Ryba wpływa na wszystko :P - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2009-01-02, 21:32   #1
Jyotika
Raczkowanie
 
Avatar Jyotika
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Almaty, KZ
Wiadomości: 441
Post

Ryba wpływa na wszystko :P


Dieta dietą.
Wiemy że zdrowe są ryby. Więc może podzielimy się przepisami na nasze ulubione danie z ryby - świeżej bądź mrożonej... CO WY na to drogie dziewczyny?



Ryba w wermucie

1. ryba bez ości, kilka większych kawałków (może być świeża bądź mrożona) - dorsz, sandacz, tołpyga też się powinna nadać;
2. szklaneczka białego wermutu;
3. warzywa - papryka / pieczarki / grzybki mun - co kto lubi na patelni;
4. sól i pieprz do smaku

Warzywa podsmażyć lekko na patelni, najlepiej bez oleju jeśli ktoś ma teflon i kuchenkę elektryczną, albo na minimalnej ilości oleju (wiadomo - najdłużej smażymy grzyby, paprykę ledwo ledwo). Posolić i popieprzyć do smaku, ale ja proponowałabym niewielką ilość. Wlać szklaneczkę wermutu. Przykryć.
W międzyczasie rybę lekko podsmażyć z obu stron i wrzucić do warzyw i wermuta. Dusić od czasu do czasu delikatnie mieszając - 10 lub 15 minut - zależy od grubości ryby. Wiadomo, że lepiej świeża - zbyt małe kawałki mrożonej mogą się rozleźć i danie straci wygląd...

Smacznego




p.s. danie nadaje się również do kurczaka
__________________
Uparcie i skrycie
och życie kocham cię kocham cię
kocham cię nad życie...



_________________________ _____


Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia
Pozytywnie - watek na forum
Moja strona - moje zycie w Kazachstanie

Jyotika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 21:57   #2
Kira87
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 779
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Ja najbardziej lubię proste potrawy z ryb, czasem wystarczy mi tylko gotowana ryba z jednym warzywem i przyprawami.
Ostatnio sobie wymyśliłam prosty, szybki przepis na filet z morszczuka. Danie to polecam tym, którzy lubią charakterystyczny zapach goździka.

1) 3 filety z morszczuka (możemy zastąpić inną rybą, ale koniecznie delikatną w smaku)
2) 1 duża cebula
3) masło
4) 2/3 goździki
5) sól, pieprz do smaku

Do głębokiej patelni wlewamy około pół szklanki wody (nawet mniej-w zależności od ilości ryby). Roztapiamy w niej kopiastą łyżkę masła. Dodajemy pokrajaną w średnie plastry cebulę. Dorzucamy goździki. Dusimy 5 minut aż cebula się zeszkli. Na cebulę kładziemy pokrojone i osuszone filety (cały filet kroimy na 3-4 kawałki w zależności od wielkości). [[Filety przed dodaniem powinny zostać przyprawione solą i pieprzem i poleżeć około 10 minut, żeby przesiąkły przyprawą]]. Całość dusimy 20-30 minut w zależności od grubości ryby. W trakcie duszenia dolewamy wody w razie gdyby za dużo wyparowało, żeby nie spalić (ogólnie rzecz biorąc sosu powinno być malutko).

Smacznego


PS: Jyotika oj jak ja lubię Vermouth
__________________
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2009-01-02 o 22:00
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 23:30   #3
neheszta
Zakorzenienie
 
Avatar neheszta
 
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 5 633
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Ja chyba nie będę jakoś fantazjować. Polecam rybkę w panierce
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 23:34   #4
Jyotika
Raczkowanie
 
Avatar Jyotika
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Almaty, KZ
Wiadomości: 441
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
Ja chyba nie będę jakoś fantazjować. Polecam rybkę w panierce

No dobrze, ale jaka ryba smakuje Ci najbardziej w panierce? Jaką panierkę robisz? Czy robisz podwójną - mąka, jajko, bułka tarta, czy tylko pojedynczą z bułki tartej i jajka? Czy dodajesz jakieś inne zioła poza solą i pieprzem?
__________________
Uparcie i skrycie
och życie kocham cię kocham cię
kocham cię nad życie...



_________________________ _____


Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia
Pozytywnie - watek na forum
Moja strona - moje zycie w Kazachstanie

Jyotika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 23:36   #5
Kira87
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 779
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Cytat:
Napisane przez Jyotika Pokaż wiadomość
No dobrze, ale jaka ryba smakuje Ci najbardziej w panierce? Jaką panierkę robisz? Czy robisz podwójną - mąka, jajko, bułka tarta, czy tylko pojedynczą z bułki tartej i jajka? Czy dodajesz jakieś inne zioła poza solą i pieprzem?
Ja raz zrobiłam taką finezyjną panierkę: jajka + drobno pokrojona w paseczki bułka. Obtoczyłam w tym pierś kurczaka i wrzuciłam na wok (głęboki olej). Panierka pokryła się mini-grzaneczkami

Ciekawe jak by to wyszło z filetem.
__________________
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2009-01-02 o 23:38
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 16:28   #6
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

mnie chyba najbardziej smakuje łosoś z grilla, przyprawiony solą, pieprzem i sokiem z cytryny, podaję go z guacamole
świetny jest też zamarynowany w sake z sosem sojowym, imbirem, czosnkiem i oliwą - ta marynata nadaje się też do skrzydełek

lubię też całe rybki pieczone w piekarniku - wypatroszona rybę nacina się w poprzek z wierzchu aż do kręgosłupa, naciera solą, pieprzem i oliwą z zewnątrz i wewnątrz, do środka świeże zioła, czosnek, na wierzch plasterek cytryny, zawija w folię i piecze około 20 minut
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 19:09   #7
neheszta
Zakorzenienie
 
Avatar neheszta
 
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 5 633
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Pieprz sól, panierka sama bułeczka tarta (z mąką też jest pychotka)

To zależy robisz panierkę taką jaką lubisz no i tyle A chyba każdy wie jak ją zrobić i jaką najbardziej lubi
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 21:08   #8
cava
Zakorzenienie
 
Avatar cava
 
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 22 101
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Najbardziej lubię łososia i pstrąga pieczone z masłem , cytryną i natką.


Obie ryby przyrządza się prawie tak samo:

Łosoś:
formę żaroodporną smarujemy masłem, układamy na niej pół pęczka natki pietruszki i plastry cytryny(ze skórką) na to kładziemy oprószone solą i pieprzem dzwonka łososia, na nich układamy wiórki masła (powinno wyjść tak po łyżce masła na dzwonko, zeby po pieczeniu utworzył się na dole formy sos maslano-cytrynowy, którym polewamy rybę na talerzu) na to znów plastry cytryny, przykrywamy formę pokrywką (koniecznie!) i do piekarnika na 200st nagrzanego. piecze się jakieś 10 max 15 minut.

Taką rybkę podaję z makaronem typu spaghetti doprawionym czosnkiem, masłem i natką (na patelnię na łyżkę oleju, wrzucamy łyżkę masła i 4-6 ząbki czosnku posiekane w plasterki, jak czosnek się zeszkli, wrzucamy na to makaron i dużą garść natki, pieprzymy, solimy, mieszamy wykładamy na talerz.
Do tego surówka z czerwone kapusty z chrzanem


Pstrąg:
pstrąga całego czyścimy,, ucinamy łepek, obcinamy wszystkie płetwy.
Nacinamy mu boki kilka razy płytko na ukos, wcieramy w skórę sól , pieprz i sok z cytryny tak zeby dużo weszło w nacięcia. W brzuszek tez solimy, piperzymy, wkładamy wiórek masła, ze 3 plastry cytryny i natkę pietruszki, spinamy wykałaczką, pieczemy w foli albo formie żaroodpornej z przykryciem.

Podaję to z pieczonymi pseudo puddingami i sosem śmietanowo -chrzanowym + surówki z kapusty białej i czerwonej


DORSZE:
I jeszcze dorszyki, u nas można okresowo kupić nieduże, całe dorsze, takie na solidną porcję dla 1 osoby cały.
Takie dorsze po prostu myję, skrobię, solę, pieprzę, polewam cytryną, obtaczam w mące i smażę na patelni. Są tak soczyste, delikatne i smakowite, ze nie potrzebują już nic więcej. Podaję z sosem śmietanowo-chrzanowym, ziemniakami i kwaszona kapustą.
Niebo w gębie.

Choć jak tak patrzę, to... mało dietetyczne niebo w gębie


W ogóle kocham jeść ryby, wszytkie lubie oprócz węgorza.
W galarecie jak lubię, albo np. przez 3 lata z rzędu jeżdziliśmy w to samo miejsce na wczasy, i wcale nie dla tego ze tak tam wspaniale, tylko dlatego że namierzyliśmy tam rybaka, od którego co rano kupowaliśmy jeszcze ciepłe (!) świeżo co uwędzone zaraz po złowieniu pstrągi. W zyciu nie jadłam lepszego pstrąga wędzonego, po prostu rozpływał się w ustach. Przez bite 2 tygodnie jeliśmy pstrąga na śniadanie a czasem i na kolację
__________________
Cava

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 21:11   #9
Kira87
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 779
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
W ogóle kocham jeść ryby, wszytkie lubie oprócz węgorza.
Ja też nie lubię węgorza. Ma taki specyficzny posmak...i chrzęści pod zębami :|


Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
W galarecie jak lubię,
A jadłaś może karpia w galarecie po żydowsku?
Galareta nie jest klarowna i ma lekko słodkawy smak (co zawdzięcza min. rodzynkom i migdałom).
__________________
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 22:05   #10
cava
Zakorzenienie
 
Avatar cava
 
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 22 101
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię węgorza. Ma taki specyficzny posmak...i chrzęści pod zębami :|



A jadłaś może karpia w galarecie po żydowsku?
Galareta nie jest klarowna i ma lekko słodkawy smak (co zawdzięcza min. rodzynkom i migdałom).
No właśnie, raz węgorza spróbowałam i potem przez kilka dni nie mogłam pozbyć się takiego specyficznego smaku. Więcej się nie przemogłam


Karpia po żydowsku jadłam, a nawet robiłam. Mniam.
Ale wersji w galarecie nie znam i nie jadłam. Na pewno by mi smakował.


Jak tylko zobaczyłam wątek, pobiegłam do lodówki i napchałam się pulpetów z soli w galarecie z groszkiem i jajem Mniam, mniam.
__________________
Cava

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 22:07   #11
Kira87
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 779
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Karpia po żydowsku jadłam, a nawet robiłam. Mniam.
Ale wersji w galarecie nie znam i nie jadłam. Na pewno by mi smakował.
Zatem jutro wrzucę przepis
__________________
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 22:14   #12
cava
Zakorzenienie
 
Avatar cava
 
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 22 101
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Będę czekać, bo mnie zaintrygowałaś!

Ech, karpik. Karpika też lubię, cała atrakcja kolacji wigilijnej tkwi w smażonym karpiu. Jadam go tylko na wigilię, za to w ilościach... hm.... wstydliwych.
__________________
Cava

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 10:56   #13
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

ja też nie lubię węgorza - już sam wygląd mnie odstręcza tzn. wygląd mięsa a nie węgorza jako takiego - jest dla mnie zbyt tłusty, miękki, maślany, z podobnych względów nie przepadam za halibutem
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 17:05   #14
nicki86
Zadomowienie
 
Avatar nicki86
 
Zarejestrowany: 2007-11
Lokalizacja: Giżycko
Wiadomości: 1 713
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

To może ja coś wrzucę od siebie

Pstrąg w migdalach
Bierze się takiego delikwenta patroszy jeśli trzeba(niektorzy lubia takie cale rybki z głowką jak jeszcze na nich patrzy... ja ewidentnie jestem za kawałkami bez łebka), czyści i przyprawia jak kto lubi, ja wole standardowo sol i troche pieprzu. Następnie piecze się go w piekarniku dajac w środek pietruszkę i wiorki masla... ja jednak wole szybszy sposob . Obtaczam rybkę w mące i przysmażam na maselku na rumiano. W międzyczasie na drugiej patelence roztapiam maselko i wrzucam platki migdalowe, które podsmażam rownież na zlocisty kolor. Wykładam rybke na talerz i polewam maselkiem z tymi platkami. Co niektorzy jeszcze kropią sokiem z cytrynki na koniec, ja jednak uwazam to za zbedny zabieg bo pstrag jest i tak palce lizac

A zna ktoś jakis pyszny sposób na rybke maślaną?? Albo w ogole jakieś rybki, w których niemożliwością jest znalezienie jakiejś ości? Moj mezunio z lat dzieciństwa po niefortunnym dlawieniu sie oscia podchodzi do tego typu dan z nieufnoscia. Ja rybki uwielbiam, ale samej dla siebie nie robie za czesto juz pomalu go przekonuje, ale konsumuje on zawsze moje wynalazki do znalezienia pierwszej osci... tak tak dziewczyny w filecie z morszuka np. tez mozna znalezc osc, on potrafi
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 00:26   #15
Sara_m7
Rozeznanie
 
Avatar Sara_m7
 
Zarejestrowany: 2007-11
Lokalizacja: Düsseldorf
Wiadomości: 552
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

hej . a jak się najlepiej obejść z miruną by była najlepsza? Trzeba ja jakoś szczególnie przyrządzić? Nigdy jej nie kupowałam, więc nie bardzo wiem czy ją robi sie jak normalną rybę czy jakoś inaczej ( słyszałam, ze ma łuski? i trzeba ją oskrobać - to prawda? ).
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 12:44   #16
Kira87
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 779
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
A zna ktoś jakis pyszny sposób na rybke maślaną?? Albo w ogole jakieś rybki, w których niemożliwością jest znalezienie jakiejś ości?(...)
Może filet z miruny? Ja nie znalazłam w nim nigdy ani jednej ostki...i pasę nią mojego TŻ, który też ma uraz do ości

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
hej . a jak się najlepiej obejść z miruną by była najlepsza? Trzeba ja jakoś szczególnie przyrządzić? Nigdy jej nie kupowałam, więc nie bardzo wiem czy ją robi sie jak normalną rybę czy jakoś inaczej ( słyszałam, ze ma łuski? i trzeba ją oskrobać - to prawda? ).
Ja kupuję filety, lekko solę, obtaczam w mące i smażę. Jest bardzo smaczna, delikatna i soczysta.
__________________
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 19:30   #17
edycia1990rok
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 42
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

ja bardzo lubie pange bo jeszcze nigdy nie nadzialam sie na osci ostatnio wyprobbowalam na wigilie pange z sosem "pomysl na...rybe w sosie smietanowo koperkowym" musze przyznac ze nigdy nie jadlam tak swietnie przyrzadzonej potrawy z ryb! polecam wam bedziecie zachwycone a wykonanie banalnie proste
edycia1990rok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 20:38   #18
Sara_m7
Rozeznanie
 
Avatar Sara_m7
 
Zarejestrowany: 2007-11
Lokalizacja: Düsseldorf
Wiadomości: 552
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Może filet z miruny? Ja nie znalazłam w nim nigdy ani jednej ostki...i pasę nią mojego TŻ, który też ma uraz do ości


Ja kupuję filety, lekko solę, obtaczam w mące i smażę. Jest bardzo smaczna, delikatna i soczysta.
Dziękuje
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 23:25   #19
nicki86
Zadomowienie
 
Avatar nicki86
 
Zarejestrowany: 2007-11
Lokalizacja: Giżycko
Wiadomości: 1 713
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

ooo proszę, myslalam że juz jadłam wiekszosc rybek dostepnych u nas w typowym sklepie rybnym, ale na mirune się nie natknęłam, albo nie zwrocilam uwagi. Jutro musze to przebadać, a jak ni jutro to jeszcze w tym tygodniu faktycznie rybki są najlepsze takie w panierce, ale ja staram się dla zdrowia (mniejsze ilosci oleju/oliwy i co za tym idzie mniejszej ilosci kcal)dla siebie piec w piekarniku lub dusić, dzięki temu nawet kilkakrotnie próbowałam zupek rybnych, które z załozenia wydawały mi się ochydne.. ale nie są takie jeśli zupa jest pikantna
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 23:54   #20
Kira87
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 779
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ooo proszę, myslalam że juz jadłam wiekszosc rybek dostepnych u nas w typowym sklepie rybnym, ale na mirune się nie natknęłam, albo nie zwrocilam uwagi. Jutro musze to przebadać, a jak ni jutro to jeszcze w tym tygodniu faktycznie rybki są najlepsze takie w panierce, ale ja staram się dla zdrowia (mniejsze ilosci oleju/oliwy i co za tym idzie mniejszej ilosci kcal)dla siebie piec w piekarniku lub dusić, dzięki temu nawet kilkakrotnie próbowałam zupek rybnych, które z załozenia wydawały mi się ochydne.. ale nie są takie jeśli zupa jest pikantna
Ja często duszę rybę w warzywach (tzw. ryba po polsku) i dodaję różne przyprawy (np. wyżej podany przepis na morszczuka). Czasem gotuję w wodzie z dodatkiem marchewki (bez soli) i jem taki "postny" rosołek, który o dziwo bardzo mi smakuje

Z zup rybnych polecam gruzińskie charczo.

PS: miałam dać przepis na karpia po żydowsku w galarecie, ale jakoś nie mogę się zebrać :p
__________________
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 18:40   #21
nicki86
Zadomowienie
 
Avatar nicki86
 
Zarejestrowany: 2007-11
Lokalizacja: Giżycko
Wiadomości: 1 713
Dot.: Ryba wpływa na wszystko :P

Coś nam wątek zamiera więc może ja podam coś prostego na kanapeczki?

1.makrele wędzoną obieramy z ości i drobimy na kawałeczki drobne (można pognieść widelcem ) + jajeczko gotowane(na jedną makrele dodaje z 3), je kroi się w kosteczke, lub jak kto woli można potarkować + cebulka w kostke, troche pieprzu, odrobina soli i oliwy... wymieszać i klaść na chlebek.. pyszotka

2. Tuńczyk (przeważnie sałatkowy w oleju, przy czym olej maksymalnie odsączam)+ cebulka+ troche kukurydzy z puszki, można dodać jajeczko gotowane pokrojone w kostke choć ja wole bez i przyprawy, przerażnie pieprz i sól oraz oliwa, jak jest pod ręką to bazylia jak najbardziej na miejscu na kanapeczke z ciemnego chlebka jak znalazł mniam!!
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.