niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-07, 22:42   #31
sine.ira
BAN stały

Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.

Przypomniało mi się jeszcze jak parę lat temu, ale już w XXI wieku w poczekalni do lekarza podsłuchałam rozmowę dwóch pielęgniarek (sic!), z których jedna była w ciąży i powiedziała tej drugiej, że nie odwiedza jakiejś tam koleżanki co ma upośledzone dziecko, bo cyt.: " się jeszcze zapatrzę i też mi się chore urodzi". Czujecie to ? Pielęgniarki ! Byłam wstrząśnięta niezmieszana.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 22:45   #32
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jeszcze jak parę lat temu, ale już w XXI wieku w poczekalni do lekarza podsłuchałam rozmowę dwóch pielęgniarek (sic!), z których jedna była w ciąży i powiedziała tej drugiej, że nie odwiedza jakiejś tam koleżanki co ma upośledzone dziecko, bo cyt.: " się jeszcze zapatrzę i też mi się chore urodzi". Czujecie to ? Pielęgniarki ! Ja byłam wstrząśnięta niezmieszana.
Szok po prostu :/ Jeśli już jesteśmy przy ciąży, to przypomniało mi się, jak namawiałam moją palącą ciężarną koleżankę, aby rzuciła palenie. Nie przemawiały do niej żadne argumenty, bo stwierdziła: "Moje dziecko ma geny po palących rodzicach, więc i tak będzie palić, to co mu szkodzi, że zacznie już teraz"
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 22:46   #33
rapifen
Zakorzenienie

OOO TAM, właśnie. Anegdotka opowiedziana przez pielęgniarkę. Pewnie jakaś urban legend ale i tak zabawne. Polka (ciemnowłosa) poznała jakiegoś Włocha. Który bardzo lubił blondynki. No to ona sobie rozjaśniła włosy, wszystko fajnie. Ale zapragnęła być blond tam na dole. no i niestety po nałożeniu rozjaśniacza raz że dostała wysypki, dwa część włosów wyschła wypadła a część była rudawo-żółta.

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 22:48   #34
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Szok po prostu :/ Jeśli już jesteśmy przy ciąży, to przypomniało mi się, jak namawiałam moją palącą ciężarną koleżankę, aby rzuciła palenie. Nie przemawiały do niej żadne argumenty, bo stwierdziła: "Moje dziecko ma geny po palących rodzicach, więc i tak będzie palić, to co mu szkodzi, że zacznie już teraz"
O, to ja kiedyś słyszałam ciekawą teorię wygłoszoną przez kobietę, która regularnie nadużywała alkoholu w ciąży - myślała, że skoro organizm się domagał, to nie mogło przecież dziecku szkodzić.
Stary 2010-02-07, 22:52   #35
invisible_01
Zakorzeniona

No i opinia wielu facetów, z którymi rozmawiałam - dziecko heteryka zawsze będzie heteroseksualne, bo homoseksualizm jest dziedziczny.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 22:55   #36
rapifen
Zakorzenienie

Hmm... gdyby homoseksualizm był dziedziczny, to za kilka pokoleń homoseksualistów by raczej nie było ;P

Stary 2010-02-07, 22:56   #37
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
OOO TAM, właśnie. Anegdotka opowiedziana przez pielęgniarkę. Pewnie jakaś urban legend ale i tak zabawne. Polka (ciemnowłosa) poznała jakiegoś Włocha. Który bardzo lubił blondynki. No to ona sobie rozjaśniła włosy, wszystko fajnie. Ale zapragnęła być blond tam na dole. no i niestety po nałożeniu rozjaśniacza raz że dostała wysypki, dwa część włosów wyschła wypadła a część była rudawo-żółta.

Oo, myślałam, że ta historia się zakończyła zdziwieniem rodziców, że dziecko nie jest blond
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 22:59   #38
mandragona
Marudziara

Wspaniały wątek Można się pośmiać z głupoty niektórych naprawdę

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 23:02   #39
rapifen
Zakorzenienie

O matko i najgłupsza plotka jaką słyszałam. Może działa, może nie, raczej nigdy nie wypróbuję. Po okolicy się opowiada że jak nasączysz tampon w wódce i włożysz w odbyt to będziesz pijany

Trzeba to wysłać do brainiaca, żaden z moich znajomych nie próbował ale są tacy którzy dawali głowę "to działa!!!"

Stary 2010-02-07, 23:04   #40
sine.ira
BAN stały

Cytat:
O matko i najgłupsza plotka jaką słyszałam. Może działa, może nie, raczej nigdy nie wypróbuję. Po okolicy się opowiada że jak nasączysz tampon w wódce i włożysz w odbyt to będziesz pijany

Trzeba to wysłać do brainiaca, żaden z moich znajomych nie próbował ale są tacy którzy dawali głowę "to działa!!!"
Czytałam kiedyś, że starożytni Majowie robili sobie lewatywy z alkoholu, żeby działało szybciej, mocniej i na dłużej
Stary 2010-02-07, 23:20   #41
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

to akurat moze być prawda...alkohol przenika przez śluzówkę ...ja słyszałam o sposobach z akademików..jak to w ramach oszczędności cała ekipa robiła nasiadówke z wódki W ten sposób oszczędza sie alkohol bo idzie prosto do krwi, a nie do żołądka gdzie ulega strawieniu.....
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 23:32   #42
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Nieprawda, tampony gromadzą się w macicy i samoistnie zaczynają tworzyć materac dla przyszłego dziecka, dlatego niemowlęta od z kobiet używajacych tamponów rodzą się bardziej zrelaksowane i mniej krzyczą.
Oplułam się

Cytat:
Podmycie się po seksie = wypłukanie plemników, działanie antykoncepcyjne.
Spiralka = wystaje i haczy o męskie prącie, wkręcają się w nią zarodki i te sprawy
Tampony = są złe bo to przypomina pieszczoty
Prezerwatywa = plemniki przez nią przeskakują
Właśnie sobie wyobraziłam te cwane plemniki, które zaraz po odpaleniu zasuwają do góry, wyskakują z prezerwatywy i lecą z powrotem w dół do celu

Swoją drogą to mnie już mało jest w stanie w tym temacie zdziwić odkąd usłyszałam teorię, że zdezynfekowanie pochwy alkoholem po stosunku jest świetną metodą antykoncepcji...
Stary 2010-02-07, 23:37   #43
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie wyobraziłam te cwane plemniki, które zaraz po odpaleniu zasuwają do góry, wyskakują z prezerwatywy i lecą z powrotem w dół do celu
nowoczesne plemniki mają wiertło na głowie

Stary 2010-02-07, 23:43   #44
Aivilo
Wtajemniczenie

O, przypomniało mi się. Koleżanka (zagorzała przeciwniczka seksu, w ogóle ona dziwna była) twierdziła, że nie trzeba mieć owulacji, żeby zajść w ciążę, bo kiedy plemniki przedostaną sie do macicy, może się zdarzyć, że nagle znikąd pojawi się tam komórka jajowa, wywołana właśnie tym pojawieniem się plemników (nie pamiętam dokładnie słów, jednak sens był mniej wiecej taki).

Plemniki-terroryści: "Dawać mi tutaj zaraz jakąś ładną komóreczkę, bo w przeciwnym razie zrobimy wam z macicy jesień średniowiecza!"
I wiertełkami po ściankach!

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 23:50   #45
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
O, przypomniało mi się. Koleżanka (zagorzała przeciwniczka seksu, w ogóle ona dziwna była) twierdziła, że nie trzeba mieć owulacji, żeby zajść w ciążę, bo kiedy plemniki przedostaną sie do macicy, może się zdarzyć, że nagle znikąd pojawi się tam komórka jajowa, wywołana właśnie tym pojawieniem się plemników (nie pamiętam dokładnie słów, jednak sens był mniej wiecej taki).
Słyszałam że teoretycznie to jest możliwe że podczas różnych silnych doznań fizycznych i emocjonalnych może dojść do wypuszczenia komórki ale na ile to prawda, nie mam pojęcia (????)

lepiej nie mówmy o tych wiertełkach bo jeszcze jakaś dziewczyna się przestraszy że zrobią jej remont w pochwie...............

Stary 2010-02-07, 23:57   #46
Aivilo
Wtajemniczenie

"Pani szefowa, szyjke zostawiamy, jak była, czy poszerzamy?"
"A wierć pan, panie Janku!"

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 00:01   #47
di4ska
Wtajemniczenie

Cytat:

Podobno to metoda bardzo często stosowana przez więźniów, robią sobie lewatywę, by szybko się upić, czytałam nawet o tym
di4ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 01:07   #48
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja koleżanka, 21 lat, straciła cnotę podczas miesiączki, bez zabezpieczenia, bo "przecież podczas okresu nie da się zajść w ciążę" i "bo podczas okresu nie będzie boleć, skoro i tak będzie krew leciała!"
Moja znajoma jakiś czas temu rzekła, że tylko podczas okresu można zajść w ciążę...też 21-letnia baba.
Ach...i była przekonana, że przeciętny penis ma ponad 20cm.

Dodam tylko, że dziewczę studiuje farmację.

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ----------

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
- Żeby nie zajść w ciążę wystarczy się po stosunku podmyć/zrobić nasiadówkę z coli.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 01:22   #49
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Moja znajoma jakiś czas temu rzekła, że tylko podczas okresu można zajść w ciążę...też 21-letnia baba.
Ach...i była przekonana, że przeciętny penis ma ponad 20cm.

Dodam tylko, że dziewczę studiuje farmację.

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ----------

Ja ostatnio byłam w aptece, kupowałam tabletki anty, yasminelle. Kupiłam, zapłaciłam kartą, po czym przypomniało mi się, że chciałam jakieś ziółka na trawienie - pani mi przyniosła dziurawiec (osłabiający działanie tabletek anty)
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 01:22   #50
Madelaine87
Zadomowienie

ja się ostatnio pokłóciłam z rodzicami,( o dziwo ja miałam 11 lat rozmawiali ze mną a antykoncepcji, chwała bogu nie o działaniu tylko zasadzie stosowania), i zaczęli się burzyć co ja za bzdury opowiadam że "okres" pomiędzy braniem tabletek anty to krwawienie z odstawienia. Wmawiali mi ze to normalny okres tylko tabletki działają wczesnoporonnie i zabijają zarodek... proszę, nie oceniajcie ich, wyobraźcie sobie tylko moją minę.
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 01:24   #51
Neciak89
Zakorzenienie

Moja znajoma, która wpadła jakoś w okolichac okresu (podobno) stwierdziła, że tuż przed okresem to NAJLEPSZY czas na zajście w ciążę (w sensie, że wtedy najłatwiej..) (coś koło 22 lat miała wtedy)

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.

Edytowane przez Neciak89
Czas edycji: 2010-02-08 o 01:28
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 01:40   #52
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja ostatnio byłam w aptece, kupowałam tabletki anty, yasminelle. Kupiłam, zapłaciłam kartą, po czym przypomniało mi się, że chciałam jakieś ziółka na trawienie - pani mi przyniosła dziurawiec (osłabiający działanie tabletek anty)
Jakby tego było mało - matka owej koleżanki jest pielęgniarką i jej niektóre teorie są równie (a nawet bardziej) porażające.
Aż strach się bać!
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 07:39   #53
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Z tym alkoholem w ciazy to tez gdzies slyszalam, ze przeciez jak organizm sie domaga to trzeba pic. Brak mi slow po prostu, co gorsza, niektore osoby naprawde to praktykuja
Ja sie czesto spotykalam z opinia, ze dziewica podczas pierwszego razu MUSI krwawic i MUSI ja bolec, a facet MUSI poczuc jak przebija blone Jesli jedno z nich nie wystapi, oznacza, ze dziewczyna tak naprawde nie byla dziewica, tylko oklamala swojego faceta
Prezerwatywa tak naprawde nie zabezpiecza i nigdy nie wolno konczyc 'w srodku'.
Wystarczy wziac jedno opakowanie tabletek anty i brac je przez miesiac, a bedzie sie zabezpieczonym jeszcze przez conajmniej pol roku, bo one maja dlugie dzialanie. Moja sasiadka tak wpadla, po skonczeniu opakowania tabletek, jeszcze dlugo sie nie zabezpieczala, w ciaze nie zaszla... dopoki nie pojechala z chlopakiem nad morze. Kiedy jej powiedzialam, ze tabletki wcale nie dzialaja przez kilka miesiecy po odstawieniu 1 opakowania odparla "oczywiscie ze dzialaja! U mnie nie zadzialalo przez zmiane klimatu, ale co tam przynajmniej nie musze chodzic do szkoly w ciazy!".
Jeszcze troche bezsensownych teorii slyszalam, ale juz nie moge sobie przypomniec
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 08:00   #54
madzia2306
Zakorzenienie

subskrybuję... normalnie prawie z krzesła spadłam czytając wasze historie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 08:48   #55
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
No i opinia wielu facetów, z którymi rozmawiałam - dziecko heteryka zawsze będzie heteroseksualne, bo homoseksualizm jest dziedziczny.
w pierwszej chwili myślałam,ze o heretyka religijnego chodzi

Gratuluje pomysłu na wątek
Głupotę trzeba tępic
Stary 2010-02-08, 08:54   #56
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
"Pani szefowa, szyjke zostawiamy, jak była, czy poszerzamy?"
"A wierć pan, panie Janku!"
O mamo, film można krecić. Dialogi gotowe!

A potem rodzą się dzieci z wpadki na pigułkach. Po pół roku od odstawienia.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 09:04   #57
habanero
Raczkowanie

Kojarzycie taki tekst, że szklanka wody przed jest najskuteczniejszą "antykoncepcją"?

Znałam parę, która przed stosunkiem wypijała po szklance wody, myśląc że to ich zabezpiecza...

Edytowane przez habanero
Czas edycji: 2010-02-08 o 09:08
habanero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 09:15   #58
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez habanero Pokaż wiadomość
Kojarzycie taki tekst, że szklanka wody przed jest najskuteczniejszą "antykoncepcją"?

Znałam parę, która przed stosunkiem wypijała po szklance wody, myśląc że to ich zabezpiecza...
zapisuję wątek
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 09:31   #59
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez habanero Pokaż wiadomość

w oryginale chyba jest: "szklanka wody zamiast" i to jest 100% skutecznosci jakby nie bylo;]

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 09:35   #60
habanero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
w oryginale chyba jest: "szklanka wody zamiast" i to jest 100% skutecznosci jakby nie bylo;]
No tak, ja to rozumiem Przed, zamiast - każdy wie, że chodzi o ochłonięcie No, nie każdy
habanero jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości