![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zaręczyny ..
Dziekuje dziewczyny
![]() ![]() A Pani Narzeczonka chodzi za mna juz od dluższego czasu. W ogóle jestem powazna jak na swój wiek, zawsze byłam, w stosunku do moich koleżanek. Każdy jest inny ![]() A wam juz zazdroszcze, ale uwaga, niedlugo nadejde ze zdjeciem pierscionka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
a czy zdarzylo sie ze to dziewczyna sie oswiadczyla. bo moj TŻ stwierdzill ze to takie oklepane jak facet sie oswiadcza.i wczoraj powiedzial ze gdy uplynie nam 1,5 roku bycia razem( a to bedzie w marcu) i bede pewna ze chce sie zareczyc to mam mu sie oswiadczyc a wtedy on kupi mi pierscionek (kupimy razem zeby mi sie podobal). co o takim czyms sadzicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
a czemu ma upłynąć akurat 1,5 roku? to jakas dead line, bo dziwnie to wygląda? i ja jestem na nie, jesli chodzi o takie zaplanowane, narzucane z góry oświadczyny poza tym jestem tradycjonalistka i chciałabym, by to facet się oświadczył. nie uważam tego za oklepane. bardziej bawi mnie silenie się na oryginalność
![]()
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
to nie jest zadna granica,przeciez nie liczy sie dlugosc zwiazku tylko jakosc.nie chodzi tez o to ze jak mu powiem ze chce sie zareczyc to on od razu pobiegnie po pierscionek.chodzi raczej o takie powiedzenie sobie ze jestesmy gotowi i pewni decyzji.a kto wie,moze wtedy i moj TŻ zrobi mi niespodzianke
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Raczkowanie
|
czesc wizazanki....ja do was dołanczam...jestem zareczona od 5 dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
A Wy?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
Witajcie, jestem tu nowa
![]() ![]() Czytam Wasze wypowiedzi i bardzo się cieszę z Waszego szczęścia ![]() ![]() ![]() Mój TŻ także planuje zaręczyny, dużo mówi o wspólnym mieszkaniu którego powoli szuka (tu przełamuję stereotyp mężczyzny jako uciekającego od ślubu- mój ma 21 lat i myśli o tym naprawdę powaznie). Jestem ciekawe jak mój TŻ to zorganizuje ![]() Często spotykam się z krytyką zaręczyn w młodym wieku- co Wy o tym sądzicie? To że mam 19 lat nie znaczy chyba, że jestem niepoważna :/ Krzywdzi mnie stwierdzenie, że "jestem za młoda by o TYM myśleć"... Natiska- widzę że Ty też myślisz tak jak ja ![]()
![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
A tam za młoda
![]() Ja mam 21 lat, moi rodzice dowiedziawszy sie o tym - doznali niemalego szoku ![]() ![]() ![]() Zycze powodzenia wszystkim zareczonym (i tym co juz niedlugo nimi beda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
Z kolei moi nam mówią, że zachowujemy sie jak "stare dobre małżeństwo" i jak bedziemy sie tak dalej slimaczyć to chyba wnuków przed smiercią nie ujrzą
![]() P.S tez jestem młoda, a na karku dwadzieścia pare lat ![]()
![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze zaręczona nie jestem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S Weżmiemy parasol ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
A ja też mam 19 lat (rocznikowo 20) i nikt nie myśli, żem za młoda (bo już niedługo chyba
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.s: A może by tak nowy wątek założyć, o ślubnych parasolach i kurteczkach przeciwdeszczowych? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Raczkowanie
|
nie mamy jeszcze wstepnej daty....ale mysle ze pobierzemy sie po zakonczeniu szkoły...jak narazie musze przywyknac do tego ze ejstem zareczona....o slubie narazie nie mysle wszytsko w swoim czasie...ale zaczynamy juz zbierac pieniazki....moze na wakacje pojedziemy do pracy do anglii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie wszytkie zaręczone i te tkóre na to czekaja
![]() ja jestem juz szcześliwą narzeczona, co prawda nie wszytko było tak jak sobie wymarzyłam ale i tak to był cudowny miesiąc w moim zuciu(mam na mysli grudzień) jako typowa romantyczka marzyłam o wielkim zaskoczeniu i niespodziance zwiazanej z zareczynami...ale jak to zwykle bywa nie zawsze tak jest moze to i dobrze...moje zareczyny własciwe to pierwsze (bo miałam takie osobiste z moim TZ i takie oficjalne) było 9 grudnia wiedziałm o nich bo razem wybralismy pierścionek ![]() ![]() moj TZ przed tym jak wychodzilismy na kolację na miasto ukleknał i powiedział ze bardzo mnie kocha i bardzo chciałby abym została jego zona ![]() oczywiście zgodziłam sie potem były kwiaty romantyczna kolacja i cudowna noc ![]() w Swieta natomiast miałam oficjalne zareczyny z naszymi rodzinami ![]() ![]() kiedy moj tż przyszedł ze swoja rodzina poprosił moich rodziców o moja reke potem przy nich zwrócił sie do mnie powiedział jak mocno mnie kocha i znów zapytał czy bede jego zona dla niektórych takie oficjalne zareczyny to przezytek ale ja o takich marzyłam nasi rodzice znaj sie bardzo dobrze i w pełni akceptuja nasz zwiazek wstepna data ślubu a własciwie to pełna bo mamy juz zamówiona sale to 19 lipiec 2008 i powiem wam ze juz nie moge sie doczekac ![]() pozdrawiam serdecznie i życze wszytkim wizazanką duzo szcześcia w miłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Przyczajenie
|
Rownież pozdrawiam bardzo gorąco przyszłe "panny młode"
![]() Moje zaręczyny odbyły się 2 września 2006 na sopockim molo ![]() ![]() Chociaż był gorący dzień /i moje zdenerwowanie ze złego dobrania ubioru do pogody ![]() ![]() Po mięsiącu od tego wydarzenia przyjechał do mnie ze swoimi rodzicami aby prosić o moją rękę moich rodziców... i udało się ![]() Z moim "już" narzeczonym znamy się zaledwie 13 miesięcy /9.12.2005/ i chociaż on mieszka ode mnie ponad 600 km jesteśmy udaną parą /mam nadzieję że nie zapeszę ![]() Często się widujemy, tel non-stop... więc jakoś dajemy radę ![]() Teraz czekamy na dzień 15 września 2007 w którym będziemy przysięgać sobie miłość aż do grobowej deski... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Zadomowienie
|
Moje zaręczyny odbyły się 3 grudnia 2006 roku, natomiast oficjelne (przy rodzicach) w drugi dzień świąt. Ślub zaplanowalismy na czerwiec 2008 roku
![]()
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Przyczajenie
|
świat sie zmienia.słowo zareczyny oświadczyny nabiera nowego znaczenia.
kto chce tradycyjnie moze,kto chce inaczej tez moze...ojjj ksiazke mozna napisac ale to tak ogólnie powiedziałem. pytanie teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja zaręczyłam się 10 lutego 2006 Mój TŻ przyjechał sam do mnie i moich rodziców, tato dostal flaszke ja z mama bukiety róz, no i prosił ich o moja rekę... Niestety na jego rodziców nie mozna liczyc bo oni zachowuja się jakby nie mieli syna, ale chyba trzeba bedzie ich zawołać w końcu (ślub planujemy na czerwiec 2008 - oboje po studiach bedziemy) no i tak głupio zeby ich o tym nie poinformowac. Zreszta moja najukochańsza mamusia powiedział ze wypada ich spytac czy sie poczuwaja a jak nie to trudno ich sprawa... a ja ich tak straszne nieznosz :-/ za to co robią mojemu Dziubachowi/...
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja też się niedawno zaręczyłam z moim Tż. Było typowo po staropolsku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ planuje zapytać mnie w Walentynki choć i tak nie musi pytać bo odp będzie oczywista. A pierścionek wiem tez że kupiony
![]()
![]() |
#627 |
Zadomowienie
|
My już po.
![]() Moje kochanie zrobiło mi największą niespodziankę mojego życia. Oświadczył mi się w moje 21 urodziny. Ale był szok. Nie tylko dla mnie ale dla całej rodziny. ![]()
![]() |
![]() |
#628 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam od wielu osób że w ich związkach polepszyło się po zaręczynach. Ja zauwazyłam że podjęcie tego kroku naprzód i moje ostatnie przezycia poprawiły nasz związek na lepsze.Mam nadzieję że po zaręczynach dalej tak będzie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.