Zielona herbata - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-25, 22:16   #1
vanilia1
Raczkowanie

Zielona herbata

Możecie mi polecić jakąś herbatkę zieloną (sypaną) która nie jest taka gorzka - mam ostatek herbatki w torebkach z opuncją, jest pyszna ale słyszałam, że najlepsze są herbaty sypane, wtedy jest jakiś efekt a w torebkach herbata zwłaszcza tańsza to różne resztki. Pozdrawiam
vanilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 10:12   #2
paulina2114
Przyczajenie

Dot.: Zielona herbata

ja wiem, że vitax ma zieloną herbate w torebkach jak i sypką...spróbuj może byc dobra..
paulina2114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 16:39   #3
vanilia1
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź Kupiłam dzisiaj sypaną herbatkę z opuncją (Bastek)
vanilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 17:00   #4
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Ja piję z Bio Active, sypaną (nawet nie wiem czy jest jakaś inna z tejże firmy ) i co jak co, ale smakuje mi.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 16:56   #5
ta_bletka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Ja piję z Bio Active, sypaną (nawet nie wiem czy jest jakaś inna z tejże firmy ) i co jak co, ale smakuje mi.
ja również piję zieloną z Bio Active i bardzo mi smakuje. Bio Active ma sporo różnych herbatek, a ostatnio zauważyłam też białą sypaną.
vanilia1- każda zielona herbata może być gorzka, jeśli za długo trzymasz w niej listki. ja zalewam wodą (nie wrzącą) i parzę jakieś 10 min. pod przykryciem po czym usuwam listki z kubeczka. jeśli parzę za długo ( bo czasami zapominam, że zalałam) to jest za mocna i gorzka.
mogę dodać jeszcze, że nie polecam zielonej zwykłej z firmy Bastek - ona nawet parzona krótko jest gorzka ( w moim odczuciu). z Bastka są też zielona o aromacie malinowym i z opuncją figową - te z kolei całkiem dobre

--- Edit: o, właśnie zauważyłam, że autorka wątku zakupiła już Bastka z opuncją hehe
ta_bletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 17:02   #6
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ta_bletka Pokaż wiadomość
a ostatnio zauważyłam też białą sypaną.
Którą koniecznie muszę spróbować

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 22:37   #7
ta_bletka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Którą koniecznie muszę spróbować
W Auchanie była w promocji razem z zieloną w jednym opakowaniu, ale jako że miałam zapas zarówno zielonej jak i czerwonej, którą też pijam, to się na nią nie skusiłam. myślę jednak, że to kwestia czasu
ta_bletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 11:14   #8
Nezka07
Rozeznanie

Ja mam w domu białą z Bio-Active. Jak dla mnie nie jest ona jakaś szczególna, smak zupełnie nie przypadł mi do gustu (ale może już mam kubki smakowe 'zepsute' przez zieloną ), zapach też niezachęcający, kojarzy mi się z czarną herbatą. Ale jak już mówiłam, to tylko moje zdanie, komuś innemu może będzie odpowiadała
Co do firmy Bastek... Chciałam sobie kupić jakąś zieloną smakową. W sklepie znalazłam o smaku pomarańczowym. I to zadecydowało, że już nigdy nie kupię zielonej z dodatkami. Zapach straszny, chemiczny. Bardzo łatwo przeoczyć wymagany czas parzenia, co daje fatalne skutki. Herbata jest strasznie gorzka, nie nadaje się do picia
Osobiście najbardziej lubię Bio-Active, ale Vitax i Dilmah też nie są złe. Podobno z tych sklepowych Dilmah jest najlepsza (sypana oczywiście), bo jest pakowana na miejscu i dzięki temu nie mieszają się ze sobą różne zbiory.
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości