test - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-30, 14:13   #31
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: test

poprostu przyjechalam do niego a teraz wiuem ze -juz zostaje , bo my mieszkalismy od siebie barrrdzo daleko wiec wiesz
Stary 2008-08-30, 14:30   #32
dziewczyna z ambicjami
Raczkowanie

Zobaczysz wszystko się ułoży
W wiek jak wiek. Poradzicie sobie , zobaczysz
Głowa do góry
dziewczyna z ambicjami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 15:50   #33
Lucka91
Wtajemniczenie

a co planujesz ze szkola? Idziesz w uk do szkoly czy odpuszczasz ten rok?
Kurcze, nie wyobrazam sobie twojej sytuacji...
Stary 2008-08-30, 15:57   #34
Ptysio5
Zakorzenienie

ja też jakoś nie bardzo
Ptysio5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 16:02   #35
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
ojj nie powiedzialabym tego
wczoraj TZ wykrzyczal mi zebym zmienila podejscie i sie wkoncu wziela w garsc i ogarnela ja od paru dni ciagle placze... nic nie robie nawet nie jem nic kompletnie w taki dolek wpadlam ale naszczescie tz mi pomaga i powoli wracam do siebie
No proszę mi się tutaj wziaść w garść! i jeść,jeść zdrowo się odżywiać
A zadam dyskretne pytanie,na które nie musisz absolutnie odpowiadać jeżeli nie masz ochoty,byliście zabezpieczeni za każdym razem?.
Jestem w Twoim wieku i domyślam się co czujesz,bo już nieraz widziałam u siebie wszystkie 'objawy' ciąży i przy robieniu testu drżały mi nogi,tyle że ja jeszcze nie współżyje,no ale to już teraz kwestia dni.
Tak czy siak teraz już nie ma co wracać do tego co było,jest jak jest i nie można patrzeć za siebie,dziecko to obowiązek,ale to nie znaczy,że teraz Twoje życie legło w gruzach jak mogłoby się wydawać,moja bratowa zaszła w ciąże mając 17lat,skończyła szkołę ,teraz mały idzie do przedszkola,Ona idzie do pracy i z moim bratem nadal bywają na różnych imprezach jak mają okazje,także pełen luz

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 16:54   #36
poiglot91
Zakorzenienie

Oczywiscie ze odpowiem , czemu nie a wiec. my z tz ostatnio nie zabezpieczxylismy sie totalny brak odpowiedzialnosci..-wiem.. ale na prezerwatywy jestem uczulona, a po tabletki mialam wlasnie zamiar sie wybrac no ale nie zdazylam, narazie szkole musze odpuscic bo po co mam do niej isc i przerwac w ktoryms miesiacu z powodu ciazy, tz bedzie pracowal kiedy urodze i posiedze troche z dzieckiem pojde do szkoly postaram sie rowniez tez isc do pracy no i oczywiscie skoncze studia i dam sobie rade
Stary 2008-08-30, 17:18   #37
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiscie ze odpowiem , czemu nie a wiec. my z tz ostatnio nie zabezpieczxylismy sie totalny brak odpowiedzialnosci..-wiem.. ale na prezerwatywy jestem uczulona, a po tabletki mialam wlasnie zamiar sie wybrac no ale nie zdazylam, narazie szkole musze odpuscic bo po co mam do niej isc i przerwac w ktoryms miesiacu z powodu ciazy, tz bedzie pracowal kiedy urodze i posiedze troche z dzieckiem pojde do szkoly postaram sie rowniez tez isc do pracy no i oczywiscie skoncze studia i dam sobie rade

: mdleje:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-30, 20:12   #38
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Aha,rozumiem.W sumie trochę mi ulżyło bo gdyby to była ciąża po antykoncepcji ,to miałabym stracha niezłego.Może nie musisz szkoły opuszczać? możesz się zwolnić na miesiac- tydzien przed porodem,tydzien ,czy dwa po i śmigać dalej? szkoda by było Tż-et pracuje na zmiany? rodzice może by pomogli,czy dziadkowie Twoi?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-08-30, 21:07   #39
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Aha,rozumiem.W sumie trochę mi ulżyło bo gdyby to była ciąża po antykoncepcji ,to miałabym stracha niezłego.Może nie musisz szkoły opuszczać? możesz się zwolnić na miesiac- tydzien przed porodem,tydzien ,czy dwa po i śmigać dalej? szkoda by było Tż-et pracuje na zmiany? rodzice może by pomogli,czy dziadkowie Twoi?
ona chce zostac w uk, a nie zna jezyka. wiec ze szkola ciezko...
Jestes pewna na 100% ze chcesz tam zostac na stale? w polsce byloby ci latwiej moim zdaniem. Twoj tz bedzie chodzil do pracy a ty bedziesz musiala cale dnie spedzac sama w domu i nie bedziesz miala nikogo poza nim - nic w tym fajnego. Zastanow sie.
Stary 2008-08-30, 22:15   #40
Shine01
Raczkowanie

lolcia :/ Ty wiesz ze 100% to nigdy nie ma :/
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 07:31   #41
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
ona chce zostac w uk, a nie zna jezyka. wiec ze szkola ciezko...
Jestes pewna na 100% ze chcesz tam zostac na stale? w polsce byloby ci latwiej moim zdaniem. Twoj tz bedzie chodzil do pracy a ty bedziesz musiala cale dnie spedzac sama w domu i nie bedziesz miala nikogo poza nim - nic w tym fajnego. Zastanow sie.
A no to zmienia postać rzeczy faktycznie też myślę że lepszym pomysłem byłby powrót

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
lolcia :/ Ty wiesz ze 100% to nigdy nie ma :/
Zdaje sobie z tego sprawę,ale wiadomo że trudniej jest wpaść po odpowiednim zabezpieczeniu,niż bez niego

Tymoteusz
23.11.2014r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-31, 07:45   #42
tamonita
Zakorzenienie

Ojej.. czyli jednak jesteś młodziutka.. Cóż, myślę, że dasz, dacie sobie rade, skoro masz wsparcie TŻta to napewno nie bedzie źle.. tego bynajmniej Ci zycze i odzywiaj się dobrze i dbaj o siebie.. Jesteś w cudownym, odmiennym stanie.. Przezyj go jak najpiekniej
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 07:59   #43
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Ojej.. czyli jednak jesteś młodziutka.. Cóż, myślę, że dasz, dacie sobie rade, skoro masz wsparcie TŻta to napewno nie bedzie źle.. tego bynajmniej Ci zycze i odzywiaj się dobrze i dbaj o siebie.. Jesteś w cudownym, odmiennym stanie.. Przezyj go jak najpiekniej
Chciałabym zaznaczyć że i bez wsparcia tż (odpukać!) można dać sobie radę i być szczęśliwą.
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 09:38   #44
Lucka91
Wtajemniczenie

Ja bym w twojej sytuacji zupelnie inaczej rozwiazala sprawe. Wiem ze teraz ci sie wydaje ze jak bedziecie tam razem mieszkac sami, bez niczyjej kontroli bedzie cudownie itp. Ale lajf is brutal, pamietaj.
Duzo rzeczy moze sie wydarzyc i moze wyjsc na to ze zostaniesz tam sama - kobieta w ciazy bez wyksztalcenia i bez znajomosci jezyka.
Wydaje mi sie ze mamie nalezy sie duzo wiecej zaufania niz facetowi z ktorym jestes na odleglosc od roku...
Lepiej by bylo gdybys wrocila do polski, kontynuowala nauke. U mnie w szkole byla dziewczyna w ciazy w klasie maturalnej i opuscila moze ze 2 tyg nauki. po porodzie. Takze wszystko jest mozliwe a mama na pewno by ci pomogla.
A to ze sie nie zabezpieczalas - przemilcze.
Ale nie rozpaczaj teraz i nie uzalaj sie nad soba bo masz to na wlasne zyczenie.

Nastolatka w ciazy korej zabezpieczenie po prostu zawiodlo - ok.
Ale taka ktora sie nie zabezpieczala bo uwarzala ze jej ciaza w tym wieku nie dotyczy i nie spotka - szczyt nieodpowiedzialnosci.

Ale mleko juz zostalo wylane, teraz musisz je wypic. Nic nie poradzisz.
Zastanow sie teraz tylko co tak na prawde zamierzasz.
Stary 2008-08-31, 10:39   #45
zielona0noc
Rozeznanie

Stało się i się nie odstanie. Nie ma, co komentować jej zachowania, bo każdy jest mądry po fakcie. Ludzie często popełniają błędy, taka nasza natura. Niech każdy robi ze swoim życiem, co chce. Też uważam, że lepiej by było gdybyś ten rok normalnie chodziła do szkoły. nauczyciele by Ci pomogli i zaliczyłabyś 2 klasę. Ale wybór należy do Ciebie. Ważne, czego Ty chcesz. Dziewczyny nie komentujcie, czy dobrze zrobiła, że to nieodpowiedzialne. Myślę, że ona to wie, więc takie teksty nic nie dają. Lepiej doradzać niż oceniać. Pozdrawiam
I wanna be in movies
zielona0noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 10:50   #46
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Dasz sobie rade. Najwazniejsze ze masz wsparcie swojego faceta. Nie wiem czy opuszczenie szkoly jest dobra decyzja,ale to Twoja decyzja i poniesiesz jej konsekwencje,byc moze wlasciwa. Tak czy inaczej to nie koniec zycia,a do nauki mozesz rzeczywiscie wrocic. Do domu tez w razie czego. To,ze bedziesz tam sama, no ytlko z nim,no coz... bywa. To tez nie jest az takie straszme,przeciez on na pewno ma tam znajomych,ktorych poznasz. Masz internet,zawsze mozesz pogadac przez skype'a, na wizazu,gg. Dasz rade,nie pierwsza,nie ostatnia.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 10:52   #47
bess
Zakorzenienie

Cytat:
bylas juz u lekarza??"?to na milion % pewne???
Gdzie bedziesz kontynuowac nauke tam czy w PL?????moze gdybys sie dobrze czula jednak chodzilabys do szkoly/?abo jakies nauczanie indywidualne????
W ogole w zaden sposob sie nie zabezpieczaliscie?nawet stosunkiem przerywanym"? o czym myslal ten Twoj TZ
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 11:02   #48
Asienka187
Zakorzenienie

Nie mart się, dbaj teraz o zdrowie

Moja koleżanka urodziła córeczke 2 tygodnie przed maturą. Napisała mature w terminie i nawet bardzo dobrze jej poszło! Złozyła podanie na studia i sie dostała. Jej tż także uczy sie i pracuje, od niedawna mieszkaja razem i wszystko sie doskonale układa Wiadomo na poczatku jest trudno, ale idzie sie zorganizować, a dziecko to wspaniały dar. Pamietam jak ta koleżanka zawsze powtarzała, że nie lubi dzieci i nie chce ich miec, a teraz? Nie widzi swiata poza córeczka i nie idzie z nia na żaden inny temat porozmawiac
Życze powodzenia i dużo siły
Stary 2008-09-02, 15:37   #49
poiglot91
Zakorzenienie

no tak.. stosunek przerywany... oczywiscie ze go zastosowalismy ale jak widac.. zawodzi.. to nie jest skuteczna metoda anty.. jesli mozna to wogole taak nzwac metoda... jedni robia tak przez pare lat i nic, drudzy jedynie sprobuja,.. i za 9 m. maja niespodzianke, co do powrotu do pl.. tak jak wspomnialo kilka was... NIE WROCE... poniewaz
Mam tu rodzicow i siostre (czyli najblizsza rodzine)i nie bede zyla na odleglosc ze swoim tz NAPEWNO NiE! wiec powrot do Pl tutaj nie jest najlepszym pomyslem

Dziekuje za mile i cieple slowa za wsparcie i za wiare we mnie dodalo mi to sily buziaczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 16:03   #50
Siula123
Raczkowanie

Nie wiem co mam Ci powiedzieć... Dobrze, że idziesz w zaparte i chcesz tego dziecka
Wierze, że wszystko się poukłada i będzie tak jak powinno Powiedz mi tylko rposze, jak zareagowała mama itd... Pozdrawiam cieplutko
Siula123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 16:56   #51
poiglot91
Zakorzenienie

mama?... tak szczerze myslalam ze zareaguje inaczej... no i tak bylo ale do czasu nie chce zebym urodzila to dziecko ... ale przeciez ono jest mmoje...
Stary 2008-09-02, 17:09   #52
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
mama?... tak szczerze myslalam ze zareaguje inaczej... no i tak bylo ale do czasu nie chce zebym urodzila to dziecko ... ale przeciez ono jest mmoje...
Na pewno zmieni zdanie jak zobaczy wnuczkę/wnuka. Kiedy ojciec mojej koleżanki dowiedział sie ze corka jest w ciazy 3 miesiace sie do niej nie odzywał, a teraz wnuczka to oczko w głowie dziadka
Stary 2008-09-02, 17:28   #53
syntagma
Zakorzenienie

Twoja mama jest na pewno w szoku, jestes bardzo mloda, Twoj TZ jest 8 lat starszy wiec pewnie oczekiwala, ze jest odpowiedzialnym czlowiekiem. Daj jej czasu, musi ochlonac.
Stary 2008-09-02, 18:50   #54
shi
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym w twojej sytuacji zupelnie inaczej rozwiazala sprawe. Wiem ze teraz ci sie wydaje ze jak bedziecie tam razem mieszkac sami, bez niczyjej kontroli bedzie cudownie itp. Ale lajf is brutal, pamietaj.
Duzo rzeczy moze sie wydarzyc i moze wyjsc na to ze zostaniesz tam sama - kobieta w ciazy bez wyksztalcenia i bez znajomosci jezyka.
Wydaje mi sie ze mamie nalezy sie duzo wiecej zaufania niz facetowi z ktorym jestes na odleglosc od roku...
Lepiej by bylo gdybys wrocila do polski, kontynuowala nauke. U mnie w szkole byla dziewczyna w ciazy w klasie maturalnej i opuscila moze ze 2 tyg nauki. po porodzie. Takze wszystko jest mozliwe a mama na pewno by ci pomogla.
A to ze sie nie zabezpieczalas - przemilcze.
Ale nie rozpaczaj teraz i nie uzalaj sie nad soba bo masz to na wlasne zyczenie.

Nastolatka w ciazy korej zabezpieczenie po prostu zawiodlo - ok.
Ale taka ktora sie nie zabezpieczala bo uwarzala ze jej ciaza w tym wieku nie dotyczy i nie spotka - szczyt nieodpowiedzialnosci.

Ale mleko juz zostalo wylane, teraz musisz je wypic. Nic nie poradzisz.
Zastanow sie teraz tylko co tak na prawde zamierzasz.
Myślę, że ta wypowiedź jest tuaj na prawdę zbędna. Widać, że dziewczyna wie, że źle zrobiła, że teraz stara się jakoś to poskładać. Po co więć pisać to? nie wiem...

Tak w ogóle... nad rozlanym/wylanym mlekiem płacze się, a nie pije ; )
Pomyliłaś przysłowia - chodziło Ci raczej o 'naważyłaś piwa, to teraz je wypij'.
ale to tak na marginesie ; )

A Tobie moja droga życzę dużo szczęścia i wytrwałości! mam nadzieję, że to będzie piękne 9 miesięcy dla Ciebie i twojego Tż
I oczywiście za 9 miesięcy czekamy na zdjęci dzidziusia

Pozdrawiam i trzymaj się!
shi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 20:36   #55
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shi Pokaż wiadomość
Myślę, że ta wypowiedź jest tuaj na prawdę zbędna. Widać, że dziewczyna wie, że źle zrobiła, że teraz stara się jakoś to poskładać. Po co więć pisać to? nie wiem...

Tak w ogóle... nad rozlanym/wylanym mlekiem płacze się, a nie pije ; )
Pomyliłaś przysłowia - chodziło Ci raczej o 'naważyłaś piwa, to teraz je wypij'.
ale to tak na marginesie ; )

A Tobie moja droga życzę dużo szczęścia i wytrwałości! mam nadzieję, że to będzie piękne 9 miesięcy dla Ciebie i twojego Tż
I oczywiście za 9 miesięcy czekamy na zdjęci dzidziusia

Pozdrawiam i trzymaj się!
celowo to napisalam ;]
i nie uwazam zeby ta wypowiedz byla zbedna.
Najpierw sie mysli, pozniej sie robi.

Co nie zmienia faktu ze jej chol**nie wspolczuje...
Stary 2008-09-02, 20:42   #56
zielona0noc
Rozeznanie

Cytat:
celowo to napisalam ;]
i nie uwazam zeby ta wypowiedz byla zbedna.
Najpierw sie mysli, pozniej sie robi.

Ok, ale nie Tobie ją oceniać i pouczać.
I wanna be in movies
Stary 2008-09-02, 20:45   #57
liisica
Raczkowanie

Cytat:
dziecka się raczej gratuluje a nie współczuje Jak juz JEST to trza się cieszyć że się je ma poiglot91 powodzenia poradzisz sobie

zabawnie
tak oddychać przez różową słomkę ... cudownie tak
liisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 20:48   #58
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona0noc Pokaż wiadomość
Ok, ale nie Tobie ją oceniać i pouczać.
uhuuu to bys musiala do 95% dziewczyn na wizazu napisac to na PW. Bo wiekszosc tutaj tylko ocenia i poucza ;]
Stary 2008-09-02, 20:52   #59
zielona0noc
Rozeznanie

Cytat:
uhuuu to bys musiala do 95% dziewczyn na wizazu napisac to na PW. Bo wiekszosc tutaj tylko ocenia i poucza ;]
Ale nie ma tu co się wymądzrać, skoro dziecko już jest, to co tu da wykład o odpowedzialności. Przecież dziewczyna nie będzie teraz sobie włosów z głowy wyrywać i zadręczać. Stało się, a Twoje uwagi nic tu nie pomogą. Chyba sama najlepiej wie, jak postąpiła. Wszystko na ten temat. A dziecka faktycznie się nie współczuje.
I wanna be in movies
Stary 2008-09-02, 20:54   #60
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona0noc Pokaż wiadomość
Ale nie ma tu co się wymądzrać, skoro dziecko już jest, to co tu da wykład o odpowedzialności. Przecież dziewczyna nie będzie teraz sobie włosów z głowy wyrywać i zadręczać. Stało się, a Twoje uwagi nic tu nie pomogą. Chyba sama najlepiej wie, jak postąpiła. Wszystko na ten temat. A dziecka faktycznie się nie współczuje.
Nie łap mnie za słowka. Chyba kazdy powie ze jest w sytuacji nie do pozazdroszczenia.

A teraz łaskawie zejdzcie ze mnie i zajmijcie sie tematem wątku ;]

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości