|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
kruszynka to trzymam kciuki za sukienkę (a jaką wybrałaś w końcu?). Oby było wszystko ok. Zresztą jak na razie tak czytam nasze wypowiedzi to tylko biedna Jennyam miała niezłą wpadkę z kiecką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zstała mi tylko nadzieja ![]() Zycie zweryfikuje za jakis czas. Najbardziej to sie martwie czy ktoś mi tą suknie odbierze, bo potem nie wiem gdzie po świecie będe jej szukac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja takze zamawialam sukienke przez Ebay-firmy Apart. Chce ja wrzucic tutaj dla przestrogi..Sukienka na zdjeciu cacko piekna,a w rzeczywistosci okazala sie jednym wielkim koszmarkiem.Te luski wygladaly jak z recyklingu butelek po napojach, gora nie byla tak pieknie wycieta.Ogolnie wstyd bylo w niej gdzies sie pokazac.Do dzis dziekuje sobie,ze bylam w goracej wodzie kompana i zamowilam ja dosyc wczesnie.Chociaz mialam czas,zeby rozejrzec sie za nowa.
Za kazdym nickiem kryje sie imie,za kazdym imieniem kryje sie czlowiek.Za kazdym czlowiekiem-uczucia. Szanujmy sie nawzajem w sieci.. Papierowo-zapraszam ![]() Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-04-09 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Przyczajenie
|
Zamawialam na stronie www.dhgate.com. Sprzedawca nazywa sie bill007 i polecam w 100%. Oto link do jego przedmiotow:
http://www.dhgate.com/wholesale/sear...thod=newSearch Sukni slubnych jest tam okolo 70 tys. ! To cos takiego jak ebay tylko sama chinszczyzna. Jest sporo sprzedawcow z dobrymi opiniami. Ja wlasnie sie zastanawiam czy nie zamowic jeszcze jednej sukni ![]() Ja mieszkam we Francji i plusem jest to, ze do Francji wysylka czesto jest gratis. Teraz tylko pozostaje mi wybrac halke. Zastanawiam sie, bo halka z obwodem ostatniego koloa 290 wydaje mi sie bardzo obszerna, taka do sukni-bezy. Czy ktoras z Was mierzyla taka halke? ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Zobacz tę: http://www.dhgate.com/wholesale/sear...thod=newSearch Taka w stylu tej co zamowilas. Edytowane przez semillla Czas edycji: 2010-04-09 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Za kazdym nickiem kryje sie imie,za kazdym imieniem kryje sie czlowiek.Za kazdym czlowiekiem-uczucia. Szanujmy sie nawzajem w sieci.. Papierowo-zapraszam ![]() Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-04-09 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Przyczajenie
|
To faktycznie, wygląda zupełnie inaczej niz na zdjęciu. Pewnie zaplaciłaś za nią sporo.
Skoro masz juz sukienkę to czekamy na fotki! ![]() Załączam sukienkę, która kupię chyba jako drugą ( jak to wciąga!!!) ![]() Edytowane przez semillla Czas edycji: 2010-04-09 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A moja jest ta:
Za kazdym nickiem kryje sie imie,za kazdym imieniem kryje sie czlowiek.Za kazdym czlowiekiem-uczucia. Szanujmy sie nawzajem w sieci.. Papierowo-zapraszam ![]() Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-04-09 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
Monika, widzę, że stawiasz na klasykę i elegancję. Te sukienki mają coś w sobie. Proste, ale wytworne. Super!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
witam,
też wciagnął mnie temat sukni z chin i musze się przyznać , że wlasnie zdecydowałam sie na zamówienie. Wybralam dwie różne firmy jedną z ebay a druga z dhgate - obie firmy sprawdzone od góry do dołu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ta suknia z Apartu faktycznie koszmar - wspólczuje wdanych pieniedzy i nerwów - i dziwić się że chińczyki nieraz nie umieja uszyć ładnie jak oryginał nie spełnia najmniejszych oczekiwań.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Koleżanki forumowe jest jest jest!!!!! Jest już moja sukienka. Będę ją widziała dopiero w sobotę, ale już się cieszę. Trzymajcie kciuki za to żeby była ładna i dobra na mnie. Bo jak nie to nie wiem co zrobię, a do ślubu już tylko 3,5 miesiąca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
ja znalazłam suknię na eBay ,ale polskim i nie szyje tylko kupuję.Jeszcze sukienkę na poprawiny bym mogła zaryzykować ale ślubnej nie
![]()
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
No faktycznie,ze to róznie bywa z tymi sukienkami,ale powiem wam kochane,ze nie wazne jaki sprzedawca widzę ze wszyskie są do sibie podobne.Patrzac na fotki semillli
Widzę,ze wykonczenia są podobne jak były u mnie i materiał baardzo podobny.Zreszta myslę,ze oni szyja z tych samych materiałow. Mi kilka dni temu przyszla sukienka tez zakupiona na ebayu tylko ze ze Usa a sukienka z salonu ale uzywana.Jest poprostu boska,na zdjeciu ne wygladała tak pieknie jak w zeczywistosci no i teraz moge sobie porównac obie sukienki.Chinska mimo ze z wielkim trenam jest 2x lzejsza niz ta..czyli to mowi nam o jakosci materiału.|Porównujac te dwie sukienki teraz dokładnie widze jak utopiłam te 100f bo tym sukienkom baaardzo daleko do dobrych jakosciowo,sa to poprostu tanie podróbki.No ale coz ![]() ![]() ![]() ![]() Zycze powodzenia kobitkom ,które czekaja na sukienki a te które nie zamówiły ...radze sie 2 razy zastanowic..gdyz sukienka niby wyglda podobnie ale jakosciowo kipska.A to ta jedna jedyna noc czy nie zasługujemy na cos wyjątkowego?Zreszta wiadomo zalezy co kto lubi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#735 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I właśnie zamówiłam jeszcze jedna na dhgate ![]() A. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
![]()
w tym tygodniu przyszły moje dwie sukienki.....niestety jestem zalamana......jedna jest kompletnie inaczej skrojona niż powinna - miala byc tak ladnie pod skosem niby przekładana- a wyglada jakby byla poporstu krzywo uszyta z jakimiś chorymi wstawkami w materiale imitujacymi skosy!!! takich kombinacji nigdzie nie widzialam - jest okropna!!!!! jest za duża ( z tym i innymi poprawkami liczylam sie - ale z tej sukienki juz nic nie da się zrobić!!!!!) jest krzywa na dole, nie ma chyba z trzech zaszewek do wiązania gorsetowego, jest zołta zamiast ivory, z tylu ma źle wszystą górę i widac, że ktoś probował cos poprawiac bo jest podziurkowany materiał!!! Lista spie...przonych rzeczy nie ma konca - jest poporstu straszna!! jak trochę ochłone to wstawie zdjecia...bo jak narazie to jak je zobacze to tylko ryczę.... druga sukienka jest niby taka sama jak na zdjęciu- ale zaraz na pierwszy rzut oka widać, że jest to poprostu tandeta!! material jest tak sztuczny , że nawet nie trzeba go dotykac żeby sie o tym przekonac...a ozdoby...szkoda gadać...zamaist koralików są cekiny, zamiast haftów - nawet nie wiem co to jest - poporstu masakra. Druga suknia miała być z trenem a jest bez - ale to tam drobny szczegół. Gorset ma wszyte wzmocnienia - niestyy sa strasznie krzywo i przeszycia są na zewnątrz więc nawet już nie można tego poprawic bo popostu będzie widać miejsce gdzie byly wcześniej....a wogole to wyglada jakby była zszyta z dwóch cześci - gorsetu i spodnicy - z takim grubym przeszyciem które aż haczy o biodra...Są straszne! Nawet nie wystawię ich na allegro bo żal mi byloby osoby która by je kupiła......jednak moje przeczucia sprwadziły się i mimo, że zamowiłam dwie rózne suknie z dwóch róznych miejsc to niestety nic nie dało...jestem wkurzona sama na siebie, że dałam sie skusic tym cholernym chińczykom..... cieszę się, że sa dziewczyny które sa zadowolone z sukienek - ale dołaczam się do osób , ktore jednak ostrzegają przed kupowaniem tych sukni. Nawet nie chodzi o stracone pieniądze - ale o czas i nerwy!!! To jest tak ważna sukienka że poprostu nie warto!!!Wiem, że suknie w salonach też często są z chin - ale wydaje mi się że mimo wszystko ich materiały roznią się od tych dostępnych u chińczyków dla klientów indywidualnych takich jak my. A poza tym, chociaż mamy juz ta suknie na miejscu i widzimy jak jest wykonana i z jakiego materiau i jak nam się nie podoba to nie kupujemy...a tu? Du...pa!!! aż mi sie znowu ryceć chce...
![]() ufff wywalilam z siebie trochę żalu ![]() ![]() ![]() pozdrawiam p.s. aaa jest jeden plus całej w calej tej historii - za jedną nie musiałam zaplacić cła....ale to jest niestety jedyny plus jaki znalazlam.... Edytowane przez zabucha3212 Czas edycji: 2010-04-18 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
zabucha3212 spokojnie. Jeżeli jeszcze masz czas to faktycznie na spokojnie sobie poszukaj czegoś nowego. Ja w sobotę przymierzałam już swoją suknię. Jedyna ale jakie do niej mam to to, że jest z przodu za duża, ale już babeczka mi zabrała ją do przeróbek więc wszystko się dobrze skończyło. Ogólnie sukienka z halką i poprawkami wyniesie mnie 1900 zł. A oryginał ,którego właściwie nie ma w salonie bo jest z 2006 roku, zapłaciłabym 3500 zł. Jak już odbiorę suknię to wkleję zdjęcia. A poniżej przedstawiam zdjęcia moich butów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Przyczajenie
|
Dobrze,ze masz jeszcze sporo czasu do ślubu,napewno cos sobie znajdziesz ładnego.Mi sie udało i jestem szczesliwa ze wkoncu znalazłam tą jedyna..co prawda uzywana..ale wyglada jak nówka..I bardzo sie cieszę,ze nie ide w Chinskiej tandecie! Takze głowa do góry.A w salonach napewno nie ma sukienek z Chin.Oni muszą miec sukienki producenta,z faktura zakupu! Nie moga sprowadzac sukienek niewiadomego pochodzenia,no chyba ze jakies malutkie nieznane saloniki.I zgadzam sie z Toba idealnym słowem na te sukienki to tandeta.I to widac,nie da sie zaprzeczyc mimo,ze sukienka(jesli jest!!) dobrze uszyta to na zdjeciach widac,ze materiał pozostawia wiele do zyczenia.Wiec dziewczyny nie załujcie kasy i zqstanówcie sie 100 razy zanim kupicie kiecki.Fajnie,ze niektóym dziewczynom podobają se sukienki i sa zadowolone..ale i tak moim zdaniem te sukienki "pachna chinszczyzna" i trzeba przy nich robic.Oczywiscie nie mam zamiaru nikogo urazic! Wiadomo są gusta i gusciki.No ale wazne,zeby kazda z nas czuła sie wyjatkowo w ten dzien w swojej wyjatkowej sukni
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Butki śliczne...ja mam bardzo podobne jak nie takie same ![]() ![]()
![]() |
#739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tego co tu czytałam to nie tylko ja jestem zadowolona z sukni, jest więcej dziewczyn, więc nie ma co kategorycznie mówić "nie". ![]() zabucha3212 przykro mi, że Tobie się nie udało, ale dobrze, że wcześniej zamówiłaś i masz czas znaleźć coś ładnego. ![]()
"Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światełko w tunelu, realista widzi pociąg, maszynista widzi 3 debili na torach..." Edytowane przez Brzydal82 Czas edycji: 2010-04-19 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, zaczynacie mnie przerażać. Powoli robię się nerwowa, jak czytam te Wasze wypowiedzi, bo ja czekam na swoją suknię. Zobaczymy, jak będzie. Chociaż koleś miał wiele pozytywnych komentarzy i dziewczyny były zachwycone. Zobaczymy. Wg moich obliczeń jeszcze ok. 4 tyg. będę czekać na swoją... 4 tygodnie... Za długo... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
I ja też zaczynam sie denerwować, bo co jeśli także będe miała pecha ...
![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Witam Was kobiety
![]() ![]() Ja tez już czekam na swoja sukienkę ![]() ![]() szukałam wiec podobnej krojem i spełniającej moje warunki Ostatecznie zamówiłam suknie u chińczyka na irlandzkim e-bay która będzie złożona z 3 sukien: góra z jednej, dol z innej i tył z jeszcze innej. Suknia już się szyje i ma być u mnie za max 30 dni wiec czekam niecierpliwie na pewno dam Wam znać jakie będą efekty ![]() Sprzedawca u którego ja kupowałam na e-bay ma nick asapbay i fantastyczne opinie http://myworld.ebay.ie/asapbay/ ![]() maja tez sklep internetowy---> http://www.landybridal.com/index.html Niebawem dam Wam znać czy ten sprzedawca faktycznie zasługuje na tak pochlebne opinie. Dodam, ze zamówiłam od razu suknie, halkę, bolerko i torbę do przewożenia sukni |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
witam was
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
ja mam slub 4 wrzesnia tego roku a suknie zamowilam tydzien temu, okres oczekiwania na moja suknie to max do 35 dni... tak czy siak to co ja zrobilam tzn zamawianie na ostatnia chwile i brak zabezpieczenia czasowego na wypadek "gdyby cos"... jest pomyslem odradzanym, lepiej zamawiac kilka miesiecy wczesniej. powodzenia w szukaniu tej wlasciwej sukni!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny bez ryzyka nie ma zabawy ;-)
A tak na poważnie, jak napisała Ania powyżej, gdy sprzedawca jest sprawdzony, nie mamy się czego obawiać. Jeżeli tak jak gość, od którego ja kupiłam ma ponad 2000 komentarzy, 96% pozytywnych, jest na dhgate od 2007 (o ile dobrze pamietam)roku i praktycznie pozytywne komentarze są jednym wielkim zachwytem (a pisza dziewczyny z USA, Europy i Australii) to o czymś to świadczy. Znalazlam też na tej samej stronie sprzedawcę z 200 pozytywami, ale w większości napisane było, ze ok, ale materiały średniego gatunku. Fakt, miał suknie o 20-30 dolarów tansze, ale szkoda mi było ryzykować. Za 900 zł, będę miala dwie suknie. Strasznie mi przykro, ze dziewzyny czekają na paczki, a pózniej okazuje się, że sukienka się do niczgo nie nadaje. Przeciez to zaraz po komunii najważniejsza suknia w życiu ![]() Jennyam jestem ciekawa Twoich sukni, wrzuć na wizaż jeśli możesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
"A tak na poważnie, jak napisała Ania powyżej, gdy sprzedawca jest sprawdzony, nie mamy się czego obawiać.
Jeżeli tak jak gość, od którego ja kupiłam ma ponad 2000 komentarzy, 96% pozytywnych, jest na dhgate od 2007 (o ile dobrze pamietam)roku i praktycznie pozytywne komentarze są jednym wielkim zachwytem (a pisza dziewczyny z USA, Europy i Australii) to o czymś to świadczy" hmmm. no własnie wydaje mi się, że zamawiałysmy u tego samego sprzedawcy - z tego co pamiętam to ty też zamawiałaś u Bill007? własnie ucieszyłam się jak pisalas, ze przyszła ładna suknia...a tu niestety niespodzianka.....ja zamawiałam jedna u tego wlasnie sprzedawcy a druga u innego też z samymi pozytywnymi komentarzami - wszystko dokladnie przestudiowalam zanim zamowiłam....także to że ktos ma prawie same pozytywne komentarze to nie znaczy, że suknia ktora my dostaniemy bedzie faktycznie super. niestety. ja w każdym razie dostalam swoja nauczke ![]() Dziewczyny czekające na swoje suknie: trzymam mocno kciuki żeby chociaż Wam się udało - naprawde szczerze - wiem jaki jest ból jak nie dostaje się tego czego by się spodziewalo.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=zabucha3212;1870495 0]
hmmm. no własnie wydaje mi się, że zamawiałysmy u tego samego sprzedawcy - z tego co pamiętam to ty też zamawiałaś u Bill007? własnie ucieszyłam się jak pisalas, ze przyszła ładna suknia...a tu niestety niespodzianka.....ja zamawiałam jedna u tego wlasnie sprzedawcy a druga u innego też z samymi pozytywnymi komentarzami - wszystko dokladnie przestudiowalam zanim zamowiłam.... Dziwne, zamawialaś u tego samego sprzedawcy i czekałaś tylko okolo tygodnia na wykonanie razem z przesyłką z Chin? Ja zamawiałam 1 marca, a sukienka przyszła do mnie jakoś 9 kwietnia. Jesteś pewna, ze zamawiałaś u Bill007? Z tego co widzialam to on ma minimum realizacji zamówienia 15 dni do 30 dni (zależy jaka sukienka)+ wysyłka. Może faktycznie miałam szczęście... Edytowane przez semillla Czas edycji: 2010-04-20 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
a moze to zalezy od zdolnosci danej chinki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A wstawiłam fotki juz swojej sukieki na tym wątku,a tej co zamówilam z Usa(ale ta była juz z salonu oryginalna...tylko,ze uzywana)Nie mam fotek bo jak przyszła,(jeszcze w oryginalnych opakowaiach)orazu ja zmiezyłam....usmiechnełam sie od ucha do ucha..ze wkoncu dobra!I zapakowałam ponownie i jest schowana w kartonie czeka na wyjazd bo juz za 2 tyg jedziemy do Pl...jej jak ten czas szybko leci...zaraz do pl tam niecały miesiac i juz... ![]() ![]() ![]() A i napewno sukienki zależa od zdolnosci chinek,chociaz chyba maja jakis nadzór...A tak z ciekawosci..po co ci Semilla 2 sukinki??Co bedziesz z 2 robic?? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.