![]() |
#4771 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no a właśnie ja też wlazłam na forum pożalić się trochę. Byłam ze znajomymi z pracy w pubie i tak sobie gadaliśmy i różnych rzeczach, rozmowa zeszła na aparat i jedna dziewczyna mówi "nigdy nie załozylabym sobie aparatu, przeciez to tragedia jak osoba ma dwadzieścia parę lat i nosi aparat. To dobre dla nastolatków z krzywymi zębami,a jak ktoś jest dorosły, to cchyba tylko zależy mu na zwróceniu na siebie uwagi" . Nic do niej nie mam, zawsze grzecznie rozmawiałyśmy, nieraz przychodziła poprosić, żebym jej coś tam sprawdziła itp. W tym momencie zrobiło mi się trochę dziwnie, bo wszyscy zgromadzeni spojrzeli na mnie, trochę zażenowani, ale ja nie w ciemię bita i mówię "lepiej założyć sobie aparat w wieku dwudziestu paru lat, a nawet trzydziestu paru i cieszyć się ładnym uzębieniem do końca życia niż łazić z takimi krzywymi jak twoje". Wiem, trochę wrednie powiedziałam,ale powiem Wam dziewczyny ciśnienie mi tak podskoczyło, że myślalam,ze strzelę ją w twarz. Dziewczyna zaczęła mówić, że ona ma w miarę proste zęby,a jakby były bardziej krzywe, to tez by nie załozyla, bo to popisywanie się ![]() ![]() p.s Coś dawno Parodii tutaj nie widziałam P.S 2 ten mój dodatkowy ząb, co mi go usuwają w piątek, wylazł sobie poza łuk tak obrzydliwie, że wygląda to jakbym miała jakiś dziwaczny kieł z przodu ![]() ![]() ![]() ![]() ahaha Darunia, boskie to było ![]() Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-02-17 o 22:18 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4772 |
Raczkowanie
|
Cześć aparty i aparatki
![]() Ja wczoraj właśnie wyleczyłam ostatnie ząbki ![]() A w czwartek pierwsza wizyta u ortodonty. Wyciski, zdjęcia, konsultacje... mam nadzieję, że już niedługo dołączę do waszego grona. Szczerze mówiąc to ne mogę się już doczekać. Wybieram się do dr Iwanickiego we Wrocławiu, ponoć dobry ![]() Strasznie nie chciałabym wyrywać zębów, a czytałam, że w 50% przypadków to konieczne. Jednak będę negocjować :P Może da się u mnie zastosować takie coś na podniebieni do rozszerzania łuku. Ehh Swoją drogą strasznie się cieszę, że w końcu się zdecydowałam. Bo z zamiarami nosiłam się od 4 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4774 |
Raczkowanie
|
Witam!
Ja też się spotykam z różnymi opiniami o aparacie, a dokładnie często ktoś z byłej klasy mówi "o aparat masz! Po co Ci? przecież dobre miałaś zęby!" Trafia mnie wtedy piorun z jasnego nieba, bo krzywolce miałam niezłe, dwójki bokiem zamiast przodem, jedynki zachodzące na siebie... Nie wiem czy oni nie wiedzą co mają powiedzieć czy co? Ale niektórzy z prawie idealnymi zębami pytają ile kosztuje, bo też myślą nad założeniem ![]() Dzisiaj założyłam różowe gumeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki pytanie jest
![]() Czy możliwe jest z drutem lingwalnym retencyjnym czyścić ząbki ultradźwiękami ? Bo na zdrowy rozum mi się wydaje, że nie, i nie bardzo wiem jak mam to rozwiązać. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-18 o 07:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
a to ja tak jeszcze tylko dodam że jak w pracy informowałam o zamiarze założenia aparatu to moja dyrektorka powiedziała że aparat jest uwaga - niehigieniczny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
małaDarunia ja właśnie na święta zakładałam choinkowe zielone gumki i były super. i czerwone tez były super więc mam zamiar załozyć mix albo góra czerwony a dół zielony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam znajomą, która chciałaby bardzo założyć aparat, bo ma wadę dość widoczną i już nawet chciałą kosmetyczny, ale mąż jej zabronił :O, bo powiedział że to szpetne...(dodam, że on jest w domu raz na kilka miesięcy, bo siedzi w Irlandi..więc co mu zależy...). W głowie mi się nie mieści, bo mnie mój TŻ wspierał zarówno duchowo jak i finansowo ![]() ![]() Wiecie co, teraz to ja u każdego wyczaje najmniejszą krzywiznę zęba hehe, osttanio nawet w gazecie siedziałam i do TŻ mówię, o popatrz jakie krzywe jedynki, a tutaj...hehe to jakaś obsesja już:P....ale pewnie z czasem mi przejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4780 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Wam dziewczyny, że jakby mi mój TŻ wyskoczył z czymś negatywnym na temat aparatu, byłabym bardzo zła na niego. A jakby chciał mi odradzić aparat, twierdząc, że to szpetne, to nie wiem, czy bym nie zareagowała ostrzej. Na szczęście w ogóle on na niego nie zwraca uwagi. A tak się bałam, jak zeraguje. Niepotrzebnie, jeśli facet jest coś wart, to nie będzie mu to przeszkadzało ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4782 |
Rozeznanie
|
hej w głowie mi się nie mieści to o czym piszecie, człowiek chce dbać o siebie a ludzie takie coś gadają...szok.....wiadomo ze jeżeli ktoś zakłada aparat to nie po to aby sobie wydac kase ale po to aby pozniej nie miec problemu ze zdrowiem bo cały nasz organizm funkcjonuje poprzez nasze zeby....jak nie sa zdrowe to potem wszytsko wychodzi....mi tez aparat nie jest teraz na ręke bo kupiłam z Męzem mieszkanie i je remontujemy ale zdrowie jest dla mnie najwazniejsze i jak musze go zalozyc to to zrobie...
a dzis jade na wyrwanei ósemki ale sie boje ![]()
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4784 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() No kurczę blade ludzie! Skąd oni się biorą? Polak największy cud techniki zbesztać potrafi, no! Czy oni wszyscy nie rozumieją, że to jest dla ZDROWIA i przyszłej URODY, a nie dla własnej wyimaginowanej fanaberii ten aparat?? Ja się nie spotykam z nieprzyjemnymi komentarzami (przyjemniej nie wprost), ale jak czytam takie rzeczy to normalnie mi krew zalewa! Niby nic, takimi ludźmi nie należy się przejmować, ale pomimo wszystko zastanawia mnie skąd u ludzi tyle jadu z powodu druta na zębach? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4786 |
Raczkowanie
|
Hmm, jasne że zazdroszczą^^ W końcu mamy 'na sobie' więcej kasy niż oni (z powodu druciaka) xD Mój kolega tylko powiedział: "Co ty masz na zębach??" ja mówię "Aparat" aaa on mówi "haha od zawsze byłaś aparatką, ale zęby miałaś przecież proste". Tak, było mi miło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4787 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, aby nie dać się podejść i umieć subtelnie i z twarzą wyjść z opresji "głupkowatego komentarza" tak, aby ta osoba już nigdy nie śmiała nawet pomyśleć, aby dogryzać nam z powodu naszego świetnego super wypasionego i drogiego aparatu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie miałam żadnych nieprzyjemnych komentarzy na temat aparatu. Większości się podoba, a jak nie to nic nie mówią. I dobrze bo by usłyszeli parę słów ode mnie.
![]() Kilka osób nawet zastanawia się nad założeniem. Chyba bali się reakcji innych, a jak widzą, że mi to nie przeszkadza to sami chcą. Ja tam się nie wstydzę tylko ciągle pokazuje aparat. Bo ja w mojej klasie sama z aparatem jestem. A w szkole to może z 10 osób zauważyłam. ![]() No to tyle ode mnie. U zębów nic nowego ![]() A jak usłyszę od kogoś coś niemiłego o aparacie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4790 |
BAN stały
|
a jutro moje byc albo nie byc z aparatem mam nadzieje ze byc;D jutro ide juz z RTG panoramicznym ale mam krzywe te zebole nooo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4791 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, jestem już po wyrwaniu ósemki......to było najgorsze 15 minut rwania:/ teraz mnie strasznie boli
![]()
![]() |
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te wszystkie komentarze to ja nie wiem skąd się wzięły. Ja nigdy nie usłyszałam negatywnego komentarza na temat aparatu. No ale to tylko świadczy o totalnej głupocie tych, co takie farmazony wygadują. Ach...Czyli jednak nie jest tak dobrze w naszym społeczeństwie jakby się mogło wydawać ![]()
![]() |
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
No i jeszcze u mnie w rodzinie mówią na mnie 'Ula' albo 'Betty' xD Nie żebym się obrażała^^, heh.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4794 |
Wtajemniczenie
|
a mnie nikt z Ulą Brzydulą nie skojarzył
![]() nie spotkałam się jeszcze z negatywnymi komentarzami na temat mojego aparatu. wręcz przeciwnie!
![]() |
#4795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4796 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() sluchajcie, jezeli odkleil mi sie zamek (5), ale nie uwiera ni nic, a wizyte mam dopiero 6.03 to oplaca sie isc do orto czy lepiej juz przeczekac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4797 |
Rozeznanie
|
Zadzwoń, powiedz, że się odkleił, niech orto zajrzy w kartę.. Może akurat nacisk na ów 5tkę jest kluczowy w tej fazie prostowania?
![]() |
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też były komentarze, że ktoś by sobie tego nie założył, ale nie ze względu na wygląd, tylko na ból/dyskomfort/cenę. Ale to najczęściej mówiły osoby z względnie prostymi zębami, więc dobra-nie cisnęło ich. Ale o wyglądzie nie słyszałam nic ![]()
![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
bo parodia cierpi na chroniczny brak czasu
![]() ![]() miałam mieć wizytę w piątek o 16.30, no ale trzeba było odwołać, bo o 19 osiemnastka ![]() ![]() bo teraz mam wizytę w piątek o 20 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a w ogóle to po piątku, po sporo % ![]() ![]() ![]() Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-02-18 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4800 |
Raczkowanie
|
dziekuje za szybka odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.