Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 13:10   #3181
frywolna franka
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Po pierwszym porzadnym dniu na PP -1.8 kg Wiekszosc mojej zywzki to jedynie woda jak widac i mam nadzieje, ze szybko sie jej pozbede
Pięknie
Ja nie ćwiczę, bo mam ogólnie mało czasu a w ogóle straszny ze mnie leń. Od czasu do czasu nordikuje, ale mam mocne postanowienie, że wraz z przejściem na III będę regularnie chodzić na basen
Stary 2011-01-03, 13:14   #3182
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BunnyZukino333 Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy wy ćwiczycie przy tej diecie??ja mam zamiar,ale w sumie nie wiem czy dam rade...
na U lepiej nie ale potem mozna, ja nie cwicze bo len jestem czasem na spacerek pojde i tyle... poza tym musisz sluchac swojego ciala, jesli czujesz ze jestes w formie mozesz cwiczyc oczywiscie bez zameczania sie na smierc bo w tej diecie jedziemy na samych proteinach plus wazywka wiec mozna nawet zaslabnac przy intensywnych cwiczeniach bo cukier ci padnie na leb na szyje
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:19   #3183
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
Pięknie
Ja nie ćwiczę, bo mam ogólnie mało czasu a w ogóle straszny ze mnie leń. Od czasu do czasu nordikuje, ale mam mocne postanowienie, że wraz z przejściem na III będę regularnie chodzić na basen
Dziekuje Wczoraj tylko siusialam i siusialam wiec sie nie dziwie, ze mnie troche mniej
Ja tez sie nie moge zmobilizowac do cwiczen, chodzilam na silownie i basen zanim zaczelam diete, ale placilam zbyt duzo a za malo korzystalam i zrezygnowalam. Ale mam w domu stepper to bede z niego korzystac
3 razy w tygodniu i raz w tygodniu poki zimno to na bierzni u TZ siostry a jak sie cieplej zrobi i forma bedzie lepsze to zaczne uprawiac jogging
Stary 2011-01-03, 13:28   #3184
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
to jesteśmy trzy z fajnym postanowieniem na 2011 rok
bedzie dobrze napewno sie uda
Cytat:
Napisane przez kasssikk19 Pokaż wiadomość
no witam witam już się zastanawiałam gdzie się podziałaś ... ja też się boję ważyć bo wczoraj wciągłam pół butelk wina półsłodkiego
ale od dzisiaj są zapasy więc dietka poleci.
Polecam jajka faszerowane żółtkiem z makrela i odrobiną jogurtu bardzo mi i mojemu TŻ posmakowały

Podpisuje się pod podkreślonym co pauleddka napisała i witam świeżynki
mialam malego dola i jakos nie chcialo mi sie pisac :/ super ten przepis ja tez robie cos podobnego ale zoltko mieszam z tunczykiem i odrobina muszardy a dzis pizze znowu robie

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
ranyyyy tak dawno mnie tu nie było, z miesiąc chyba

Witam wszystkie "stare" i "nowe" Dukanki

u mnie wczoraj minęły równo 2 miesiące Dukania, straciłam ponad 10 kg , w święta i Sylwester się grzeszyło, ale teraz już bezgrzesznie dukam sobie dalej, chcę jeszcze zrzucić 3,5kg i III faza, chciałabym zrobić to do końca stycznia, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu

Mikołaj, chooojny w tym roku, przytaszczył mi pod choinkę sprzęty agd do kuchni i wreszcie mam czynny, nowy piekarnik , wczoraj upiekliśmy z TŻ dukanową pizzę, po prostu bajka , zakocham się chyba teraz, dzięki potrawom z piekarnika, w Dukanie na nowo, bo tyle nowych możliwości pichcenia teraz powstało

powodzenia wszystkim, udanych powrotów i startów i samych pięknych spadeczków!

btw: są tu może jakieś Dukanki z Łodzi??
no rzeczywiscie dawno cie nie bylo, fajnie ze dostalas takie super prezenty nic tylkp pichcic teraz bedziesz

Cytat:
Napisane przez handaa Pokaż wiadomość
ok słuchajcie jestem 2 dzień na diecie i tak przeglądam przepisy na stronie dukana i jest np przepis
http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=12&t=1390
gdzie jest dodana pietruszka, w innym ogórek czy można wiec stosować delikatnie warzywka czy nie!!!!
jesli mowisz o natce pietruszki i o ogorku konserwowym to mozna ich uzywac w niewielkich ilosciach jako przyprawy... ogorki maja byc w zalewie bez cukru wiec przeczytaj sklad zalewy

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Dziekuje Wczoraj tylko siusialam i siusialam wiec sie nie dziwie, ze mnie troche mniej
Ja tez sie nie moge zmobilizowac do cwiczen, chodzilam na silownie i basen zanim zaczelam diete, ale placilam zbyt duzo a za malo korzystalam i zrezygnowalam. Ale mam w domu stepper to bede z niego korzystac
3 razy w tygodniu i raz w tygodniu poki zimno to na bierzni u TZ siostry a jak sie cieplej zrobi i forma bedzie lepsze to zaczne uprawiac jogging
w koncu sie pojawilas ja jutro sie dowiem co to narobilam podczas swiat ale musze przyznac ze duze ilosci wody uratowy mnie troche
ja tez chodzilam na silownie zanim zaczelam te diete ale na koniec chodzilam co raz rzadziej i zrezygnowalam... bedzie cieplej to bede jezdzic nad morze... moja szwagierka ma rowerek wiec moze mi pozyczy ... no ale najwazniejsze teraz jest powrot na dukanowa droge
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-03, 14:18   #3185
monichora
Raczkowanie

GG do monichora
Wink Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Mam prośbę... wiem że już o tym pisano ale nie mogę tego znaleźć... podajcie link do testu Dukana, bo ja zaczęłam w ciemno robić fazę uderzeniową ale chyba jednak lepiej będzie jak go zrobię.
Z góry wielkie dzięki.
monichora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:23   #3186
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monichora Pokaż wiadomość
Mam prośbę... wiem że już o tym pisano ale nie mogę tego znaleźć... podajcie link do testu Dukana, bo ja zaczęłam w ciemno robić fazę uderzeniową ale chyba jednak lepiej będzie jak go zrobię.
Z góry wielkie dzięki.
link jest na pierwszej stronie dego watku, a dokladnie sa 2 linki do testu angielskiego i francuskiego...jesli nie znasz tych jezykow na I stronie jest wlasnie tlumaczenie do tego testu po francusku

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

a tu masz link do I strony jakby ci sie nie chcialo szukac:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=483394
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-03, 14:34   #3187
elcia_26
Raczkowanie

Wracam i ja w nowym mam nadzieję czysto dukanowym roku. Waga z podpisu mocno nieaktualna po świętach (77,1) ale mam nadzieję że tak jak u Simply spadnie większość po dniu P.
Witam wszystkie świeżynki mam nadzieję że zapał w was nie zgaśnie jak fajerwerki w sylwestrową noc.
Muszę jechać na zakupy bo w lodówce tylko światło pozostało. Ratowałam się z rana owsianką i twarogiem ale mięso trzeba zakupić.

Tak wogóle to Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

68,8...68...67,2...67...66...65...64...63 ...62...61...60
elcia_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:53   #3188
monichora
Raczkowanie

GG do monichora
Talking Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Pauledda bardzo dziękuje
monichora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:57   #3189
zmienniczka
Zadomowienie

wkurzam sie..wkurzam i wkurzam..zastoj trwa na calego..juz nie wiem ile... ciagle 66,3...juz mam dosc...

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:27   #3190
SimplyDivine
Zakorzenienie

Kurczak pokrojony i zamarynowany, rosolek na 3 piersiach sie powoli gotuje, zaparzylam sobie zielona herbate z wanilia i czas obejrzec jakis film... A jutro znow do pracy
Stary 2011-01-03, 15:27   #3191
bejbiii_
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny! Odzywam się po dość długiej przerwie ale książka przeczytana i dziś zaczęłam 1 dzień dietę uznałam, że przed świętami nie było sensu ;p
chciałam Was zapytać czy po tej diecie chudnie się w każdych partiach ciała? mnie najbardziej na dolnych zależy pupcia i nogi..
bejbiii_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 15:40   #3192
kasssikk19
Zadomowienie

a ja dzisiaj piekłam babkę nie powiem wyszła bardzo smaczna ale jakiś zakalec mi się zrobił chyba przez jogurt bo ze zdjęciem z przepisu z którego robiłam nie miała nic wspólnego

pauledda też nie długo spróbuje zrobić ta pizze
ja to mam dołka jak nie mogę wrócić na diete ale jak widzę że tu jesteś od razu większę aspiracje mam i grzecznie dzisiaj dukam
kasssikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:42   #3193
zunia
Raczkowanie

Co do ćwiczeń, to ja od ponad miesiąca robię 8 minut ABS na brzuch i jestem bardzo zadowolona. Zajmuje mi to malutko czasu a efekty powolutku zaczyna być widać także polecam
II Faza -8,7
Razem 12 kg mniej
Wzrost 1,87
Waga 71.5
zunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:45   #3194
joasska
Raczkowanie

bejbiii_, to zależy od osoby U mnie np. najwięcej spadło z brzucha, ale o dziwo (bo przy innych dietach nie bardzo szlo...) także dużo cm spadło w biodrach, udzie i nawet ramionach. A schudłam "tylko" 5 kg. Po prostu dieta powoduje ogólne chudnięcie (przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie).

Co do ćwiczeń, to ja po świątecznym zasileniu konta mam w planach zakup orbitreka. Ale póki co zaczynam na dobre sesję i tak czy siak nie miałabym czasu ćwiczyć... Poczekam więc z kupnem do końca stycznia.

Dajcie przepis na pizzę zjadłabym, ooj tak, a szukałam na wcześniejszych stronach... Mam 4 kg skrobii kukurydzianej, coś z nią trzeba zrobić

Ja dziś upiekłam dukanowe kajzerki, ale wyszły z nich bardziej placki :/ Chyba ciasto było zbyt rzadkie. Niestety, nie mam jak "zmielić otrąb na puch"...

Skalpel: 6
Killer: 0
Tiffany back/waist: 6
Fitappy ramiona: 6

biceps: 32 xm
biust: 97 cm
talia: 78 cm
brzuch: 95 cm
biodra: 98 cm
udo: 53 cm
joasska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:46   #3195
Fenris
Czekam na Ragnarok

Wiecie co, ja zjadłam kawałek pizzy po sylwestrze i dzisiaj na nic nie mam ochoty, tylko o tej pizzy myślę. Ale porażka.
Wcięłam przed chwilą wędzone udka kurczaka i teraz zmuszam się do twarogu z Nutellą. Na wieczór zrobiłam sobie udka w rosole, bo chcę dzisiaj zjeść jak najwięcej mięsa i wypić jak najwięcej wody. Po Sylwestrze czuję się gruba, ociężała i w dodatku złapałam jakąś chorobę - boli mnie gardło, plecy, głowa i chyba mam temperaturę.

Ale że teraz grzecznie dukam to znowu napiszę, że... nie mogę się doczekać aż spadnie mi jeszcze kilka kg
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:01   #3196
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
a ja dzisiaj piekłam babkę nie powiem wyszła bardzo smaczna ale jakiś zakalec mi się zrobił chyba przez jogurt bo ze zdjęciem z przepisu z którego robiłam nie miała nic wspólnego

pauledda też nie długo spróbuje zrobić ta pizze
ja to mam dołka jak nie mogę wrócić na diete ale jak widzę że tu jesteś od razu większę aspiracje mam i grzecznie dzisiaj dukam
dzieki kochana ja sobie zrobilam nutelke na oslode zycia
jak skoncze prasowac to zjem wiesniaczka alla kasssikk

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez zunia Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń, to ja od ponad miesiąca robię 8 minut ABS na brzuch i jestem bardzo zadowolona. Zajmuje mi to malutko czasu a efekty powolutku zaczyna być widać także polecam
widze ze startowalas z podobnej wagi co ja, jesli moge zapytac to ile masz wzrostu?
chyba tez zaczne robic brzuszki
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-03, 17:01   #3197
kass66
Raczkowanie

Witam! ja po przeczytaniu książki jutro też zaczynam dietę! mam nadzieję,że się uda, mam jakieś 8kg do zgubienia...
kass66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:06   #3198
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasska Pokaż wiadomość
bejbiii_, to zależy od osoby U mnie np. najwięcej spadło z brzucha, ale o dziwo (bo przy innych dietach nie bardzo szlo...) także dużo cm spadło w biodrach, udzie i nawet ramionach. A schudłam "tylko" 5 kg. Po prostu dieta powoduje ogólne chudnięcie (przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie).

Co do ćwiczeń, to ja po świątecznym zasileniu konta mam w planach zakup orbitreka. Ale póki co zaczynam na dobre sesję i tak czy siak nie miałabym czasu ćwiczyć... Poczekam więc z kupnem do końca stycznia.

Dajcie przepis na pizzę zjadłabym, ooj tak, a szukałam na wcześniejszych stronach... Mam 4 kg skrobii kukurydzianej, coś z nią trzeba zrobić

Ja dziś upiekłam dukanowe kajzerki, ale wyszły z nich bardziej placki :/ Chyba ciasto było zbyt rzadkie. Niestety, nie mam jak "zmielić otrąb na puch"...
oto przepis:
http://dukanowa.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?6
super blog znajdziesz na nim takze inne ciekawe dania

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kass66 Pokaż wiadomość
Witam! ja po przeczytaniu książki jutro też zaczynam dietę! mam nadzieję,że się uda, mam jakieś 8kg do zgubienia...
na I stronie tego watku znajdziesz test, ktory ci powie ile maja trwac poszczegolne fazy... poza tym jest wiele innych interesujacych informacji dla swiezynek
powodzenia
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-03, 17:07   #3199
Fenris
Czekam na Ragnarok

Mam 37,2st, także nie ma tragedii. Ale i tak się źle czuję i nie chce mi się jeść.

I po ciężkim dniu pracy trzeba się jeszcze za naukę zabrać (w weekend egzaminy), a mi się tak nie chce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 17:08   #3200
Veredise
Zakorzenienie

Hello Zaczęłyśmy dziś z mamą dukać To był jej pomysł, dostała książkę pod choinkę, a ja mam ją wspierać. Oczywiście jakbym trochę schudła, też by nie zaszkodziło
Najlepsze, że jesteśmy w I fazie, rano mama zjadła jajecznicę z pomidorem, potem koreczki z łososiem wędzonym, ananasem i suszonymi śliwkami, a teraz wcisnęła sobie pół cytryny do herbaty... A mnie się czepia, że jedną puszkę coli zero wypiłam.
Trzymajcie kciuki, żeby się nam udało! Domyślam się, że I faza jest najgorsza, potem jak dojdą warzywa to będzie święto
Najtrudniej mi z tymi otrębami - nie cierpię ich, w jogurcie naturalnym smakują obrzydliwie. Chyba muszę popróbować jakieś chlebki, tosty albo bułeczki, to wtedy może będą lepiej wchodziły.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:17   #3201
zunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość
dzieki kochana ja sobie zrobilam nutelke na oslode zycia
jak skoncze prasowac to zjem wiesniaczka alla kasssikk

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

widze ze startowalas z podobnej wagi co ja, jesli moge zapytac to ile masz wzrostu?
chyba tez zaczne robic brzuszki
Bardzo dużo-1,87 :-D
II Faza -8,7
Razem 12 kg mniej
Wzrost 1,87
Waga 71.5
zunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:18   #3202
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Hello Zaczęłyśmy dziś z mamą dukać To był jej pomysł, dostała książkę pod choinkę, a ja mam ją wspierać. Oczywiście jakbym trochę schudła, też by nie zaszkodziło
Najlepsze, że jesteśmy w I fazie, rano mama zjadła jajecznicę z pomidorem, potem koreczki z łososiem wędzonym, ananasem i suszonymi śliwkami, a teraz wcisnęła sobie pół cytryny do herbaty... A mnie się czepia, że jedną puszkę coli zero wypiłam.
Trzymajcie kciuki, żeby się nam udało! Domyślam się, że I faza jest najgorsza, potem jak dojdą warzywa to będzie święto
Najtrudniej mi z tymi otrębami - nie cierpię ich, w jogurcie naturalnym smakują obrzydliwie. Chyba muszę popróbować jakieś chlebki, tosty albo bułeczki, to wtedy może będą lepiej wchodziły.
W diecie Dukana nie jemy suszonych śliwek, ananasów (żadnych owoców w I i II fazie) i nie wciskamy dużo cytryny do herbaty.
W I fazie nie jemy pomidorów - przecież to warzywa, które można zacząć jeść od II fazy.
Czy Wy czytałyście w ogóle książkę?

Twoja mama będzie musiała zacząć jeszcze raz pierwszą fazę, bo w tej chwili to nie jest Dukan.
A Colę zero pić można.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-01-03 o 17:24
Stary 2011-01-03, 17:18   #3203
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SchocoChoco Pokaż wiadomość
ja jestem z Łodzi
ooo miło !

może kiedyś się na jakieś dukanowe lody wybierzemy?

Cytat:
no rzeczywiscie dawno cie nie bylo, fajnie ze dostalas takie super prezenty nic tylkp pichcic teraz bedziesz
dzięki
teraz wpadłam w szał pieczenia, wczoraj kupiłam formy i dziś znów pizza, a potem jeszcze bułki i ciasto mam w planach
posiadanie piekarnika to naprawdę spooore ułatwienie w tej diecie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja zjadłam kawałek pizzy po sylwestrze i dzisiaj na nic nie mam ochoty, tylko o tej pizzy myślę. Ale porażka.
to ja polecam tą z blogu Dukanowej (klik), ciasto wychodzi super tylko mniej mleka musiałam dodać dziś, bo wczoraj wyszło za płynne i otrąb musiałam dosypać.

a Wy z jakiego przepisu robicie pizze? bo widziałam, że Pauledda i Kasikkk coś o pizzy wspominałyście, ale nie doczytałam?
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:20   #3204
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
to ja polecam tą z blogu Dukanowej (klik), ciasto wychodzi super tylko mniej mleka musiałam dodać dziś, bo wczoraj wyszło za płynne i otrąb musiałam dosypać.
Dziękuję Na pewno spróbuję zrobić.
Tylko skąd wziąć dozwolony przecier pomidorowy?

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-01-03 o 17:23
Stary 2011-01-03, 17:29   #3205
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
to co wy robicie to nie jest dieta dukana
skocz na I strone i przeczytaj wszystko dokladnie, mozesz zrobic tez test zeby sie dowiedziec ile ma trwac uderzeniowka.
na U jemy tylko bialka, ryby chude mieso, jajka, i chudy nabial.
nie jemy pomidorow na U ani zadnych innych warzyw.
na II fazie mamy wiecej produktow dozwolonych z ktorych mozesz zrobic ciasta chleby i inne dukanowe pysznosci
powodzenia

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
a Wy z jakiego przepisu robicie pizze? bo widziałam, że Pauledda i Kasikkk coś o pizzy wspominałyście, ale nie doczytałam?
http://dukanowa.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?6
z tego
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-03, 17:42   #3206
kass66
Raczkowanie

Cytat:

na I stronie tego watku znajdziesz test, ktory ci powie ile maja trwac poszczegolne fazy... poza tym jest wiele innych interesujacych informacji dla swiezynek
powodzenia
dziękuje! test już zrobiony, jak tak czytam te wszystkie przepisy to cieszę się na tą dietę oby tylko wytrzymać bez słodyczy,frytek itp
kass66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:04   #3207
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
W diecie Dukana nie jemy suszonych śliwek, ananasów (żadnych owoców w I i II fazie) i nie wciskamy dużo cytryny do herbaty.
W I fazie nie jemy pomidorów - przecież to warzywa, które można zacząć jeść od II fazy.
Czy Wy czytałyście w ogóle książkę?

Twoja mama będzie musiała zacząć jeszcze raz pierwszą fazę, bo w tej chwili to nie jest Dukan.
A Colę zero pić można.
Cytat:
to co wy robicie to nie jest dieta dukana
skocz na I strone i przeczytaj wszystko dokladnie, mozesz zrobic tez test zeby sie dowiedziec ile ma trwac uderzeniowka.
na U jemy tylko bialka, ryby chude mieso, jajka, i chudy nabial.
nie jemy pomidorow na U ani zadnych innych warzyw.
na II fazie mamy wiecej produktow dozwolonych z ktorych mozesz zrobic ciasta chleby i inne dukanowe pysznosci
powodzenia
Przystopujcie z tą liczbą mnogą, bo przecież wyraźnie napisałam, że to MOJA MAMA, a nie my. Ja dziś zjadłam tylko jajecznicę, kawę z mlekiem 0,5% i ze słodzikiem, tuńczyka z wody, activię naturalną z otrębami i wypiłam puszkę coli. Czyli wszystko jak być powinno. To ona szaleje, pomimo tego, że jej powiedziałam wyraźnie jakie są zasady. Książkę i pierwsze posty z tego wątku mam przeczytane, zrobiłam też test i wiem dokładnie ile mają trwać moje poszczególne fazy. Natomiast mamuśka cały czas powtarza, że jedno odstępstwo nic nie zmieni Ta, jedno nie, ale u niej odstępstwo zamienia się w regułę, a to co miało być regułą staje się odstępstwem...
Żalę się tylko Wam, że mama chciała się tą dietą odchudzać i mnie namówiła, a teraz sama robi badziewie i nie da sobie przetłumaczyć, że nie wolno

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:12   #3208
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
ale cukru chyba nie dodajesz? ja mam drozdze w proszku nie wiem czy sie nadaja ?
Stary 2011-01-03, 18:18   #3209
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
ale cukru chyba nie dodajesz? ja mam drozdze w proszku nie wiem czy sie nadaja ?
no ale w przepisie jest chyba slodzik? pol tabsa

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Przystopujcie z tą liczbą mnogą, bo przecież wyraźnie napisałam, że to MOJA MAMA, a nie my. Ja dziś zjadłam tylko jajecznicę, kawę z mlekiem 0,5% i ze słodzikiem, tuńczyka z wody, activię naturalną z otrębami i wypiłam puszkę coli. Czyli wszystko jak być powinno. To ona szaleje, pomimo tego, że jej powiedziałam wyraźnie jakie są zasady. Książkę i pierwsze posty z tego wątku mam przeczytane, zrobiłam też test i wiem dokładnie ile mają trwać moje poszczególne fazy. Natomiast mamuśka cały czas powtarza, że jedno odstępstwo nic nie zmieni Ta, jedno nie, ale u niej odstępstwo zamienia się w regułę, a to co miało być regułą staje się odstępstwem...
Żalę się tylko Wam, że mama chciała się tą dietą odchudzać i mnie namówiła, a teraz sama robi badziewie i nie da sobie przetłumaczyć, że nie wolno
ok sorry z pospiechu zle przeczytalam... pamietaj tylko ze jogurt ma byc chudy Bialko > weglowodany + tluszcze
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-03, 18:24   #3210
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
no ale w przepisie jest chyba slodzik? pol tabsa
no tak na inny przepis spojrzalam xD
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości