![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2010!!! :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Anoxa z avatara to Twój piesio ? ![]()
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Ja się sama na ostatniej wizycie upomniałam o kartę.Chciałam też ze względu na te nowe przepisy o becikowym,bo jednak ten tysiąc piechotą nie chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Czesc, ja tez sie do Was przylacze, myslalam, ze bede czerwcowa, ale dzisiaj poszlam do lekarza i wg jej systemu wyszedl poczatek lipca.
Alex zapytaj sie doktora o ta szczepionke, ale nie martw sie. W Anglii kobiety ciezarne sa w grupie, ktora ma dostac szczepionki na swinska grype jako pierwsza, wiec nie martwia sie, ze moze zle dzialac. Chociaz to dziwne, bo jest to nowa szczepionka. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do objaw jakichkolwiek to tylko mi było niedobrze troche a takto nic a nic...... ![]()
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Ale tutaj cisza...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
jaszczka, Linka24 !!! Ja tez miałam ostatni okres 30.09
![]() ![]() Ale mam wielkiego cykra ![]() We wtorek test negatywny(03.11), dzisiaj (06.11) pozytywny!!! I boje sie.. Bo wiecie jak to jest.. Wczesna ciąża i może nastąpić samoistne poronienie.. A nie raz jak nie robimy testów to mozemy nawet nie wiedziec ile takich poronień z natury było.. no ale taka na "natura" kobieca.. +ale i tak kupila mi jeszcze 2 inne testy. Bo mialam z Amila, sa dobre, ale maja bardzo spłabo widoczną drugą kreseczke.. Mysle by isc do ginka dopiero gdy bedzie juz mozna cos zobaczyc.. By sie nie rozczarowac.. czyli przed 28 listopada.. A cos o mnie.. mam 23 lata, mam ponad 2,5 letnią córke. Męża.. Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2009-12-28 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Witam Was kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane, nie czytajcie tych wszystkich bzdur na temat zagrożeń, poronień, niepeokojących objawów itp., bo wszystko będzie do Was pasowało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam za Was kciuki ![]()
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Puk, puk...
może do Was dołączę ![]() w wątku staraczek dziewczyny interpretują mój test, więc narazie nie wiadomo ![]() Wszystkim życzę tego co najlepsze ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja narazie podchodzę z rezerwą do wyniku tego testu, dziś kupię następny, tylko nie wiem jaki wykryje tą ciążę, nie ciążę najbardziej ;D
w sensie zeby był jak najczulszy :P pre test, bobo test, płytkowy, paskowy, strumieniowy.. bla, bla, bla za dużo tego 0_o a osiądę w temacie jak już się upewnię na stówkę, że noszę w sobie fasolinkę.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Siala już mi mów jak zrobilaś suwaczek!! mam swój ale nie wiem jak go dodać!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Baobabek dziękuję za dobre słowo.. Dobrze jest przeczytać czasem takie słowa.. I masz racje trzeba przestać szukać i myslec i wyobrazac sobie (a mam taka tendencje do wyobrazania sobie smierci bliskich
![]() No ale teraz to trzeba czekac, na serdusio.. Hmm mysle o suwaczku.. i znów myśl..czy nie za wcześnie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Siala_Bala właśnie oglądałam twój teścik na staraczkowym, ja też miałam taki słabiutki i bledziutki, a za parę dni już były wyraźne II krechy
![]() ![]() Także gratuluję przyszłej mamusi ![]() ![]() ![]() ![]()
#75 |
Wtajemniczenie
|
Jaszczka jak się miewasz? jak objawy? masz coś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w sumie ok, czekam z niecierpliwością na 20.11 kiedy będę miała to pierwsze usg, bo dalej mam schizy że na pewno coś jest nie tak... ![]() A tak poza tym to zmęczona jestem na maxa, najchętniej bym spała cały czas, a pracuję na wieczór/noc i jestem pod koniec taka padlina, że nie wiem jak się nazywam... No i dzisiaj dopadły mnie mdłości, nie wymioty, ale mdłości właśnie i strasznie mi niefajnie... no i cycuchy dalej o sobie znać dają, zwłaszcza jak spię na brzuchu, czyli w mojej ulubionej pozycji...
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też jestem zmęczona jak nie wiem co, jakby ktoś ze mnie wszystkie siły wypompował totalnie... Na razie innych dolegliwości brak ![]() Na stronce ciazowy.pl znalazlam fajny tekst: W piątym tygodniu ciąży dziecko jest więc wielkości pestki jabłka, w ósmym wygląda jak ziarnko fasoli, w dziewiątym powinno wielkością przypominać truskawkę, a w dziesiątym tygodniu ciąży – śliwkę węgierkę. W trzynastym tygodniu maluch waży tyle, co dorodna rzodkiewka, a wielkością przypomina brzoskwinię, w czternastym ma wagę moreli i wielkość pomarańczy. Około dwudziestego tygodnia ciąży dziecko wielkością przypomina banana i waży tyle, co dwie nektarynki, a tydzień później jest już ciężkie jak trzy gruszki. A i dzisiaj kupiliśmy z mężem pierwszą rzecz dla maluszka ![]() ![]() ![]() idealnecialo i Siala_bala witajcie ![]() ![]()
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2009-11-07 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak bede na sierpien
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Witam szczęśliwe przyszłe mamusie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!
Postanawiam do Was dołączyć ![]() Ostatnia @ 20/09. Udało się nam zajść po 2 cyklu staranek i jesteśmy przeszczęśliwi. Do gina idę w piątek 13-go i mam nadzieję, że juz dzidzię ładnie będzie widać. Zobaczymy też na kiedy mi gin termin wyliczy. Życzę wszystkim mamusiom jak najmniejszych dolegliwości ciażowych i radości z rosnącego w brzuszku maleństwa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Witaj olayya
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
witajcie kochane
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pozdrowionka dla wszystkich, zmykam do lozeczka ![]()
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Byłam u gina wczoraj. Nie wytrzymałam dłuzej czekać, a jak zadzwoniłam i powiedziałam ze mnie brzuch boli to kazał na nast dzien przyjechac. Oczywiscie na usg nic nie bylo widac, tylko jedna czarna plamke ktora moze byc albo ciaza i po porostu jest jeszcze za młoda, albo ciaza pozamaciczna, bo jakos dziwnie na boku była. Ale lekarz sie skłania ze moze sie okaze ze po prostu byla za młoda, skoro przy pierwszej tez na poczatku nie bylo widac. Za tydz mam przyjechac na kontrole, zobaczymy co z tego sie rozwinie. Dostalam luteine, witamne B6 na mdłosci (teraz miewam czasem wieczorami, i niektorych rzeczy nie umiem jesc) i kwas foliowy Powiedzial ze moge zrobic test ciazowy z krwi beta Hgc a potem po dwoch dniach ejszcze raz potworzyc, to bedzie wiadomo ze jak bedzie poziom hormony wzrastal to będzie znaczylo ze ciąza.( a na necie doczytalam ze mowi o jakies 66% wzrosnąć po 48 godz.., a jak za wolno wzrasta to pozamaciczna jest..) No i mam lezec jak najczesniej na brzuchu bo te tylozgiecie mam duze Wczoraj od razu dzwonilam do szpitala do laborat, i babka sama nie wiedziala co to za test:/ ale powiedziala ze mam jutro przyjechac bo bedzie dyrektorka chyba i moze ona bedzie wiedziec.. I byłam dzisiaj. Byly jakies inne babki i od razu wiedzialy ktory to test. A jak jeszcze tlumaczylam ze tam wyjdzie poziom hormonow i ze bedzie wiadomo ktory tydzien. To babka mi powiedziala ze nie wychodzi ktory to tydz :/ ![]() ![]() ![]() I wogole sądziłam ze dzisiaj to zawiozą :/ a facet zabiera to jutro :/ I wogole babka stwierdziła że czeka się pare dni do tygodnia!! A na necie niektore mowia ze pare godzin.. I w pt ide na kolejne, jestem ciekawa kiedy facet zabierze te z piątku? Moze w poniedziałek :/ ?? to wogole sie nie doczekam i predzej podaje do gina na kolejna wizyte niz dostane wyniki hcg.. A chcialam wiedziec predzej! Czytałam o ciązy pozamacicznej bo w gruncie rzeczy nie wiedziałam co to jest.. I się przeraziłam.. Wogole jestem skołowana, smutna i zestresowana wszystkich co sie dzieje teraz w moim zyciu.. Teraz tylko modlić i czekać pozostało, no i polegiwać, bo chyba nic poza tym nie zostało.. Wogole sie zastanawiam czy sensownie zrobiłam zamieszczając suwaczek.. ![]() A jak u was? Wciąż czekające na wizyte? Jak się poczuwacie? Ja ogolnie wieczorami nie domagam, tak dziwnie sie czuje.. Wczoraj wieczorem o dziwo brak mdłosci! Chociaz takich typowych jeszcze nie miałam chyba, no ale nadal od pewnych rzeczy lepiej z daleka, np dzisiaj od chleba.. I czasem od herbaty :/ i to slodzonej! |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
idealnecialo jakis dziwny ten szpital i laborantki... Robiłam też betaHCG i to normalne popularne badanie.Jak mogły nie wiedzieć co to?! Podaną w wyniku masz ilościowo ilość hormonu i objaśnienie,takie widełki który to tydzień.Mnie wyszło akurat tak,że mieściłam się w 3 przedziałach jednocześnie,więc dokładnie tygodnia po tym nie określisz,ale do sprawdzenia przyrostu się nadaje.Może zrób te badania w innym laboratorium? Bo faktycznie niektórzy dostają wynik po paru godzinach,u mnie akurat są na następny dzień,ale żeby kilka dni? ;>
Ja też się obawiałam/obawiam czy wszystko jest ok,bo usg jeszcze nie miałam,a przy pierwszym badaniu lekarz stwierdził,że mam powiększony jajnik,więc zaraz myśl o pozamacicznej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
witam przyszłe mamusie
![]() wreszcie udało mi się znaleźć wątek na lipiec ![]() ostatni @ miałam 01.10 a wizytę u gin mam dopiero 19 listopada. bylam juz tydzien temu ale powiedzial ze jeszcze nic nie moze stwierdzic z objawów to jestem senna i ciągle chce mi się jeść ![]() ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2009-11-11 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
no nie tylko ty
![]() ![]() znalazlam kalkulator i wyszlo ze jest 3 tydzien i 6 dzien ciazy i niby termin na 8 lipca ![]() a jak chce zrobic suwaczek dla tej daty to mi pokazuje ze jestem w 5 lub 6 tygodniu no i juz nie wiem o co tu chodzi
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2009-11-11 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
aniaa22 witam na lipcowych mamusiach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
witaj
![]() no tak myslalam ze o to chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.