|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Rozeznanie
|
Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
Też gratuluję wyników
![]() ![]() ![]() Kurcze, a mi odchudzanie coś nie idzie. Ostatnio też mam duże tempo życia, ciągle latam gdzieś ze znajomymi, jedzenia dietetycznego nie ma, ale raczej rzadko coś jemy, bo nikt nigdy nie ma kasy ![]()
![]() |
#2972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle ja ostatnio zaczęłam znów brać hormony (!! ![]() ![]() No i dzisiaj rano wybrałam się na rower (w końcu to okropne słońce nie żarzy) moją standardową trasą, a tu się okazało, że trwa jakiś maraton i drogi są zamknięte! ![]() Dziewczynki, widzę że Wy zabrałyście się za bieganie. Może maratonik? ![]() W ogóle to burczy mi w brzuchu, ale nie chce mi się niczego gotować... ![]()
![]() |
![]() |
#2973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hahaahh taaa bieganie. jakoś cały czas nie słyszę budzika, hm... ale dzisiaj spędzam cały dzień w stroju do ćwiczeń! i leżę w nim na łóżku, bo nie mam siły mentalnej na nic innego ![]()
![]() |
![]() |
#2974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chciałabym się zważyć, ale nie mam wagi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2975 |
Wtajemniczenie
|
Ja na poranne bieganie bym się nie porwała, bo też jestem mega leniem pod tym względem
![]() Za to po tygodniu odchudzania -0,5kg mniej. Ale w zasadzie aerobik dopiero dwa razy odbębniłam, więc niby tylko, ale chyba aż pół kilo mniej, bo podjadałam wcześniej słodkości ![]() ![]() Topciu, ogarnij sobie wagę i się waż, bo to naprawdę bardzo pomaga! Gratuluję wciśnięcia tyłeczka w rozmiar 36 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
Mam dzisiaj niezłego stracha, bo postanowiłam wybrać się z koleżanką na zakupy. Przyda mi się kilka nowych szmatek na lato, ale mam jakieś takie dziwaczne przeczucie, że w nic się nie zmieszczę...
![]() Zdam Wam relację jak wrócę. Buziaki! ![]()
![]() |
#2977 |
Rozeznanie
|
o na pewno! pewnie wrócisz spłukana i szczęśliwa
![]() w końcu zaczęłam moje odchudzanie! wczoraj poćwiczyłam Tamilee na brzuch i pośladki i - jako że męczyły mnie myśli i nie mogłam zasnąć - o 4 poszłam na dziki bieg we mgle. ale było cudooownie ![]() ![]() tylko mam problem, bo nie mam nic do jedzenia w domu dietetycznego. póki co, żyję na musli, ale już robię listę na zakupy, to mam nadzieję, że będe mogła jeść normalnie ![]() Ewlyn skąd jesteś? wybierasz się może na 'biegnij warszawo' w październiku? (to nowa wersja Run Warsaw ![]()
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i żeby brac udział w biegach to tez mi brakuje kondycji jeszcze. Ja tak dla siebie biegam.
![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przyłaczam sie do Was
![]() ostanio mam juz dosc co spojrze do lustra to mi sie słabo robi....w zeszle wakacje 56 kg a teraz 64 kg < o zgrozo> od wczoraj zaczelam wake z kg: cwicze , nie jem słodyczy, zmniejszam posilki, i uzywam balsamu wyszczuplajacego, zycze sobie i Wam jak najwięcej wytrwałości !
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
hania207 witaj
![]() A ile masz wzrostu? Ja już bym chciała to tych 64 dojechac ![]()
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
164 cm tylko wiec to wcale fajnie nie wygląda.
a Ty ?
![]() |
#2982 |
Rozeznanie
|
Haniu, witamy
![]() ![]() Jeśli chodzi o zakupy to nie kupiłam żadnych ciuchów, bo mi się nic rewelacyjnego nie rzuciło w oczy, ALE... Przymierzałam jedne spodnie i byłam szczęśliwa jak cholera, bo to był rozmiar M, a ja bez problemu się w nie wbiłam. No i mierzyłam też jedną spódniczkę w rozmiarze L. Była bardzo ładna, ale nie kupiłam jej, bo... była ZA DUŻA! ![]() Wiem, że to może wina pochrzanionej rozmiarówki, ale cieszę się jak cholera ![]() ![]() Kupiłam sobie za to pasek w rozmiarze M i nerdy ![]()
![]() |
#2983 | |
Wtajemniczenie
|
Witaj Haniu, miło, że dołączyłaś do nas
![]() 164cm i 64kg to nie jest jeszcze tak źle, ale te 4-5kg jak zrzucić to będzie z pewnością świetnie ![]() Ja jestem już po pracy, teraz chwila lenistwa, a wieczorem aerobik ![]() Najbardziej wkurza mnie to, że mam całą szafę cudownych ubrań, ale oczywiście w większości wyglądam jeszcze fatalnie ![]() Topciu, mam nadzieję, że się obkupiłaś i jesteś zadowolona z dzisiejszego wypadku ![]() Muszę Wam jeszcze powiedzieć, że dokładnie 23 lipca Ortodontka założy mi aparat na ząbki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() Super, że weszłaś w M! Już niedługo rozmiar S Ci wróżę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Tez tyle. Albo 165.. nie wiem sama dokładnie
![]() I wyobraź sobie, że ja sobie zachodowałam 75 kg! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2985 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o dietę to jem przeważnie 3-4 posiłki dziennie, bo mi się więcej zwyczajnie nie chce. No i nie jem mięsa, słodyczy (słodycze tylko czasem, a właściwie to jem tylko słodkie niedzielne deserki), białego pieczywa, ziemniaków. Nie piję gazowanego, na imprezach staram się ograniczać alkohol (jak np. zawsze wypijałam dwa piwa w pubie, tak teraz wypijam małe piwo i sok) ... Tylko jem stanowczo za dużo jajek ostatnio ![]() ![]() Nie chce mi się przechodzić na jakieś określone diety, tak mi jest dobrze ![]() W ogóle to też się cieszę z tego rozmiaru M, bo po tym jak przytyłam przed maturą wchodziłam tylko w L. A tu miłe zaskoczenie! Bardzo chciałabym zejść do S... Wtedy nie czułabym się jak wieloryb, albo worek na tłuszcz.
Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów: a czymże jest dieta, jeśli nie tym? Edytowane przez topcia06 Czas edycji: 2009-07-07 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
No ostatnio pogoda jest niesamowita, takie upały, że i ja w pracy po sześciu godzinach czuję się już umierająca.
A co do jajek, to kiedyś krążyła opinia, że nie powinno się jeść więcej jak 4 jajka tygodniowo, bo cholesterol, a ostatnio usłyszałam chyba w dzień dobry tvn, że jednak stwierdzono, że to jajka nie wpływają negatywnie i można jeść ile wlezie. No, może nie ile wlezie, ale nie trzeba się tak ograniczać. Ja jem jakieś 6 jajek tyg, bo też strasznie je lubię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
LDL to ten, który odkłada się w ścianach tętnic i powoduje miażdżycę. Natomiast HDL pomaga usuwać ten "zły" cholesterol z naczyń krwionośnych i transportuje go do wątroby. Może jajka zawierają więcej tego "dobrego" cholesterolu? Nie wiem, ale jak się dostanę na technologię żywności i żywienia, to przysięgam, że się dowiem! ![]()
![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
No cześc dziewczynki witam wieczorowa porą
![]() Evlyn no czasami tak jest ale na szczeście obudzilysmy sie i już walczymy z naszym tłuszczykiem ![]() ![]() topcia06 pewnie masz wąższy rozstaw bioder ze mamy tyle samo cm, bo ja z natury jestem dosc szeroka . wiec jak dojde do tych 95 to bedzie dobrze heh;P Navien co do szafy pelnej ubran to sie zgodze... ja narzie chodze dosc czesto w tym samym bo w reszcie (obcislych bluzeczkach, krotkich sukienkach, czy jasnych spodniach ) czuje sie dosc niekomfortowo a tak marzę żeby je założyć .... trzymam kciukacze za jutrzejszy dzień bez grzeszków ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
O jajkach ja słyszałam, że mają tyle samo złego i dobrego cholesterolu, lub bardzo podobną ilość. W każdym razie ten zły nie wpływa bardzo źle na organizm, bo zdrowy go jakośtam niweluje.
Ja jem 2 jajka na sniadanie 5 razy w tygodniu. Jak nie jem ich na śniadanko to wcinam jadno jako przekąskę. Więc mi sporo w tygodniu ich wychodzi. Ale my mamy jakie kurki zielononóżki co to mają niby zdrowsze jajka od zwykłych no i kurki sobie jedzą co chcą ![]() ![]() A już najlepiej byłoby jeść jedno jajko całe + jedno białko. Tylko co robić z żółtkami?
![]() |
#2991 |
Rozeznanie
|
Ewlyn, mieszkasz na wsi? W takim razie szczerze Cię podziwiam!
![]() Śmieją się ze mnie w rodzinie, że jestem mieszczuchem, ale co ja na to poradzę? ![]() Mieszkając na wsi ma się na głowie mnóstwo obowiązków...
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
No mieszkam
![]() ![]() Ja taki wsiowy, spokojny typ ![]() Minusem są słabo zaopatrzone sklepy i brak cywilizowanych rozrywek. Ale coś za coś ![]()
Storczyki ![]() Edytowane przez Ewlyn Czas edycji: 2009-07-07 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2993 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ZNOWU DZISIAJ NIE WSTAŁAM NA BIEGANIE NO RATUNKUUU!!!! ![]()
![]() |
![]() |
#2994 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I to jest właśnie minus mieszkania z rodzicami, wrr. Już się nie mogę doczekać własnego małego mieszkanka, w którym będę miała tylko to, co jeść mogę ![]() Ja również jestem typem miastowego człowieka. Nie lubię wsi, chociaż sama mieszkam na prowincji, to jednak twardo się upieram, że to nie wieś ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- hehe, dokładnie tak! Ja sobie uwielbiam robić maseczki z żółtek, nafty kosmetycznej i olejku rycynowego. Corny, jak to się stało, że jeszcze miesiąc temu mówiłaś coś o wadze 69 kg, a teraz masz w podpisie 61?! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem mega zadziwiona! Ja też tak chcę! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2995 |
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj miała fatalny dzień... Normalnie rozpacz
![]() Pokłóciłam się dzisiaj ze każdym, z kim tylko dało radę. Do tego zjadłam pół tabliczki gorzkiej czekolady, a potem mnie zemdliło i dostałam biegunki... Jejku! Niech już się skończy dzisiejszy dzień ![]() W dodatku mama zrobiła mi awanturę po tym, jak jej powiedziałam, że nie chcę jeść kotletów mielonych na obiad. Chcę się już wyprowadzić!
![]() |
#2996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio miałam w domu piekło. I to nie była awanturka między mną a tatą, tylko między każdym a każdym. Było okropnie. Miałam ochotę przespać te paskudne dni. Jutro będzie lepiej, a za tydzień nie będzie śladu po kłótni. Musisz tylko to przetrzymać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2997 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w sumie nie wiem, jak to się stało, ale na pewno nie do końca zdrowo. po prostu mało byłam w domu, mało jadłam, bo ciepło i jakoś tak zeszło ![]() ![]() ha! ale jestem z siebie dumna, bo naprawdę poszłam dzisiaj biegać! a wieczorem zazwyczaj sobie odpuszczam ![]()
![]() |
![]() |
#2998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No dziewczyno, brzydko się odchudzałaś, ale na szczęście teraz to rozumiesz i mam nadzieję, że będziesz się dietkować przyzwoicie ![]() ![]() Ten aerobik mnie wykończy niedługo. Jak to możliwe, że po ponad tygodniu ćwiczeń, nadal czuję ból kolejnych to mięśni? Niebywałe, że aż tyle ich mam w swoim ciele ![]() ![]() Aj, aj, chcę być znowu chuuuuuda! Już marzy mi się efekt końcowy na początku października. Tak 10kg mniej byłoby cudne. A i będzie tak oczywiście ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rany, ja wczoraj cały dzień sprzątałam, potem jeszcze Tamilee i bieganie i wykończona byłam i dzisiaj już padam... ale zakwasy mam coraz mniejsze ![]() ![]() w ogóle mam problem z kolacjami, bo mam same serki wiejskie z białkowych rzeczy, bo żadnej rybki ani nic mi się nie chce robić i nie wychodzą mi białkowe kolacje ![]() Navien oczywiście, że wszystkie będziemy chude, a Ty pewnie najbardziej, jak zwykle! ![]()
![]() |
![]() |
#3000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.