|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
Ja nie lubie kaszy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Aha i ile tego wiesniaczka na kolacje szamac?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Missi, z tego co piszesz, to nie powinnaś a nawet musisz schudnąć, tak zdrowo się odżywiasz i masz tyle ruchu, że nie ma innej możliwości
![]() Myślę, że Twoje dotychczasowe menu jest bardzo zdrowe, tylko jak już koleżanka sugerowała musisz jeść więcej posiłków i to nawet o 20 ![]() Jeśli lubisz ziemniaczki, to nie widzę nic złego, żeby troszkę ich konsumować, przecież nie jesteś na diecie Dukana, tylko zwykłej diecie i skoro lubisz chlebek razowy i ziemniaczki, to nikt Ci nie zabroni go jeść, bo zakazane lepiej smakuje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
Hmm postaram sie cos dodac do mojego menu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2914 |
stary jednooki dachowiec
|
Witajcie
![]() Długo szukałam podobnego wątku, w którym wyjściowa waga wszystkich dziewczyn byłaby w miarę podobna (bez rozpiętości typu: 70+ kg i ok. 53 kg). Miło wiedzieć, że jest takie miejsce ![]() Potrzebuję grupy osób, której osiągnięciami będę się motywować i która mnie postawi do pionu, jak będę chciała rzucić wszystko i wrócić do niezdrowego jedzenia ![]() Zawsze miałam problemy z wagą. W liceum zmobilizowałam się i po roku diety i ruchu schudłam 14 kg. Byłam z siebie zadowolona przez pewien czas, a teraz, przez kilka lat studiów (jedzenie w stołówkach, siedzący tryb życia, słodycze w sesji, wyjścia ze znajomymi, weekendy z TŻtem, który je, wiadomo, więcej), odzyskałam cały zbędny balast, z nawiązką... ![]() Wymiary: * wzrost: 165 cm * waga: 77 kg * cel: 65 kg, a później 55 kg * sposób: ograniczanie kcal, kontrolowanie porcji, wyrzucenie niezdrowej żywności, słodyczy i białego pieczywa z jadłospisu, ruch (bieganie, ćwiczenia, rolki - jak je w końcu przywiozę do mojego miasta akademickiego) Mogę dołączyć? ![]()
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
Edytowane przez srebrnykot Czas edycji: 2010-04-12 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
SREBRNYKOT bedziemy sie razem wspierac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Missi, to aż dziwne, że przy takim ogromie ruchu i takim menu masz problemy z wagą...
Ale prace w ogródkach się zaczną, to na brak zajęć nie będziemy narzekać ![]() A co do jazdy na pusty żołądek, to sądzę że nie ma to żadnego wpływu, jeśłi tylko dobrze się czujesz. srebrnykot, witamy i oczywiście zapraszamy ![]() WIdzę, że sporo sobie założyłaś, ale jest to do osiągnięcia. Ostatnio duzym powodzeniem cieszy się dieta Dukana, może spróbujesz? Tutaj znajdziesz trochę informacji oraz jadłospis diety http://protal.wordpress.com/ a tutaj test, który wyliczy Ci Twoją idealną wagę http://forum.gazeta.pl/forum/w,95274...umaczenie.html W razie pytań, pytaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe osóbki
![]() Muszę się pochwalić - zaczęłam 4ty dzień Dukana i jestem w szoku, bo spodziewałam się, że będzie wzrost wagi, bo nie siusiałam w nocy ![]() ![]() EDIT: robiłam sobie wczoraj dwa identyczne testy Dukana, z tym, że jeden na francuskiej stronie i nic nie zrozumiałam z podsumowania oprócz cyferek i wykresu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-04-12 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2918 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() Bardzo mi takiego wątku brakowało. Długo szukałam takiej grupy, też na innych forach, ale bezskutecznie dotąd ![]() ![]() Missi, a jakie masz wymiary? ![]()
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 |
Raczkowanie
|
JA85GUSIEK ja dopiero od 7 kwietnia zaczelam sie tak zdrowo odzywiac i ruszac duzo
![]() ![]() Znow bede piekna a jesli bede miala chcwile slabosci to wejde tutaj i bede szukac wsparcia ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- SREBRNYKOT nie wiem jakie ale chyba matra krawieckiego by braklo haha ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Missi1989 Czas edycji: 2010-04-12 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2921 | ||
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() ![]() Wyliczyłam wagę, jest 60,9kg do 10/08/2010. To jest waga, którą osiągnęłabym po wszystkich 3 etapach? Nie byłaś głodna na tej diecie? Cytat:
Może faktycznie się skuszę, jak piszecie, że takie dobre efekty... ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I koniecznie 2 litry wody dziennie. Pozbędziesz się nadmiaru i zmniejszysz (lub nie dopuścisz do powstania cellulitu) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2923 | ||
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Super, ze są nowe dziewczyny, może wątek odżyje.
Ja jestem na dukanie 6 dzień, czuje sie dobrze, choć już trochę brakuje warzyw. Ale czuje po spodniach, ze chudnę/ Co do jazdy na czczo to jeśli nie czujesz się źle (nie kręci Ci się w głowie itd. to ok), tylko po ćwiczeniu zjeść posiłek ze sporą ilością białka, zeby mięśni nie popalić, np. kawałek piersi z kurczaka na kanapce, ja po przebudzeniu wypijam szklankę wody i się rozciągam (8 min strech) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Missi, zazdroszczę Ci takiego zapału do ćwiczeń, ja się ostatnio leniwa zrobiłam.
srebrnykot, przecież I faza to tylko kilka dni, więc powinnaś tyle wytrzymać, a w II fazie jesz naprzemiennie czyste proteiny i warzywka. Powiem Ci, że jestem teraz w II fazie i w ogóle nie jestem głodna, jest tyle smakołyków dozwolonych, że sama się dziwię. Wczoraj np. jadłam tortillę wg Dukana i tak się obżarłam, że ledwo się ruszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
a co do kremow czy balsamow to jakie stosujecie??ja uzywam z avonu z serii anew krem modelujacy sylwetke na zmiane z triLaser
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2927 | ||
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z Avonu tego samego kremu, z Eveline serum modelujące do biustu, takie różowe (u mnie działa świetnie, poprawia bardzo elastyczność skóry na piersiach i ładnie pachnie).
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2928 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() Jestem tu nowa ale zdecydowanie Plus Size ![]() ![]() Wygladam jak mala swinka ale goraco wierze ze juz niedlugo bede przypominac fajna babeczke.Dlaczego mala swinka?-otoz mam 165 cm wzrostu i 3 cyfrowa wage-100 ![]() I nie bede tu pisac ze to wszystko przez ciaze bo to bylaby nie prawda.w ciazy przytylam tylko 7 kg a cala reszte wyhodowalam sobie sama.Slodycze-nigdy nie odmawialam,jedzenie po 20?-zaden problem. Ale zaczelam miec juz dosc swojego odbicia w lustrze i tydzien temu wzielam sie za siebie.I ku mojej ogromnej radosci waga pokaza dzis mniej 1,5 kg.Jak dla mnie to ogromny sukces.Zaznaczam ze nie licze na zaden cud i wiem ze nie strace 20 kg w dwa miesiace ale mam nadzieje ze uda mi sie wytrwac w moim postanowieniu i sie nie zlame widzac jakas czekolade.Z drugiej strony mam ogromna motywacje-moje dziecko.Otoz dla niego chce byc szczesliwa i zdrowa ![]() To jak przyjmiecie mnie????Tak ladnie prosze..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
Ja do piersi uzywam z avonu z serii solutions taki fioletowy krem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Diabladko jasne ze tak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2931 | |
stary jednooki dachowiec
|
Dziewczyny, cudownie mnie zmotywowałyście
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
srebrnykot, w razie wątpliwości pytaj. Jeśli będziesz chciała, mam trochę przepisów pościąganych z innych wątków oraz książkę o Ducanie od życzliwej wizażanki
![]() Missi, jeśli chodzi o kremy to teraz mam jakiś z Kolastyny, a w kolejce już czeka z AA (taki w złotym opakowaniu) diabladko, witamy serdcznie i zapraszamy do dyskusji i wspólnego wspierania się ![]() Widzę, że chcesz sporo zrzucić, ale przy wysiłku i samozaparciu się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
Hallo jest tu ktos
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na śniadanko zjadłam dziś kawałek chlebka Dukanowego z gotowaną szyneczką + kawa inka z mleczkiem 1,5%, na drugie śniadanko serek wiejski, obiadek udka pieczone z kurczaka, kolacja - naleśnik z nadzieniem wieśniakowo - szynkowo - koperkowym (pychota ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
To jest gdzieś na początku, a zależy od tego ile chcesz zrzucić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ostatni dzień I fazy ![]() ![]() ![]() No i pierwszy dzień Rockin bady - zmęczyłam się troszku, ale ćwiczenia super. No i fizycznie czuje się świetnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2938 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() Czyli jeśli chciałabym schudnąć do 55 kg, to powinnam być w fazie uderzeniowej, dopóki nie osiągnę takiej wagi? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. Nie jestem pewna, jak to jest, a straszny ze mnie laik w tej kwestii na razie ![]() Przepraszam, jeśli to pytanie jest oczywiste ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
JA85GUSIEK staram sie znalezc czas bo zrzucenie zbednej masy jest teraz dla mnie najwazniejsze
![]() ![]() ![]() Dzis na sniadanko buleczka razowa sucha z odrobina wiejskiego,obiad to garstka warzyw na parze z kawaleczkiem piersi rowniez na parze,kolacja pol serka wiejskiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli 5-10 kg to 3 dni Jeśli 10-20 kg to 5 dni powyżej można przeciągnąć do 7-10 dni, ale za zgodą lekarza. Zrób test w teście wychodzi jak długa ma być I faza (i następne) ja mam do stracenia 20 kg i z testu wyszło mi 6 dni. A którą masz książkę tą białą, czy kolorową? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.