![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Herbatki
W związku ze zbliżajacym się okresem jesienno - zimowym jakoś brakuje mi zapału do picia zimnej wody po kilka litrów dziennie. Przerzuciłam sie więc na herabtki. Do czerwonej i zielonej dołączyłam pyszną poziomkowa oraz meliskę z gruszką (w składzie jest tez cynamon i jabłuszka), ktora jest pyszna
![]() Piszcie, jakie Wy znacie pyszniutkie herbatki na chlodne wieczory. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Herbatki
Ja bardzo lubię granulowaną czerwoną pu-erh z kawałkami jabłka i cynamonu. Właśnie ją piję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubie wszelkie herbatki owocowe, leśne, malinowe,z jeżyn, jabłko z cynamonem, teraz musze spróbować z Dilmah karmelową
![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do herbat to pamiętajcie dziewczyny, że przy ich piciu trzeba tez pić większą ilość wody bo kofeina odwadnia niestety.. chociaz teraz sie zastanawiam czy taka zielona herbata nie ma czasem mniej kofeiny? Ktos jest w temacie herbat? :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
można się uzależnić
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zwykle nie smakują mi herbaty Dilmah, ale kiedy zobaczyłam, że mają cynamonową herbatę, jako maniaczka cynamonu
![]() ![]() Z takich jesienno-zimowych smaków polecam jeszcze Lipton pomarańczową. A ostatnio widziałam w sklepie zestaw herbatek Rooibos Astry z różnymi dodatkami (m.in. z cynamonem, jabłkiem, chyba miodem). Na pewno się skuszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dilmah Karmelowa.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na zimę zawsze robię zapasy pysznych, rozgrzewających herbat...
Kupuję z prawdziwej herbaciarni, wszystko w takich wielkich słojach, jakie zapachy ![]() Poprzedniej zimy upa(i)jałam się Karmelową (moja ulubiona), Hiszpańską Mandarynką, Roibosem Piaski Pustyni ![]() ![]() Teraz niestety w moich słoiczkach pusto, na zakupach herbacianych jeszcze nie byłam. Pozatym nie mam kasy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam wszystkie herbatki owocowe Ekolandu a najbardziej jablko z mieta, limonka z miodem Pyyycha...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja piję obecnie zieloną czystą(czy cytrynową),białą z aromatem porzeczki(BioActive),czar ną Assam,Klimuszko Nova(teraz przestałam),La Karnita sypaną(zaczęłam i będę pić 10 dni ze względu na zawartość senesu).Planuje też kupić Magic Friut czy jakoś tak BioActive(tak na zimę).
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Poki co spukałam sie do ostatniego grosza, a wrecz mam dlugi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A mi strasznie posmakowala zielona herbatka z dodatkiem senesu, gozdzika, i kilku innych dodatkow(w domu zobacze i dokladnie napisze) a nazywa sie"madam butterfly" ladnieprawda? Jej zapach przypomina zapach cieplego kisielu malinowego, a w smaku jest pyszna
![]() A w pracy pijam herbatki albo owocowe albo malinowe tez sa fajne ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ma.ko-ale pamietaj,że herbatki z senesm można pić stosunkowo krótko(10 dni i przerwa chyba na 3 tyg.).Pozdróffka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
a wg mnie najlepsza i najsmaczniejsza jest czerwona herbata (do smaku musialam sie dosc dlugo przyzywyczajac ale teraz poprotu ja uwielbiam) na drgium miejscu stawiam herbate dilmah lychee ,pychota....a potem herbatka ze skrzypu polnego (dla urody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ma.Ko tez tego do końca nie rozumiem
![]() Ja pije herbat dośc dużo. Moje ulubione to z serii Five o'clock herbaty "Fitness" ![]() ![]() http://www.fiveoclock.com.pl/g_rozwi...hp?idtemat=106 Oprocz nich pije Yerba Mate, Pu Erph, Roiboos, Honeybusha, czarną mocną Hedleya, a kiedy ich zabraknie siągam po owocowe mieszanki herbaciane z Teekane. "Na czasie" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bardzo lubię Teekanne - FRUIT LOVE i FRUIT KISS, z serii World of Fruits. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a któraś z Was próbowała może Bioactive owocową? [m.in. malinowa, grejpfrutowa] Bo się zastnawiam.. Chyba mnie przekonałyście do Dilmah waniliowej
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
A ja kocham herbatki Herbapolu: malina, owoce lasu, owoce owoce, jabłko z mieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Herbapol jest bardzo fajny, wolę go od Bioactive, który się wg mnie do Herbapolu nie umywa pod względem jakości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam herbaty Bioactive owocowe - ślicznie pachną i rewelacyjnie smakują, moim faworytem jest herbata z leśnych owoców z ostrężnicą na pudełku mniam mniam
![]()
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
To ja może napiszę coś o senesie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Właśnie piję La Karnitę z Bioactive. Pyszna (:
Wyczytałam, że zawiera senes. Dzięki za te wiadomości, będę się pilnować i muszę mamie przekazać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Sandrus
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze dziewczyny dokładnie sie zapytam ile trzeba zrobic przerwy,może krócej,bo nie pamietam.W poniedziałek jestem umówiona z dietetykiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
No i nie dowiedziałam sie co z tym senesem!
A ja w ogóle to pije herbatkę Magic fruit grejpfrutową ,honeybush malinową,mate+pu-erh+żeń szeń,zieloną i białą zmieszane,Klimuszko.No i wodę. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.