|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Messe de Minuit Etro - gdzie kupić ? (Paryż)
Hello,
Znajoma będzie kilka dni w Paryżu i chcę ją poprosić o kupno tych perfum. Jesnak nie wiem, które perfumerie mają je w standardowej ofercie. Jeśli coś wiecie to piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Messe de Minuit Etro - gdzie kupić ? ( Paryż )
Ja nie wiem niestety
![]() ![]() Zastanawiam się, czy Perfumeria Quality nie sprowadziłaby tych perfum na wyraźne życzenie klienta... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Margarita wąchałaś Messe de Minuit? Ten zapach był moją obsesją do momentu kiedy udało mi się powachać - jest moim zdaniem niesamowity ale jak dla mnie tylko do wąchania i podziwiania, za to kompletnie nie do noszenia, niestety...
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Smoczyco, pokusisz się o opis tej niesamowitości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Toccato, najlepszy i najpelniejszy opis Messe de Minuit dała Elve w swoim blogu
![]() ![]() Zapomniałam o linku: http://nosthrills.blogspot.com/
Edytowane przez Smoczyca Czas edycji: 2005-10-07 o 16:52 Powód: dodaję link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Boże - toż to coś o czym marzę - właśnie przeczytałam opis Elve w blogu i po prostu sie rozmarzyłam...
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Pod wpływem opisu Elve dreszcz przebiegł mi po plecach, jakby mnie samą ktoś zamknął w zmurszałej krypcie
![]() ![]() Nie ukrywam, że jestem jeszcze bardziej zaintrygowana. Zwłaszcza, że dziś pod wpływem zapachu przeżyłam krótką, lecz sugestywną wizję (nie, nie wąchałam kleju ![]() Ogarnął mnie smutek, który zawsze towarzyszy chwilom, kiedy uświadamiamy sobie bezlitosne przemijanie życia. Coś niesamowitego. Same perfumy piękne, inspirowane prawosławiem. A jednak nie czułam w nich cerkwi. Tam, dokąd przeniósła mnie woń Zagorska nie było świątyni. Była tylko samotność zagubiona na skraju tajgi. Masochistycznie wręcz pożądam powąchać coś, co może przynieść równie sugestywne skojarzenia. Ale kupić Messe... no nie wiem, czy się w takim razie odważę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No ja bym bez wąchania na pewno nie kupiła, choć jestem perfumową hazardzistką i nie zliczę ile razy kupilam coś w ślepo
![]() Zapachy niszowe, czyli właśnie Etro, Comme des Garcons, L'Artisan czy kreacje Serge Lutensa właśnie często są bardzo sugestywne - sama poznalam trochę takich różnych kompozycji dzięki próbkom od miłych forumowiczów - takie zapachy bardzo ciekawią i intrygują, kuszą swą niedostępnością, część bardzo silnie szokuje. Niekoniecznie chciałabym je wszystkie nosić, są zbyt dziwaczne, na pewno chciałabym poznać wszystkie ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Warto ten zapach powachac, naprawde niezwykle przezycie... Ale pachniec tym, i to jeszcze na co dzien - ZGROZA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tym zapachem to ja tak mam, że chę go mieć, ale nie wiem czy będę nosić. Może wykorzystam go do pewnych rytuałów ( param się magią ), pomoże uzyskac odpowiedni nastrój... Do biura nie będę go nosić, pracuję z ludźmi ![]() O ile uda się kumpeli je kupić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sama najbardziej byłam zainteresowana kadzidełami. Udało mi się poznać 3 - Zagorsk, o którym pisałam, Ourzazate - ładny i dość delikatny, w każdym razie w porównaniu z ekspansywnym Kyoto. I właśnie ten ostatni mnie opętał - bardzo poważnie biorę pod uwagę jeden zakup, kiedy tylko Guerilla się reaktywuje. Czekam jeszcze tylko na Avignon, który może mnie zachwycić, skoro tak silnie czuć w nim "katolickie" kadzidło, intryguje mnie także Jaisalmer - głównie za sprawą kardamonu, który ubóstwiałam w Tygrysie i cynamonu, który ogólnie lubię. A swoją drogą niesamowity sklep, ta Guerilla, i bardzo sympatyczny, zakręcony właściciel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Messe de Minuit mozna je dostac tylko w paryzu? czy mogly byscie powiedziec mi gdzie i ile kosztuja? u nas te perfumy wszystkie takie ahhh nie do konca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dla zainteresowanych opiniami innych na temat tego zapachu wklejam link poswiecony wlasnie etro messe i innym "straszydlom"
![]() http://cgi.ebay.com/ETRO-Messe-de-Mi...QQcmdZViewItem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Kochani moi a czy wiecie gdzie w Polsce można dostać próbkę lub flakon tych perfum,bo szczerze mówiąc kupienie ich to niełatwa sprawa:/
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-07-27 o 13:24 Powód: zeżarty cytat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ofertę zapachów Etro ma też Strawberrynet. Messe tez były jeszcze jaki miesiąc - dwa temu. Teraz nie ma, ale może to tyko chwilowy brak - warto zaglądać. Acha - chyba były w męskich z tego co pamiętam.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
La bamba, wystarczyło przeszukać forum.
Zapachy Etro są dostępne w warszawskiej perfumerii Quality, próbki można czasem kupić na Allegro. Polecam wątek o Messe.
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
La bambo, zapachy CdG można teraz dostać w Krakowie - z tego co kojarzę, Sabbath tam była i może Cię dokładnie nakierować
![]() http://www.guerrilla-store.com/flash.php http://www.guerrilla-store.com/plus4812/flash.php
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dot.: Messe de Minuit Etro - gdzie kupić ? (Paryż)
La Bambo, kiedy jeszcze Partyzanci działali w Warszawie, wysyłali perfumy na zamówienie do innych miast. Przypuszczam, że nic się w tej kwestii nie zmieniło. Zadzwon do nich i zapytaj.
Próbek niestety nigdy nie mieli. Trzeba było raczyc się na miejscu, albo przybyc z własną fiolką ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za szybką odpowiedż
![]() ![]() 31.07-14.08 -jedziemy nad morze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
A teraz? Gdzie kupić tanio Messe? W Quality strasznie drogie!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.