![]() |
#7801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 07
Maszko, dolacze sie do slow dziewczyn, wszytsko na pewno sie ulozy, Wikuni potrzeba jeszcze czasu na dojscie do siebie.Rozumiem Cie ze brakuje Ci juz sil na to wszytsko, ze jestes zmeczona nerwami i czekaniem i ze boisz sie nie bac o mala. W pewnym momencie przychodzi kryzys i czlowiekowi wydaje sie ze juz dluzej nie wytrzyma, ale zobaczysz ze wszytsko sie powolutku ulozy i niedlugo wrocicie do domku. Co do kaczora to powiem tylko ze brak slow na takiego s.........a.
sohf, bylismy dzisiaj z Tamarka u pediatry, dala skierowanie do poradni patologii noworodka zeby tam skontrolowali poziom bilirubiny w krwi.Uznala ze tam lepiej to zrobia niz w przychodni i zdecyduja co dalej. Boje sie jak nie wiem. Przyczyn przedluzajacej sie zoltaczki moze byc tak wiele ze uznala ze najlepiej jak niunie tam zbadaja. Okazuje sie ze przyczyna moze byc obok infekcji ukladu moczowego- ta bakteria ktora przeze mnie miala Tamarka, konflikt grup krwi( nie serologoiczny), poziom hormonow tarczycy -TSH ( ja mam guzka w tarczycy), krwiak pod. ciemieniowy lewy ktory Tamarka ma po porodzie na glowce. Obled jakis z ta zoltaczka jest. ![]() Co do wody z glukoza to pediatra powiedziala ze zdania sa podzielone co do skutecznosci??? Jutro dopytam jeszcze w szpitalu w poradni patologii noworodka. |
![]() ![]() |
![]() |
#7802 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny widze,ze nadal twardo trzymamamy sie styczniowek,mimo,ze urodzilysmy
![]() Wasze dzieciatka slodkie!Ninka ma piekne oczka,a Tymek usteczka ![]() ![]() Ja malemu na poczatku kilka razy podalam mleczko nan1,kiedy wychodzilismy i ciocia z nim zostala(w spzitalu dokarmiali maluszki nanem1)..ale ogolnie nie lubie takich wynalazkow i staram sie nie przeginac ze sztucznym zarelkiem,wole cycusia ![]() Maszko to przykre,ze tak w kolo sie denerwujesz co juz lekko odetchniesz to znowu jakies nowosci,ale moze rzeczywiscie mala spada z wagi,bo opuchlizna schodzi..Ja wierze,ze bedzie dobrze i mimo lękow bedziecie obie dzielne i zblizacie sie do powrotu do domku ![]() Fibian no i jak wybor imienia dla niunia ANielka,czy Olenka?I w ogole nie pamietam czy pokazywalas swoja mala na forum??A moze dawno nie pokazywalas?czerkam na foteczki ![]() Olif, Garnuszki i Ago powodzenia! Kasiu widac,ze Twoja mala urodzona w terminie,czuwa sobie tak ladnie i dlugo..moj Macio urodzil sie 2tygodnie wczesniej i po 4dniach rozgladal sie..chociaz przechodzil tez zoltaczke wiecbyl senny i apatyczny..
#7803 |
Wtajemniczenie
|
Olif trzymam kciuki za wizyte! Daj znac jak juz wrocisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7804 |
Zakorzenienie
|
Maszko kochana badz dzielna!!wiem ze latwo powiedziec i zdaje sobie sprawe z tego co czujesz-w koncu chodzi o Twoje malenstwo!!ale niebawem sie wszytsko pouklada!!jestem tego pewna!!a kaczorem sie nie przejmuj niech s*******amasz swoja corcie, masz kogo kochac o kim myslec!!bedzie dobrze
![]() Olif, Garnuszki, aga trzymam za Was kciuki ![]() Jagus a dlaczego Agi nie ma w terminarzu kochana moja ![]() dziewczyny dzieciaczki przesliczne-Adriana Tymon to istna kopia mamusi ![]() buzka!! |
![]() ![]() |
![]() |
#7805 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki kciuki się przydały
![]() Moj maly powoli sie do nas wybiera ![]() Szyjka krotka, miekka i otwarta (nie powiedzial na ile) KTG prawidlowe, malemu serducho bije wzorowo, a u mnie zapisaly sie nieregularne skurcze ![]() Gin powiedzial ze mogę nie doczekac do 29, jak tak dalej pojdzie to urodze jeszcze w tym tygodniu. Ale to oczywiście zależy od malego, mozliwe ze zechce jeszcze troche posiedziec wiec nie ciesze sie na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7806 |
Zakorzenienie
|
Bo o ile mnie pamiec nie myli to Aga ma termin na luty
![]() ![]() ![]() Jesli chcecie to moge dopisac ![]() ![]() ![]()
#7807 |
Zadomowienie
|
Olif ciesze sie,ze Twoj maluszek juz ma ochotke na zmiane otoczenia
![]() ![]() Zabki dawno nie bylo,pewnie niedlugo dojdzie do siebie i pokaze nam swoja Gwiazdeczke ![]()
#7808 |
Rzabbocop
|
Cześć
![]() ale śliczne te Wasze dzieciaczki ![]() moja to przez pierwsze dni wyglądała jak Chinka ![]() ![]() Jak wróci mąż to postaram sie fotki wrzucić Maszko widać, że Wikunia to dzielna i silna dziewczynka i juz wkrótce wrócicie do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7809 |
Wtajemniczenie
|
Marti dzieki, ze sie "wstawiasz" za mna, ale Jaga rzeczywiscie dobra ma pamiec. Ze mna jest tak, ze dopoki bylam na Guernsey (do 22 tyg.) to termin mialam na 31 stycznia, ale polski lekarz obliczyl na 1 lutego. A ja was zaczelam podczytywac jeszcze na wyspie, no i juz tak z wami styczniowkami zostalam. I cos tak czuje, ze do lutego nie dociagne, bo na ostatniej wizycie (1,5 tyg. temu) szyjka juz sie skracala i byla rozwarta na opuszek palca (cokolwiek to oznacza
![]() Rzabba czekamy na obiecane zdjecia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7810 |
Rzabbocop
|
pierwsze zdjęcie z wczoraj
drugie z czwartku, trzecie z piątku zaraz poszukam więcej (sama jestem ciekawa) ![]()
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-03-06 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#7811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7812 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7813 |
Zakorzenienie
|
Rzabko Michalinka na prawdę słodziutka, a i Helenka taka dumna i szczęśliwa
![]() Zastanawiam się tylko jak można urodzić tak duże dziecko, Szok! Chyba bym umarła... |
![]() ![]() |
![]() |
#7814 |
Zakorzenienie
|
Rzabbciu masz piękne dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7815 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy mi się wydaje czy wszystkie już urodziłyscie
![]() EDIT: Rzabko, jaka ładna ta twoja córeczka i duża ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#7816 |
sophisticated
|
Rzabbko dawaj jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7817 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7818 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7819 |
Raczkowanie
|
Rzabbo to Twoje starsze to podobne do Ciebie jak dwie kropelki
![]() A maluszek duuzy i jaki sliczny. Madziorka Zostalysmy trzy, ja, garnuszki i aga. Ale szczerze powiem ze ja sie juz ledwo trzymam - skurcze mam coraz dluzsze i mocniejsze. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#7820 |
Raczkowanie
|
Rzabbko, Michalinka śliczna i duża! Jeszcze raz Ci gratuluję!
![]() A Helenka jaka dumna! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7822 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7823 |
Rzabbocop
|
Następne z dnia porodu
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-03-06 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#7824 |
Rzabbocop
|
I następne:
z piątku a reszta już w domku
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-03-06 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#7825 |
Zakorzenienie
|
Rzabko jestem w szoku. Michalinka ma paróweczki na nóżkach i rączkach. Istna kluseczka
![]() ![]() ![]() A na trzeciej fotce jak ślicznie się uśmiecha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7826 |
sophisticated
|
słów mi brak
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7827 |
Zakorzenienie
|
A jaka kudłata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7828 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
Do taty też podobna ![]() ![]() Trzymamy kciuki, bo to pewnie już TO ![]() Cytat:
![]() Tak, po tatusiu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#7829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Utrata wagi faktycznie była w dużym stopniu związana z zejściem obrzęków, ale teraz ubywała jeszcze bardzo szybko na wadze a obrzęków już nie było. Pocieszam się, że to kwestia przestawienia się na "nowe okoliczności" Wkłucie centralne jeszcze działa, ale chyba jest jakieś felerne. Mała dzisiaj znów się do mnie uśmiechała lejąc miód na moje serce. ![]() Wczoraj wyrywałam ze skroni siwe włosy, bielutkie jak śnieg i gdybym nastrój miała lepszy to mogłabym pośpiewać parafrazując nieco: "ujrzałam dzisiaj pierwsze siwe włosy na swej skroni..." Pani dr powiedziała dzisiaj, że Wiktoria wygląda bardzo ładnie i wszystko będzie dobrze. Na obchodzie oświadczyła do grupy lekarzy, że Wiktoria czuje się nieźle. Od dzisiaj dostaje juz po 8 ml mleka co 2 godz. Maleńko, ale coraz więcej, no i jesteśmy cierpliwe. Nie zrozumcie mnie źle, że tak za każdym razem panikuję, ale teraz już każda drobnostka wpędza mnie niemal w histerię. Jeszcze dużo wody upłynie zanim przestanę się tak mocno bać. Śliczne dzieciątka macie, już czekam z aparatem na swoje w domciu.
![]() |
#7830 |
sophisticated
|
Kochanie, Maszko, nikt nie ma Cię dość
![]() ale to są cudne wiadomości ![]() ![]() długo już przyjmuje te leki, może drugie kłucie nie będzie potrzebne? w każdym razie pamiętam o was jak zwykle w modlitwach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.