|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Farba-Szampon L'oreal Casting - wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
Mam jeszcze do Was pytanko. Czy Casting inaczej wypłukuje się z włosów wcześniej farbowanych, tzn. trudniej niż z naturalnych? I raczej nadzieja a nie pytanie: czy na brąz Castinga można położyć inny odcień, ale żeby trochę rozjaśnić? Coś te ciemne nie wpływają dobrze na moje samopoczucie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Loreal Castng Perłowy blond
ja jestem po refleksach i troche zaluje bo i sie glowa zrobila doslownie biala
![]() ![]() ![]() ![]()
#425 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jako,że jestem wierną fanką nowych castingów (używałam wszystkich odcieni od świetlistego blondu po blond bursztynowy) postanowiłam się wypowiedzieć ![]() ![]() Nie ukrywam,że kolor Perłowy Blond był przez długi okres czasu moim faworytem ![]() Przed jego użyciem miałam włosy w kolorze ciepłego blondu z nielicznymi,rozjaśnianymi pasemkami.Postanowiłam sprawdzić,jak będę się prezentowała w chłodniejszym odcieniu i mój wybór padł na w/w casting. Pierwsza sprawa - farba _idealnie_ pokryła wszystkie włosy ![]() To rzecz gustu,ale mnie efekt zadowolił - włosy faktycznie uzyskały chłodny odcień,pasemka zostały w całości pokryte a blond pozostał blondem ![]() Kolor zszedł równomiernie po około 5-6 tygodniach,a po upływie 2 ( przy codziennym myciu głowy) był bardzo zbliżony do tego,który widnieje na opakowaniu. Chciałam jakoś przybliżyć Ci tę wizję i zamieścić swoje zdjęcie w tym kolorze,lecz jedyne które znalazłam było robione nie dość,że telefonem - to jeszcze po ciemku ![]() No nic - może Ci się przyda ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
a na avatartu po jakim blondzie jestes????mozesz zamiescic jak po kazdym wygladalas? i jeszcze jedno!!! masz foto sprzed farbowania perlowym blondem bysmy mogly efekt ocenic?
![]()
#427 |
Raczkowanie
|
Na aviatarku mam naturalny kolor wlosow ( szatyn) z pojedynczymi pasemkami zrobionymi jakimś rozjaśniaczem
![]() Zdjęć oczywiście poszukam i w miarę możliwości postaram się coś jak najszybciej zamieścić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
wygada jak sredni blond
![]()
#429 |
Raczkowanie
|
Dziekuję
![]() Gdyby nie to zdjęcie już dawno bym zapomniała jak wygląda mój naturalny kolor ![]() Jak na osobę,która testowała już wszystkie kolory - od głębokiej czerni,poprzez mahoń,aż do 'białego' blondu - ciesze się,że jeszcze w ogole mam włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
kuurcze marzy mi sie taki kolorek
![]()
#431 |
Zadomowienie
|
No to niezłe rokowania... ja zrobiłam 3 tygodnie temu brązem i myłam włosy już z 15 razy a kolor jak pierwszego dnia. Tu raczej też będę się skłaniać ku temu, że ten szampon nie wypłuka się specjalnie.. A ktoś z was zauważył pogorszoną kondycję włosa? To nie możliwe że ten szampon, który tak mocno trzyma nie zawiera jakiś silnych środków wnikających we włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Mi sie prawie calkiem wyplukal a minely moze niecale 3 tygodnie od farbowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja farbowałam "mroźnym beżem" z Castingu i.... wyszedł ciemny -brąz/kasztan ...Myję włoski codziennie od miesiąca i.. jeszcze nie zszedł do końca (mam naturalne:średni-popielaty blond) A obecnie na głowie mam jasny ale wciąż ciepły brąz kolor ![]() Poradźcie co zrobić by się szybciej wypłukał????? PLEASE ![]() No i zastanawiam się czemu mi taak mocno- i ciemno wyszedł? Czy na naturalnych tak zawsze czy to może specyfika moich włosów..Jak zrobić by mieć swoje już? Może jakaś jaśniejsza szamponetka z Casting? Jakiś jasny popiel? No nie wiem już ![]()
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja mam dość jasne popielate i ta farba 713-mroźny beż niby z gamy blondów) wyszedł taki ciemny i... jakiś czerwonawy połysk ma... Wypłukuje się rzeczywiście równo ale mimo iż ladnie mi podobno w tym brązie teraz podoba to... wole mieć już swój blondzik.. ps: A szampon Apteczka babuni Joanny do przetłuszczających sie? Może ona ściągnie farbę.. A jak myślisz..Może perłowy blond (3 najjaśniejsza farba) by to zrównoważyła? Może KTÓRAŚ KOBITKA używała i ma doświadczenia z nią? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Farba L'oreal recital preference uratowała moje włosy. PO rozjasnianiu miałąm żółto- białe odrosty, a teszta włosów była dużo ciemniejsza w odcieniach chłodnych bardzo ciemny blond z popielatymi refleksami i popiel. Nałożyłam odcień Islande Popielaty blond na te złóte odrosty i otrzymałam śliczny kolorek, dokładnie taki jak modelka na opakowaniu, ciemny popielaty blond. koloryt włosów sie wyrównał, jestem bardzo zadowolona
![]()
#437 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() Mam do Was pytanko ... a mianowicie czy jak na mocno sprany już brąz (farba) nałożę jakiś blond to pokryje on brązowy odcień włosów ? Chciałabym aby moje włosy miały odcień ciemnego blondu ![]() Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc ![]()
#438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po brązach farbowanie na blond musi się odbyć po dekoloryzacji. W innym wypadku nie uzyskamy żadnego efektu, bądź intensywną marchewkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
Włosy farbowane normalna farba Loreala - brąz,najpierw wyszły czarne jak smoła a potem sie sprały na brąz,ciemny brąz...jeżeli chciałabym rozjaśnic włosy na taki czekoladowy,albo jasny brąz to lepiej wziąźć jasny brąz castinga czy tez farbe brązową z linii rozjaśniajacej Loreala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
![]()
witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
oto moj kolor, bardzo prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
blue cat --- jeśli są to zmieszane składniki, to nie mają już właściwości koloryzujących.
Po połaczeniu komponentów, należy je użyć w ciągu 30 min. Jeśli jednak składniki nie zostały połaczone, mogą spokojnie przetrwać te 3 tygodnie. Nie trzeba trzymać ich w lodówce. |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Rozeznanie
|
O nie ja je połączyłam...no nic trudno, od razu wydawało mi się to podejrzane, bo koleżanki mi powiedziały, ze tak mam zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
blue_cat ---> Ja zwykle odlewałam po połowie z każdej tubki i łączyłam w szklanej miseczce. Reszta czekała sobie spokojenie do kolejnego farbowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo ogolnie z jakością i trwałością obydwu jest praktycznie tak samo. Zdziwilam sie bo Joanna zupelnie nie zniszczyla mi wlosow, kolor wyszedl ladny, włosy błyszczące. Więc szczerze polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
żadna z Wizazanek nie wypowiedziala isę na temat mroźnego kasztanu odcien nr 415. nie wiecie nic na jej temat?
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
ja też mam dylemat. Jestem zdecydowana na casting, ale nie mam pojęcia, który odcień wybrać. Chciałabym uzyskać baaardzo ciemny, koniecznie chłodny brąz, taki nawet wpadający w czerń...
jak myślicie, użyć brązu, ciemnego brązu, czy hebanowej czerni?
#449 |
Przyczajenie
|
Witam!
Castingu jeszcze nie uzywalam. Moje wlosy byly rozjasnione kremem do rozjasniania na prawie biale, a niedawno zafarbowalam je kolorem jasny popielaty blond, z czego bardziej wyszedl poprostu popielaty [wyglada jakby wpadal w szaro-czarny z zielonymi(no moze przesadzam, ale taki dziwny jest) i gdzieniegdzie z blond przeblyskami]. Chcialabym teraz zafarbowac kolorem ciemny blond 600 (link do odcienia: http://delikatna.com.pl/photo/produc...8ba9e53cb1.jpg). Czy ktoras z was wie, czy ten kolor w ogole mi sie przyjmie na wlosach i czy nie bedzie takich niespodzianek jak z tym jasnym popielatym blondem, ktory w rezultacie wyszedl poprostu popielaty?? Kondycja moich wlosow: -przez lata rozjasniane az do bialego prawie, -od paru miesiecy przyciemniane farba, ostatnio uzyskaly popielaty kolor po zafarbowaniu jasnym popielatym blondem z wellatonu (zapewne jakis efekt uboczny przez to ze wlosy byly wrecz wybielone) -systematycznie odzywiam i nakladam maseczki, tak ze wlosy sa miekkie w dotyku i raczej sie nie pusza. Moze wystarczy ze odpowiednio dlugo lub krotko przytrzymam casting na wlosach? |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
użyłam castingu na ciemny blond, kolor jasny brąz, dnia 16 grudnia 07
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.