Messe de Minuit Etro - gdzie kupić ? (Paryż) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-06, 08:03   #1
Margarita
Rozeznanie

Messe de Minuit Etro - gdzie kupić ? (Paryż)

Hello,

Znajoma będzie kilka dni w Paryżu i chcę ją poprosić o kupno tych perfum. Jesnak nie wiem, które perfumerie mają je w standardowej ofercie. Jeśli coś wiecie to piszcie
Margarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 08:07   #2
Toccata
Zadomowienie

Dot.: Messe de Minuit Etro - gdzie kupić ? ( Paryż )

Ja nie wiem niestety , ale od wczoraj obsesyjnie pragnę poczuć zapach Messe de Minuit. Albo Passage d'Enfer L'Artisan. I jeszcze parę innych świątynno-kadzidlanych... Łączę się w obsesji

Zastanawiam się, czy Perfumeria Quality nie sprowadziłaby tych perfum na wyraźne życzenie klienta...
Toccata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 18:28   #3
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Margarita wąchałaś Messe de Minuit? Ten zapach był moją obsesją do momentu kiedy udało mi się powachać - jest moim zdaniem niesamowity ale jak dla mnie tylko do wąchania i podziwiania, za to kompletnie nie do noszenia, niestety...

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 10:36   #4
Toccata
Zadomowienie

Smoczyco, pokusisz się o opis tej niesamowitości?
Stary 2005-10-07, 16:51   #5
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Toccato, najlepszy i najpelniejszy opis Messe de Minuit dała Elve w swoim blogu nie omieszkałam skomentować tam również. Obie się zgadzamy, że jest naprawdę fascynujący ale zupełnie nie do noszenia

Zapomniałam o linku:
http://nosthrills.blogspot.com/

Edytowane przez Smoczyca
Czas edycji: 2005-10-07 o 16:52 Powód: dodaję link
Stary 2005-10-07, 17:03   #6
alraune
Zadomowienie

GG do alraune

Boże - toż to coś o czym marzę - właśnie przeczytałam opis Elve w blogu i po prostu sie rozmarzyłam...
Stary 2005-10-07, 19:25   #7
Toccata
Zadomowienie

Pod wpływem opisu Elve dreszcz przebiegł mi po plecach, jakby mnie samą ktoś zamknął w zmurszałej krypcie Vanitas vanitatum et omnia Vanitas... zawsze chciałam powąchać coś tak niesamowitego

Nie ukrywam, że jestem jeszcze bardziej zaintrygowana. Zwłaszcza, że dziś pod wpływem zapachu przeżyłam krótką, lecz sugestywną wizję (nie, nie wąchałam kleju ). Nigdy wcześniej nie spotkałam się z perfumami, które w taki sposób potrafią wyrazić nastrój - nastrój smutku, rozpaczy i osamotnienia. Piękne, lecz jednocześnie straszne. Zagorsk Comme des Garcons. Chłodny zapach, w którym silnie wybija się drewno sosnowe. Przez moment widziałam poranek u schyłku zimy. Czarne grudy ziemi przebijające przez ustępujący, zlodowacony śnieg. Martwą ciszę w powietrzu, bieloną chatę z klepiskiem w środku. I starszego mężczyznę w skupieniu i rozpaczy heblującego deski. Na trumnę.
Ogarnął mnie smutek, który zawsze towarzyszy chwilom, kiedy uświadamiamy sobie bezlitosne przemijanie życia.
Coś niesamowitego.
Same perfumy piękne, inspirowane prawosławiem. A jednak nie czułam w nich cerkwi. Tam, dokąd przeniósła mnie woń Zagorska nie było świątyni. Była tylko samotność zagubiona na skraju tajgi.

Masochistycznie wręcz pożądam powąchać coś, co może przynieść równie sugestywne skojarzenia.

Ale kupić Messe... no nie wiem, czy się w takim razie odważę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-07, 19:45   #8
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

No ja bym bez wąchania na pewno nie kupiła, choć jestem perfumową hazardzistką i nie zliczę ile razy kupilam coś w ślepo

Zapachy niszowe, czyli właśnie Etro, Comme des Garcons, L'Artisan czy kreacje Serge Lutensa właśnie często są bardzo sugestywne - sama poznalam trochę takich różnych kompozycji dzięki próbkom od miłych forumowiczów - takie zapachy bardzo ciekawią i intrygują, kuszą swą niedostępnością, część bardzo silnie szokuje. Niekoniecznie chciałabym je wszystkie nosić, są zbyt dziwaczne, na pewno chciałabym poznać wszystkie Jesli szukasz takich silniejszych doznań, to własnie sporo znajdziesz w ofercie Comme des Garcons, jak choćby np. cos z serii syntetycznej czy Avignon... ja sama dostałam od znajomej z gazetowego forum próbkę Garage i po raz kolejny zdumiałam się, że można zrobić perfumy o zapachu spalin...

Pozdrawiam

Stary 2005-10-07, 19:48   #9
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Toccato, najlepszy i najpelniejszy opis Messe de Minuit dała Elve w swoim blogu nie omieszkałam skomentować tam również. Obie się zgadzamy, że jest naprawdę fascynujący ale zupełnie nie do noszenia

Zapomniałam o linku:
http://nosthrills.blogspot.com/
To ja trzecia sie zgodze
Warto ten zapach powachac, naprawde niezwykle przezycie... Ale pachniec tym, i to jeszcze na co dzien - ZGROZA
dori7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-08, 07:45   #10
Margarita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Margarita wąchałaś Messe de Minuit? Ten zapach był moją obsesją do momentu kiedy udało mi się powachać - jest moim zdaniem niesamowity ale jak dla mnie tylko do wąchania i podziwiania, za to kompletnie nie do noszenia, niestety...
Hello Smoczyco

Z tym zapachem to ja tak mam, że chę go mieć, ale nie wiem czy będę nosić. Może wykorzystam go do pewnych rytuałów ( param się magią ), pomoże uzyskac odpowiedni nastrój...
Do biura nie będę go nosić, pracuję z ludźmi

O ile uda się kumpeli je kupić...
Margarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-08, 15:46   #11
Toccata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Jesli szukasz takich silniejszych doznań, to własnie sporo znajdziesz w ofercie Comme des Garcons, jak choćby np. cos z serii syntetycznej czy Avignon... ja sama dostałam od znajomej z gazetowego forum próbkę Garage i po raz kolejny zdumiałam się, że można zrobić perfumy o zapachu spalin...
Właśnie wczoraj trafiłam do Guerilli pod Most Poniatowskiego. Sklep wprawdzie już nie istnieje (przenoszą się, jeszcze nie wiadomo gdzie), ale zaspokoiłam swoją ciekawość względem paru zapachów . Powąchałam m. in. właśnie Garage - niewiarygodne, co za pomysł Sama nie chciałabym ich nosić, ale sama idea rzeczywiście ciekawa i w pewien sposób godna podziwu .
Sama najbardziej byłam zainteresowana kadzidełami. Udało mi się poznać 3 - Zagorsk, o którym pisałam, Ourzazate - ładny i dość delikatny, w każdym razie w porównaniu z ekspansywnym Kyoto. I właśnie ten ostatni mnie opętał - bardzo poważnie biorę pod uwagę jeden zakup, kiedy tylko Guerilla się reaktywuje. Czekam jeszcze tylko na Avignon, który może mnie zachwycić, skoro tak silnie czuć w nim "katolickie" kadzidło, intryguje mnie także Jaisalmer - głównie za sprawą kardamonu, który ubóstwiałam w Tygrysie i cynamonu, który ogólnie lubię.

A swoją drogą niesamowity sklep, ta Guerilla, i bardzo sympatyczny, zakręcony właściciel .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-22, 06:02   #12
milk
Rozeznanie

Messe de Minuit mozna je dostac tylko w paryzu? czy mogly byscie powiedziec mi gdzie i ile kosztuja? u nas te perfumy wszystkie takie ahhh nie do konca...
milk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-22, 15:37   #13
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

dla zainteresowanych opiniami innych na temat tego zapachu wklejam link poswiecony wlasnie etro messe i innym "straszydlom"
http://cgi.ebay.com/ETRO-Messe-de-Mi...QQcmdZViewItem
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 12:45   #14
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba

Cytat:
Napisane przez Toccata Pokaż wiadomość
Masochistycznie wręcz pożądam powąchać coś, co może przynieść równie sugestywne skojarzenia.
Ale kupić Messe... no nie wiem, czy się w takim razie odważę
Kochani moi a czy wiecie gdzie w Polsce można dostać próbkę lub flakon tych perfum,bo szczerze mówiąc kupienie ich to niełatwa sprawa:/

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2007-07-27 o 13:24 Powód: zeżarty cytat
La bamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 12:53   #15
maja79
Wtajemniczenie

Ofertę zapachów Etro ma też Strawberrynet. Messe tez były jeszcze jaki miesiąc - dwa temu. Teraz nie ma, ale może to tyko chwilowy brak - warto zaglądać. Acha - chyba były w męskich z tego co pamiętam.
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 13:22   #16
rachela
Zakorzenienie

La bamba, wystarczyło przeszukać forum.

Zapachy Etro są dostępne w warszawskiej perfumerii Quality, próbki można czasem kupić na Allegro.

Polecam wątek o Messe.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 15:26   #17
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La bamba Pokaż wiadomość
Kochani moi a czy wiecie gdzie w Polsce można dostać próbkę lub flakon tych perfum,bo szczerze mówiąc kupienie ich to niełatwa sprawa:/
Próbki również można kupić w Quality Za 5 próbek + gratisy zapłacisz 30 zł. Jeśli nie jesteś z Wawy napisz do nich maila. Jeśli zdecydujesz się na cały flakon także możesz kupić go w tej perfumerii i przyślą Ci na ich koszt.

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-28, 12:14   #18
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
La bamba, wystarczyło przeszukać forum.

Zapachy Etro są dostępne w warszawskiej perfumerii Quality, próbki można czasem kupić na Allegro.

Polecam wątek o Messe.
Nie zacytował się cały fragment wypowiedzi,chodziło mi o Zagorsk Comme des Garcons,o którym pisała Toccata Wiem o czym jest ten wątek i nie pytałabym o to 100 razy bez potrzeby.Może to troszkę poza tematem ale przeglądając wątki nie znalazłam żadnego który dałby mi konkretną odpowiedż na to pytanie,więc postanowiłam nawiązać do tego.Przepraszam jeśli kogoś wprowadziłam tym w bład!

Stary 2007-07-29, 15:21   #19
rachela
Zakorzenienie

La bambo, zapachy CdG można teraz dostać w Krakowie - z tego co kojarzę, Sabbath tam była i może Cię dokładnie nakierować

http://www.guerrilla-store.com/flash.php
http://www.guerrilla-store.com/plus4812/flash.php

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-29, 16:53   #20
Toccata
Zadomowienie

Dot.: Messe de Minuit Etro - gdzie kupić ? (Paryż)

La Bambo, kiedy jeszcze Partyzanci działali w Warszawie, wysyłali perfumy na zamówienie do innych miast. Przypuszczam, że nic się w tej kwestii nie zmieniło. Zadzwon do nich i zapytaj.
Próbek niestety nigdy nie mieli. Trzeba było raczyc się na miejscu, albo przybyc z własną fiolką
Stary 2007-07-31, 22:06   #21
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba

Dziękuję Wam za szybką odpowiedż i będę wdzięczna jeśli sabbath przy najbliższej wizycie na forum napisze mi coś więcej pozdrawiam

31.07-14.08 -jedziemy nad morze
Stary 2011-08-07, 13:17   #22
agusskaa2
Zadomowienie

A teraz? Gdzie kupić tanio Messe? W Quality strasznie drogie!

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości