|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Rozeznanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
chciałam urządzić sypialnię w stylu arabskim. macie może jakieś zdjęcia? p.s. chciałabym żeby tam było ogniście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Konto usunięte
|
![]()
Czeka mnie malowanie pokoju, bo ściany są w dosyć opłakanym stanie. Planuję jakąś zmywalną farbę, ale mam problem z kolorem. Meble są z brw w kolorze wanilia/wiśnia i nie wiem jaki kolor można w to jeszcze wkomponować.
Dodaję zdjęcia, bo ta przy okazji może pomożecie mi coś w nim przestawić ? Na ścianie gdzie wisi obraz palmy w antyramie marzy mi się takie drzewo bonsai albo inny malunek z szablonu. Ogólnie rzecz biorąc w planach mam jeszcze wymianę tapczanu na coś mniej zobowiązującego i w miare taniego. Chciałabym żeby ściany i dodatki utrzymane były w podobnej kolorystyce. Pokój może w stylu studio ? Podstawę meblowania stanowią meble załączone reszta może odpaść :P Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Konto usunięte
|
Dot.: małe wielkie zmiany
i jeszcze 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
BAN stały
|
![]()
Chce nadac pokojowi styl ;P Tak zeby byl uroczy i taki ... harmonijny , wyciszajacy , jak oaza spokoju
![]() Oto charakterystyka ![]() * olcha - kolor wszystkich mebli , szafa z lustrem * brazowo ( wzory ) - bezowe ( calosc ) lozko ,z takimi dwoma oparciami , rozsuwane ;P z wstawkami drewna - olcha * niebieskie , roznie poukladane zaslony - fantazyjnie upiete , pod spdoem biale proste firany , nie typu " serwetka " tylko gladkie ;> * podloga pusta , tylko dwa kudlate dywaniki - jasne , prawie biale * stoliczek z pomaranczowa jak drewno (olcha ) taka .. hmm duza serwetka , na tym wazonik , nie szklany , nie porcelanowy koloru granatowego , i lampka brazowo bordowa ![]() * fotel - nie pasuje - jest zielony i taki potezniejszy * calosc - kolor pokoju jest granatopwa , niebieska Chodzi konkretnie o to zeby pokoj jakos pachnial - myslalam o lawendzie , moze jakies zmiany , styl orientalny czy cos ... albo morze ;P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Raczkowanie
|
witam bardzo chciałabym tanim kosztem zmienic całkowicie wyglad sypialni są tam teraz stare meble teściów a ja chcę mieć łądna sypialnie dodam ze kupiłąm zasłony ciemne stare złoto plus złoto i do tego biała firanka ale co do reszty nei mampomysłu jeśli jakieś znacie to błagam o pomoc jak tanim kosztem można zrobic luksusową sypialnę... z duzym łozem z baldachimem nigdzie nie mogę znleśc inspiracji sypialnia ma wymiar 4mx5m
|
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Raczkowanie
|
Kochani,
może ktoś z Was mi pomoże ![]() Szukam białych płytek podłogowych lub paneli i nie mam pojęcia gdzie je moge dostac ![]() ![]()
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sprawie podłogi nie pomogę, nawet nigdzie nie widziałam chyba białych paneli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Szukam inspiracji do koloru ścian w moim pokoju. mam teraz komplet mebli "Junior" z BRW http://www.meble-brw.com.pl/images/J...edyn_olcha.jpg Chcę dopasować do tych mebli jakiś fainy kolorek, myślałam o orzeźwiającej limonce z dekorala w połączeniu z jakimś rysunkiem w odcieniu złocistego szafranu lub słonecznego blasku. niestety nie zanosi się na zmianę tych mebli dlatego proszę Was o pomoc. Z góry bardzo serdecznie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Raczkowanie
|
Zmiany w życiu, zmiany w pokoju - prośba o pomoc
Cześć, nadszedł dla mnie czas zmian i w związku z tym proszę Was o radę, bo nikt tak nie pomoże jak WY
![]() ![]() Dziękuję za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiany w życiu, zmiany w pokoju - prośba o pomoc
Ja bym wywaliła kwiatki, wyglądaja babciowo. I balonik, zaśmieca przestrzeń. Na podłoge dałabym ciemne panele, coś w stylu bagienny dąb. Wywal zasłony, skoro ich nie lubisz. Ściany bym pomalawała na błekitno-szarawy kolor, taki jaki się zwykle z bluesem kojarzy
![]()
#3102 |
Raczkowanie
|
fajny pomysł, tylko nie czułabym się najlepiej w niebieskim... za smutno... a poza tym boje się trochę takiej całkowitej reorganizacji pokoju... Ale dziękuję, na pewno z czegoś skorzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Raczkowanie
|
Zaproponowałam niebeiski, bo pokoje od południa są jasne i nasłonecznione. Chłodny kolor troche to zrównoważy, a pisze z własnego doświadczenia, bo sama wiele lat mieszkałam od południa z ogromnymi żółtymi zaslonami i brązowo-pomarańczowymi tapetami - to był koszmar, gorący koszmar. Po przemalowaniu na niebieski było dużo lepiej, ale nie było smutno ze względu na słońce. W północnym pokoju niebieski faktycznie wprowadziłby nostalgiczny nastrój.
#3104 |
Raczkowanie
|
zaczęłam się pod Twoim wpływem zastanawiać nad tym niebieskim i może rzeczywiście to dobry pomysł wybrać coś chłodniejszego... A co myślisz o jakiejś lawendzie pastelowej? Tylko gdzie ja kupię taki kolor??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Raczkowanie
|
Lawenda jak najbardziej, tylko musisz tak dobrac odcień, żeby się nie gryzła z obiciami na kanapie i fotelach. Chociaż to w sumie niewykonalne, bo kolor i tak będzie wyglądał inaczej, zależnie od pory dnia.
Ale będzie ładny ten pokój lawendowy, nie martw się ![]()
#3106 |
Rozeznanie
|
a ja bym poprosila o uklad pokoju (taki rzut z gory). i jeszcze masz 18 lat tak? pokoj wyglada na osobe duzoo starsza takie spokojny zabardzo i faktycznie babcine motywy jak to okreslila Koffee
![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za Waszą chęć pomocy
![]() I wiem, że ten pokój jest okropny i przyjmuję każdą krytykę. Nareszcie mam fundusze i chcę to zmienić - całkowicie |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Raczkowanie
|
To okno jest małe! A byłam przekonana, że jest nieomal na całą ścianę ^^
W tym wydaniu ta ogromna zasłona prezentuje sie jeszcze gorzej ![]()
#3109 |
Raczkowanie
|
oj tak... dlatego zasłona na 100% wylatuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Raczkowanie
|
Ja napewno dodalabym kwiaty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3111 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o kwiaty to mam wizję zrobić właśnie na parapecie ekspozycję w kolorach zbliżonych do koloru ścian, żeby ładnie kontrastowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Przyczajenie
|
Hehe ja tam se nie udzielam, bo sie nie znam poprosru na wnetrzach za bardzo ale Ci powiem zabka5 ze mam takie same meble:P Tylko połowe bo całe za duze na mój pokoik^^
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Raczkowanie
|
Anulka, ja szczerze mówiąc nie lubię tych mebli, no ale nic... Pomóżcie mi raczej z tym kolorem, proszę... Jak Wy to widzicie... Jaki kolor?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie wizazanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Przyczajenie
|
Jaki kolor ścian??
Chcę zmienić kolor ścian w moim pokoju, jak do tej pory były one koloru różowego.. Chodzi głównie o łóżko, które się w nim znajduje i jest koloru wiśniowego. Jakie kolory pasowałyby do tego pokoju? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Wtajemniczenie
|
Żabko co do koloru to chyba Ci nie pomogę, bo mi się bardzo podobają ciemne, nasycone kolory ( w pokoju mam ciemny róż z jasnym - chodz wcale nie jest landrynkowo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3117 |
Rozeznanie
|
Żółty mógłby być. Ja mam pomalowany pokój na pomarańczowo i też od południa okno. Radziłabym rolety. Gdy jest duże słońce i upał to jak zasłonisz rolety to nie jest tak gorąco. Jeśli nie lubisz zasłon możesz dać taką zasłone firanke na całą ściane (dodaje zdjęcie jak wygląda to u mnie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może pomarańczowy?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Przyczajenie
|
bozia152@wp.plProszę o pomoc.Chciałam zrobić córce większy pokój(w miejscu gdzie jest kuchnia i pokój mały)natomiast kuchnię zrobić w miejscu gdzie jest mała garderoba.Pomóżcie[ mi to jakoś zaprojektować tak żeby miało ręce i nogi.Poniżej przesyłam obecny plan mieszkania które ma 44,44 m2.Przepraszam ale plan mieszkania rysowała córka ale wydaje mi się że wiadomo o co chodzi.Nie wiem czy zrobić otwartą kuchnię na pokój,jet tam wyjątkowo mało miejsca (ale z kolei znajomi mówią że będę wąchała wszystkie zapachy)Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
Edytowane przez Xawiera Czas edycji: 2009-02-15 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
Zabka a segment się nie zmieści na drugiej ścianie? jest ona węższa od strony okna, czyli będzie więcej miejsca na kącik jakiś z drugiej. Szkoda że te meble muszą zostać.
Panele to dobry pomysł. kolor ścian - może jakieś kolory ziemi? może takie zestawienie - http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=69 abo takie kolory http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=27 no i te kwiaty obrazeczki - usuń to - potem zastapisz czymś konkretnym, nawet hande-made, zainwestuj w kwiata na parapet, albo stolik. Wywal ten podsufitowy karnosz, i zastąp go karniszem na rurce - szkoda że roleta nie wchodzi w grę, w ogołe dziwnie podzielone to okno jest. ![]() Jka już zdecydujesz gdzie ustawić biurko, bo są 3 możliwośći, w zależnośći od tego czy segment da się przestawić. To koniecznie powieć tablicę kokrową na ścianie. Na tej ścianie gdzie są drzwi też tak łyso. ale pomysłu brak. kanapę i fotele można przykryć ciekawym materiałem, nie musi to być kapa ![]() Xawiera a jest możliwość przeniesienia pionów, (wody, gazu i ścieków) w tą garderobę? Aneks wyjdzie mały, ale zawsze to aneks a dziecko będzie miało większy pokój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.