|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() związek z cudzoziemcem
ja jestem Polka. on-z zagranicy.On jest wspaniały, ma porządną rodzinę, szanuje mnie, dba o mnie,ma dobry charakter. jesteśmy razem rok czasu. nikt z mojego otoczenia , moi rodzice i rodzeństwo nie akceptują tego, że on nie jest Polakiem. Nie chcą go poznać i każą zakończyć ten związek. On o tym wie. Mimo tego chcemy wziąć ślub cywilny w tajemnicy. Boli mnie ta sytuacja. Wiem ,że jeśli moja rodzina się o tym dowie ,to wygnają mnie z domu. Pociesza mnie tylko fakt,że nie zostanę sama, bo mój przyszły mąż będzie ze mna....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: związek z cudzoziemcem
jest taki wątek, warto czasem poszukać
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=obcokrajowcem
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
moze fakt ze twoj zaraniczny narzeczona nie jest europejczykiem i ma inne niz katolickie wyznanie najbardziej przeraza rodzicow?pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A skąd on jest? ![]() ![]() A mojej koleżanki kuzynka wyszła za Araba.. jej rodzice byli bardzo przeciwni temu związkowi, ale co zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja sie w tamtym watku wypowiedzialam. Wczoraj dowiedzialam sie, ze kolezanka poznala wlasnie Wlocha, tylko maja problemy z porozumieniem sie ( bo on podobno bardzo kiepsko zna angielski, i co drugie slowo wstawia po wlosku ), wiec musze jej pomoc. Ciesze sie, bo ona sie cieszy. Zobacze dzisiaj wieczorem co to za gosc, co prawda tylko przez rozmowe na skypie, ale zawsze cos tam sie miedzy wierszami wyczyta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mysle ze nie powinnas brac slubu w tajemicy tylko powiedziec rodzicom kiedy jest uroczystosc i dac im wybor - przyjda czy nie
Jesli Twoi rodzice tak stawiaja sprawe ze kaza wybierac - trudno...wiem ze wybierzesz Jego ale po jakis czasie mysle ze rodzice zmiekna....wydaje mi sie ze oni licza na to ze ten zwiazek sie po prostu rozpadnie i jak widze staraja sie takimi sposobami...(czyli ze bedziesz sobie radzic sama itp) ale Ty walcz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z czasem rodzice go pewnie zaakceptują jak tylko zobaczą , że Tobie z nim dobrze.
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
przemyślałam to. zdecydowałam ,że powiem im o ślubie, ale wiem ,że to będzie trudna rozmowa, a raczej awantura...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za Ciebie zeby Ci sie udalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Jesli oboje bedziecie potrafli sie ze soba dogadac , probowac zrozumiec w kwestiach w ktorych sie nie zgadzacie i bedziecie potrafili isc na kompromis to bedziecie ze soba szczesliwi.Moj maz jest czarny , jest protestantem ja katoliczka ma ciut inne poglady na niektore sprawy (ale to akorat moze sie przeciez zdarzyc w zwiazkach z tego samego kraju) ale w wiekszosci mamy takie same zdanie, nauczylismy sie razem zyc i jest ok.Tak naprawde to nie ma znaczenia kolor skory, religia, pochodzenie jesli ktos chce z kims zyc i uczyni dla niego wiele to bedzie dobrze.Znam wiele par mieszanych , niektore konczyly sie rozstaniami, ale to nie jest regula i moze sie zdarzyc w kazdym zwiazku w ktorym nie ma zrozumienia i milosci.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.