Dzieciaczki ~Wiosna - Lato 2006~ cz. II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-06, 15:15   #2971
Sniezynka21
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki ~Wiosna - Lato 2006~ cz. II

Co tutaj tak cichutko ???

Mnie glowa boli, jak nie wiem, chyba bede musiala zjesc jakas tabletke. TZet zabral mala i pojechali do miasta, a ja sie nudze...

Gosiulu Ty taka drobniutka jestes a takie ogromne dzieciaki urodzilas...
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 16:08   #2972
monka23
Zakorzenienie

Witka , ja standardowo wlasnie wstalam z dzidkiem , ciekawe o ktorej mi pojdzie spac

Sniezynka wstalam dzis wczesnie po 9, o mamuska mi turne wymyslila to tu to tam.Oliwka naprawde na starsza dziewczynke wyglada jaki z niej dwulatek , ale moj tak samo , nie wiem czy te dzieci tak tera wygladaja czy cu , a lozeczko miodzio juz za pare dni tam szkrabik bedzie spal Fryz Oliwki cudny , super , i fajnie ze ci daje sie czesac , ale chyba ma to po tobie bo ty tez sie czeszesz godzine hehe , francuza mi mama robila , kiedys mi sie nie podobal a teraz

Madzia tosz ty malutka jestes lo matko mam taka niska kolezanke , a nawet wiecej niz jedna ale z ta jedna to wygladalysmy jak flip i flap hehe , to byly czasy I standard oczywiscie , GRATULUJE utraty wagi , z ta tzw kolezanka to bym sobie pogadala , ja z tych ktorzy maja niewyparzaona i nie pozwole sobie zeby mi ktos robil kolo dupy i u szefa jeszcze . Jeszcze raz cos uslyszysz to zapytaj ja w oczy czy to praawda, i jakim prawem tak gada i powiedz swoje co myslisz o takich ludziach .

Iwona hmm nieciekawie, a jak ty uwazasz? jak ci chlop wogole nie pomaga a widze ze sobie sama radzisz to go wygnaj co bedziesz darmozjada utrzymywac , no chyba ze cos jeszcze czujesz i chcesz to ratowac to moze jakas wizyta w poradni malzenskiej . no nie wiem jakbym sie sama zachowala w takiej sytuacji.Kochacie sie jeszcze? czy w natloku spraw zycia codziennego pogubiliscie sie i zapomnieliscie co jest ,kto jest wazny.Za duzo zalu , obwinianie sie nawzajem i czlowkieowi ciezko zapomniec , w seru zawsze jest rysa ktora sie juz nie zrocnie a kobity z natury pamietliwe sa .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 19:52   #2973
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka niezle masz z tym spaniem Ja jakos spac nie moge popoludniu, mimo ze czesto mi sie chce to i tak nie zasne. Ja sie dlugo czesze ??? A kto Ci takich glupot nagadal ?? Dziekuje za komplementy odnosnie Olivii Dzisiaj nakrecilam krociutki filmik, jak Olivia uklada puzzle, ale musze obczaic jak go wstawic...

A gdzie reszta ???
Stary 2008-11-06, 20:07   #2974
zancia03
Rozeznanie

Śnieżynka no Oliwka śliczna łóżeczko też . Teraz tylko czekać na szczęśliwe rozwiązanie i szybki powrót do domu.

Iwona pewnie, że zrób coś ze swoim małżem i nie daj się, trzymam kciuki

A my niestety walczymy z ratowirusem Wszyscy w około już przeszli i dziś złapało Oskara. Nie ma gorączki ale wymiotuje - od 16.20 do teraz 3 razy. Sistra z małą są "odizolowane" i siedzą tylko w jednym pokoju. Mam nadzieję, że do poniedziałku wszystko wróci do normy bo we wtorek rano lecimy już do Anglii.
zancia03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 20:18   #2975
Sniezynka21
Zakorzenienie

Zancia oj biedny Oskar na sam koniec urlopu sie rozchorowal Do poniedzialku powinno przejsc, bo podobo to nie trwa zbyt dlugo.
Dziekuje w imieniu Olivii I tez licze na szybki i bezbolesne rozwiazanie

Iwona dziewczyny maja racje, nie daj sie Postaw sprawe jasno przeciez nie bedziesz na niego robic... Caly czas mysle o Tobie
Stary 2008-11-06, 20:29   #2976
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka ojjjjjj sory ,dlugo sie nie czeszesz ale rozczesujeszheheJa uwielbiam spac , no ale pozno chodze wiec odbijam sobie drzemkami

Zancia oby malemu szybko przeszlo, ze na sam koniec musialo go zlapac.
Stary 2008-11-06, 20:34   #2977
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka gdzie bylas, jak Cie nie bylo ???

Tak apropo´s jakich odzywek uzywacie do wlosow ?? Ja mam strasznie suche wlosy od prostowania i chce je jakos nawilzyc tylko co jest najlepsze ?!?
Stary 2008-11-06, 20:44   #2978
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka ja caly czas jestem jak mnie nie ma to jestem duchem hehe Co do odzywek to mi sie wydaje ze sama musisz znalesc co bedzie najlepsze dla ciebie Moje tez suche po prasowaniu , a moze ci odzyja jak urodzisz czy wczesniej tez takie mialas? I dobrze jest zmieniac odzywki bo wlosy sie przyzwyczajaja
Stary 2008-11-06, 20:50   #2979
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka ja uzywam rozych odzywek. Kazda jest w miare okay, ale te rozczesywanie mnie dobija, zadna nie byla rewelacyjna pod tym wzgledem.

Ogladalam dzisiaj na Youtube "Rozmowy w Toku" E. Drzyzgi o pedofilach... widzialyscie to ?? Zabilabym na miejscu takiego "§"$$§$%§$%$§!§$"$! przy pierwszej czesci az mi sie lezki zakrecily...
Stary 2008-11-06, 22:21   #2980
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka kurka nie widzialam tego , a widzialam zwiastun , pedofile opowiadali co robili itd to to? jakis kolo siedzial w celi i chyba kominiarke sciagnal?jak to to to nie widzialam , zapomnialam ale juz na tym zwiastunie troche sie zagotowalam
Uuuu la luchna jaki avatar hehe boski.
Stary 2008-11-06, 22:41   #2981
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka w tym programie wszyscy byli w kominiarkach, ale zaden z nich jej nie sciagnal. Opowiadali jak to zrobili i w ogole, az mnie bierze jak sobie to przypomne. Kastracja natychmiastowa powinna byc !! Oblesne, parszywe swinie.
Fajnie, ze podoba Ci sie avatare tamtem byl okropny

Cos dzisiaj cichutenko u nas na watku :-/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 22:53   #2982
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka , to chyba ten odcinek byl , a nikt nie probowal sciagac kominiarki? bo mi sie kojarzy ze pokazywali ze ktos sciagal , ale potem sie skonczylo i nie wiem czy sciagna , chyba ze jakos ja poprawial. Tamten bylk okropny a jaki byl hehe nie pamietam wy;ecialo mi z glowy co chwile zmieniasz A cicho cicho a mi cos komp muli stronki mi sie zawieszaja Moj niedawno poszedl spac ja z nim zasypiac nie moge bo to trwa z 2 h czasami bo sie wyglupiamy Ten juz ziewa to ja mu palcem po zebach stukam a ten sie chichocze i takie *******y az zleci
Stary 2008-11-06, 23:01   #2983
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka nikt nie chcial sciagac tej kominiarki Zreszta na Youtube zawsze mozesz obejrzec, ale nie polecam, bo po co sobie nerwy szargac ? Poprzedni avatarek mialam kiczowaty misiu z napisame : "Usmiechnij sie" Moja mala tez zasnela dzisiaj obok mnie, ja siedzialam na kompie, a ona obok mnie i usnela. TZet jak skonczyl ogladac film, to ja przeniosl do jej pokoju

Nie wiem co jutro gotowac... Jakies pomysly ?? byle bez miesa- piatek
Stary 2008-11-06, 23:13   #2984
monka23
Zakorzenienie

rybe , kluski slaskie, placki ziemniaczane, pierogi, frytki z paluszkami rybnymi, yyyyy, placek po wegiersku- nie wiem jak sie robi, ale zjadlabym, zupe jakas warzywna , kalafiorowa no naprzyklad, faszerowane papryki , pizze wegetarianska , yyy spaghetti na sosie z torebki hahaha,albo ziemniaki z sosem pieczarkowym ale co do tego same? tak biednie, zupe z soczewicy , nalesniki , krokiety z pieczarkami i kapusta kiszona ,uszka jak cos to wpadne hehe , ryz z warzywami,
Stary 2008-11-06, 23:17   #2985
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka ostatni raz pytalam o pomysly na obiad Krokiety mam zamrozone Soczewica nie wiem co to jest, Spaghetti mielismy przedwczoraj ( zawsze robie na sosie z torebki + mieso mielone ), uszka tylko w wigilie jadamy Chyba bedzie rybka

Cos zaczynaja mi sie oczeta zamykac, ale jeszcze posiedze odrobine
Stary 2008-11-06, 23:25   #2986
monka23
Zakorzenienie

A jaka rybe bedziecie jesc? ja lubie lososia plus brokuly , podobno nie dobre polaczenie , tak samo jak zielony ogorek z pomidorem.Nie no jak chcesz to ja zawsze ci cos poradze ale kluski slaskie zrob sama bym zjadla Ja nie robie na sosie z torebki albo z soku pomidorowego albo koncentratu , jakies zola czosnek itd i dobre tylko ze ja robie z wolowiny to inny smak wychodzi niz ze swinki.Mi sie spac niechce wyspalam sie po poludniu hehe
Stary 2008-11-06, 23:28   #2987
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka ale co do tych klusek, przeciez samych nie bede jesc Albo kluski z miesem ( w srodku ) albo kluseczki+ roladki Ale to moze zrobie w niedziele Chodza za mna jeszcze od jakiegos czasu kopytka z cebulka mmm Pychotka.

Mnie caly dzien glowa boli, a zjadlam Paracetamol i nic nie pomaga...
Stary 2008-11-06, 23:33   #2988
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka ja nie robie klusek slaskich z miesem z maga tluszczem i cebula smazona tak jak kopytka , robi sie z miesem i sosik pyszny miesny do tego ale za duzo roboty. To idz spac jak cie glowa boli moze zasniesz
Stary 2008-11-06, 23:38   #2989
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka pierogi bym wciagnela Uwielbiammmm, ale nie chce mi sie robic. Po porodzie trzasne z 200 szt i sobie pojem A pal szesc ten obiad cos wymysle A ryby to jemy wszystkie chyba jakie sa mozliwe. Ja nie lubie karpia i TZet tez nie

Zaraz ide spac, jak tylko malej przejdzie czkawka i zasnie Musze jeszcze siusiu To jest meczace jak nie wiem co.

Jutro wreszcie weekend sie zaczyna TZecik w domku tzn. po pracy
Stary 2008-11-06, 23:43   #2990
monka23
Zakorzenienie

Tez bym wszamala pierogi, ale chyba mamuske na klukasy namowie , dzidek dawno nie jadl.A weekend hmmm ja mam studia wiec kurka bede musiala rano wstac.Siedze chyba w weekend w domu i sie nie wychylam nikt mnie nie namowi na wyjscie .
Stary 2008-11-06, 23:45   #2991
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka w zyciu nie uwietze, ze Cie na impreze nie namowia 2 razy Monka chodz a Ty juz bedziesz w kurtce stala Ja lubie pierogi ruskie z sosem czosnkowym Kurde jesc mi sie chce.

Ide spac. Do potem Bede okolo 8:00 jak zawzse zreszta
Stary 2008-11-06, 23:50   #2992
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka ty franco hehe nie nie ide niechce mi sie , mam zajecia a potem na kacu siedze i zamiast pisac pije wode i licze ile do konca zostalo a podobno mam miec odrabiane zajecia , padne tam , babka tak leci z materialem , ze po ostatnim notowaniu skora mi z palca zeszla. aha i dobranocka , cos czuje ze weekend spedzisz .....
Stary 2008-11-06, 23:55   #2993
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka bylam wlasnie sie wysiusiac i tez sobie o tym pomyslalam, ze spedze kilka dni w szpitalu Mala jakas inna jest niz zwykle, wiec to moze juz tuz, tuz
Tak swoja droga to lubie okreslenie " Ty Franco"

Ide spac w razie "WU" sie odezwe Do potem
Stary 2008-11-06, 23:58   #2994
monka23
Zakorzenienie

HEHE to ci pa ty Franco czekam w razie WUUUUU.Ja sobie gram w sudoku na tele
Stary 2008-11-07, 01:19   #2995
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Nie miałam weny, wybaczcie... Szwagierka po raz drugi w ciąży, przytłoczyła mnie ta wiadomość

Aleście dały czadu z tym jedzeniem Też się zastanawiam co jutro zrobić Chyba rybka będzie, tak po prostu.

Śnieżynka, wyglądasz zaje....! Wcale nie wyglądasz na swoją wagę. Brzunio piękny, idealny wręcz. Jeteś bardzo proporcjonalna A kącik dla maleństwa śliczny. Podczytuję mamy listopadowo-grudniowe i jestem na bieżąco

Monka, placki po węgiersku to z mięsem

Iwonka, też myślalam, że dobrze Wam razem. Wydawalo mi się że tylko z teściową był problem Współczuję kochana Ciężkie to życie. Też ostatnio czuję się jak w pułapce Niedlugo popadnę w paranoję. Teściowa mówi do mnie per sąsiadko, niby żartem - bo nie schodzę do niej w ciągu tygodnia, raczej przy okazji, a jak nie ma okazji to w ogóle. I różne wypustki do mnie sadzi, np. że wkrótce mnie nie pozna, a dziś wypaliła z tą sąsiadką Rany - jak ja chcę świętego spokoju
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 07:21   #2996
Sniezynka21
Zakorzenienie

Hej Gosiu fajnie, ze sie odezwalas- w koncu ! Ooo widzisz nie wiedzialam, ze podgladasz listopadowo-grudniowe mamusie Na poczatku jakos nie moglam sie zaklimatyzowac w tamtym watku, ale juz jest okay
Tesciowa sie nie przejmuj i traktuj ja tak, jak ona Ciebie: jak sasiadke- nie tesciowa. Moja tesciowa na poczatku naszego zwiazku miewala rozne odpaly, ale teraz jest jak najbardziej w porzadku
Dlaczego ciaza szwagierki tak Cie przytloczyla ???
Ps. Dziekuje, za komplementy

Monka wstawaj spiochu jeden, dzisiaj weekend sie zaczyna, zapomnialas ?? Na impreze trzeba sie szykowac
Stary 2008-11-07, 09:46   #2997
monka23
Zakorzenienie

Wstalam no powiedzmy ze sie wyspalam mama mnie budzila, wstawaj wstawaj .....

Gosia a widzisz nie wiedzialam nigdy nie jadlam placka po wegiersku , u mnie tez ryba , ale mrozona.Gratulacje dla szwagierki , na was przyjdzie jeszcze czas, juz zdrowi jestescie? hmmm tesciowa , Sniezynka ma racje tez ja tak trakuj.Ja sobie wyobrazam takie osoby ze za mlodu byly zamulatorami, typem ludzi z ktorymi nie gadam bo nie pasuja mi, nie moj klimat i tego sie trzymam , zaden wiek , czy to ze jest moja tesciowa nie sprawi ze bede sie dolowac bo mnie tak traktuje , zwisa i tyle. Ma swoje w glowie- tyle jej.Ciesz sie ze cie nie nachodzi. A moze chcialaby zebys ja czesciej odwiedzala , jakas kawka chwila rozmowy, moze nie wie w jaki sposob sprawic zeby wasz kontakt byl lepszy , wiem to po sobie ze czasem jakies dzialania sa odbierane calkiem inaczej niz my tego chcemy w tym wypadku teksty twojej tesciowej.W koncu rodzina jestescie.

Sniezynka ano weekend ale ja w domu siedze.Ide sprzatac .

Ale mialam glupi sen, weszlismy do jakiegos bunkra kilka osob, sen byl taki realistyczny, czegos tam szukalismy , jakis wybuch byl, zawalily sie stropy dym, pare osob przygniotlo, jedna osoba umarla, drugiego kolege wyciaglismy juz pod koniec akcji ratunkowej , myslelismy ze nie zyje a wsadzilismy go do bagaznika a ten oddychal , potem karetka chcielismy jechac a kazali nam nie przekraczac predkosci 70 km, ale to karetka wiec czemu ma tak powoli jechac , jakis wniosek pisalismy zeby mogla szybciej jechac to sie zgodzili na 302 km/h.Kolo tego bnkra byl sklep i oczywiscie w nim pijaki , myslicie ze nam pomogli , a gdzie tam , siedzieli na laweczce pili browary i mowili a oni pewnie juz nie zyja.Potem gralam na sali w butelke , kopalam butelke o sciane z kims .A potem juz nie wiem Glupi jak nic ten sen
Stary 2008-11-07, 09:52   #2998
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka sny masz powalajace w sumie dobrze, ze to tylko sny
Kurde, jak taki ruch bedzie u nas na watku to nam padnie. Widzialam wczoraj Doridee i dzisiaj, ale nic sie nie odzywa, chyba sie boi ze znowu cos bede od niej chciala Doridee nic nie chce, chodz do nas, opowiadaj co sie w wielkim swiecie dzieje

Jedna z dziewczyn w watku listopadowo grudniowych mamus ma termin tak, jak ja na 11.11 a wlasnie odeszly jej wody i pojechala do szpitala. Maly Filipek lada moment bedzie na swiecie A kiedy moja ??!?!?!
Stary 2008-11-07, 10:26   #2999
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka no sny mam glupie .UUUUU la la to trzymam kciuki za rozwiazanie , ale czad ja sie teraz bycze a tam dziewczyna cierpi z bolu brrrr. Wiesz ze co do terminu to jest plus minus 2 tyg , takze czekaj spokojnie , a kiedy masz wizyte u gina? Bo jeszcze sie okaze ze na cesarke cie umowia.Moja kuzynka ma na 22 chyba jakos tak i tez siedzi i czeka na coronie.Nie wiem kiedy ja zobacze bo w grudni na swieta tutaj z nia wpadna a mnie nie bedzie, nawet nie mam jak jej odwiedzic w niemczech bo szkola.A kuzynka ma cyfre , wiec czekam na kolezanke ale nie odpisala , a wiem ze miala tvn a cfry nie miala wylapala poprostu ale jak to nie wiem Czekam dalej na odp. Tez widzialam Doridee wczoraj , ale pewnie ma takie zakwasy ze nie na da naciskac na klawisze

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2008-11-07 o 10:28
Stary 2008-11-07, 10:29   #3000
monka23
Zakorzenienie

3000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości