|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zupa marchewkowa
Przesmaczna, lekka zupka o małej ilosci kalorii
![]() ![]() SKŁADNIKI: 5 dużych marchewek 3 litry wody z kostką rosołową - jedna kostka na 1/2 litr wody(lub domowy wywar drobiowy) 4 duże ziemniaki jogurt naturalny 1 łyżka masła 1 łyżka mąki serek topiony śmietankowy (ja dodaje podł€żny Hohland) sól i pieprz PRZEPIS: Marchewkę obrać i pokroić na kosteczke. Ziemniaki pokroić w kostkę (jak to zwykle sie robi do zupy). Zagotować rosół i wrzucić do niego warzywa, i gotować aż zmiekną. Na Patelni rospuścić łyżkę masła wraz z mąką, nastepnie dodać je do naszej zupy, co spowoduje jej zagęszczenie. Następnie do naszej zupy wrzucić 3 łyzki śmietany (pamietacie! najpierw do szklaneczki wraz z wywarem by sie nie zwazyła). Chwilkę jeszcze pogotować... Następnie zdjąć z ognia i pozwolić chwilke ostygnąc, wrzucić serek topiony. Wszystko nalezy zmiksowąc bardzo dokałdnie by wyszedł delikatny krem- zupa (chłodnik). Podawać z grzankami (pokroić chleb tostowy w kostke i przyrumienić na patelni z dodatkiem oleju) ŻYCZE SMACZNEGO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zupa marchewkowa
Juz od dawna czaiłam się na tę zupkę
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.