na rynku w Gdyni kupiłam super kurteczkę na wiosnę, kosztowąła niecałe 100 zł.....tydzień póżniej na Świetojańskiej w Orsay ta sama kurtka z ich metką kosztowała ponad 200 zł !!!!!!!!!!!! .....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
lubie ladne ciuchy a nie ciuchy z tasmy ,bez pomyslu i z plastiku,produkowane przez zunifikowany tlum szarych ludzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Od kilku lat na żadnym targu nie byłam, ale kiedyś często zdarzało mi się kupić coś na placu przy ul. Zielińskiego (Wrocławianki napewno skojarzą
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie też zapachniało snobizmem...Rzadko kupuję na ryneczkach ( wolę zresztą ciucholandy), ale pisanie, że te ciuchy to kicz, wstawki o wiejskich dystotekach to lekka przesada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
porownajce sobie spodnie diesla z tymi z bazaru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
och ,coz popis logicznego formulowania mysli..
ps.chodzilo mi o jakosc tych spodni |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
pytania tego typu sa hmm bez sensu bo czy wazne gdzie kupujesz ciuchy ? wazne zebys sie w nich czula dobrze i nikomu do tego gdzie co kupujesz.
wszytskie ciuchy dostepne w sklepach i nabazarach sa produkowane w ilosci hurtowej wiec nie ma szans na bycie oryginalnym ,wiekszosc ciuchów jest szyte przez biednych azjatów w polsce kosztuja majątek . czesc cichów w sklepach mozna dostac równiez na bazarach tylko róznia sie cena bo sklep musi obłacic czynsz,prąd,pracowników i stad te róznice. odkryłam ostatnio fajny sklepik gdzie mozna kupic rzeczy identyczne jak 2 ulice dalej tylko ceny o polowe nizsze ,kupilam sweterek za 60 zł a wczesniej ogladam je za ponad 130. osobiscie nie kupuje na bazarach bo lubie i musze przymierzyc ciuch(taki los wysokiego ,chudego czlowieka) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wielokrotnie zdarzyło mi się kupić na w/w placu spodnie, na których jakość nie mogłam narzekać i do dziś, po kilku latach nie narzeka na nią moja kuzynka, która je po mnie "odziedziczyła" (wyrosłam znaczy się
![]() ![]() A i przymierzalnie tam są, tyle że robiąc zakupy zimą można sobie tyłek odmrozić ![]()
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam spodnie za 25 zł
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Uważam że nie można powiedzieć na ubrania np. z ryneczku łachami tylko dlatego że kogoś stac na firmówki... niektorych nie stac na ubieranie sie w takich sklepach gdzie w wiekrzosci płacimy za metke bo tak w wiekrzosci jest... a posiadam ubrania takie i takie i te które kupiłam własnie na rynku, nie zauważyłam zeby odrozniały sie specjalnie jakoscia. Wiadomo że bubel zdarzy sie w firmowym sklepie jak i rynku... ale żeby nazwac łachami wszystko co tam sie znajduje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A co jest zlego w kupowaniu na targu? Dobrych kilka lat temu kupilam najzwyklejasza czarna koszulke na ramionach - taka pod rozne polprzezroczyste bluzki i sluzy mi do tej pory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
99% rzeczy w mojej szafie jest z targu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja czasem kupuję i traktuję to jako surowiec do przeróbek, których wszyscy potem zazdroszcą. Znam się na materiałach i byle czego nie kupuję. W sklepach i tak jest masówka, to samo!!! Tylko ceny dużo wyższe i ładniej towar podany. Często handlujący na targowiskach bardziej się starają, szczególnie ci z zakładów krawieckich. Teraz wszędzie, czy w sklepiem, czy na targu jest to samo!!! I na Allegro też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() [PS. Bardzo fajny avek... Magik R.I.P (*) ]
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a ja mam ubrania i ze sklepow i z bazarkow, bluzki za 80 zl ze sklepu i za 20 z targu i uwazam ze nie mozna podchodzic do ubran z targu ze to szmaty!nie kazdego stac aby ubierac sie firmowo a firmowo to wcale nie znaczy czasami gustownie, i tak dobrze gatunkowo bo w sklepie zdarzaja sie rowniez szmatki,i czesto jest tak ze to wlasnie ciuch z bazarku jest ta perelka podziwiana przez innych a nie bluzka ze sklepu za 100zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.