|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
ja jak bym zobaczyla ze waga wzrosla czy naawet stoi w miejscu to bym chyba zwariowala
i poszukala pocieszenia w lodowce. Znam siebie ,niestety tak reaguje ![]() dzis nie cwicze, daje miesnia odpoczac i mi sie nudzi...
|
#3842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozwali Wam przemianę materii. Moja historia w skrócie: schudłam poprzez zapiernicz w pracy i dietę 1600 kcal ok 8 kg, po wakacjach wróciły mi 2 kg i się przestraszyłam, no więć co :mądry" lisek zrobił? kopenhaską głodówę zastosował, schudł 6 kg, ale już w I dzień po żarł jak durny i nie mógł się powstrzymać. Przez kolejny miesiąc tak było, nie wiedziałam co się ze mną dzieje, nie mogłam powstrzymać sowjego apatytu no i waga wróciła w ciągu tego miesiąca o to, co schudłam - 6k plus 4kg... masakra, no a kolejne miesiące tyłam wolniej ale tyłam - kolejne 6 kg... no i to na tyle by było... Nie polecam!!!! Uczcie się najlepiej na czyichś porażkach.
Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-18 o 22:24 |
|
|
|
|
#3843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() . Zacznę sobie ćwiczyć w II fazie, bo myślę sobie, że jak zacznę dodawać węgle to i wysiłek fizyczny się przyda . Ale boję się, że się umięśnię, a tego bym nie chciała, bo i tak mam dość nieproporcjonalne łydki ![]() Lisek, ale Ty masz na myśli kopenhaską żeby nie stosować? Bo SB przecież nie jest strasznie restrykcyjna i powiedziałabym, że bardzo prozdrowotna
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2009-03-18 o 22:45 |
|
|
|
|
#3844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczorek
![]() Isn:placuszki like racuchy z jabłkiem, z dżemikiem i twarozkiem IIsn:bakłażan zapiekany z ricottą i szynką w cieście nalesnikowym p:2 łyzki sałatki jarzynowej, niemalże z jednego talerza z koleżanką ![]() o:makaron razowy z kurczkakiem, papryką i cukinią k:2 jajka, trójkąt fita. Gdzieś pomiędzy tym wszystkim pożarłam ciastko warszawskie i wafelek ![]() I namierzyłam 1kg na plusie Apropo Kopenhaskiej - nie powiem tutaj pewnie niczego nowego, ale miałam okazję obserwować koleżankę z pracy będącą na tej diecie, a własciwie glodówce - kompletna porażka, przez dwa tygodnie była obrażona na cały świat(bo głodna), schudła cos ok. 4 kilogramów, które nadrobiła jeszcze szybciej niż zrzuciła, poza tym po czarnej kawie na czczo(bez śniadania, bo jakiś dziwny pseudoposiłek na pewno nie byl sniadaniem) do godziny chyba 12 chodziła z błyszczącymi oczami jak po dopingu. No i poźniej nie mogła poradzić sobie z własna wagą, skonczyło się na Meridii. Kiepski temat z tą dietą.... Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-03-18 o 22:46 |
|
|
|
#3846 |
|
Rozeznanie
|
ja też wolę nie wchodzić na wagę bo mnie dołuje. ostatnio przybyło mi 2 kg :/ (a już tak się cieszyłam, że mam 6 kg mniej)
zdaję sobie sprawę z tego, że mój weekend do owocnych pod względem diety nie należał, ale żeby tak od razu 2 kg na + jestem zrozpaczona. od jutra 1 węgiel, 1 owoc i mam nadzieję, że będzie sukcesywnie spadać. a na wagę to nawet nie spojrzę.
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-18 o 22:40 |
|
|
|
#3847 |
|
Przyczajenie
|
Macie rację co do kopenhaskiej. Ta dieta to jakaś jedna wielka pomyłka. A jak sobie pomyślę o tym wstrętnym befsztyku który prawie codziennie trzeba było jeść
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,pytam was jako spcjalistki
a zwłaszcza te które takie piękne chlebki pieką czy taki domowy chlebek da radę upiec bez drożdży??chodzi mi o to gdy ktoś jest uczulony na drożdże...i może tylko mąkę razową...będę wdzięczna za odp jeśli odp i jeśłi jest jakiś specjalny przepis to będę również bardzo wdzięczna
|
#3849 |
|
Przyczajenie
|
troszkę się boję czy sobie poradzę z układaniem tego jadłospisu na każdy dzień.
|
|
#3850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja nie planuje posiłków, tylko tak na oko się zastanawiam co dziś zjem, bo jeśli wcześniej planuje co na każdy posiłek, to i tak wszystko się zmienia. Wszystko wychodzi w praniu. SPokojnie, dasz radę Nie Ty pierwsza i nie ostatnia ![]() Powodzenia życzę
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
uuu widze ze produkcja postów idzie pełna parą
![]() witam nowe cialka na plazy i zacikam kciuki co do papraczka to tez sie martwie, o i djana gdzies sie skryła. jakies wieczorne zmeczenie mnie dopdało,(na szczescie jedzenie o pracy na jutro juz przygotowane ) musze jutro zrobic przerwe w cwiczenieach po od poniedziałku codziennie cwicze i dlatego mnie dopadlo.tradycyjnie uciekam wgrac fotki i wkleje dzisiejsze sb w formie flash
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
1)omlet z pieczrkami i cebulka nadziweay serm fit, rukola i papryką
2)wiesniak z orzeszkami(w tle moje kalosze zdjecie specjalnie dla effy )3)micha rukoli z parmzanem i pomirokami i prazonymi orzeszkami+spora gars makaronudorzucone rano) 4)talerzyk rzeźnika - biala kielbaska z inyka 2 plastry szynki i plaster krakowskiej przegryzione warzywkami(przyszlam z miesnego i wszystko musialam wypróbowac )5)roladka z połówki pojedynczej piersi z nadzieniem szpinak-ricotta+ salatka warzywa z sosem czosnkowym+lyzka chrzanu
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() parę razy robiłam omlet i za każdym wyszedłmi kiepski...z ilu jajek ty robisz?i najpierw podsmażyłas pieczarki,a w międzyczasie roztrzepałaś jajka,dodałaś sól+pieprz i jak się podsmażyły pieczarki to siup jajka na patelnię bo ja nawet prostego omleta nie umiem albo mi sieubzdurało albo czytałam kiedyś w wątku,że można go potem w mikrofali odgrzać czy raczej nie
|
|
#3854 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny a czy w pierwszej fazie można jeść naleśniki??
|
|
|
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
w IF nieee
Można od IIF, ale z mąki pełnoziarnistej |
|
|
|
#3856 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale wzorcowo przez kilka dni polezalam na kocyku i waga wrocila do normy ![]() Cytat:
Cytat:
) bo i tak pozniej sie zmienia Karolina na I fazie jest o tyle latwo bo wiesz ze wegli nie mozesz jesc i musisz pamietac o warzywach ot i cala filozofia ![]() na II fiazie mozna juz poszalec kulinarnie no ale zaczynaja sie schody (bynajmniej na poczatku) co kiedy i w jakich ilosciach ![]() doktorek pisze aby wegle spozywac w porcjach nei wiekszych niz pilka tenisowa no niestety nie ale wiesz co? ja robilam sobie omleta tego cienkiego, on w sumie wyglada jak nalesnik i faszerowalam go twarogiem ze slodzikiem jak dla mnie zadna roznica ![]() no i tak w ogole dzien dobry!!! ![]() ah... sloneczko pieknie swieci, nie wieje jak wczoraj, waga wrocila do normy, zyc nie umierac Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-03-19 o 08:25 |
|||
|
|
|
#3857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak sie zetna jakja to łopatką siup na druga strone serek dodatki składam na pół i juz. taki z pieczarkami troche gorzej sie przewraca czasami. wiec na poczatek same jajka rozmemłane z mleczkiem na patelnie (moze byc bez tłuszczu jesli jest patelnia teflonowa) Cytat:
dzien rozpoczełam miska boskiej owsianki, nic nie zepsuje mi teraz humoru edit Effus jak tam urodzinki, rodzice przyjechali?
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
jestem wlasnie p sniadanku. jajecznica z cebulka i serkiem 2 duze ogurasy kiszone.
Powiedzcie mi jak ja dalam serek normalny jeden plasterek bo mi sie fit skonczyl to az taki duzy grzech? Kurcze znowu trzeba isc na zakupy... ;/
|
#3859 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jem tylko pelnotluste.
Czasem do zapiekanek daje fete light lub mozzarelle light, ale na chlebek tluste. Wlasnie zjadlam chlebek wlasnej roboty z kozim serem. ![]() Cwiczenia po kawce tez juz mam za soba. Sloneczko tez u mnie swieci, ale tylko 1 stopien narazie..brr. ale humor tez mam super.
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie a niewiem czy na I fazie to az taaaaaki blad duzy, bo ze grzech to napewno... ![]()
|
|
#3861 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Dziś mój pierwszy dzień I Fazy i jestem po śniadanku. Zrobiłam omlet z warzywami i normalnie strasznie się objadłam. Nie dałam rady wszystkiego zjeść.
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
ja tez juz po sniadanku
![]() i taki moj dzisiejszy plan ![]() S: ryz z twarogiem, jablkiem i slodzikiem + 2 lyzki jogurtu dla zawiazania P: 2 zawijaski (po 3 listki salaty, wedlinka, fit, papryka) i jajko O: chili con carne P: chyba slonecznik bo ziarna mi sie pokonczyly ![]() K: mysle ze jakiegos omleta
|
|
|
|
#3863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agee79 dobrze, że nie tylko ja zaliczyłam taką wagową wpadkę ![]() Mnie też to dziś czeka, ale chciałam zapytać czy takie menu jak sobie przygotowałam na 3 dni będzie w porządku. od dziś II faza 20.03 piątek Śniadanie – jajecznica z 2 jaj z pomidorem II śniadanie – sałatka (rzodkiewki, ser feta, oliwa, sol, pieprz) Przekąska - gruszka Obiad – porcja makaronu z warzywami Kolacja - kapusta pekińska z piersia 21.03 sobota Śniadanie – owsianka z cynamonem i orzechami włoskimi II śniadanie – sałatka (por, jajka, szynka, ser żółty, sos winegret), pomarańcza Przekąska – 2 czekoladowe muffinki, biała kawa Obiad – ruloniki z piersi z pieczarkami i serem, fasolka szparagowa Deser – krem czekoladowy Kolacja – poł kostki twarogu z warzywami 22.03 niedziela Śniadanie – jajecznica z 2 jaj z warzywami II śniadanie – 2 kromeczki chleba, ser żółty, rzodkiewka Przekąska – jabłko, garść orzechów Obiad – sałatka (por, jajka, szynka, ser żółty, sos winegret) Kolacja – pierś w sezamie smażona na oliwie, sałatka (feta, kapusta pekińska, 2 łyżki jogurtu naturalnego)
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-19 o 10:53 |
|
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
juz bylam na zakupkach
zaopatrzylam sie w fita wiec wiecej grzechow nie bedzie. JEszcze musze tylko kupic oliwe z oliwek. Dziewczyny tym razem na SB jakos niemam pomyslow na to co moge jesc!!! CHolernie mam ochote na rolmopsy!!!!! zjesc caly sloik bo przed okresem jetsem!! a przed @ zawsze jem albo kwasne albo slodkie a w tym przypadku slodkie moze dla mnie nie istniec wiec kwasne jem. OD 2 dni wcinam kiszone ogorki![]() takie rolmopsy moge zjesc??? jesli w skladzie nie ma cukru??? a powiedzcie mi plasterek piersi wedzonek z kurczaka moge jesc??? bo jak bylam wczraj po piers na obiad to patrzylam na wedliny i byla piers z kurczaka wedzona i sie zastanawialam czy ja wziasc.... ??
|
#3865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co rolmopsow to tez jestem ciekawa ![]() PriVativ ja tez mam takie okresy ze nie wiem co wymyslec ![]() |
|
|
|
|
#3866 |
|
Przyczajenie
|
Troszkę mi ten omlet nie wyszedł bo się troszkę przypalił. Chyba dałam za mało oliwy. A na jakiej oliwie można jeszcze smażyć oprócz oliwy z oliwek?
|
|
#3867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mleko na poczatku I pilam 0,5%, ale szybko wrocilam do mojego 1,5 lub 2%, a teraz pijam czasem i 3,2%, bo szczerze to kawe rozcienczac se moge woda, bo mleko 0,5% to nic innego. ![]() A jedzenie dla mnie to przyjemnosc. Wiec nie popadajcie w paranoje!
|
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
Karolinko ja smaze na oleju rzepakowym
![]() mi tez nieraz, szczegolnie frittata, sie porozwala i wychodzi taka jajecznica z warzywami wazne ze smaczne
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-03-19 o 11:03 |
|
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3870 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcialam sobie zjesc jednego ale to niebyl moment nawet przekaski a staram sie nie podjadac. Tzn jestem przed okresem i zasem mnie ciagnie ale to ciut slonecznika wezme. Dzis chyba po takie rolmopsy pojde:P![]() Cytat:
a te 0,5% to mi w ogole niesmakuje. Ale poki co uzywam takiego do kawy mnie nie ciagnie jakos... no to super bo np kiri serek smietankowy tez kiedys na SB jadlam wsumie on zaden ligjht nie jest. Bralam kostke na przekaske.Cytat:
i taka mamalyga jest ale zjadliwa:PWlasnie musze isc po iliwe z olwiek, ale ta oliwa jest droga olej rzepakowy jest tanszy??? albo cos jest tanczego co tez mozna???
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

i poszukala pocieszenia w lodowce. Znam siebie ,niestety tak reaguje 
i mi sie nudzi...

. Zacznę sobie ćwiczyć w II fazie, bo myślę sobie, że jak zacznę dodawać węgle to i wysiłek fizyczny się przyda 

)
bo ja nawet prostego omleta nie umiem
) ale wzorcowo przez kilka dni polezalam na kocyku i waga wrocila do normy