![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - cz. IV
Basiaczek, Seona ale mnie zdezorientowałyście
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
|
Jestem Basiu, jestem. Czytam, nie robię zaległości, ale po codziennej walce z ogrodem, a właściwie z poligonem, jaki robi mój pies z ogrodu niewiele mam siły.
Dołączamy się do wszystkich życzeń dla Neli i Jej męża. Gratuluję pięknej akcji dla Misji. Za opieszałość należy mi się ![]() ![]() Seonka trzymam kciuki. Mamy spodziewające się "bliźniaka" : bliźnięta są pilne, sympatyczne, wiecznie niezadowolone z siebie, uparte i bujają w obłokach nieustannie. Blla ja ciążę nazywam Jajko Niespodzianka. Nawet trzy dni przed porodem mogą się pomylić, znam takie przypadki. W swoim czasie się dowiesz, cierpliwości. Lepiej nie wiedzieć, niż się nastawić, a potem zdziwienie, miała być Małgosia, a jest Jaś. Pyziulka trzymam kciuki. Marysia Rozwydrzona kiedy wyniki? Pozdrawiamy wszystkich cieplutko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Dla Ciebie J -W Dniu Imienin z całego serca życzę Ci, wszystkiego najlepszego, niech się Twe życie na lepsze zmienia, wielu przyjaciół, mnóstwo miłości, ludzkiej przyjażni oraz radości. ![]() ![]()
#604 |
Raczkowanie
|
Wszystkim Jolom 100 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Przyczajenie
|
Pewnie to nie najwlasciwsze miejsce, ale hm.. do odwaznych swiat nalezy.. A Wy moze bedziecie mogli mi pomoc. Czy ktos z Was ma jakies znajomosci w biurach podrozy, ktore organizuja kolonie/ obozy dla dzieci, ale za granica? Od 7 lat jezdze z dzieciakami na letni wypoczynek. W tym roku chcialabym wyjechac, gdzies dalej.. Ale niesety w moim miescie sa dwa biura, ktore organizuja takie wyjazdy.. A i kadra jest tam stala, Trudno sie wkrecic. Moze ktos z Was umialby mi pomoc.. Bylabym wdzieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Rozeznanie
|
Cześć!
To kto się w końcu wybiera na spotkanie? Chciałam zaznaczyć, że to już w ten weekend!!!!! ![]() Może tak jak poprzednio w Choszczówce ustalimy menu na obiad? Ktoś ma jakiś pomysł? ![]() Ava - widzę Cię! Nie możesz spać? ![]() Edytowane przez gosiakk7 Czas edycji: 2009-06-15 o 23:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Rozeznanie
|
Jolu - wszystkiego naj
![]() Seonka nadal 2 w 1 - naciesz sie puki możesz cisza i spokojem ![]() Dziękuję Wa za pytania i pamięć - szczególnie siostrze Franciszce, która mnie osobiście nie zna, ale regularnie wspiera mailowo i już nawet gmailowo ![]() ![]() Zresztą wszyscy na czele z siostra macie wielkie serducha. Natalia już bez gipsu od 3 tygodni, nadal oszczędza nogę ale to juz bardziej blokada w główce niż sama noga. Więc tylko czas. U mnie pomału i w zasadzie bez zmian - goję się, minęło 2,5 miesiąca i niestety nie jest różowo i kolorowo i sytuacja nie poprawia się tak jak wszyscy by sobie życzyli, więc w sumie nie mam o czym pisać - dlatego nie piszę na ten temat. Modlitwy i wsparcie pomaga na samopoczucie oczywiście, natomiast na medyczne kwestie jeszcze niekoniecznie. Czekam. Nie chcę tu smucić na forum ![]() Przez to, że czekam - mam czas dla Was i wszystkich piszących namiętnie Rodziców i potencjalnych Rodziców oraz na poszerzanie wiadomości na stronie - dzieki za wsparcie Seona ![]() Zapraszam co kilka dni do poszczególnych zakładek - szczególnie Adopcja Serca i Pytania i Odpowiedzi - może jeszcze cos Was zaskoczy? ![]()
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jolu mam pytanie - 1 czerwca pisałas o wysyłaniu rozliczeń i był tam nr 44 mojego dziecka, ale niestety jeszcze nic nie dotarło. Juz wysłałaś?! Mam nadzieję, ze nie zginęło przez te wolne dni na poczcie ![]() Ava ![]() Seonka jeszcze niedawno, pamiętam, dowiedziałas się o ciąży, a teraz juz nie możeesz doczekac się rozwiązania - szybko ten czas leci. Jak mi nic nie wypadnie, a spotkanie dojdzie do skutku, bo cosik malutko chętnych, to pewnie tez zajadę do Choszczówki, w końcu bliziutko mam ![]() Mało piszę, ale jestem na bieżąco z forum. pozdrawiam sobótka |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Raczkowanie
|
Jolu, dziękuję,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | ||
Rozeznanie
|
No piękna data ,ja miałam ślub 11 września a dzięki World Trade Center (albo jego braku)to jeszcze lepiej zapamiętywalna
![]() Cytat:
Wysłane zostały 8,10,12 czerwca więc zależy na jaka turę się załapałaś jeśli na ostatnią to jeszcze trochę musisz poczekać,a to był list zwykły ,który do 2 tygodni może iść. życzę cierpliwości,ale dla 44 to poleciał list napewno ![]() ![]() Cytat:
Bardzo ,bardzo dziękuję. ![]() Ava cierpliwości ,z Twoim zdrowym podejściem to chyba nie liczyłaś że po 2 miesiącach będziesz brykać jak dawniej.Wiesz ile czasu to musi sie poukładać na miejsce? albo nie powiem Ci ,żeby nie straszyć,spokojnie ,zleci jak Seony ciąża ![]() Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2009-06-16 o 17:37 Powód: :) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypominam o ograniczeniu paczek/kopert bąbelkowych czy listów do MAX DWÓCH (2) PRZESYŁEK ROCZNIE (łącznie - dwóch)
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Link do czata jest w moim podpisie ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że się wszyscy zorganizują, choćby w ostatniej chwili ![]()
![]() |
#613 |
Raczkowanie
|
Jolu, właśnie doszedł list wysłany 10 czerwca - dziękuję pięknie!!! Jest to list od dziecka ze ślicznym rysunkiem
![]() ![]() Edytowane przez sobótka Czas edycji: 2009-06-16 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc poszedl elektroniczny Aha - siedzimy na czacie teraz! http://s1.polchat.pl/chat.php?room=misja+w+zambii co do rozliczenia - nie wszyst kie jeszcze dotarły do pl
Panny Młode dla Dzieci - wyjątkowa akcja charytatywna ![]() Rozwój. Bo zatrzymanie się w miejscu jest niczym cofanie się wstecz ![]() Edytowane przez ava80 Czas edycji: 2009-06-16 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Termin mam na czwartek, trzymajcie kciuki ![]() Sobótka rysunke pięęęękny!!!!! Gratulacje tak zdolnej Córci ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-06-16 o 22:18 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dzięki, DlaCiebieJ ![]() Nela, a co to za afrykańskie tajniki nocy poślubnej, bo ktoś mi tu pisał ![]() ![]() ![]() I jeszcze raz dziękuję za kartkę z życzeniami ślubnymi od sióstr i dzieci. Seona, trzymam kciuki. Może właśnie rodzisz.... ![]() ![]() ![]()
#617 |
Raczkowanie
|
MartaiMaciej, Seona myślę, że zagadka mojego dziecka rozwiąże się już w lipcu - idziemy na usg do bardzo dobrego i znanego lekarza
Seona za Was cały czas trzymamy kciuki (wszystkie 4 ![]() Dla Ciebie J. spóźnione o 2 dni ale najszczersze życzenia. Dostałam rozliczenie - bardzo dziękuję. Uśmiałam się jednak, bo faktycznie były podane wymiary: rozmiar buta 38, ale wzrost 105cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Gdzie tam rodzę
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale bierzcie poprawkę na te sprawy: dzieci (w szczególności te małe) były mierzone kilka miesięcy temu, mogły urosnąć, utyć, schudnąć itp. Ja i tak uważam, że jest to zbędna czynność ![]() Tutaj http://www.trendy-kids.pl/Tabela-roz...nfo-pol-8.html Można sobie sprawdzić ile w poszczególnym wieku dziecko mierzy. Ale to tylko moje zdanie, bo wiem, że wiele osób czeka na takie wymiary i kieruje się nimi ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-06-17 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Raczkowanie
|
Seona zgadzam się z Tobą co do rozmiarów dzieci - nawet jak będę wysyłać Jeremiaszowi buty, to nie na 38 tylko większe.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#620 |
Przyczajenie
|
Witam i pozdrawiam Wszystkich serdecznie !
Dla ciebie J - dziękuję za rozliczenie (dostałam wczoraj). Seona - Tobie za zdjęcie - jeśli coś się wyjaśni, to będę wdzięczna za informacje. Chociaż oczywiście nie śpieszy się - w końcu poród ważniejszy ![]() ![]() ![]() I jeszcze informacja - może ktoś będzie chętny - mam plany zorganizować w najbliższym czasie paczkę, tak żeby doszła na Boże Narodzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Rozeznanie
|
A ja się w końcu przekopałam przez papiery, wszystko poskanowałam (maaaaasakra :P), poopisywałam, ponumerowałam, błędy wykryłam, popoprawiałam, wsparciem Seony w kilku przypadkach się uraczyłam i efekt jest.
Własnie siadam do maila i rozsyłam świadectwa dzieci, które prze mój wypadek wisiały w zawieszeniu od marca. Osoby z listy poniżej niech czekają na maila -świadectwa nastepujące idą własnie do was: 5 x 2, 8, 9, 12, 17, 19, 23, 24, i 24, 26, 27, 32, 37, 41, 43, 47, 58, 66, 71, 76, 77, 82, 89, 94, 99, 107, 113,114, 115, 119, 121, 122, 123, 131, 135, 137, 141, 143, 147, 149, 150, 152, 154, 155, 156, 161, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 183, 184, 185, 191, 192, 194, 199, 200, 205, 206, 207, 208a, 215, 216, 217, 220, 232, 236, 237, 238, 239, 244, 251, 259, 281, 286, 304, 305, 306, 310, 312, 320, 327, 365, 382, 383, 385, 432, 434, 441, 457, 464, 470, 475, 482, 485a, 488, 502, 533, 541, 550, 558, 564, jesli jest x2 lib "i" to znaczy że dla dwojki dzieci z tego samego numeru (rodzeństwa etc) W końcu jest koniec roku szkolengo w PL więc sie z terminem wstrzeliłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wkleić zdjęcia Arki, które kilka dni temu dostałam od Siostry
![]() Ja jeszcze w dwupaku, ale może tylko do jutra ![]() ![]() Wszelkie moje meile będą trafiać do Avy, będzie przekierowanie z mojego meila (ale dopiero od soboty, bo teraz Daniel bez kompa). Więc Ci co będą pisać w piątek, mogą nie dostać odpowiedzi, dopiero jak zasiądę do komputera (o ile jutro urodzę). |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#624 |
Raczkowanie
|
Seonko, trzymam kciuki jutro. Ale to musi być piękne uczucie - czekać na takiego malutkiego człowieczka...
A ja mam prośbę do kogoś z Was. Ponieważ ja nie jestem zbyt dobrze obeznana w programach excel, czy word, a potrzebuje zrobić taką fajną tabelkę - chodzi o formularz do naszego podprogramu Dary Boga. Treść mam, ale nie umiem tego ubrać w odpowiednią, funkcjonalną tabelkę, w którą Maggie mogłaby z drugiego końca świata wklepywać potrzebne informacje ... Jeśliby ktoś potrafił takie rzeczy robić i miał czas, niech da mi proszę znać na priva. Z góry dziękuję za pomoc ![]() Buziaki ![]() Pięknie dziękuję za odzew - znalazłam już chętnych pomocników ![]() Edytowane przez Nela85 Czas edycji: 2009-06-18 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A 506 gdzieś się nie zaplątał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
Kochani, mam wiadomości od Seony: ok. 6.30 napisała, że skurcze ma co 5 min, ale jej nie bolą, jedzie do szpitala. o 7.30 napisała: Ja już po ktg, skurcze regularne, dochodzą nawet do 100 lub poza skalę, a ja ich nie czuję ![]() Seona, czekamy na Twojego maluszka, pewnie będzie już dzisiaj ![]() i oby tak bezboleśnie jak dotychczas ![]()
![]() |
#628 |
Rozeznanie
|
Też napisała
![]() siedzę jak na szpilkach i rodzę razem z nią ![]() żeby tylko tak pieruńsko nie bolało ![]() ![]()
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
Seona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.