|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
nie? wmawiasz sobie, że jesz 2000 kcal, niby "liczyłaś" a potem nagle... szok! jednak nie ma 2tys no jak to możliwe...
![]() |
#4232 |
Rozeznanie
|
paszka, moim zdaniem to, że wyniki masz dobre i miesiączkę nie świadczy o tym, że jesteś zdrowa do końca, przemyśl to sobie, ale nie od tego ten wątek.
#4233 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za ocenę. Niestety @ nie mam drugi miesiąc... jestem na wtorek już umówiona na wizytę do lekarza. Nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że masło to zło. Nie chce już chudnąc, więc staram się jeść duże porcje i nigdy nie być głodną
![]() ![]() przepraszam za off ![]()
![]() |
#4234 | |
Wtajemniczenie
|
P pod tytułem- "pękam w szwach"
Woda z cytrynką I. Owsianka Elovena malinowa na wodzie, (z dedykacja dla Izyy )- KAKAŁKO
![]() II. Kromka chleba słonecznikowego z masłem, serkiem,warzywami kromka chleba j.w + galaretka z kurczaka i ogóras małosolny ![]() Pół litra wody truskawkowej III. Kinder pingui, kawkaaa , marchewka (koleżanka częstowała na uczelni ![]() IV. Zupa ogórkowaa(niestety jakaś taka kupna z woreczka jakby, z tej firmy co pasztety są:P Profii czy coś) , i jakieś 2 łychyy kapusty młodej z zasmażką (próbowałam czy dobra wyszła ![]() VII. Wieśniak lekki z kawą i aromatem migdałowymm, jabłko pieczone z konfitura malinowa, ferrero rocher kokosowe, szklanka ice tea cytrynowej VIII. Szklanka kefiru- owoce leśne, mieszanka studencka VIII. Kromka chleba słonecznikowego z masłem, sałatą, polędwicą z indyka i pomidorem i ogórkiem kiszonym Dorsz w galarecie z musztardą:P Chyba niczego nie pominęłam <myśli> ![]() i jak dziś? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedz na zdrowko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyy ja lubię tą owsiankę z wodą;p A obiad taki ooo...bo rodzice późno wrócili z podróży i akurat to było w domu więc tak na szybkości;p a kapuusty próbowałam z garka podczas gotowania dla babciii i tak z widelca zrobiły się dwie łychyyy ![]() iiii prosze sie nie madrowac tylko wrzucic swoj piekny jadlospis zebym miala sie na kim wzorowac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
W.
Śniadanie: 125g chudego twarogu z łyżką kakao, pół dużego jabłka II śniadanie: kanapka (2 kromki razowca) z masłem i sałatą Obiad: 3 kromki razowca z masłem, sałatą, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, Belriso jabłkowe (miało być coś innego,ale mi zjedli) Podwieczorek: 4 małe kawałki chałki Kolacja: 5 rzodkiewek, ogórek kiszony
![]() |
#4239 |
Rozeznanie
|
Moje RRRRRRRRR
I ŚNIADANIE(09.30)-owsianka(6 łyżek) na 3/4 szklanki mleka 2 %z bananem i szczyptą kakao II ŚNIADANIE(12.30)-2 kromki chleba żytniego(z niskosłodzonym dżemem truskawowym i pasztetem z papryką).Chciałam dodać jakieś warzywo, ale nic nie miałam ![]() OBIAD(15.30)-7 paluszkó rybnych, mizeria(z jogurtem naturalnym) PODWIECZOREK(19.00)-jogurt naturalny z ziarnami zbóż KOLACJA-sałatka grecka(1 pomidor, 1 ogórek kiszony, pół kostki sera feta, kilka oliwek) I jak ![]()
#4240 |
Zakorzenienie
|
No to moje U pt. Big appettittteee
![]() ![]() ![]() Sn. Dlugasna wieloziarnista bula (jeszcze ciepla ![]() 2sn; bulka jw.z serem topionym w plastrach,mars i soczek pomaranczowy. pasek mlecznej czekolady z orzechami, cukierek owocowy. ob; ziemniaczki z sosem czosnkowym, schabowy z ananasem i serem zoltym. d; miseczka lodow carte d'oir. k;paluch ziarnisty z serem i konfitura jw. i z pasztetem [czyli tak jak na sniadanie ![]() i po wpadla jeszcze activia mix z platkami i suszonymi truskawkami. ![]()
![]() |
#4241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cudnie!!! Tylko zeby juz tak teraz bylo codzinnie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest źle. Kiedyś było lepiej - dlaczego się to zmieniło? Nie widzę tu wychodzenia z diety, znacznie więcej jadłaś będąc na redukcji. Brakuje białka, warzyw, nnkt... Kalorii też bardzo malutko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
to może ja wstawie moje R
I śniadanie - owsianka (4 łyżki ) 1 łyżeczka otrębów, trochę jabłka i cynamonu na mleku II śniadanie - bułka razowa z twarogiem półtłustym, sałatą i ogórkiem Obiad - makaron 'pełne ziarno' lubella ok. 80g z mięsem z kurczaka ok. 50-60g Podwieczorek - arbuz i 30g twarogu półtłustego (tak na szybko zjedzone bo się śpieszyłam -,-) Kolacja - pół bułki razowej z sałatą, ogórkiem i twarogiem oraz trochę serka wiejskiego z otrębami |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kamiilko wcale dziś dużo nie zjadłaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
Planowane R na dziś:
1. 2kromki grahama kwadratowe, plaster szynki, warstwa makreli, warzywka,grejpfrut, kubek mleka 2% z kakao nat. 2. wiejski lekki, 2 łyżki mieszanki studenckiej, 3 daktyle 3. udko gotowane bez skóry, włoszczyzna gotowana, makaron razowy trening ogólnorozwojowy (bieg- ćwiczenia- bieg) 4. sałata, rzodkiewka, cebula, 2 jaja I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze plany (R):
woda z cytryną 1.owsianka (4 łyżki płatków,2 otrębów pszennych) z 3 łyżkami mieszanki orzechów (włoskie,ziemne i migdały) i cynamonem;jabłko 2.jajko na twardo Ultimate Dance Workout with Deanne Berry (80 min) 3.grahamka (pół?) z sałatą,plasterkiem filetu z indyka,rzodkiewką,papryką ,rzeżuchą i ogórkiem 4.kasza (gryczana albo jęczmienna :P) i warzywa na patelnię 5.jajko na twardo 8 minutes abs 5.filet z kurczaka albo jakaś rybka i warzywa na patelnię ![]() proszę o ocenkę :P aaa z tego co się orientuję to białko przed treningiem,a węgle po,tak? Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-05-08 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze R:
I śniadanie godz.5.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 2%, serek homo naturalny 130g, ), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru (wiem cukier... ![]() II śniadanie godz. 11.00: 2 kromki chleba słonecznikowego (z "Biedronki" ![]() Przekąska: jabłko Obiad 16.00 pół woreczka kaszy gryczanej, udko z kurczaka gotowane w vegecie, ok.200g brokuł gotowanych. Kolacja godz .19:30: Około 130g sera białego chudego Pilos, 1 pomidor, szczypior, zioła. Taka kolacja może być tak na godzinę przed snem ? Ponawiam swoje pytanie co do długich przerw między posiłkami czy mogą sprawić, że nie będę chudła mimo poprawnego jadłospisu ? U mnie najgorszym problemem jest brak regularności w spożywaniu posiłków ;/ dzisiaj i jutro pracuje w pubie, i jest to praca typowo nocna... Jak zgłodnieje to... co jeść i do której ? ![]() Bardzo prosiłabym o rady i wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Twoim jadlospisie brakuje zdrowych tluszczy(oliwa z oliwek,orzechy,ryby)
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-08 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Wtajemniczenie
|
No to ciesze się, że jesteś zadowolona ze swojej idolki
![]() Łatwo nie jest........... a i mam pytanie do Ciebie czy też jakieś innej dobrej kobietki z doświadczeniem, jak sobie radzić z tym ciągłym uczuciem pełności, wydętym brzuchem? Bo to przeszkadza bardzo....;/
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
R,ukłon w strone Izy z prosba o ocene
![]() Sn:dwie kromki chleba pelnoziarnistego(100g razem) z maslem,serek wiejski lekki200g,jablko cynamon,herbata mietowa 2Sn:makrela(ok 100g,nie wiem jak to liczy, pol duzej makreli w kazdym badz razie),pół papryki,jablko O:piers z indyka gotowana na wodzie(curyy,chili),warzy wa(brokuly,szparaga) ryz brazowy 2-3lyzki aeroby P:serek homo nat pol opakowania,pomidor, K:dwa jajka na twardo,pol ogorka
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-08 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Wtajemniczenie
|
moje R
S: owsianka (3 lyzki, lyzka otrebow orkiszowych, 2 miarki xenei błonnik, male jablko, cynamon, suszona morela) + 100g maslanki IIS : 2 kanapki razowego z maselkiem szynka salata papryka tofu, ogórkiem szczypiorkiem + banan + mandarynka Obiad: 3 lyzki kaszy gryczanej, troszke gulaszu z mieskiem, salatka warzywna z oliwa z oliwek P; jogurt nat + jajko na miekko K; tunczyk w sosie wlasnym polowa pomidora Prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze U
IŚN (8.00): owsianka (3łyżki płatków, jabłko), kawa 2w1 IIŚN (11.00): jogurt naturalny, gruszka O (14.00): żurek z jajkiem, domowa zapiekanka z ryżu, grilowanego kurczaka i warzyw P (16.30): trzy kromki Wasy z małą ilością twarogu 0%, pomidor, 3 rzodkiewki K (22.30 ![]() Normalnie zjadłabym tą kolację o 19.00, ale wczoraj bardzo późno wróciłam do domu ![]() Nie za dużo tego? |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P: Ś: owsianka (duża szklanka mleka koziego+ miseczka płatków+ duże jabłko+ otręby+ cynamon+ kilka łyżek serka wiejskiego) -> meeega porcja! ![]() 20 min. biegania IIŚ: kromka razowca+ serek wiejski+ rzodkiewki O: pierś z indyka+ 70g kaszy jaglanej+ warzywa gotowane na parze(papryka, kukurydza, brokuły, marchewka)+ dużo przecieru pomidorowego+ na deser paczka sezamków P: surówka z czerwonej kapusty+ razowiec K: omlet z dwóch jaj+ puszka sałatki śródziemnomorskiej z tuńczykiem Jak dzisiaj?
![]() |
#4257 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,piszę z małą prośbą.Ostatnio nikt nie pokusił się o ocenę moich jadłospisów, ale nie mam pretensji, wiem, że mnóstwo tu ich jest i mogły umknąć uwadze jadłospisowych specjalistek
![]() Tymczasem chce przejść na pewną dietę, trwa 14 dni, jest bardzo urozmaicona(każdego dnia je się co innego)i wydaje mi się, że smaczna. Dziennie zjada się średnio 1400 kcal, tak więc wnioskuje, że nie są to jakieś drastyczne sposoby odchudzania. Zanim jednak na nią przejdę wolałabym się upewnić czy słusznie zrobię i BARDZO prosić o ocenę kilku przykładowych jadłospisów z tej diety, tak żebym mogła wiedzieć, czy warto w ogóle za to się brać ![]() ![]() 1.JADŁOSPIS Śniadanie-koktajl z banana i maślanki(miksujemy 1 banana, 200 ml maślanki i posypujemy cynamonem) Obiad-łosoś w cytrynie z sałatą(marynujemy łososia w 3 łyżkach soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na 1 łyżce oliwy, układamy na sałacie polanej sosem winegret) Kolacja-pierś z indyka z chili, kiełkami i papryką(150 g piersi smażymy, dodajemy 100 g kiełków, paprykę i główkę czosnku, doprawiamy chili) Jako przekąska-10 migdałów 2 JADŁOSPIS Śniadanie-sałatka owocowa(100 g ananasa, jabłko, pół banana, mieszamy z łyżką soku pomarańczowego) Obiad-makaron z brokułami(gotujemy 100 g makaronu, gotujemy 120 g brokułów w bulionie, trzemy z 2 łyżkami natki selera i kiełkami, mieszamy makaron z brokułami) Kolacja-warzywa po chińsku(siekamy 150 g papryki, 50 g brokułów, cukinię, seler, ananasa, podsmażamy, dodajemy do makaronu, dodajemy przyprawy i sól) Jako przekąska-garść żelowych misiów(podobno nie mają tłuszczu) 3 JADŁOSPIS Śniadanie-włoski omlet(kroimy 2 pomidory, smażymy je, dodajemy 2 jajka, 2 łyżki wody mineralnej, odrobinę soli i pieprzu, czekamy aż się zetną, posypujemy bazylią i parmezanem) Obiad-cielęcina z szałwią(2 cienkie filety cielęce osuszamy, rozbijamy tłuczkiem i zawijamy w plasterki szynki, kładziemy listki szałwii, obsmażamy roladki, doprawiamy lekko solą i pieprzem) Kolacja-sałatka z karczochów i jajka(kroimy jajko i karczochy, mieszamy z 2 garściami różnych rodzajów sałaty, polewamy sosem z łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżek soku pomarańczowego, soli i pieprzu) Jako przekąska-kilka kostek gorzkiej czekolady BARDZO PROSZĘ O OPINIĘ, BO NIE WIEM CZY SIĘ TEGO PODEJMOWAĆ ![]()
#4259 | |
Zakorzenienie
|
połązenie tłuszzy i ww nie przeszkadza mi w chudnieciu(mam nadzieje
![]() ![]() dziekuje za ocene Kochana ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mało posiłków za mało urozmaicone. Nie lepiej po prostu dobrze ułożyć dietkę pod siebie...według zdrowych zasad żywienia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.