Oryginał czy podróbka? - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-19, 11:51   #541
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Oryginał czy podróbka?

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Odpowiedź dostałeś w innym wątku
Nawet kilka.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 11:59   #542
daniels
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piowo Pokaż wiadomość
To jest aukcja tego samego sprzedawcy: http://allegro.pl/item245423739_gior...e_okazja_.html
podrobka.
daniels jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 15:15   #543
12345abcde
Przyczajenie

proszę o radę

kupiłam od sprzedawcy z listy polecanych na wizazu Poison 30ml
mam próbkę robioną w Sephorze i kolor perfum jest w niej fioletowy
psiknęłam z mojego nowego nabytku do pustej fiolki i tu wyszedł jakiś zielonkawy..

nie jestem w stanie powiedzieć, czy zapach jest ok, wydaje się taki sam jak ten z Sephory, ale nie jestem ekspertem..

czy to możliwe, żeby kolor testera różnił się od perfum? czy w ogóle jest jakieś wytłumaczenie dla tych kolorystycznych różnic?
12345abcde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 19:19   #544
daniels
Zadomowienie

jak zapach ok to nie zawracaj sobie glowy.
nosisz zapach, nie kolor.
daniels jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 21:49   #545
12345abcde
Przyczajenie

tyle, że dla mnie to akurat istotne, wcześniej znałam zapach tylko z testów i po jakimś czasie okazało się, że mnie drażni mimo początkowego zachwytu
zrobiłam głupotę, przelałam z sephorowej próbki do próbki z atomizerem nie wywabiając poprzedniego zapachu i pomyślałam, że może to jakoś je zepsuło
ale nowe Poison działają tak samo, jakby wżerają się w mój nos i dostaję po nich kataru (?) :p
no więc chcę wiedzieć, czy to sprawa innego odbioru perfum czy ich zepsucia, czy nie wiem czego jeszcze
12345abcde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 22:01   #546
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez 12345abcde Pokaż wiadomość
tyle, że dla mnie to akurat istotne, wcześniej znałam zapach tylko z testów i po jakimś czasie okazało się, że mnie drażni mimo początkowego zachwytu
zrobiłam głupotę, przelałam z sephorowej próbki do próbki z atomizerem nie wywabiając poprzedniego zapachu i pomyślałam, że może to jakoś je zepsuło
ale nowe Poison działają tak samo, jakby wżerają się w mój nos i dostaję po nich kataru (?) :p
no więc chcę wiedzieć, czy to sprawa innego odbioru perfum czy ich zepsucia, czy nie wiem czego jeszcze
Często jest tak, że dany zapach testowany z fiolki na nadgarstku jest odbierany inaczej niż kiedy bierzemy kilka psików z flakonu na szyję. Może to jest przyczyną innego odbioru

A co do koloru - może w próbce sephorowej było więcej perfum niz w tej zrobionej przez Ciebie i dlatego kolor był intensywniejszy?
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 10:27   #547
Moii
Raczkowanie

GG do Moii

http://www.allegro.pl/item247746660_...oryginal_.html

a co o tym myslicie>>?? jakas taka dziwna ta butelka wg mnie i ta naklejka czarna....widzialam taka we lwowie w sklepie kosmetycznym, ale takim raczej "pokatnym", ale juz np w renomowanych perfumeriach, zarowna tam, jak i w Plsce to chyba nie....i sama nie wiem, te angele maja za duzo opakowan i do roznych pojemnosci i sie pogubilam
Moii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 10:47   #548
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moii Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item247746660_...oryginal_.html

a co o tym myslicie>>?? jakas taka dziwna ta butelka wg mnie i ta naklejka czarna....widzialam taka we lwowie w sklepie kosmetycznym, ale takim raczej "pokatnym", ale juz np w renomowanych perfumeriach, zarowna tam, jak i w Plsce to chyba nie....i sama nie wiem, te angele maja za duzo opakowan i do roznych pojemnosci i sie pogubilam
Homyczek już zweryfikowała i jej możesz zaufać na 100%

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2007-09-27 o 11:29 Powód: pomyłka
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 11:59   #549
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Homyczek już zweryfikowała i jej możesz zaufać na 100%
Tak, to jest oryginał - limitówka Etoile Seduisante http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2776
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 12:08   #550
paula78
Zakorzenienie

o co chodzi z korkiem ?

http://allegro.pl/item251457875_yves...l_okazja_.html

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 12:43   #551
żwirkowa
Przyczajenie

Angel Innocent

Mam pytanko. Czy Angel Innocent i Innocent Thierrego Muglera to to samo? Dostałam kiedyś w prezencie wodę Angel Innocent, zakochałam się w tym zapachu. Szukałam na necie tych perfum i się zakręciłam. Niektóre wody są w pudełku z napisem Innocent, inne z napisem Angel Innocent, a większość ludzi którzy je sprzedają tytułują je jako Innocent. Kupiłam w końcu na Allegro - Innocent. Po sprawdzeniu zapachu okazało się, że to jest zupełnie co innego niż ten mój ukochany Angel Innocent. Sprawdzałam też w perfumeriach, na półce stoją tylko wody Innocent(w takim pudełku jak kupiłam na Allegro) a tester pachnie jak Angel Innocent. Już nic nie kapuję. Mam nadzieję, że da się zrozumieć to o czym tu piszę Może ten, który kupiłam w internecie to po prostu podróba. Ale dlaczego te wody są dostępne w dwóch opakowaniach, pod inną nazwą. Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć??
żwirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 13:25   #552
aliś
Zadomowienie

Ja mam takie pytanie.
Mój TŻ kupił sobie kiedys 50ml wodę toaletowa Kenzo pour homme w www.perfumeria.pl.
Wszystko wskazywało że jest oryginalna - specjalistą nie jest - miała ona taki jasno niebieski kolor.
Ostatnio zakupił 100 ml tej samej wody na allegro u polecanego na wizażu sprzedawcy duty-free i woda ma ciemniejszy niebieski kolor. Ostatnio widziałm w sephorze te perfumy i faktycznie były one takie ciut ciemniejsze, bardziej niebieskie niz błekitne.
Poprzednią wodę porównywałam równiez z sephorowska i nie wydała mi sie jasniejsza.
Jak to jest, czy to mozliwe by zmienili kolorystykę? Kiedys podobno te perfumy yły w innych opakowaniach więc może i sam kolor też uległ zmianie?

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 13:44   #553
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Angel Innocent

Zapach, który znasz nie może się różnić od tego, który kupiłaś, bo to jedno i to samo. No chyba, że kupiłaś podróbkę.

Podaj linka do aukcji lub wklej fotki wody, albo jedno i drugie najlepiej. To pomoże rozwiązać dylemat.

I może zaprezentuj to inne opakowanie z inną nazwą, bo jak babcię kocham pierwsze słyszę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 13:50   #554
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Może faktycznie dałaś się naciąć na podróbkę? Klasyczny Angel Innocent wygląda tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg innocent.jpg (72,3 KB, 38 załadowań)

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 13:59   #555
homyk
Zakorzenienie

Na początku zapach faktycznie nazywał się Angel Innocent - taki chwyt marketingowy w obliczu dobrze sprzedającego się klasycznego Angela (miała to być lżejsza wersja klasyka). Kiedy okazało się, że Angel Innocent cieszy się również sporą popularnością producent zrezygnował z członu "Angel" w nazwie zapachu i zaczął go wypuszczać jako Innocent.

To że Twój zapach jest inny od tego, który miałaś oznacza, że masz albo podróbkę, albo jakąś wersję limitowaną Innocenta, bo takie też są.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg perfumaria-web-angel-innocent-feminino.jpg (8,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg angel_innocent_w.jpg (15,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sumer flash innocent.jpg (39,3 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez homyk
Czas edycji: 2007-10-03 o 14:27
Stary 2007-10-03, 15:43   #556
żwirkowa
Przyczajenie

No to na to wygląda, że jednak kupiłam podróbkę. Ten zapach w ogóle nie przypomina Angel Innocent, dla mnie nawet śmierdział, taki ciężki. A przecież Innocent jest delikatny i slodziutki. to link do aukcji na ktorej kupilam wodę: http://allegro.pl/item226658914_thie...ka_gartis.html
Po prostu dałam się oszukać, bo raczej nie jest to żadna wersja limitowana Innocenta, tak mi sie wydaje. Zasugerowałam się ceną, niepotrzebnie. No nic, spróbuję kupić oryginał który będzie pachnieć jak należy
Stary 2007-10-03, 15:47   #557
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żwirkowa Pokaż wiadomość
No to na to wygląda, że jednak kupiłam podróbkę. Ten zapach w ogóle nie przypomina Angel Innocent, dla mnie nawet śmierdział, taki ciężki. A przecież Innocent jest delikatny i slodziutki. to link do aukcji na ktorej kupilam wodę: http://allegro.pl/item226658914_thie...ka_gartis.html
Po prostu dałam się oszukać, bo raczej nie jest to żadna wersja limitowana Innocenta, tak mi sie wydaje. Zasugerowałam się ceną, niepotrzebnie. No nic, spróbuję kupić oryginał który będzie pachnieć jak należy
Oj, tak Podróbka. Bardzo mi przykro.

Przed następnym zakupem na Allegro możesz zapytać o oryginalność perfum w odpowiednim wątku ----> Allegro - proszę o weryfikację aukcji.
Stary 2007-10-03, 15:47   #558
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Uff, perfumy "oryginalnie zapakowane", czyli nie oryginały...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 15:53   #559
żwirkowa
Przyczajenie

Dzięki za pomoc, już wszystko wiem. Fajnie, że mogę się tutaj skonsultować i sprawdzić oryginalność perfum . Następnym razem tak zrobię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 06:56   #560
kropka75
Zakorzenienie

Podróbka aż miło. A co gorsza, dwie z trzech nabranych na Innocenta osób nie wystawiły komentarza. Wiedzą co kupiły? Nie chcą odwetu? Tak czy siak smutne to, bo napędzi nowych klientów.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 09:24   #561
***NiKa***
Raczkowanie

Dziewczyny mam pewien problem Kilka miesiecy temu zakupilam u Perfumelli tester Miracle. Dzisiaj zauwazylam ze literki z nazwa Miracle zaczynaja sie scierac. Zaczelam je pocierac i ku mojemu zdziwieniu wszystko sie zmazalo. Czy jest mozliwe ze to podroba. Perfumella nalezala do polecanych sprzedawcow , wiec sama juz nie wiem co jest grane.
***NiKa*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 15:15   #562
SoBeautiful
Raczkowanie

Pamiętam że ktoś u mnie w domu używał kiedyś Miracle... i napis się nie ścierał. W ogóle wydaje mi się że w przypadku oryginalnych flakonów nie powinno się tak dziać... Ale nie jestem ekspertem Inna sprawa że Miracle jest łatwe do podrobienia ze względu na swój dość prosty zapach i klasyczny flakon. Mam nadzieję że ktoś tu bardziej pomoże...
SoBeautiful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 16:27   #563
***NiKa***
Raczkowanie

Dzieki za odpowiedz SoBeautiful. Sam zapach jest trwaly , no i to ze zakupilam u polecanego sprzedawcy, ktory sprzedaje oryginaly. No ale jesli mi trafila sie podroba , to jednak takim wiarygodnym sprzedaca, na to wychodzi nie byla.
Stary 2007-10-04, 16:41   #564
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez ***NiKa*** Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz SoBeautiful. Sam zapach jest trwaly , no i to ze zakupilam u polecanego sprzedawcy, ktory sprzedaje oryginaly. No ale jesli mi trafila sie podroba , to jednak takim wiarygodnym sprzedaca, na to wychodzi nie byla.
Pocieszę Cie, kiedyś kupiłam w Marrionnaud setkę Miracle i napis też lekko sie starł, perfumy były oczywiście oryginalne, prosta rurka od atomizera, nr seryjny, flakon bez zastrzereń no i sam zapach też
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 21:31   #565
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ***NiKa*** Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pewien problem Kilka miesiecy temu zakupilam u Perfumelli tester Miracle. Dzisiaj zauwazylam ze literki z nazwa Miracle zaczynaja sie scierac. Zaczelam je pocierac i ku mojemu zdziwieniu wszystko sie zmazalo. Czy jest mozliwe ze to podroba. Perfumella nalezala do polecanych sprzedawcow , wiec sama juz nie wiem co jest grane.
Ja jakies 2 lata temu kupilam Sicily Dolce&Gabbana i tak po roku literki zaczely sie scierac, nie ma mowy o podrobce bo kupilam w Sephorze (czasy gdy nie kupowalam na all).
Nie powiem, wkurzylo mnie to okrutnie bo co jak co o takie detale powinni dbac.
Taki flakon z starta nazwa wyglada jak badziew ze straganu

Dla porownania mam dotad buteleczke po Obsession Calvina Kleina, kupiony w 2000 roku i wyglada jak nowy, zero uszczerbku czasu--- klasa sama w sobie

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 07:51   #566
your Angel
czyli Endżi

Dziewczyny, na Targowisku wybuchła dyskusja na temat nieuczciwości dwóch wymiankowiczek. Teraz zatrzymała się na etapie wzajemnego zarzucania sobie czy kontrahentka wysłała tej drugiej podróbę

Według mnie Champs-Elysees to 100% oryginał w limitowanym, kolekcjonerskim flakonie. W takim widywałam też Mitsouko i Shalimara.
Jednak co do Lacoste pewna nie jestem, bo nigdy nie miałam perfum tej marki. Czy mogłybyście zerknąć TU i TU i ocenić czy te perfumy Lacoste Pour Femme to oryginał?
Stary 2007-10-05, 08:48   #567
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Mialam jakis czas temu 50 tke Lacoste. Szczerze to ten flakon w niczym nie przypomina mi oryginalu, barwa perfum tym bardziej...

Champs-Elysees w tej wersji z ozdobnym flakonie nie znam.
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 08:49   #568
***NiKa***
Raczkowanie

Dzieki kochane wizazanki za odpowiedz , moze tak dzieje sie przy Miracle, a ja panikuje Jesli chodzi o Lacoste ,to wydaje mi sie , ze nie jest oryginalna, jakis dziwny korek, ale lepiej niech sie wypowie ,ktos kto sie bardziej na tym zna.
Stary 2007-10-05, 09:47   #569
mamamichałka
Zadomowienie

GG do mamamichałka

Jeśli chodzi o napisy-czasami się ścierają-ja mam 100 Chanel Chance Eau Fraiche-żaden tester tylko produkt z perfumerii-który sama kupowałam-i po noszeniu w torebce-sam napis Chanel zaczął się obcierać.Trochę cieżko było ale zdrapałam wkońcu cały napis Chanel (nie mogłam przepatrzeć napisu chane).Natomiast Chance i eau fraiche sa tak zrobione że sie nie scierają.
Stary 2007-10-19, 18:29   #570
hanneczka
Przyczajenie

Oryginalna Euphoria ? perfumeria Bartodzieje Bydgoszcz

Witam,
Czy wiecie moze jak poznac podrobkę Euphorii ? Czy fakt ze np. w butelce 100 ml rureczka nie sięga dna moze być znakiem ze to podróbka ? Moze są na forum jakies ekspertki od Euphorii

moze ktoras z wizażanek jest z Bydgoszczy i ma doswiadczenie w kupowaniu perfum w perfumerii na bartodziejach. Tam są tansze perfum ale caly czas zastanawiam sie czy oryginalne ? Przemila Pani ekspedientka twierdz ze tak, ale kto to wie ...
hanneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości