Wszystko o Avonie 4 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-21, 19:05   #4111
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara
Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mogę podbić sobie zamówienie czymś, co na fakturze z wcześniejszego terminu było podpisane, że produkcja zakończona? uznają mi to?
Myślę, że klepnąć do zamówienia możesz spokojnie.

Czasem "produkcja zakończona, prosimy nie zamawiać", a jak zrobisz 2-gi termin to jeszcze ten produkt Ci przyjdzie...:|

Już nie raz tak miałam i nawet jak coś piszę, że zakończyli produkcję, to i tak ponawiam zamówienie tego produktu w następnym terminie

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 19:10   #4112
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_k Pokaż wiadomość
hmmm,no to wszystko jasne, tylko ostatnie zdanie mnie nie przekonuje.Co to za niespodzianka jeżeli klientka od początku wiedziała co dostanie.
Tymbardziej, że te rzeczy są wymienione, że je się otrzyma. A dalej pisze, że to dodatkowy prezent do tych kremów. Nie powinni pisać takich rzeczy skoro ich nie dotrzymują.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 20:37   #4113
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Kurde, stronka avonu działa tak wolno ze nie potrafie złożyć zamówienia Grrr... już 4 raz z rzędu mi nie wychodzi, masakra, a to mój ostatni termin... I jak tu się nie wkurzać... Głupi avon...

ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 20:42   #4114
aniamik
Raczkowanie

Czy widziałyście może na żywo zegarek Simone ze strony 22 k15?? Bo klientka chce zamówic, ale nie mozemy rozgryzc jaki jest kolor paska: czarny, szary czy srebrny??
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 21:21   #4115
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Byłam znowu w COK, pomalowałam na ręce supertrwałym błyszczykiem i powiem wam.... on na prawdę jest trwały, myłam ręce kilka razy i dalej nie mogę go zmyć co prawda kolor nie jest już intensywny, ale jednak wciąż widoczny.
Stary 2008-10-21, 21:23   #4116
violka42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Tymbardziej, że te rzeczy są wymienione, że je się otrzyma. A dalej pisze, że to dodatkowy prezent do tych kremów. Nie powinni pisać takich rzeczy skoro ich nie dotrzymują.
dokładnie, zwłaszcza, że wyraźnie miała to być "niespodzianka"
violka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 21:29   #4117
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniamik Pokaż wiadomość
Czy widziałyście może na żywo zegarek Simone ze strony 22 k15?? Bo klientka chce zamówic, ale nie mozemy rozgryzc jaki jest kolor paska: czarny, szary czy srebrny??
o ile mnie pamięć nie myli to pasek jest czarny
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 21:29   #4118
malbar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ceres86 Pokaż wiadomość
Kurde, stronka avonu działa tak wolno ze nie potrafie złożyć zamówienia Grrr... już 4 raz z rzędu mi nie wychodzi, masakra, a to mój ostatni termin... I jak tu się nie wkurzać... Głupi avon...
Mam to samo, chyba zaraz sie wsciekne.
malbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 21:53   #4119
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mam ten krem., peeling zresztą też.

Seria zimowa jest o niebo lepsza niż letnia - arbuzowa.

Krem jest zdecydowanie gęstszy niz arbuzowy - zresztą arbuzowy to był "lotion" a nie krem
Z tego co pamietam serię z kofeiną, to konsystencję mają bardzo podobną

Scrub do stóp tez jest zupełnie inny - tez ma gęstszą konsystencję, drobinki sa inne - mam wrażenie że częściowo jest to peeling cukrowy bo wydaje mi sie, że część driobinek się rozpuszcza. Jest tez bardziej wydajny niż arbuzowy - mała ilość starczy na wypilingowanie stóp. No i jak na peeling do stóp pieni się dość obficie - zresztą nie spotkałam jeszcze pieniącego sie peelingu do stóp, więc nawet nie potrzebnie piszę że "jak na peeling"
Cytat:
Hosenka zdziwił mnie Twój opis, bo dużo osób już opisywało tą serię i pisało, że peeling jest identyczny jak ten arbuzowy(no zapachu nie licząc).
Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
No mnie tez zaskoczyl, bo po Twojej opinii, Hosenko, wzielabym ten peeling, a tak to wzielam tylko krem. Musze w koncu kiedys kupic ten zwykly peeling z niebieskiej Foot Works, bo odkad nie ma diamentowego, to nic mi nie pasuje. No nic, nadrobie w nastepnym katalogu

Czy Wam zapach Senses Mystique kojarzy sie moze z rozowa seria SSS czy nos mnie moze myli?

(P.S. Ja w podpisie Anki widze znaki zapytania )
Cytat:
Hmm to dziwne w takim razie

Peeling jest zdecydowanie gęstszy niż arbuzowy - to napewno.
Drobinki tez ma inne - może jest ich mniej, ale maja zupełnie inną "postać" niż w arbuzowym.
Arbuzowy przypominał mi peeling z serii Rajska Plaża - przyjemnie sie nim masowało stopy, miałam wrażenie że drobinki to idealnie okrągłe małe kuleczki Natomiast w obecnym zimowym nie mam takiego odczucia, za to mam wrazenei jakby część tych drobinek się ropzuszczała.

Justysiek - wg mnie diamentowy i ten z podstawowego FW to jedno i to samo Tyle że ten drugi tańszy Tak samo sie go uzywa, taki sam efekt daje. Miałam po kilka tubek tego i tego, nawet i w tym samym czsaie i naprawde róznicy nie widziałam ...

Mam ten zimowy peeling - jest dokładnie taki jak opisuje Hosenka.
Też mnie zdziwił fakt, ze się bardzo pieni, ale jak dla mnie to duży plus - można sobie zrobić masażyk stóp
No i ten zapach

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 05:38   #4120
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Dziewczynki czy możecie potwierdzić, że oferta netto wlicza się do zamówienia?
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 06:18   #4121
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy możecie potwierdzić, że oferta netto wlicza się do zamówienia?
Cytuję tekst na ulotce papierowej:
W kampanii 15 produkty z oferty netto zwiększają bazę opustu Twojego zamówienia*
* Warunkiem zwiększenia bazy opustu jest dostepność magazynowa zamówionego produktu z oferty netto.
Czyli koniec z podbijaniem, przynajmniej tą ofetą

Napisałam maila ze strefy:
W internetowej ofercie specjalnej do katalogu 15/2008 jest pod nr 86751 Body spray Surrender, 75 ml 7,90, co sugeruje wersję dla Niej. Natomiast w potwierdzeniu złożonego zamówienia 86751 - 1 - SURRENDER/HIM B/ SPRAY (7,90 zł). Bardzo proszę o informację, jaki spray dostanę - męski czy damski ?

A dostałam taką kuriozalną odp.
Szanowna Konsultantko,
W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że produkt w internetowej ofercie specjalnej Surrender Body Spray w cenie 7,90 zł jest zapachem męskim. W powyższej linii nie występują dezodoranty damskie.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 07:03   #4122
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
W kampanii 15 produkty z oferty netto zwiększają bazę opustu Twojego zamówienia*
* Warunkiem zwiększenia bazy opustu jest dostepność magazynowa zamówionego produktu z oferty netto.
Ofertą netto nigdy się nie podbijało bo i tak się nie liczyła do kwoty zamówienia.

Czy tylko w K15 netto wlicza się do zamówienia Bo gdzies czytałam (nie wiem czy w necie na stronie Avonu czy w "papierach") że OD K15 (na ulotce z K15 jest napisane że W 15).
Jełsi tylko w 15 to sadze, ze maja pojedyncze sztuki tych kosmetyków i węszość mozę nie przyjść

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 07:09   #4123
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
ja niestety też widzę prostokąty.. z żadnej strony mi to serduszka nie przypomina
Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Chociaż Ty mnie pocieszyłaś
ja widze piękne kolorowe serduszka, ale wcześniej jak były w pionie to miałam prostokąty

Cytat:
W internetowej ofercie specjalnej do katalogu 15/2008 jest pod nr 86751 Body spray Surrender, 75 ml 7,90, co sugeruje wersję dla Niej. Natomiast w potwierdzeniu złożonego zamówienia 86751 - 1 - SURRENDER/HIM B/ SPRAY (7,90 zł). Bardzo proszę o informację, jaki spray dostanę - męski czy damski ?

Szanowna Konsultantko,
W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że produkt w internetowej ofercie specjalnej Surrender Body Spray w cenie 7,90 zł jest zapachem męskim. W powyższej linii nie występują dezodoranty damskie.
niekompetencja pracowników AVONU wychodzi ............... rany kogo oni zatrudniają, ze pracownicy nawet nie wiedzą co sprzedaje ich firma, masakra normalnie, nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 08:40   #4124
tangerynka
Rozeznanie

Czy wiecie może jaki kosmetyk dają za płatność kartą avon powyżej 250 zł w trakcie katalogu 14?
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 10:52   #4125
malbar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
Czy wiecie może jaki kosmetyk dają za płatność kartą avon powyżej 250 zł w trakcie katalogu 14?
W kat 14 dostałam mgiełkę Pur Blanca, a w 15 ma byc krem pod oczy z serii Liv
malbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 11:02   #4126
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:

Szanowna Konsultantko,
Ale przecież dezodoranty męskie nie mają pojemności 75 ml tylko 150 ml.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 12:44   #4127
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Ofertą netto nigdy się nie podbijało bo i tak się nie liczyła do kwoty zamówienia.

Czy tylko w K15 netto wlicza się do zamówienia Bo gdzies czytałam (nie wiem czy w necie na stronie Avonu czy w "papierach") że OD K15 (na ulotce z K15 jest napisane że W 15).
Jełsi tylko w 15 to sadze, ze maja pojedyncze sztuki tych kosmetyków i węszość mozę nie przyjść
no właśnie jak to w końcu jest oferta netto się wlicza OD czy TYLKO W k15? bo ja się już pogubiłam
i czy jest oferta netto d 16 albo 17?
Stary 2008-10-22, 13:06   #4128
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
no właśnie jak to w końcu jest oferta netto się wlicza OD czy TYLKO W k15? bo ja się już pogubiłam
i czy jest oferta netto d 16 albo 17?
Oferta netto wlicza się do bazy upustu w kat.15, a jak bedzie dalej zobaczymy.

Jaki dezodorant w kulce polecić klientce, chce jak najmniej zapachowy, a z tego co widzę są same zapachowe. Taka duża firma kosmetyczna i nie ma w bieżącej ofercie dezodorantóqw bezzapachowych? Czy ja jestem ślepa czy co, jak mam to wyjaśnić klientce?
Stary 2008-10-22, 13:18   #4129
Deborah100
Zakorzenienie

Czy można jakoś anulować zamówienie na które została wystawiona już faktura? Chodzi mi o to, żebym nie musiała płacić za zamówienie, które nie przyjmę.

I jeszcze jedno pytanko, jeśli nie składam zamówień to przyślą mi jeden katalog + panoramę itp, czy muszę to zamówić?
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-22, 13:25   #4130
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Ale jak tego dokonałaś? przykręciłaś ten pędzel do pojemniczka z pudrem i od razu się sypało?
Tak, tak jak w instrukcji. Dokręciłam pędzel do otwartego pojemniczka.
Stary 2008-10-22, 13:26   #4131
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Jaki dezodorant w kulce polecić klientce, chce jak najmniej zapachowy, a z tego co widzę są same zapachowe. Taka duża firma kosmetyczna i nie ma w bieżącej ofercie dezodorantóqw bezzapachowych? Czy ja jestem ślepa czy co, jak mam to wyjaśnić klientce?
Są bezzapachowe np. Sensitive itp. W katalogu 15 chyba ich nie ma. (ja mam je zawsze jakieś w szafie na zapas, bo jedna klientka zamawia co jakiś czas, a co któryś katalog znikają). A później są głównie świąteczne zestawy to nie wiem czy będą te kulki.(to chyba seria Avon Active czy jakoś tak). Są w katalogu 17
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 13:59   #4132
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malbar Pokaż wiadomość
W kat 14 dostałam mgiełkę Pur Blanca, a w 15 ma byc krem pod oczy z serii Liv
Bardzo dziękuję

Cytat:
Są bezzapachowe np. Sensitive itp. W katalogu 15 chyba ich nie ma. (ja mam je zawsze jakieś w szafie na zapas, bo jedna klientka zamawia co jakiś czas, a co któryś katalog znikają). A później są głównie świąteczne zestawy to nie wiem czy będą te kulki.(to chyba seria Avon Active czy jakoś tak). Są w katalogu 17
Ten Sensitive jednak trochę pachnie. Kiedyś był Pure i ten był rzeczywiście bez zapachu, ale go wycofali oczywiście Szkoda bo ja też wolę bezzapachowe kulki.
Na obecną chwilę ten Sensitive będzie rzeczywiście chyba najmniej pachnącym dezodorantem Avonu.
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:14   #4133
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Czy można jakoś anulować zamówienie na które została wystawiona już faktura? Chodzi mi o to, żebym nie musiała płacić za zamówienie, które nie przyjmę.

I jeszcze jedno pytanko, jeśli nie składam zamówień to przyślą mi jeden katalog + panoramę itp, czy muszę to zamówić?
zamówić ich nie możesz, powinni sami przysłać pocztą, ale nie zawsze dochodzi niestety
Stary 2008-10-22, 14:15   #4134
kotekpsotek
Raczkowanie

Cytat:
W Novej Ty do K15 rzeczywiście jakies dziwne hasło Przewaznie jest związane z porą roku/świętem/sezonem albo z nowo wprowadzonym produktem ...

Dla mnie jest ok - to nowa inicjatywa AVONU zwiazana z jednym z produktow z K15.

Kotek Psotek
kotekpsotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:22   #4135
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
kiedyś były bezzapachowe ale tylko w teorii bo i tak miały zapach i to całkiem intensywny.. i one były z serri chyba "Duty on" tak mi się wydaje ze tak się nazywała ta seria ale została zastąpiona serią Active z której zamówień nie miałam, no może sporadyczne przypadki ale klientki które się na nią skusiły już po nią nie wracały i tylko narzekały..

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość

z tego co wiem to możesz anulować paczkę ale tylko telefonicznie, a co do "makulatury" to powinni Ci przysłać pocztą
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:26   #4136
kotekpsotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniamik Pokaż wiadomość
Tak, mam go - jak napiszesz mi jak sie wrzuca zdjecia to wrzuce do linka z katalogami.

Tarcza jest fajna, pasek troche zbyt miekki i bedzie sie szybko przecieral, ale po wymianie na np czarny skorzany bedzie super !

Kotek Psotek
kotekpsotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:39   #4137
Anka :)
Wtajemniczenie

Aha... no to mi cośtam delikanie leci ale tylko pojedyncze drobinki i to wtedy jak długo w jednym miejscu potrzasam tym pędzelem
Stary 2008-10-22, 15:32   #4138
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję

Ten Sensitive jednak trochę pachnie. Kiedyś był Pure i ten był rzeczywiście bez zapachu, ale go wycofali oczywiście Szkoda bo ja też wolę bezzapachowe kulki.
Na obecną chwilę ten Sensitive będzie rzeczywiście chyba najmniej pachnącym dezodorantem Avonu.
Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
kiedyś były bezzapachowe ale tylko w teorii bo i tak miały zapach i to całkiem intensywny.. i one były z serri chyba "Duty on" tak mi się wydaje ze tak się nazywała ta seria ale została zastąpiona serią Active z której zamówień nie miałam, no może sporadyczne przypadki ale klientki które się na nią skusiły już po nią nie wracały i tylko narzekały..
Dzięki za odp. Ktory z tych dezodorantów z kat. 15 najmniej pachnie, aby go polecić? Ja sądzę ,że może Pur Blanca jest delikatna, co Wy na to?
Stary 2008-10-22, 16:21   #4139
nelka333
Raczkowanie

Napisałam do avonu:

Od katalogu 15 do bazy opustu wlicza się oferta netto czy tylko przez ten jeden katalog czy już stale? Oferta internetowa również się wlicza?

Odpowiedź:

Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że od katalogu 15/2008 oferta netto oraz oferta internetowa wlicza się do bazy opustu pod warunkiem, że produkty z tej oferty są dostępne i zostaną do Pani dostarczone. Jednocześnie informujemy, że działanie takie będzie obowiązywało na stałe. Rozwiązanie to umożliwi Konsultantkom świadome zakupy naszych produktów oraz ułatwi ich zamawianie.

W razie wątpliwości zachęcamy do kontaktu poprzez zakładkę "Skontaktuj się z nami" w Strefie Konsultantki
nelka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:22   #4140
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Właśnie złożyłam zamówionko- wyszło ponad 1000 Czekam z niecierpliwością na nowe tusze do kresek CT. Będę miała sporo kolorówki więc postaram się cyknąć fotki- dostawa będzie 28
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości