![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pseudo-recenzje?
[QUOTE=Maga]
I w dalszym ciągu prosimy o podsyłanie linków do recenzji, które nie spełniają zasad Kodeksu, obniżając tym samym wiarygodność i wartość całego katalogu. Miałam już trzymać gebę na kłódkę, ale no... po prostu nie mogę. Możecie mnie ![]() Szefowo! http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...username=taosi Cytuję: "a cellulit? jeszcze nie wiem, używam go od dwóch dni" ![]() ![]() Ja się poddaję w tym momencie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadal się nie rozumiemy. W przytoczonej recenzji bruździ mi przede wszytskim fakt, że recenzentka wysnuwa przypuszczenie na temat działania wody, nie poparte doświadczeniem. KWC to nie jest księga pobożnych życzeń, tylko zbiór relacji, sprawozdań, czy jak je tam nazwać, PO użyciu produktu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zostawiam ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejny przykład z lekka niechlujnego tekstu, ale widziałam dziesiątki gorszych recenzji na wizażu .. posmarowałam sie tym "czymś" w Rosmanie ze 3 razy i mogłabym napisać to samo, gdybym pisywała recenzje na podstawie 3 posmarowań .. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kto nie lubi naszego Kodeksu, może przecież wyrażać sowje opinie na kafeterii ... a co do KWC, nie jest to miejsce dla osób stawiających pierwsze kroki, tylko dla osób na tyle dojrzałych, że są zdolne do rozumienia i akceptowania zasad obowiązujących w grupie do której dobrowolnie dołączają ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a mnie nie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo piękny wniosek to jest, popieram pełną piersią ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I jeśli ktoś je złamie (a ktoś inny to zauważy ;-) ) to recenzja wypada ... o co nikt z prawdziwych członków naszej bandy nie miewa pretensji (naprawdę, nie zdarzyło mi się ) a nowi członkowie którzy pisza zanim przeczytają kodeks muszą się liczyć z frycowym ![]() ![]() a komu to nie odpowiada, może przecież wyrażać swoje zdanie na kafeterii, no nie ? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekam na sygnałki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=allie]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Maga]
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...username=Taosi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. nie doczytalam - widze, ze jest napisane minmum miesiac, ale uwazam, ze takie mini sloiczki tez juz pozwalaja stwierdzic, czy krem dziala, czy nie. a czy zapobiega zmarszczkom to nie dowiemy sie tak naprawde nawet stosujac latami - niestety. Edytowane przez vanilla_sky Czas edycji: 2005-08-21 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=shachownica]
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z miniaturami i wersjami GWP też mam problem - po kilku wpadkach staram się je zdobyć zawsze przed zakupem czegoś z górnej półki, więc używam ich sporo, ale nie oceniam nawet jeśli używałam miesiąc, bo zauważyłam, że większość produktów przeciwzmarszczkowych daje rezultat tak naprawdę dopiero po 2, 3 miesiącach (a ja rezygnuję z dalszego używania np. dlatego że nie odpowiada mi konsystencja kremu, albo dlatego że zapycha mi pory - to mogą być reakcje indywidualne) ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie przeczytalam recenzje Sorai http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=11552
dziewczyny przyznaly oceny od 4 do 5 a tylko jedna przyznala ja za dzialanie ujedrniajace. Pozostale 3 dale gwiazdki za zapach, kolorek itp. i wyrazile szczera chec czekania na efekty ujedrnienia. Z tego wnioskuje ze nie uzywale produktu wystarczajaco dluga ilosc czasu (o ile w ogóle trwalo to dluzej niz tydzien) no i cóz z tym poczac?
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bedzie znowu ze sie czepiam ale co to wlasciwie znaczy "uczula"? czy recenzentka jest w stanie stwierdzic, ze jest to rzeczywiscie uczulenie, nie bedac alergologiem, dermatologiem? bo jezeli jest to cos na ksztalt podraznienia to moze byc ono np wynikiem uzywania kolejnej/zbyt wielu probek wlasnie, czy tez zbyt wielu prduktow wogole. wydaje mi sie tez, ze w wielu przypadkach to co recenzentka nazywa uczuleniem jest jak na moj nos niczym innym jak zwyklymi pryszczami, czyli stanami zapalnymi porow, spowodowanym zapchanymi przez zle dobrany, z za duza zawartoscia jak dla danej cery skladnikow natluszczajacych krem. no i wlasnie - to "powodowanie wypryskow". wiadomo ze chyba zaden krem nie jest dla wszystkich. fakt ze producenci nie zawsze zaznaczaja dokladnie dla kogo, ale jesli mam cere w kierunku tlustej i kupie sobie krem z duza zawartosci skladnikow nawilzajaco-natluszczajacych, ktore u osob do tego sklonnych moga zatykac pory i na drugi dzien po uzyciu mnie wysypie to pretensje moge miec tylko do siebie bo nie byl to krem dla mnie, chociaz u innych ze skora w kierunku suchej moze sie sprawdzac. w tym wypadku nalezaloby krem zwyczajnie odstawic a nie leciec pisac niepochlebna recenzje. czy taka recenzja bedzie wiec wiarygodna i mozna ja usprawiedliwic niewiedza autorki mimo ze w efekcie zaniza obiektywna ocene danego produktu?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idąc Twoim tokiem myślenia, powinnyśmy w ogóle dać sobie spokój z KWC, no bo co może zrobić mydło? Wymyć. Co może zrobić szampon? Wymyć. A co może zrobić krem? Nawilżyć. Koniec kropka. Z resztą dyskusja jest bezprzedmiotowa, bo nieszczęsna recenzja została usunięta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uff, nie wierzę, że to wszystko tłumaczę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
a co powiesz na nakrętkę?
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...username=Cosmo postuluje domagac sie szczegolow "wszechstronnego" zastosowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie zmieniam żadnego innego kosmetyku, a jedynie testuję preparat pod oczy - to z przekonaniem mogę powiedzieć, że niepożądane reakcje nastąpiły właśnie po użyciu tego, a nie innego, preparatu! W kwestii wyprysków - jeśli moja cera miałaby takie tendencje, to byłabym wdzięczna recenzentkom na zwrócenie na to uwagi. Nie rozumiem dlaczego to Cię dziwi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o alergie/podrażenia-nakładam kosmetyk na twarz i momentalnie pojawia się zaczerwienie,swędzenie to raczej mało prawdopodobne,że wywołało je coś innego niż ten kosmetyk. Lista alergentów jest dla każdego z nas inna,więc jeżeli mnie uczula olejek eukaliptusowy to nie oznacza,że jeżeli kogoś innego też będzie uczulał.Czasami sami nie wiemy na jakie składniki jesteśmy uczuleni,bo nie robi się testów na uczulenia związane z kosmetykiami.Leczenie takiej alergii to leczenie metodą prób i błędów.Najpierw wszystko odstawiamy,a potem będziemy dochodzić co zaszkodziło.To,że się wyeliminuje jeden alergen nie oznacza,że nie pojawią się następne. Mam nadzieję,że mój bełkot jest w miarę zrozumiały,ale jeszcze się nie obudziłam w pełni ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że zrozumiały, w pełni się z Tobą zgadzam.
Aha, i tylko taki maly komentarz: Scarface: ""bedzie znowu ze sie czepiam ale co to wlasciwie znaczy "uczula"? czy recenzentka jest w stanie stwierdzic, ze jest to rzeczywiscie uczulenie, nie bedac alergologiem, dermatologiem?"" Cholera, nie trzeba być dermatologiem, żeby stwierdzić zmiany na swojej własnej skórze! A, i jeszcze cytując Natii: ""Leczenie takiej alergii to leczenie metodą prób i błędów.Najpierw wszystko odstawiamy,a potem będziemy dochodzić co zaszkodziło.To,że się wyeliminuje jeden alergen nie oznacza,że nie pojawią się następne."" Jak dla mnie jedynym lekarstwem jest wybieranie kosmetyków o jak najmniejszej ilości składników. Optymalna ilość to piętnaście, jak jest więcej to zaczynam kręcić nosem ![]()
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z 3 zakwestionowanych zostawiłam 1 - bo jednak odnosi sie w dość wyczerpująco do cech kremiku, w tym jego "tytułowych" właściwości ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i nawet nie będę się czepiać, że z recenzji nie wynika czy owe wszechstronne zastosowania są natury kosmetyczno-wizażowej ;-) ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To co kupujemy wszechstronną nakrętkę?? ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Myslicie, ze da sie kupic sama cudowna nakretke?
![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a propos - moj korektor ma taka skuwke w ksztalcie kopytka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.