![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: maseczki
Mój boże.
![]() Wszystko, ale to wszystko odebrałyście z bardzo niezrozumiałym dla mnie sposobem. Nie chcę cytować, wyjaśniać, bo naprawdę zrobi się Off topic jak mówisz ;> ( Nie wiem, nie byłam w MT od kilku lat ;> za moich czasów tak na to mówiliśmy ;> ) W każdym razie, jeśli uraziłam, sorry, ale przysięgam, że dla świętego spokoju, nie brnę w to dalej, bo szkoda mi oczy czytelników, bo naprawdę, niektórym nie będzie się chciało czytać naszych konkluzji ;> A jak widać jest tu wyraźny podział na zdania, przynajmniej dwa ;> Zwracam honor, bo faktycznie mogą panować tu inne zasady, czego jednak nie potwierdziłyście w swoich wypowiedziach, ale to nic ;> W każdym razie, drogie Panie, chyba tego potrzebowałam, żebyście mnie ustosunkowały do teo forum, no i spisałyście się na medal. ;> Wiem co i jak odbierać, bo innej lekcji z tego nie wyciągnęłam ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
No to świetnie, że wszystko jasne, atomsfera oczyszczona a na przyszłość Anda podobne personalne uwagi kieruj może na priv ok? To mnie albo do innych mrówek
![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Smoczyco, jeśli pozwolisz:
![]() ![]() Przecież po to mamy KWC i wyszukiwarkę, żeby w nich pogrzebać i znaleźć to czego się szuka a nie prosić innych żeby to zrobili za nas. Nawet mój TŻ który na wizażu bywa sporadycznie umie sobie swoje Shiseido w KWC odnaleźć i recenzje poczytać, i jakoś nadal żyje, wyszukiwarka mu jego wytatuowanych łapek nie odgryzła ![]()
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
no ja sie mrówką nie czuje na szczęście po tym wszystkim
![]() od początku nie wiem po co w sumie napisałaś tego posta zwracającego nam uwage, nie byłoby teraz tej całej sytuacji, moim zdaniem to nie byłyśmy do nikogo wrogo nastawione a jedyną uprzedzoną osobą byłaś chyba Ty do nas a My i tak bedziemy się upierać że jest wyszukiwarka i KWC i tam najpierw zaglądamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
No no dziewczynki dosyć, bo zaśmiecany wątek, uwagi kolejne proszę na privie wymieniać
![]() A kto chce "robić dym" to chyba od razu widać, jak na dłoni ![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
widze że nie ma sensu wogóle wypowiadanie sie na forum bo zaraz jak ktos jest nowy to zostanie zjechany od góry do dołu przez tych co mają większy staż na wizażu...
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
a tak wogóle jak wam sie nudzi to możecie moje wszystkie posty wyciąc...tak tak bo nie podzielam wszego zdania to jestem zła ..eh niech tak będzie jak chcecie
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie Kasiu dla Ciebie napiszę raz jeszcze, a Ty czytaj powoli i uważnie: Na tym portalu wszystkich nas obowiązuje pewien regulamin. Wszyscy się do niego stosują, moderatorzy oraz użytkownicy. Regulamin - zachęcam do zapoznania się z nim - mówi m.in o tym, że na forach specjalistycznych zadajemy konkretne pytania z jednej dziedziny, że zawsze używamy wyszukiwarki forumowej i na KWC. Regulamin mówi także o tym, że odnosimy się do siebie wzajemnie z szacunkiem, nie obrażamy nikogo, unikamy personalnych wycieczek i jawnych przytyków. I naprawdę prosiłabym już o zakończenie tych teoretycznych dywagacji. Jeśli masz jakiś problem z forum albo ze mną, możesz założyć wątek na technicznym. Albo wysłać mi PW. EOT z mojej strony.
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Co za cyrk ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odsyłanie do KW jest jak najbardziej słuszne...pod warunkiem że ktoś wie co to jest. Wierzcie lub nie ale osoby będące na tej stronie długi czas nadal nie orientowało sie w jego "czeluściach". Nie wszyscy też, przesiadujące godzinami Wiżażanki, ma dostęp do stałego (twardego czy jak mu tam) łącza, o czym uprzejmie donoszę. Co za tym w związku z tym nie zawsze jest możliwe zapoznanie się ze wszystkimi możliwościami tego portalu zanim się zada pytanie. Pomijam już że wizaż nawet mi (mam stałe łącze i to całkiem niezłe) czasami strona (mowie o jednym przeładowaniu) ładuje sie jak krew z nosa. Odsyłanie do wyszukiwarki - znów słuszne, ale jak już wspominałam w "życzeniach do admina" Zlo zmienił wyszukiwarke. Trudno jest mi cokolwiek znaleźć mimo że pamiętam kluczowe słowa, wiem co można znaleźć no i nie jestem tu od dziś. A wyszukiwarka o tym nie wie i wyrzuca kupę spamu (z przewagą spamu ![]() Dlatego mam propozycję: nie moralizować, nie wywnętrzać się nad "lenistwem" i czym tam jeszcze Wizazanek. One są tutaj po to żebyście im pomogly odpoczac, zadbać o urodę - jeśli tego nie potraficie - przynajmniej nie szkodźcie i nie zniechęcajcie. Pozytywnym przykładem wydaje mi Lexie, ktora moim zdaniem wynalazła dość dobry i prosty sposób: łączenie wątków (patrz ginekologia - posty o dobrych i złych lekarzach z branży). Maseczki - ten temat był poruszany już tysiące razy, ale część watków jest taki jak ten - nie wnosi nic oprócz uskarżania sie że "to już było". A wyskakuje przy szukaniu i utrudnia wyszukanie merytorycznych wypowiedzi. a przecież można połaczyć z jakimś obszernych watkiem o maseczkach podać w tym "głównym" linka do KW i innych watkow merytorycznie bogatych w podobne informacje. Trzeba tylko chcieć ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
najważniejsze jest chyba to, że osoba zakładająca wątek dostała pełną, wyczerpującą odpowiedź od moderatora, choć sama mogła ją znaleźć i to całkiem łatwo, nie ma więc sensu krytykowac kogoś - chyba że za brak konsekwencji i chęć pomocy, bo wątek nie został zamknięty ani zostawiony sam sobie, tylko odpowiedź się pojawiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Znowu zamknięty wątek???
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=86327
Może mnie ktoś objaśnić z jakiego powodu powyższy wątek został zamknięty? Bo nie bardzo kumam ![]()
![]() |
#47 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Znowu zamknięty wątek???
Nie widzę powodu - wątek ponownie otworzyłem... Ale może moderatorka wypowie się nieco szerzej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Owszem, wypowiem się. Zamknęłam po konsultacji z Jelonkiem, bo czekałam na jakąś eskalację - w międzyczasie odbylam niezbyt miłą rozmowę ze zbanowaną użytkowniczką na gg, która najwyraźniej chciała za wszelką cenę dać się zapamiętać (w negatywnym tego słowa znaczeniu) i pokazać że uważa nas zwykle użytkowniczki za bandę głupich gęsi - czemu zresztą dała wyraz i w tym wątku i w tym pazurkowym. Zamknęłam, bo Anda została zbanowana po pewnych czasie to raz. Secudno - rozmowa potoczyła się w trochę niewlaściwym kierunku, zresztą za Twoją Pal przyczyną. Chciałaś się tam wypowiedzieć, mogłaś napisać o maseczkach. Chciałaś wyrazić opinię co do moderowania, trzeba to było zrobić tu, na technicznym.
Na przyszłość Złosiu, proszę byś mnie uprzedzał, jeśli otwierasz wątek, który sama osobiście zamknęłam.
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam dzis chyba omamy wzrokowe
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Uścislę - bałam się zaczepek ze strony Andy i chciałam uniknąć pyskówki, bana jeszcze nie miała, pyskowała właśnie na pazurkowym. Dostałam PW od wizażanki, że ktoś rozrabia. Dlatego zamknęłam. Żeby uniknać kolejnej pyskówki.
Pal, naprawdę nie widzisz jaki wydzwięk miał Twój post? Nawiasem mówiąc, tak doświadczona i długa stażem użytkowniczka jak Ty powinna wiedzieć, że tamten watek nie był stosownym miejscem na takie uwagi, jakie Ty tam zamieściłaś...
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nie licytując sie w kwestii stażu - owszem, po przemysleniu - tamten wątek był jak najbardziej stosownym miejscem na poczynione uwagi ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby bylo wiecej takich wizazanek jak Ty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
To chyba nie jest dobre miejsce na uwagi dotyczące sposobu moderowania...? Jeśli macie jakieś zastrzeżenia, to może napiszcie o nich do Smoczycy na PW albo na Technicznym...?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Uwagi różne w związku z wątkiem maseczki
Cytat:
Chciałbym tutaj zaznaczyć, że udzielanie takich uwag moim skromnym zdaniem leży w obowiązkach moderatora. Odsyłanie do wyszukiwarki, innych stron itp. (zamiast udzielenia odpowiedzi) bez jakichkolwiek linków z mojego punktu widzenia jest niegrzeczne. I na pewno nie jest miłe z punktu widzenia osoby zadającej pytanie. Dlatego postoję, popatrzę... Może dodam odpowiedni zapis do regulaminu, bo coraz częściej widzę na forach z poradami, że zamiast radzić - odsyłamy w siną dal. I to inne użytkowniczki... przykre. Równie nie podobają mi się uwagi odnośnie pracy moderatora publikowane na forum, które ona moderuje. Bez zagłębiania się w treść tych uwag - nie jest to miejsce, w którym pozwolę podważać wiarygodność moich moderatorów. Od tego istnieje: - forum techniczne - PW Moderator to nie terminator - ale też człowiek. Dlatego robienie wideł z jednego wątku jest przesadzone. Tym bardziej, że moderatorka jako jedyna rzeczowo odpowiedziała dziewczynie na pytanie, reszta naszych "odsyłaczek i moderatoro-analizatorek" koncentrowała się nie na tytule wątku, ale na jeżdżeniu na upatrzonych osobach. Dlatego uważam, że gdyby odpowiednie uwagi pod adresem Smoczycy spłynęły na Technicznym (lub jeszcze lepiej - na PW) i były napisane jako miła porada - nie mielibyśmy do czynienia z reakcją obronną, lecz z reakcją na poradę starej znajomej. ![]() p.s. I gdybyśmy wszyscy zapomnieli na moment o tym, kto ile czasu tutaj spędził... Pomimo, że jestem użytkownikiem nr 1 - przykro mi czytać, że ktoś jest better, bo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Jeśli załączyłabyś linki do obu wątków (pytanie-odpowiedź), to na pewno pomogłoby pytającej i moderatorce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie czy można tak delikatnie łączyc niektóre watki?
żeby powstały takie w których zasób wiadomości i porad będzie dość duży? i miejmy nadzieje wszyscy których bedzie interesowało to zagadnienie przeczytaja go do konca, a nie załozą kolejnego watku na ten temat ![]() ja zawsze staram sie, jak widze po raz kolejny wątek, odsyłać do KWC podając linka i do wyszukiwarki również wklejam linka ![]() może warto w jakis sposób zrobic coś żeby uniknac zakładnaia takich samych wątków bo przez nie psuje się atmosfera na wizażu ja mogę pomóc w sklejaniu podobnych wątków, jeśli jakis moderator chce na swoim forum to moge wyszukiwać takie wątki i podsyłac na maila do rozparzenia klejenia i zlączenia ich ewentualnego a może by tak w miejscu gdzie są artukuły na głównej stronie wizażu zamiescic regulamin na czas może tygodnia? tam wszyscy do zobaczą, zamieścic tam link do wyszukiwarki, KWC i przytoczyć cały regulamin na samym środku, może i czerwoną czcionką, powyżej nowości kosmetycznych dość duzo miejsca i można tam wiele napisac, może by to jakoś uspokoiło sytuację myśle że te artykuły które tam sa już wszyscy przeczytali i napisać tam stosowna notkę, bo nie każdy może jednak widzieć regulamin, KWC i Wyszukiwarkę a tam wkleic linki i napisać regulamin ![]() przejdzie ten pomysł?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() To tyle tytułem wyjaśnienia ![]() Pozdrawiam ![]() PS: swoją drogą to ciekawe, że o pochwały nikt się nie obraża, na jakimkolwiek forum się pojawią ![]() ![]() ![]() ps2: na maila wyslalam ci Zlo maila w kwestii spamu, który jeden z reklamodawców skrzętnie mi podeslal ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mam taki maly pomysl-nie wiem, czy wykonalny i genialny, juz teraz widze jego niedoskonalosci, ale jednak sie podziele - moze polaczyc watki przedlugasne o kwasach na przyklad (czyli kwasy, kwaski i kwaseczki i do smoczycy i innych kwasomaniaczek itp itd.), ktorych jest kilkanascie i maja nawet czasem dziwne nazwy i wrzucic je pod jednym haslem "kwasy"? Do niego wkleic jakos zmyslnie artykul Basi, ktory powinien byc przeczytany obligatoryjnie moim skromnym zdaniem zanim cokolwiek sie zacznie z kwasikami robic....Podobnie mozna zrobic z filtrami, maseczkami, kremami na zmarszczki mimiczne, pasta cukrowa, depilacja laserowa...generalnie z tymi watkami, ktore najczesciej pojawiaja sie na forum... nie jest to rozwiazanie idealne, ale w ten sposob uniknie sie sytuacji, ze nie bedzie wiadomo, gdzie szukac... Wiem, ze wyszukiwarka zawsze znajdzie, ale.... no juz sama nie wiem.... ![]() ale Twoja prosbe przyjelam do waidomosci Zlosiu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.