|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
BAN stały
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Cytat:
Za to wysuwa mi sie pewien wniosek: ukruszył(a raczej wypadł) mi zab(dobrze ze to 5;/), zrobiło mi sie duzo zeimno, mam lekkie bole łydek-nie skurcze ale jednak boli...- mam zdecydowanie za mało witamin, jem winogronka jabłka. Ale postanowiłam jesc duzo wiecej białka -wiecej naturalnych serkow-poza tym ciagle pije napoje gazowane i malo pije -od dzis woda przynajmniej 1,5 litra i cherbata z cytryna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy wiecie jak się ma kobieta w ciąży do uczestnictwa w pogrzebie? ![]() Wiem, ze coś tam się mówi o tym, ale nie wiem dokładnie co... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Raczkowanie
|
boszenko69- Tak, wiedziałam że się coś dzieje z szyjką. Na poczatku miałam twardnienie brzucha bez jakichś dodatkowych dolegliwości. Kilka do kilkunastu razy dziennie twardniał mi brzuch, tak że widziałam jak sobie mała w nim leży, ale to nic nie bolało i niepowodowało żadnego dyskonfortu. Wtedy z szyjką nic się nie działo i lekarz stwierdził ze są to skurcze przepowiadające. Jednak kilka dni temu podczas tych skurczów zaczęłam odczuwać silne parcie w dole brzucha i ból. Skurcze są dłuższe i mocniejsze i sama sobie wybadałam że szyjka się zmieniła. Rozmawiałam z lekarzem i doszliśmy do wniosku że spróbujemy bez leków. W poprzedniej ciąży brałam ich bardzo dużo i potem miałam kiepski poród, więc staram się obyć bez tego. Jak pojadę na porodówkę to już połowa drogi bedzie za mną. Ja mam tą nadwrażliwą macicę po mamie. Mama rodziła 2 razy i miała zakładane szwy i ciągle brała leki. Mój lekarz powiedział że jeszcze tylko raz sie zobaczymy przed porodem , tj 28/04. Mówi że przed nastepną to już pewnie urodzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
pakusia
mam ta stronke z ciastami ![]() tak jak pisałam klikni na wiosna,lato,jesień,zima i tam bedą przepisy http://www.mojeciasto.pl/wiosna/view...epsze?start=60 jejku dzis w nocy spałam może 4 h ![]() ![]() ![]() i tak co chwiel mnie ból budził usneliśmy dopiero o 4:30 ![]() dziś maluch sie tylko troszke rusza ale nie dziwie się skoro w nocy się tak męczył ale i tak nie zmienił pozycjii pewnie było mu ciasno przez tą moja przegrode w macicy ![]() bolą mnie wszystkie wnęcznosci mam nadzieje ze juz taka noc się nie powtórzy
#4055 |
Wtajemniczenie
|
witam kochane
nyla a Ty co tak wcześnie dzisiaj? ![]() ![]() cinusiowa nie wiem jak to się ma z pogrzebem ![]() Goo rodzisz w kwietniu? wow to już takie pewne....w sumie wiem że kwiecień jest bezpieczny do porodu dla majówek ale jak to szybko minęło ![]() Bercia to się namęczyłaś ![]() ![]() no i zrobiłam wczoraj wieczorkiem rafaello ![]() biszkopt piekłam 30 min w temp 180 stopni wyszedł znakomicie ![]() mężuś wczoraj zrobił mi prezent i kupił gofrownicę....kiedyś mieliśmy ale się popsuła więc kupił taką lepszą.....jak ją tylko zobaczyłam to oczka mi się zaświeciły i zrobiłam gofry z owocami i bitą śmietaną ![]() a ja chyba dzisiaj wybiorę się po jakieś zakupy dla Nikoli, może kosmetyki, pampersy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
faktycznie pogoda sliczna
![]() ale ja nigdzie nie wychodze caly czas mam kaszel ![]() Widze ze Wy juz na powaznie o porodzie mowicie ciekawa ktora bedzie pierwsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
esti a nie mówiłam, że się szybko piecze
![]() Nie wiem co mam robić ![]() Wczoraj dostaliśmy wiadomość od rodziny z Poznania, że zaginęła nasza babcia... Nikt nie wiedział gdzie jest, nikt jej nie widział... Dzisiaj rano już dostaliśmy wiadomość, że nie żyje ![]() ![]() A jeszcze niedawno blondyncepoznan pisałam, że mam babcię Milę w Poznaniu ![]() W tym roku skończyłaby 80 lat... szykowaliśmy jej zjazd rodzinny w prezencie urodzinowym... W moim stanie boję się bardzo pogrzebu, a jednocześnie chcę być na nim, bo babcia była nam bardzo bliska. Wiele lat mieszkała u nas w mieście i dopiero kilka lat temu przeprowadziła się do Poznania, bo znalazła tam mieszkanie w bloku obok mojej cioci (swojej córki)... Moja Babuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() musisz sama zdecydować co będzie dla Ciebie i dzidziusia najlepsze babcia na pewno nie chciałaby żeby coś się stało tobie i maluszkowi bo wiadomo to sa emocje zresztą sama wiesz czy czujesz się na siłach ![]()
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
ciniusiowa bardzo mi przykro
![]() ![]() ale straszny zbieg okolocznosci inna wizazanka z Poznania tez stracila babcie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=296915&p age=54 zob post 1609 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Raczkowanie
|
esti1984- to nic pewnego, ale lekarz twierdzi że z moją szyjką i "gigantyczną" córką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja ciaze okropnie przechodze, zab mi wypadł, mdłosci do 25tygodnia skurcze łydek,migreny,zimna( mam 2 koło siebie a ciagle siedze cieplo ubrana(ale nie za ciepło) w domu). jeszcze duzo pryszczy mi wyszło, masa rozstepów..ciagle cos... wogole czuje sie strasznie i nie moge sie doczekac czerwca- bez zycia. Jedynie jak dzidzia kopie to jestem happy a tak to ciagle cos;/ Edytowane przez nyla89 Czas edycji: 2009-03-28 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
nyla pewnie przez to picie coli zeby ci sie psuja i te inne dolegliwosci tez pewnie prze cole
![]() ja pije wode najlepiej zaspokoaja moje pragnienie i nie mam po nie zgagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa - ja byłam na pogrzebie jakieś 1,5 miesiące temu. Dlaczego bym miała nie iść?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Ja dzis chyba znow z 4-5 razy wstawalam siusiu a bylo juz tak dobrze, ale na szczescie zasypiam spowrotem bez problemu chociaz odnosze wrazenie ze spie bardzo czujnie... Niestety dzis tez nie obylo sie bez mietki w nocy ![]() Wczoraj w tej smiesznej pozycji zasnelam i z termoforem przy pupie i jakos sie udalo troszke zmniejszyc ten straszny bol od kregoslupa ![]() A dzis rano maz otrzymal telefon i mial pol godz na wyskoczenie z lozka, bo zadzwonil jakis kolega ze chce go wziac na dodatkowa prace, wiec w sumie razem z nim wyskoczylam o 8 zeby mu pomoc w szykowaniu kanapeczek itd. Podziwiam mezczyzn ze potrafia tak szybciutko dojsc do siebie po spanku ![]() Zaniedlugo polece sobie na targ bo dzis robie bialy barszczyk z jajeczkiem i grzybkami mniam ![]() Cytat:
wiadomo ze kazda ciezarna powinna unikac takich wiekszych emocji no a podczas pogrzebu niestety sa to przykre momenty to juz zalezy jak reagujesz, bo ja np nie moglabym jechac na pogrzeb bo strasznie to przezywam a dzidzia wszystko czuje. Wspolczuje z pwoodu babci ![]() ![]() Cytat:
![]() On ma tam najwspanialej jak tylko moze a jeszcze troszke i go wytulisz w ramionach ![]()
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przyszly mi paczuszki ![]() dzis o 1 w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() pozniej porobie fotki to wkleje ![]()
![]() |
#4066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanko do was mamuski!!wczoraj bylam u gina i sie okazalo ze malenstwo jest ulozone posladkami w dol.......lekarz mi powiedzial ze jak sie nie obroci to bedzie cesarka.... czy miala ktoras z was taka sytuacje ze dzidziol byl tak ulozony i jednak potem obrocil sie glowka w dol????ja tak bardzo chcialabym rodzic naturalnie......i do tego ze ze jest tak ulozone nie mozemy poznac plci, bo nawet nozek nie widac na usg!!
![]() |
#4067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Goo100 Czas edycji: 2009-03-28 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm... moj tez byl posladkowo nie raz potem np glowkowo i nigdy nie wspomnial o cesarce. Moze z innego powodu chce robic cesarke?
![]() |
#4069 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zrobiłam sobie zdjęcie z profilu bo ostatnie robiłam w 29 tc a teraz mi leci 33 tc i jestem w szoku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
BAN stały
|
ale jestem na mojego zła;/;/ pracuje jak jakis pracoholik;/
od 2 tygodni codziennie, w srode 16h potem spał 6h i znow do pracy;/ i co wczoraj do 22 pracował i dzis połprzytomny na 6 rano poszedł. Mowie ZWOLNIJ SIE O 12 TA GODZINKE WCZESNIEJ BO MI TAM PADNIESZ, a teraz mama wchodzi do pokoju DZWONIŁ TZ ZE DO 18 ZOSTAJE.... no kurde mac! ciagle pracuje - rozumiem KASA- mamy tylko ubranka i lozeczko i kosmetyki i trzeba kupic wozek,materacy,posciel... . ale boje sie, ze zasnie na maszynie i cos mu sie stanie;/ jak o 18 przyjdzie i dowiem sie ze jutro tez idzie to w dupe mu dam. Zimno smaruje mascia z wit A.... ząb wogole nie boli. Przestawiłam się na wode, dzis winogronka zjadłam,kefir i gruszke... postanowiłam jesc wiecej witamin |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ESTI-no widać troche, mi to opada już na kolana prawie(na zdjęciu na NK widać ![]() nyla-ojoj,współczuję, takie właśnie są chłopy uparte!! ale dziś ładna pogoda ![]() Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-03-28 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Wtajemniczenie
|
czekoladka Twoja dzidzia jeszcze 1000 razy zmieni pozycje
![]() ![]() u mnie w szpitalu jakbym miała dziecko ułożone pośladkowo też bym rodziła SN ale to tylko wieloródki a CC tylko przy położeniu poprzecznym ![]() ![]() blondynka dziękuję ![]() nyla masz rację TŻ powinien trochę zwolnić ![]() maugoszatka ja bardzo nisko brzucha mieć raczej nie będę bo z Julką też nie miałam....ale jak dla mnie teraz znacznie się obniżył bo wcześniej zaczynał się pod samym biustem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam sobotnie
![]() Ale u mnie dzisiaj na razie ładna pogoda, temp przeszło 10 st. Cytat:
![]() ad. 2 ja z kolei dupsko mojego wiercipięty mam po lewej stronie, a nóżki przy prawym boku ![]() ad. 3 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4075 |
Wtajemniczenie
|
Wklejam jeszcze tutaj zdjęcia bo jak są siebie to widać różnicę
29 tc i 33 tc |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Wtajemniczenie
|
malutka polecam gofrownicę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
hey kochane
![]() ![]() ja sie przyzna***ez bicia ze wypilam w ciagu 3 dni.. 2 litry coca coli... ![]() ale taka mialam ochote ze poportsu nie moglam sie powstrzymac... Jutro przyjezdza do mnie mama i tata i idziemy po wozek ![]() ![]() nawet nie mam zadnego upatrzonego..:P ![]() ![]() cinusiowa bardzo mi przykro.. mi tez dzien przed sylwestrem odeszla babcia.. Ktora mnie wychowywala mieszkalam z nia ..kilka lat.. kiedy rodzice byli zagranica ![]() ![]() ![]() ![]() esterko jest obnizony rzeczywiscie ale jeszcze nie ma tragedi ![]() ![]() tez mam taki brzuszek i lekarka mierzyla i powiedziala ze na tym etapie wszystko okej.. ale ze wzgledu na to ze ja mam troche pozniejsza ciaze to moze ze 2-3 tygodnie Nicolka pojawi sie wczesniej ![]() agusia nie jadlaam takiego barszczyku z 7 lat ![]() przeslalabys mi troszke.. ![]() ![]() bercia wspolczuje ![]() to musialo byc bardzo nieprzyjemne..... ![]() niestety mozesz jeszcze to poczuc skoro sie nie obrocil zapewno bedzie jeszcze probowal ![]()
#4079 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |||
Zakorzenienie
|
Ja kochane wrocilam z targu i wiecie co rozebralam sie i patrze a ja zurku nie wzielam, tzn zaplacilam pani a nie wzielam z wlasnej ciemnoty i zakrecenia....
I znow sie ubieralam zeby podejsc do sklepu, tak sie wkurzylam co za zamotaniec ze mnie ![]() ![]() Ale pogoda ladniusia wiec jakos sie przeszlam ale padam juz ![]() Cytat:
![]() Nie martw sie, badz przy nim teraz, wspieraj go, bo on na pewno robi to dla Was. ![]() Cytat:
![]() Ja tylko zobaczylam zdjecia bez Twojego komentarza o brzusiu i juz mi sie wydawal niziutko. Kochana zebys Ty nam teraz nie rodzila ![]() ![]() Jeszcze pare ciast i gofrow musisz zaliczyc przeciez hihihi ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() Ale ten London jest beznadziejny, oni nie wiedza co dobre ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.