![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WIELKIE ODCHUDZANIE ::: Razem damy Radę!
![]() I na SB można go smiało zajadac bo nie zawiera cukru w składzie ![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja w sumie mam ok 10kg tyle ile zdążyłam przytyć tak w ciągu 2 lat.. Ale nie wiem czemu nie potrafię tego zrzucić... Niby jem jezcze lepiej niz kiedyś a kg lecą w górę... pewnie za dużo jakichś grzechó popełniam tylko nie za bardzo wiem co nie tak robię... ( oczywiście jestem maniakiem słodyczy, ale tak miałam zawsze i jadłam ich duuużoo więcej :P)
Ale czytając wasze wpisy jakoś tak chociaż trochę się mobilizuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
ubralam dzis spodnie rozmiar 50 120 w pasie a one co zjechaly mi centralnie zapiete tak jak trzeba z tylka chyba schudłam
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Pysiamn kopenhaska byla moja pierwsza w zyciu dieta
![]() Poczytalam i stwierdzilam czemu nie. SB zaczelam zaraz po kopenhaskiej i chyba to mnie "uratowalo" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Pysiu ja się z chęcia przyłaczę
![]() Mam do zrzucenia ok 12 kg... ![]()
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może pijesz słodkie rzeczy? soki, cole itp ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witamy i zapraszamy ![]() 12 kg to pestka ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dziś na obiad......
Pierogi z farszem szpinakowo-serowym oczywiście wg SB ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-12-09 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
szalenczy dzien czas zakonczyc i tak zalatwilam tylko polowe tego co mialam ale dzieki temu zjadlam zamiast 6 2 posiłki
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
ale to bardzo nie dobrze ze zdjadlas mniej... powinno sie jesc 4-5 posilkow dziennie... w rownych odstepach czasowych i ilosci tez odpowiednio dobrane
![]() pyszne te pierogiii na zdjeciu ![]() ![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje postanowienie: 04.04.09 konczę 30 ![]() Wczoraj przeczytałam to:http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=180441 i uwierzyłam,że się da ![]() Pysiu może lepiej nie wklejaj tych pyszności,bo od razu głodek sie nasila ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja przy kawce w pracy, już po śniadanku omlecik z malutkim dodatkiem dżemu własnej roboty truskawkowego... Już nie miałam ochoty na omlety z serem żółtym itp... Mam nadzieje nie grzeszyć dzisiaj i zmobilizować się i dotrzeć na siłownię ![]() Pysiam Prześliczny ten twój mały aniołek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
moj tz wczoraj mi oswiadczyl ze od dzis je na miescie bo w tym domu nie ma nic konkretnego do jdzenia same dietetyki a on nie ma zamairu tego jesc i nie bedzie a poza tym stwierdzil ze ja chyba ani kg nie schudlam bo nic sie nie zmieniam a przeciez przy mojej wadze efekt dopiero bedzie widoczny na dwuliczbowej cyfrze wrrrrr i mniej tu motywacje zalosne ale prawdziwe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja staram się jeść 4-5 razy dziennie...MUSOWO ![]() Już to przerabialam...tak jak ty nie jadłam, albo jadm bardzo malo i długo nie zajechałam....czesto sięzniechęcałam a co gorsza jedząc bardzo malo wcale nie chudłam ![]() Podobno takim postępowaniem zwalnie się metabolizm dlatego wolniej sięchudnie. Agnieszko obiecuj że od dziś min, 4 posiłki!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() Pierogi zrobiłam wg SB ![]() Pierogi z farszem szpinakowo- serowym Składniki: 0,5kg mąki pełnoziarnistej żytniej 1 jajko odrobina ciepłej wody (ok 0,5 szklanki) farsz: szpinak mrożony przyprawy odtłuszczony starty żółty ser (u mnie Hit z Ryk) Ciasto wyrobić mąka+ jajko+ woda....rozwałkować...wyk rajać szklanką owale na pierogi. Szpinak rozmrozić w garnku podgrzewając dodawać przyprawy: sol, gałka muszkatułowa, czosnek. Jak masa ostygnie dodajemy starty ser. Nakładamy farsz do ciasta zawijami pierożki i wkładamy na gotująca się osoloną wodę....jak wypłyną są już GOTOWE. Bardzo dobrze smakują usmazona na oliwie z oliwek ![]() Cytat:
Izunia na pewno Ci sięuda ![]() ![]() Ja Ci kibicuję i wiem że razem sięwspierając damy radę... A może spobj Soutch Beach ? To naprawdę wspaniała dieta ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I dziekuję za miłe słowa co do Aniołka ![]() ![]() Cytat:
Może pogadaj na powaznie z TZ, wytłumacz mu jak sięczujesz i jak chcialabyś sięczuć lzejsza o kg........Na pewno Cię zrozumie..... Ja też nie wiedziałam jak pogodzić swoją dietę i kuchnie domową......., ale się da mój mąż twierdził że potrawy na SB są tak pyszne, że z chęcią je będzie jadł ![]() Więc gotuje dla naszej 3ki to samo....tylko mąż i Kuba przegryza czasami coś chlebkiem...a do mięska gotuje mu dodatkowo ziemniaczki, których ja nie jem....ale sałatki, mięso, zupy jemy takie same........ W dodatku uwielbia dietetyczny piernik i stwierdził że już innych ciast nie chce tylko to ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny zapomnialam napisać............mam już 1kg mniej
![]() Aktualnie 105kg ![]() Lecę zmienić paseczek w podpisie ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
pysiam no to gratuluje ci kochana bardzo serdecznie ja pedze zrobic sobie dietetycznego omleta mam nadzieje ze sie najem choc troszke
a wlasnie pysiam mialam sie zapytac czy moge jesc serek z czosnkiem ostrowi tam na opakowaniu nie pisze nigdzie ze jest cukier
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl Edytowane przez mamamartynki Czas edycji: 2008-12-10 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z czym go jesz ![]() I obiecaj że dziś chociaż małe ale 4 posiłki będą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
nie no beda spoko na razie byl omlet i 500 ml wody mineralnej a zaraz bedzie serek ostrowi z gotowana piersia z kurczaka a wlasciwie piers na parze robiona mam nadzieje ze moja corka sie podzieli ze mna tym bo ona uwielbia drob a to mialo isc czesciowo na jej obiad ale jak zobaczy ze biore moze byc ryk
zaraz brykam do sklepu zrobic zapas mleka 0.0 i 0.5
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl Edytowane przez mamamartynki Czas edycji: 2008-12-10 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
A jak jest z chlebem? Bo ze mna jest tak,że z ziemniaków mogę zrezygnować sosów,makaronów ale z chleba nie potrafię...
![]() ![]() ![]() Aha.Kupiłam sobie duży 3piętrowy gar do gotowania na parze i powiem Wam,że mi smakują dania tam ugotowane ![]() ![]()
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2008-12-10 o 11:31 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na SB na I fazie chleba nie można ![]() ![]() Na II fazie można, ale pełnoziarnisty chleb......może być z ziarnami bez dodatków cukru. Ja kupuje chlebek żytni bez cukru w piekarni jest pyszny ![]() ![]() A co do chlebaka, jesli nie znajdziesz takiego od którego brzuszek cię nie boli może upiec chlebek sama.....na stronie z przepisami SB ostatnio Ilona dawała przepis ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej w pobliskiej piekarni iść zapytać i skosztować...może nie zykły razowy ciemny, ale żytni pytlowy na zakwasie żytnim on nie ma cukru jest naprawdę smaczny i nie smakuje jak zwykły razowiec ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ja już po obiadku
![]() Mój jadłospis: Ś:2 kromki chleba pełnoziar. z szynką i serem + kielki IIŚ: serek homogen. naturalny z truskawkami O: Kurczak gotowany z warzywami Jeszcze będzie pewnie przegryzka i kolacja ? Jakoś dziś nie mam na nią pomysłu? Może jakąś sałatkę zmajstruje ;?
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-12-10 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
ja zaczelam od przegladania przepisow SB i nie chce mi sie wierzyc,ze na niej schudne....SAME PYSZNOSCI
![]() jak wroce z pracy to poczytam wiecej o tych fazach,bo narazie zielona jestem ![]() dzis zjadlam owsianke (na 0.5%mleku) ryz na mleku z wisniami light kalafiora z plastrem sera (light) do pracy wezme sobie 2 mandarynki i jablko ![]() marnie to wyglada prz przepisach SB,ale ja dzis caly dzien w pracy,wiec chyba az tak zle nie wypadam ![]() jutro sie wysile bardziej ![]() ![]() EDIT : juz doczytalam,kiespsko zaczelam...ehhh nakupowalam 30 jogurtow i kto je teraz zje ??? dobrze,ze jeszcze owocow do pracy nie wzielam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2008-12-10 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://southbeach.c10.pl/ potem przeczytałam 1 stronę wątku SB na wizażu i zakupiłam sobie książkęSB na allegro bardzo mi pomogła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ona trwa 2 tygonie.... Jak już jogurty to naturalne bez cukru, serko homogenizowane bez cukru, owoce i też nie wszystkie wskazane dopiero od II fazy ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
dzis robilam dla pozostalej mojej rodziny placki ziemniaczane i az mnie mdlilo patrzac na to wszystko na ten olej tluszcz i inne poprostu fu a zrobilam sobie na obiad duszona jak to moj tata sie smieje ze duszona w plocie piersc z kurczaka z rezowcem na zakwasie pychotka a no i chcialam oznajmic ze byly juz 3 posilki a to w moim wykonaniu cud poprostu a no i kolejne spodnie z tylka spadaja chyba na serio niedlugo pojde kupic rozmiar mniejsze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ilość posiłku zdecydowanie lepiej niż wczoraj ![]() Jedna uwaga: chleb razowy jest dozwolony od II fazy w I fazie zakazane jest wszelakie pieczywo nawet pełnoziarniste ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
dubelek
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Chciałam Ci napisać, że fajny ten Twój wąteczek, pokazujesz jak smaczna jest dieta SB.
Ściskam Cię i pozdrawiam Kubusia i oczywiście powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.