![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Burza w szklance... perfum.
Przeczytałam ponad połowę tego wątku przy okazji wizyty na kolekcjach i ręce mi opadły...
Przy tekście o pieniądzach i "układach allegrowo-wizażowych" ![]() Ale mam pytanie. Nie przypominam sobie, żeby w chwili mojej rejestracji istniał w regulaminie zapis o zakazie usuwania zdjęć czy tekstu. Ktoś mnie oświeci kiedy to się urodziło? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ago ![]() I wlasnie, zeby uniknac nieprzyjemnych sytuacji w przyszlosci i wywlekania sytuacji typu: "a ona miala w swojej kolekcji takie perfumy i teraz je sprzedaje tutaj za tyle a kupila tam za tyle", Kate ![]() Zawsze znajdzie sie ktos, kto lubi wywlekac rozne sprawy i dlatego powinnysmy miec mozliwosc edycji naszych zdjec, nawet jesli dla niektorych sa to tylko zdjecia butelek. Nie wydaje mi sie, ze intencja Kate ![]() I jeszcze tylko dodam, ze naprawde boli mnie to, co sie tutaj wyrabia ![]() Perfumy byly dla mnie zawsze jak najbardziej przyjaznym miejscem, gdzie z checia przebywalam i dlatego strasznie przykro mi sie to wszystko czyta ![]()
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
A ja przy lekturze sie usmialam - chociaz AgiZ momentami robilo mi sie zal. Jakos darze ja sympatia i rozumiem - gdyby ktos zaatakowal mojego meza chyba nie moglabym sie zachowywac tak spokojnie. I w sumie nie wazne czy zaatakowalaby slusznie czy nie - i tak bylabym okropna
![]() I taka mala uwaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część III
Cytat:
![]()
![]() |
#275 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
No Monia spisałaś się na medal
![]() Ale wracając do meritum sprawy. A właściwie pragnąc podsumować pewne moje przemyślenia, uważam: - póki na tym forum bedziecie roztrząsać powiązania z allegro czy ebayem poszczególnych użytkowników, póty będą powracające konflikty. W takich sytuacjach liczą się zawsze TYLKO DOWODY, a nie domysły; - myślę, że faktycznie nieładnie to wyszło, że zaraz po odmiennej wymianie zdań Kate dostała bana tymczasowego za usunięcie zdjęć. Może gdyby czas był inny, nikt by tego nie zauważył. Stało się inaczej - reakcje moda uważam za uzasadnioną. Więcej, Rachela nie zrobiła tego na własną rękę, ale zapytała na BO jak ma postąpić. W takich sytuacjach jest regulamin. - wczoraj zadziałałam również impulsywnie decydując o całkowitej możliwości edycji. Jednak uważam, że nie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ ta możliwość niesie mimo wszystko więcej dobrego. Mam na myśli misję w Zambii czy aukcje dla zwierząt ![]() Jednak ciągle uważam, i raczej zdania nie zmienię, że wysoce naganne jest traktowanie forum jak swojej zabawki. Jeśli ktoś decyduje się zamieścić post, czy zdjęcia na forum, to automatycznie są one publiczną wartością. To nie może być kaprys. Ja jakoś przeżyję, te pocięte, bezwartościowe wątki, ale dla mnie to jest brak szacunku dla innych Użytkowników. - brak edycji znoszę, ale jednocześnie ostrzegam, że nadal będą prowadzone przez nas sankcje w przypadku niszczenia wątków. Dla mnie ewidentnym niszczeniem jest usuwanie wypowiedzi, czy zdjęć, które pozbawiają sensu wypowiedzi i komentarzy innych Użytkowników. |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za przywrócenie edycji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie łatwo nad tym wszystkim panować ![]()
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spkojnie, rzeczowo, obiektywnie, konkretnie, ciepło i ze zrozumieniem. Dziękuje Demoniku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Prawda, że byłoby o niebo lepiej, gdyby KAŻDY tak potrafił?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Burza w szklance... perfum.
No to fajnie
![]() Haaallloooooooo! Jest tu ktoś? Proszę o wytłumaczenie o co chodzi ![]() p.s. przy okazji proszę o połączenie postów ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2007-03-20 o 14:42 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawdopodobnie kwestia techniczna i wymaga czasu, skoro Aga napisała, że edycja będzie przywrócona to będzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
to dobrze...
chociaż dziwne bo usunięcie możliwości edycji potrwało może z 5 minut, to przywrócenie trwa aż tak długo? Pytam bo już mam do poprawki kilka postów ![]() (np. zamiast podkład napisałam podkłąd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Ja też niestety nie moge edytować postów
![]()
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Staram się pilnować, by wątków nie rozwalać i nie uważam za złe tego, że kasuję treść nie chcąc wywoływać awantury, czy tylko: (burzliwej) dyskusji. Zazwyczaj to jest tego przyczyną; tym bardziej, że zdarza mi się usuwać post minutę czy 2 po jego napisaniu, jako tzw. pożałowanie niewyparzonego języka. Zresztą, zawsze zachowuję kopię, nie mając gwarancji, że ktoś do owej treści nie zdąży się odnieść, po to, by móc zwrócić wpis. Tyle tłumaczenia się. Zdjęcia są własnością prywatną, jak najbardziej, ale przyznam szczerze, iż uważam, że jeżeli chcemy przedstawić się ''paru tylko osobom'', zawsze można to zrobić mejlem lub gg, bo to też raczej nie jest tajemnicą, że użytkowicy wymieniają się i tymi formami kontaktu. Uważam także, że jeżeli ktoś chce pokazać swoją twarz, by poprosić o jakąs radę, nie chcąc być jednocześnie rozpoznawanym/kojarzonym/, czy zwyczajnie, po chamsku obgadywanym (jak to całkiem niedawno zrobiła z pewną Wizażanką, jedna z dziewcząt), głośno bądź po cichu ![]() ![]() Dla mnie to dość kuriozalne wierzyć sobie przesadnie w anonimowość sieci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niemniej, o ile w wątku w stylu: jak wyglądacie, skasowanie zdjęć jeszcze by przeszło, a przynajmniej bez problemu przechodziło; ktoś się pokazał i schował ![]() ![]() ![]() I z kim sobie dowcipkuję - to już moja rzecz. ![]() A zamieszania narobiłyście, moim zdaniem, z tego względu, że ban nie jest, nie musi być, chorobą śmiertelną. Post Kate sporo wyjaśnia - ale zapisane jest także w regulaminie, że można w przypadku przyznania bana nawiązać w tej sprawie kontakt z Adminami; to cenna furtka, wg mnie. Ponadto, cała ta sprawa nie musiałaby, moim zdaniem, nabrać tego niezbyt miłego oku ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie Obserwatorki i Wojowniczki. ![]() I Wojowników ![]() Awantur było tu już sporo, ta nie jest ostatnia. Komuś Nutelli..? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Edycji postów niestety nie ma.
Spierałabym się czy faktycznie usuwanie własnych zdjęć z forum jest aż tak bardzo złe. Faktycznie, może nieszczyć wątki, ale są ważniejsze powody usuwania czasami. Szkoda tej kłótni, czytało się to bardzo źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam,że zanim zamieści się swoje zdjęcie ,czy napisze coś,czego za jakiś czas możemy żałować -należy zastanowić się już nie 2,ale 5 razy. W wielu wątkach nie ma szans ustosunkowac się do konkretnego tematu,ponieważ autor danego posta raczył go usunąć w całości lub częściowo-"dzięki" czemu nie wiadomo o co chodzi. O mojej sympatii do regulaminu,a zwłaszcza punktu odnoszącego się do edycji -wiadomo nie od dziś ![]() ![]() Na Wizażu buszuję całkiem sporo,więc sporo też i widzę. Dlatego chciałam powiedzieć,że każdy edytowany post -mam na myśli zniszczoną zawartość posta poprzez zostawienie 3 kropek na przykład,bądź wykasowanie ważniejszej części wypowiedzi) -będę zgodnie z regulaminem zgłaszała "złym postem" . ![]() Mogłam tego nie pisać,ale lubię jasne sytuacje. Regulamin jest po to,żeby go przestrzegać-moim zdaniem oczywiście .
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
To może w okienku, gdzie dodaje się zdjęcia umieścić napis: "Uwaga, dodane do posta zdjęcia nie będą mogły być usunięte". Albo coś w tym rodzaju. Oczywiście, jeśli edycji własnych postów nie będzie.
A nawet jeśli możliwość edycji będzie, może umieścić napis: "Uwaga, usuwając z posta treść wypowiedzi lub zdjęcia, łamiesz regulamin" I wtedy wszystko będzie jasne dla każdej z użytkowniczek. Nie tylko dla tych, które czytały ten wątek. |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgadzam się z Tobą. Jako,że lubię z Tobą dyskutować nie uśmiecha mi się odpowiadanie na 3 kropki ![]()
![]() |
#292 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Edycja będzie przywrócona tak jak obiecałam. Ale jesteście w gorącej wodzie kąpane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Śmiem Freso przypuszczać, że ten guzik ze zły post (edycyjnie
![]() ![]() Oświeć mnie. ![]() Jeszcze jedno, doczytałam jeszcze post Uskow. Możecie to sobie podciągnąć pod KWA, jest mi to obojętne. Dla mnie komentarze, kto z kim sypia, i za kim przez to stoi, i inne tego typu, nawet jeśli chodzi o treści tak oczywiste jak to, że Święta są w grudniu ![]() Dla mnie Aga i Zło są przede wszystkim adminami, i nie widziałabym np. powodu, by zwracać się do Złośliwca po imieniu, choć też nie jest ono dla nikogo żadną tajemnicą. I uważam, że Aga prowadzi forum dobrą ręką; bardzo sobie cenię to, jak zachowuje się w wielu sytuacjach, szczególnie tych, które wymagają rozładowania napiętej atmosfery.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2007-03-20 o 16:00 Powód: to co, mogę juz zabrać moją laurkę..? :P ;) :lol: |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bałam się, że może są prowadzone rozmowy żeby jednak edycji nie przywracać ![]() To już oficjalnie dziękuję za edycję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że to by się bardzo przydało Ago.
Niezdecydowane osoby wiedziałyby, że zdjęć dodawanych się nie usuwa. A te, które usuwają zdjęcia i treść bezmyślnie, wiedziałyby, że nie jest to zgodne z regulaminem. I może nie byłoby takich kłótni potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zresztą jestem pod wrażeniem postawy Szefowej i Złosliwca w tym wątku-za ich wyorumiałość w stosunku do niektorych osób-bo sporo granic,których nie powinno się przekraczać,zostały w malo wyrafinowany sposób zdeptane ![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Przed tymi adminami, powinno być jeszcze: userami. :P
No kiedy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
He he, wiedziałam.
![]()
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BTW Teraz liczy się przyszłość ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.