1.01.2009 -> koniec z obżarstwem i złym odżywianiem. Cel: zgrabna figura na wakacje. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-02, 19:44   #871
JOANNA16
Zakorzenienie

Dot.: 1.01.2009 -> koniec z obżarstwem i złym odżywianiem. Cel: zgrabna figura na wak

i ja się dopisuję muszę schudnąć waże 56 a chcę wazyc 52

jaką dietę proponujecie?
nigdy nie stosowałam diet nie wiem od czego zacząć :/

lat 23
waga: 56 CEL 52
udo: 56
biodra: 93
pas: 85 niżej pępka
pod biustem: 76

Edytowane przez JOANNA16
Czas edycji: 2009-01-02 o 19:54
JOANNA16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 19:48   #872
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908
Dot.: 1.01.2009 -> koniec z obżarstwem i złym odżywianiem. Cel: zgrabna figura na wak

Proszę mnie dopisać do tej magicznej listy, jako motywację

agnis2908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 19:53   #873
czarnulaa3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eevciaa Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,
Wiem ze mnie kompletnie nie kojarzycie bo choc sie do was dopisalam to nie udzielam na watku z braku czasu...

Mam prośbę
Wezcie mnie kopnijcie albo postraszcie, nie wiem... te wstrętne słodycze mnie kuszą potwornie . Do tego poza tym jem nie lepiej niż wcześniej.
Chyba będę musiała zacząć sama sobie robić posiłki, inne niż rodzinka.
No i nie ćwiczę bo przez podjadanie czuję się ociężała.

Sorki że wam głowki zawracam ale ja nie wiem jak sobie do rozumu przemowic.
Nigdy sie nie zmienie jak tak dalej pójdzie, hlip. Widzę swój tłuszcz, mam go dość a i tak tyłka nie mogę ruszyć by się go pozbyć

Aha, zapomnialabym:

Wzrost: 1,61
Waga: 58kg (niestety moja waga cos zle pokazuje i nie wiem co bedzie z dalszymi pomiarami)
Talia: 74cm
Pas: 88cm- boczki to moja zmooora
Biodra: 94cm

Mój cel: 51kg
Myślę że spokojnie po 8-10cm mogłoby ubyć w pasie i biodrach.

Jak jeszcze coś podać to powiedzcie.
na wstępie witam Cie serdeczniemi bardzo pomaga przeczytanie tych kilku słów znalazłam je kiedyś na jakiejś mądrej stronce o dietach i treningu....i tak mi sie spodobały ze teraz wydrukowane noszę w kalendarzu na wypadek jakbym nie widziaała sensu dalszego zdrowego odżywiania i wyrzeczeń moze i wyjdzie tego trochę ale przepisze tu troszkę i mam nadzieję ze tak jak i mi pomoże Wam w motywacji.

Motto:

"Na każde złożone pytanie istnieje prosta odpowiedź, lecz jest ona nieprawidłowa"

Leżąc na kanapie z miską popcornu na wzdętym brzuchu bezmyślnie zmieniasz kanały w telewizorze. Co jakis czas gdy na ekranie pojawia się szczupła i zgrabna osoba wzdychasz głośno myśląc "Ech, chciał(a)bym tak wyglądać" - i albo klikasz dalej albo postanawiasz w którymś momencie coś z tym zrobić.

Postanawiasz to zmienić radykalnie i najlepiej natychmiast. Gorączkowo poszukujesz rozwiązań - wertujesz pisemka, wynajdujesz diety, cudowne ćwiczenia, sprzęt o gwarantowanej skuteczności. Może nawet kupujesz karnet na siłownie czy zapisujesz się na fitness. W tym samym czasie próbujesz różnych środków, metod, treningów, suplementów, diet. Chcesz rozbudowywać ramiona i wyszczuplać łydki, chudnąć i poprawiać wydolność. Jeżeli szybko nie przychodzą efekty, zaostrzasz diety, ćwiczysz więcej. Jeżeli dalej nie przychodzą, wracasz na kanapę - średnio po 3 miesiącach chaotycznej walki z własnym organizmem.

Albo jeszcze inaczej - efekty nawet i są, ale im dalej tym trudniej. Ćwiczenia męczą, zabierają czas, diety ograniczają, na imprezie trzeba stronić od alkoholu, na obiedzie u cioci odmawiać przysmaków ... Zadowalasz się tym co do tej pory udało sie osiagnąć, mówisz "Wrócę do tego gdy będę mieć więcej czasu".

Leżąc na kanapie, w chwili gdy postanawiasz coś zrobić ze swoją sylwetką podejmujesz tak naprawdę wyłącznie jedną decyzję - o tym jak Twoja sylwetka powinna wyglądać, jakie jest to o czym marzysz. W tym momencie zamiast rzucać sie w wir zmian należy zrobic coś zupełnie innego - zastanowić się jaką cenę przyjdzie zapłacić za spełnienie tych marzeń i czy zapłacić ja w ogóle jesteśmy gotowi. Czy zdajemy sobie w ogóle sprawę ze zmian jakich musimy dokonać w swoim zyciu aby do tego celu dojść? W 99,999% przypadków nie. I dlatego tak mało ludzi ma te wymarzone sylwetki.

Jeśli prowadzisz nieaktywny tryb zycia i na przykład masz nadwagę to musisz sobie zdać sprawę że jest szereg rzeczy z którymi przyjdzie Ci się zmierzyć.

Pierwszą rzeczą jest czas - będziesz naprawdę dużo go potrzebować. Im mniej go masz, tym bardziej musisz rozdrobnić swoją wizje na mniejsze zadania, tak aby po pierwsze skupić się na rzeczach najważniejszych a po drugie aby mieć wymierne cele krótkoterminowe których osiąganie podtrzyma Twoją motywację. Musisz też wziąć pod uwagę że na drodze do celu niejednokrotnie będziesz zmuszony dokonac wyboru i poświęcić czas przeznaczony dotąd na inne sprawy temu właśnie celowi.

Kolejny element ceny - nauka. Aby osiągnąć cel musisz sie wiele nauczyć. Jak obchodzić się z ciężarami, jak ćwiczyć aby nie zrobić sobie krzywdy, jak planować swój trening, jak oceniać efekty. Jak układać diety, posiłki, ewentualnie suplementację. Jak wykonywać aeroby. Zanim zaczniesz cokolwiek robić, musisz dokładnie wiedzieć co, jak i dlaczego.

Kolejny i chyba najważniejszy element ceny - to zmiana. Czy jesteś gotowy zmienić niemal wszystko w swoim życiu? Rozkład dnia, pory posiłków, ich skład, przyzwyczajenia, nawet być może towarzystwo? Czy potrafisz zmusić sie do konsekwentnej, cierpliwej pracy przez miesiace lub nawet lata bez utraty entuzjazmu? Zmiana nie polega na wstaniu z kanapy, pomachaniu hantelkami i wróceniu na kanapę. Zmiana to plan - precyzyjny, szczegółowy, rozłożony na dni, tygodnie i miesiące, najlepiej na rok naprzód. Realizowany konsekwentnie, bez wymówek.

Dopiero gdy masz pewność że jestes gotowy dokonac takich zmian, przystępuj do działania, czyli do realizacji planu. Nie odwrotnie - jak w sytuacji gdy pytasz na SFD "chcę schudnąć, ćwiczę ale nie mam diety ani planu, pomóźcie!".

Działanie to faza najdłuższa - wymagająca największego poświęcenia, czasu i energii. Rozłożona na miesiące i lata. Ale warto - warto bo prowadzi do szczęśliwego zakończenia czyli do chwili gdy osiągniesz to co zaplanowane.

Pomiędzy chwilą na kanapie a chwilą gdy zdasz sobie sprawę że masz już to czego pragniesz upłynąć może bardzo długi czas. Gdy obejrzysz się wstecz zdasz sobie sprawę że Twoje życie zmieniło sie diametralnie. Nie będzie tojednak dla Ciebie żadnym zaskoczeniem gdyż ze skali tych zmian MUSISZ zdać sobie sprawę zanim w ogóle zaczniesz wprowadzać je w życie - jeśli tego nie zrobisz, w zdecydowanej większości przypadków skazujesz się na porażkę - tak jak 99,99% osób zapisujących się na zajęcia fitness lub samodzielnie podejmujących walkę o zgrabną sylwetkę które niezrealizowawszy swych celów odpadają średnio po pierwszych 3 miesiącach walki. Albo co gorsza walczą jak czerwonoarmista do ostatniego naboju mimo iż efektów brak. Nasze życie jest w sumie takie jaka jest suma wyborów jakich w nim dokonujemy. Stąd też jest ono lepsze o ile wybory te nie są chaotyczne i o ile są dobrze przemyślane. Podobnie i z sylwetką - kształtuje ją suma zmian jakich dokonamy - nie w niej samej, ale w naszym życiu. A każda zmiana niestety kosztuje. Zanim jej dokonamy, zastanówmy się czy jestesmy gotowi jej cenę zapłacić, amen.
Stary 2009-01-02, 20:03   #874
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
i ja się dopisuję muszę schudnąć waże 56 a chcę wazyc 52

jaką dietę proponujecie?
nigdy nie stosowałam diet nie wiem od czego zacząć :/

lat 23
waga: 56 CEL 52
udo: 56
biodra: 93
pas: 85 niżej pępka
pod biustem: 76
Proponuję nie dietę, a zdrowe odżywianie
Regularne posiłki, dużo warzyw, umiarkowanie owoców, pieczywo pełnoziarniste, odstawić słodycze, słodzone serki i desery, chipsy, itp.
Więcej się ruszać i kilogramy zlecą

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:11   #875
Jo@nn@
Raczkowanie

2 dni wzorowe. Z rzeczy zakazanych dzisiaj tylko kawa z mlekiem i cukrem, ale mam usprawiedliwienie - potworny ból głowy, po kawie przeszło Zmierzę się jutro rano.
Stary 2009-01-02, 20:12   #876
LittleMo
Raczkowanie

Bo dieta to styl życia Kochane
LittleMo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:15   #877
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bravvurka Pokaż wiadomość
Następne mierzenie i ważenia 15 stycznia
To chyba będę regularnie odwiedzać szkolną pielęgniarkę
BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:16   #878
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LittleMo Pokaż wiadomość
od kiedy tak podchodzę do sprawy idzie mi lepiej

ie tknęłam ani wczoraj ani dziś serków topionych [a jadłam je codziennie w wielkich ilościach] ale nadal piję moje ulubione jogurty owocowe, wczoraj i dziś po jednym... Te jogurty to moje grzechy...

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:17   #879
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość
Regularne posiłki, dużo warzyw, umiarkowanie owoców, pieczywo pełnoziarniste, odstawić słodycze, słodzone serki i desery, chipsy, itp.
Ja tak właśnie zaplanowałam robić.Żadnych restrykcyjnych diet,bo nie dotrwałabym nawet do pierwszego mierzenia
Joasiu ja mam podobne wymiarki,damy radę
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:20   #880
Jo@nn@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
To chyba będę regularnie odwiedzać szkolną pielęgniarkę
lepiej się powstrzymaj, bo zacznie Cię podejrzewać o zaburzenia odżywiania. Pamiętam, że w moim liceum pielęgniarka prowadziła krucjatę przeciwko odchudzaniu i kazała dziewczynom przychodzić raz na miesiąc na kontrolny pomiar wagi...
Stary 2009-01-02, 20:22   #881
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

witam
przed 19 dotarlam do akademika, zrobilam potem zakupy i zaraz biore sie za sprzatanie i rozapakowywanie
dzis sie nie objadlam,wiec jest ok,od jutra startuje z south beach
na snaiadanie bedzie chyba jajecznica, a na obiad piers z kurczaka i brokuly

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:27   #882
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość
więc takto co ostatnio jem:
warzyw wcale ostatnio ;( sałatkę jedynie warzywną
owoce-tak mandarynki tylko
pieczywo białe
słodycze- tak,co córa nie zje pcha mi do buzi
kawa 3x dziennie słodzona łyżeczką cukru z śmietanką
Stary 2009-01-02, 20:36   #883
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
pieczywo białe
Jest bardzo niedobrze, poczytaj podwieszone wątki na forum dietetyka i fitness, proponuje też zajrzeć na Nasze Codzienne Jadłospisy i poszukać redukcyjnych jadłospisów, a także utrzymaniowych, bo chyba nie masz dużo do zrzucenia, wydaje mi się, że wystarczy ustabilizowanie posiłków i zamiana tych niby co zjadasz na pełnowartościowe a waga sama poleci

BLOG -
Stary 2009-01-02, 20:37   #884
marta301
Zadomowienie

Cytat:
pieczywo białe
Niezbyt zdrowo się odżywiasz .
Zwiększ ilośc warzyw, sałatkę warzywną odstaw lub jedz rzadziej bo ma dużo majonezu. Białe pieczywo zamień pełnoziarnistym. Włącz chude mięso i wędliny i koniecznie nabiał.
Słodycze wiadomo.
A do kawy zamiast śmietanki dodawaj mleko, nawet tłuste jest chudsze od śmietanki
Stary 2009-01-02, 20:53   #885
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
no właśnie jak poczytałam wątek jadłospisowy to mi się w głowie ułożyło czemu, mimo że mało jem, nie chudnę.
I jak przeczytałam opinię moderatorki po jakimś bardzo malutkim jadłospisie, że tak niepełnie zacytuję: "chcesz sobie całkiem metabolizm rozwalić?" to mi się odechciało głodówek :p
Ja musiałam to sama zrozumieć ze 3 razy i dopiero się opanowałam.

Eevciaa, masz na przywitanie!
Od czego my tu jesteśmy? Mamy się wspierać! Do wakacji jeszcze pół roku, cóż to jest w porównaniu z czasem naszego obżerania? Szybko zleci. Nie powinnaś traktować odchudzania jako coś co musisz przeboleć. Pomyśl sobie, że to wstęp do lepszego życia, no przynajmniej takiego, w którym masz jeden problem mniej - nie musisz przejmować się nadmiernie swoim wyglądem. Znajdź przyjemność w dietetycznym jedzeniu, a będzie ok. Jeśli przetrwasz pierwszy tydzień, czy dwa potem pójdzie z górki, już my tego dopilnujemy!
A słodycze... Poszukaj na wizażu czy google jakiś dietetycznych deserków, mnóstwo ich jest. Polecam dietę South Beach, po jakimś czasie odechce Ci się słodkiego.

Cytat:
Napisane przez Jo@nn@ Pokaż wiadomość
lepiej się powstrzymaj, bo zacznie Cię podejrzewać o zaburzenia odżywiania. Pamiętam, że w moim liceum pielęgniarka prowadziła krucjatę przeciwko odchudzaniu i kazała dziewczynom przychodzić raz na miesiąc na kontrolny pomiar wagi...
Może uratowała przynajmniej część nadgorliwych nastolatek od wpadnięcia w anoreksję czy bulimię. Myślę, że takie akcje są dobrym pomysłem, bo problem zaburzeń odżywiania jest niestety zbyt często pomijany.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:56   #886
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalka2 Pokaż wiadomość
dziewczyny, co najczęściej jecie na śniadanie i kolacje? bo mi brakuje pomysłów [ileż można jeść owsiankę i serek wiejski].
co do serka wiejskiego - jakiej firmy najbardziej lubicie?
Ja jadam owsiankę z suszonkami, siemieniem, otrębami i jakimś świeżym owocm(jako, że nie łączę białka z ww), czasami dodaję płatków gryczanych Myślę, że placek owsiany to świetne rozwiązanie, kiedy ktoś łączy białko z ww. Jest przepyszny. Zalewa się na chwile wrzątkiem płatki owsiane z otrębami, siemieniem tak, żeby nasiąknęły wodą, później dodaje się starte jabłko, rodzynki i co tylko się chce, np. cynamon, mogą być orzechy(jeśli ktoś nie ma diety niełączenia:P) itd. itd, dodaje się rozbełtane jajko i na teflon, ew. na delikatnie natłuszczona patelnie, z obu stron i wychodzi coś pysznego. Można posmarować sobie serkiem naturalnym, wieśniakiem, polać jogurtem, miodem....tyle kombinacji, że szkoda wymieniać

Cytat:
Napisane przez moniula87 Pokaż wiadomość
mam pytanko??
czy kasza kus-kus jest dobra przy odchudzaniu? Uwilebiam ja
Kus-kus to niestety bardzo oczyszczona kasza, więc niewielką ma wartość odżywczą.
Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
Dlatego wolę na wodzie

Chciałabym sobie sama gotować, ale czasu nie ma jak jest szkoła
Na wodzie owsianka jest przepyszna Ostatnio po sylwestrze, podczas alkoholowego wstrętu i bólu brzucha miałam ochotę tylko na jedno- na owsiankę na wodzie z otrębami i siemieniem ^^
Na szczęście mam tak, że od kiedy zmieniłam swój styl żywienia udało mi się w końcu przekonać rodziców do tego, że robię sobie wszystkie posiłki sama (właściwie, to się zdążyli przyzwyczaić). Mam szkołę, ale i moje posiłki zazwyczaj nie wymagają zbyt wiele czasu do przygotowania

Cytat:
Otóż to!
Cytat:
od kiedy tak podchodzę do sprawy idzie mi lepiej

ie tknęłam ani wczoraj ani dziś serków topionych [a jadłam je codziennie w wielkich ilościach] ale nadal piję moje ulubione jogurty owocowe, wczoraj i dziś po jednym... Te jogurty to moje grzechy...
Będzie dobrze Dzisiaj pomyślałam sobie, że się cieszę, że kiedy odstawiłąm słodycze na 4 miesiące zaliczały się do nich wszystkie produkty z cukrem, również jogurty. Teraz nie mam wcale ochoty na owocowe jogurty i ich nie tykam, jadam jedynie naturalne. Może spróbuj się przestawić? ;>

Dzień minął bez pokus
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 21:43   #887
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Jest bardzo niedobrze, poczytaj podwieszone wątki na forum dietetyka i fitness, proponuje też zajrzeć na Nasze Codzienne Jadłospisy i poszukać redukcyjnych jadłospisów, a także utrzymaniowych, bo chyba nie masz dużo do zrzucenia, wydaje mi się, że wystarczy ustabilizowanie posiłków i zamiana tych niby co zjadasz na pełnowartościowe a waga sama poleci
ajajajaja zrzucić chcę 4 kg zaraz poszukam,i poczytam
Cytat:
Napisane przez marta301 Pokaż wiadomość
Niezbyt zdrowo się odżywiasz .
Zwiększ ilośc warzyw, sałatkę warzywną odstaw lub jedz rzadziej bo ma dużo majonezu. Białe pieczywo zamień pełnoziarnistym. Włącz chude mięso i wędliny i koniecznie nabiał.
Słodycze wiadomo.
A do kawy zamiast śmietanki dodawaj mleko, nawet tłuste jest chudsze od śmietanki
juro zakupię mleko w kartonie do kawy

mąż się ze mnie zabija mówi że mi laptopa schowa żeby mnie odciągą od wizażu
Stary 2009-01-02, 21:46   #888
Wednesday007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16

mąż się ze mnie zabija mówi że mi laptopa schowa żeby mnie odciągą od wizażu
Mam to samo ciagle tylko wizaż i wizaż
Wednesday007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 21:50   #889
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Dzisiaj pomyślałam sobie, że się cieszę, że kiedy odstawiłąm słodycze na 4 miesiące zaliczały się do nich wszystkie produkty z cukrem, również jogurty. Teraz nie mam wcale ochoty na owocowe jogurty i ich nie tykam, jadam jedynie naturalne. Może spróbuj się przestawić? ;>
No właśnie chodzi o to, że ja lubię jogurty naturalne, ale to nie to samo, co te jogurty, ale tylko te, to są takie z lidla do picia, pyszne
Ale muszę pomyśleć, jeden na dzień to i tak za dużo! Nie wiem dlaczego, ale jak jest szkoła to jestem bardziej zorganizowana jeżeli chodzi o posiłki i ćwiczenia wiem kiedy mam czas [najczęściej nie mam ] i kiedy zjeść kolejny posiłek, a tak jak nie ma szkoły to co jakiś czas coś w siebie "wrzucę" dosłownie i już... trzeba to zmienić

BLOG -
Stary 2009-01-02, 21:53   #890
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wednesday007 Pokaż wiadomość
Mam to samo ciagle tylko wizaż i wizaż
to jest jak niewyleczalna choroba
Stary 2009-01-02, 21:54   #891
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chodzi o to, że ja lubię jogurty naturalne, ale to nie to samo, co te jogurty, ale tylko te, to są takie z lidla do picia, pyszne
Ale muszę pomyśleć, jeden na dzień to i tak za dużo! Nie wiem dlaczego, ale jak jest szkoła to jestem bardziej zorganizowana jeżeli chodzi o posiłki i ćwiczenia wiem kiedy mam czas [najczęściej nie mam ] i kiedy zjeść kolejny posiłek, a tak jak nie ma szkoły to co jakiś czas coś w siebie "wrzucę" dosłownie i już... trzeba to zmienić
mam tak samo, wtedy chodę jak w zegarku, a jak jest wolne, to albo podjadam co kawałek, albo po dwóch h zauważę, że już np powinnam być po obiedzie

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-01-02 o 21:59
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 21:54   #892
Wednesday007
Raczkowanie

Cytat:
Sądząc po dacie Twojej rejestracji to wierzę
Wednesday007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 21:58   #893
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
mam tak samo, wtedy chodę jak w zegarku, a jak jest wolne, to albo podjadam co kawałek, albo po dwóch zauważę, że już np powinnam być po obiedzie
Z podjadaniem właśnie też walczę Jak jest szkoła to rzeczywiście- wszystko tak, jak być powinno
Stary 2009-01-02, 22:03   #894
LittleMo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
1. Leżę na plecach, nogi w górze, proste, pod katem prostym do tułowia. Wolno 'rochodzą' się na boki jak do szpagatu po czym wracają do pionu. 3 x 10 powtórzeń [pracuje też brzuch ]
2. Leżę na lewym boku, lewa noga zgięta w kolanie, prawa wyprostowana. Unoszę prawą, prostą noge maksymalnie do pionu [wolno] 3 x 10 powtórzeń. Potem zmiana strony.
3. Robię pozycję do kociego grzbietu, czyli klekam na kolanach, opieram się dłonmi lub przedramionami na podłodze [łatwiej jest dłonmi ]. Podnoszę nogę zgieta w kolanie jak 'pies do siusiania' , opuszczam. I tak 3x10 razy na każdą noge.
4. Kładę się na boku, górna noge uginam w kolanie, dolna podnoszę do gory ale tak żeby pięta skierowana była do sufitu
ćwiczyłam 3 pierwsze (ajjjć nawet pupę poczułam ), ale nie rozumiem ostatniego, jak to zrobić? może jakiś rysuneczek poglądowy?

BTW, kefir 0% po ćwiczeniach to nie grzech? własnie wchłonęłam bo zgłodniałam, a spać za jakąś godzinkę pójdę kefir ma 3,5g białka i 3,5 węglowodanów i wyszło mi 1650 kcal, no i żadnego grzeszku (chyba że ten kefir )
Stary 2009-01-02, 22:05   #895
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
ooo tak, wiem coś o tym

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
mam tak samo, wtedy chodę jak w zegarku, a jak jest wolne, to albo podjadam co kawałek, albo po dwóch h zauważę, że już np powinnam być po obiedzie
Cytat:
Z podjadaniem właśnie też walczę Jak jest szkoła to rzeczywiście- wszystko tak, jak być powinno
To cieszę się, że nie jestem w tym osamotniona trzeba walczyć!

BLOG -
Stary 2009-01-02, 22:11   #896
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
ćwiczyłam 3 pierwsze (ajjjć nawet pupę poczułam ), ale nie rozumiem ostatniego, jak to zrobić? może jakiś rysuneczek poglądowy?

BTW, kefir 0% po ćwiczeniach to nie grzech? własnie wchłonęłam bo zgłodniałam, a spać za jakąś godzinkę pójdę kefir ma 3,5g białka i 3,5 węglowodanów i wyszło mi 1650 kcal, no i żadnego grzeszku (chyba że ten kefir )
Myślę, że chodzi o coś w tym stylu, tyle, że noga dolna jest wyprostowana, pięta skierowana do sufitu. Podnosisz i opuszczasz powoli (robiłam takie ćwiczenie ^^). A kefir to na pewno nie grzech dobrze na trawienie robi jak pije się go wieczorem i na czczo
Stary 2009-01-02, 22:13   #897
karolka1982
Raczkowanie

Cytat:
ale nadal piję moje ulubione jogurty owocowe, wczoraj i dziś po jednym... Te jogurty to moje grzechy...
Litości! Przecież ładnie chudniesz! Nie ma powodu, żebyś rezygnowała zarówno z jogurtów słodzonych, jak i serków topionych. Zostaw je sobie do odstrzału jak wpadniesz w fazę zastoju (obyś wcześniej uzyskała satysfakcjonującą Cię wagę, czego Ci z całego serca życzę!). Czytałam Twoje postanowienia - odżywiasz się naprawdę zdrowo. I naprawdę nie ma powodu się smucić/złościć z powodu małych grzeszków. W końcu 90% diety

U mnie dziś 2 dzień bez grzechów, chociaż zjadłam sporo owoców - głównie ze względu na witaminę C, która ma pomóc zwalczyć choróbsko. Wiem, nieredukcyjnie, za to nie później niż do 16. I z drugiej strony byłam 3 godziny na aerobiku, podczas którego spalam ok 1500 kcal (zmierzone pulsometrem z wprowadzonymi moimi danymi). Na nieszczęście mój organizm nauczył się łapać tłuszcz z powietrza i magazynować na lepsze, jego zdaniem, czasy. Czasem zastanawiam się... przy takiej ilości ruchu powinnam mieć ciało jak marzenie, a nie taki koszmar. Metodą dedukcji doszłam do wniosku, że a) chodzę na wysokowysiłkowe zajęcia, więc mój puls jest w przedziale spalania białek (za wysoki, żeby spalać tłuszcz b) mój organizm już się do tego typu zajęć przyzwyczaił, więc i efektywność mniejsza. Jedno wiem na pewno: to dla mnie sama przyjemność i nie zamierzam z niej rezygnować niezależnie jak bardzo będę słonia przypominała.

styczeń miesiącem bez słodyczy: 17/31
karolka1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:14   #898
emilka87-87
Raczkowanie

Podaje swoje wymiary
wzrost:1,61
waga:50
udo:50
talia:67
pas:77
łydka:37
emilka87-87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:18   #899
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka1982 Pokaż wiadomość
Litości! Przecież ładnie chudniesz! Nie ma powodu, żebyś rezygnowała zarówno z jogurtów słodzonych, jak i serków topionych. Zostaw je sobie do odstrzału jak wpadniesz w fazę zastoju (obyś wcześniej uzyskała satysfakcjonującą Cię wagę, czego Ci z całego serca życzę!). Czytałam Twoje postanowienia - odżywiasz się naprawdę zdrowo. I naprawdę nie ma powodu się smucić/złościć z powodu małych grzeszków. W końcu 90% diety
Dziękuję za słowa otuchy Jogurty ograniczę, poproszę, żeby mama ich nie kupowała i po problemie Z tymi 90% diety to w moim przypadku jest tak, że albo daję z siebie 100%, albo źle się czuję... Cieszę się, że są takie osoby
Cytat:
Napisane przez karolka1982 Pokaż wiadomość
U mnie dziś 2 dzień bez grzechów, chociaż zjadłam sporo owoców - głównie ze względu na witaminę C, która ma pomóc zwalczyć choróbsko. Wiem, nieredukcyjnie, za to nie później niż do 16. I z drugiej strony byłam 3 godziny na aerobiku, podczas którego spalam ok 1500 kcal (zmierzone pulsometrem z wprowadzonymi moimi danymi). Na nieszczęście mój organizm nauczył się łapać tłuszcz z powietrza i magazynować na lepsze, jego zdaniem, czasy. Czasem zastanawiam się... przy takiej ilości ruchu powinnam mieć ciało jak marzenie, a nie taki koszmar. Metodą dedukcji doszłam do wniosku, że a) chodzę na wysokowysiłkowe zajęcia, więc mój puls jest w przedziale spalania białek (za wysoki, żeby spalać tłuszcz b) mój organizm już się do tego typu zajęć przyzwyczaił, więc i efektywność mniejsza. Jedno wiem na pewno: to dla mnie sama przyjemność i nie zamierzam z niej rezygnować niezależnie jak bardzo będę słonia przypominała.
Może powinnaś zastanowić się nad treningiem siłowym? Jeżeli sam aerobowy nie daje rady, to w połączeniu z siłowym powinno być ok

BLOG -
Stary 2009-01-02, 22:21   #900
LittleMo
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że chodzi o coś w tym stylu, tyle, że noga dolna jest wyprostowana, pięta skierowana do sufitu. Podnosisz i opuszczasz powoli (robiłam takie ćwiczenie ^^). A kefir to na pewno nie grzech dobrze na trawienie robi jak pije się go wieczorem i na czczo
a górną mam tak zgiętą postawić na podłodze w jednej linii z resztą mnie?
z tym kefirem to może być prawda, wczoraj też piłam wieczorem i dzisiaj 2 wizyty w wc, na szczęście dość normalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości