![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zrobić z butelkami ?
Arizoona
![]() ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Glinko Twoje Piękniejsze
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Ja znam jeszcze taki pomysł na butelki - dla osoby kompletnie pozbawionej manualnych zdolności
![]() Bierzemy butelkę. W szyjkę "wsadzamy" długą świecę. Zapalamy knot. Czekamy. Dłuuuuugo czekamy. Kiedy świeca będzie się spalać, stearyna będzie spływać po butelce, tworząc takie specyficzne wzory. Kiedy się całkiem wypali, możemy wsadzić następną świeczkę, najlepiej w innym kontrastowym kolorze. Zapalamy i czekamy... i tak do skutku, aż cała butelka się oblepi stearyną. Na koniec wydłubujemy resztki świecy z szyjki (tak aby do butelki można było coś wsadzić, np. kwiatki) lub zostawiamy inną świecę (zrobi się oryginalny świecznik). W zaschniętą sterynę dodatkowo można powbijać jakieś kolorowe kamyczki, dżety, koraliki, można też przewiązać całość sznurkiem, włóczką, wstążką - jak kto lubi. Najważniejsze, to aby pamiętać o pilnowaniu wypalającej się świeczki - żeby nie puścić domu z dymem. Proces jest dość długi (kilka dni do kilku tygodni nawet) ale wart zachodu, bo buteleczki ładnie się prezentują. Niestety, nie mam zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
da się jakos zabarwić butelke ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Farby do malowania na szkle (nie mylić z witrażowymi) świetnie się do tego nadadzą. Trzeba tylko porządnie odtłuścić powierzchnię, najlepiej spirytusem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
U mnie na szafie stoją juz od paru ładnych lat butelki do których włożyłam ususzone płatki róż i zatkałam je korkami od wina
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja oklejam butelki sznurkiem,ale można też różną pasmanterią(koronka,tasie mki,guziki,)muszelkami,ws zelkimi ziarnami(groch,pestki dyni,slonecznika,kaszą),k orą,bambusem,kamykami i mnóstwem rzeczy.Powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
mierzynka twoje buteleczki sa doskonale. A czy kleisz butelki przed przystapieniem do oplatania? tak slicznie i rowniotko ci wychodza. super
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Witam i dziękuję.Najpierw smaruję butelkę klejem wikol a potem okręcam sznurkiem.Wikol jest bardzo dobrym klejem,po wyschnięciu jest prawie przezroczysty,wiec nie widać śladu.Przykleja też inne rzeczy np.skórę a nawet kamyki.Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziekuje i wcale nie bede ukrywala ze oficjalnie stalas sie moim butelkowym Guru
![]() Z niecierliwoscia czekam na pozostale twoje prace ! Pozdrawiam Aneta |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Dot.: co można zrobić ze słoików - lampiony, świeczniki :)
Witajcie dziewczyny
przegladajac wczoraj allegro zobaczcie co ciekawego znalazlam. Moim zdaniem sa to sloiki. Ciekawe jak to sie sprawuje jakby cos takiego zrobic samemu, ciekawe czy te sznurki beda sie podpalaly ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Jaki proste rozwiązanie - okręcić sznurkiem i jest super ,,świecznik,,.
Co ja robię z butelkami można zobaczyć w mojej galerii http://picasaweb.google.pl/MurDanek (przepraszam, nie mogę wstawić linka do albumu z butelkami) A moje świeczniki tutaj http://picasaweb.google.pl/MurDanek/...iPodgrzewacze#(teraz zrobię parę ze sznureczkiem - do powieszenia). Edytowane przez damurek Czas edycji: 2009-06-19 o 10:15 Powód: niemożność wstawienia linka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
a wiedzialam ze wam sie spodoba
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.