|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rower stacjonarny
Cytat:
Ale nie musisz tego robic co do sekundy ![]() ![]() Mam zamiar jak tylko bedzie w miarę ciepło robić sobie wycieczki rowerowe i jeżdzić interwało,a w tedy przecież będe patrzeć na drogę ,a nie na stoper ![]() Teraz robie interały..skacząc na skakance (innych możliwości brak) i efekty są super.Kiedyś ( kiedy jeszcze byłam w sprawach fitneesu całkiem zielona) mogłam skakać 60 minut i nic,a teraz po 20 ledwo żyje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niv_ ja póki co skaczę normalnie bo musze sobie najpierw troche kondycje wyrobić ![]()
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Mi się marzy rowerek stacjonarny
![]() ![]() musze umięśnic sobie wreszcie te zwisające uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
trenig-rowerem trenigowym
mam pytanie ile tak czasu dziennie trzeba jeździć rowerem treningowym ,żeby dały efekty ciałku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
Dot.: trenig-rowerem trenigowym
Podłączam się pod pytanko choć chyba już wystąpiło na Wizażu. Działa na całe ciało czy poszczególne partie? Wiecie - jestem laikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Raczkowanie
|
Dot.: rower stacjonarny
hej, ja jeżdzę na rowerku juz od miesiąca, a może i nawet dłużej!
![]() ale żadnych widocznych efektów nie widzę, a pedałuje tak (nie codziennie, 5 razy w tyg minimum) co najmniej 40 minut dziennie!! I nic!! i nawet mam wrażenie, że nie w biodrach mi urosło, bo spodnie zaczynają robic sie ciasniejsze!! Od niedawna zaczełam biegac do tego i robic brzuszki!! Ale chyba całkowicie zrezygnuje z rowerka, na rzezc biegania i ćwiczenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
Hmm... To jak to w końcu jest z tym rowerkiem?? Bo raz dziewczyny piszą że super efekty, a inne że się rozrosły
![]() ![]() Proszę, żeby mi któraś wytłumaczyła jak to jest z tym rowerkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Rozeznanie
|
wiecie ja tez efektow oszalamiajacych nie widze
staram sie juz od ponad miesiaca ale diety nie trzymam wydaja mi sie nogi troszke jedrniejsze facet mowi, ze widac efekty ale ja chyba bardzo wymagajaca jestem teraz mam 4 dni przerwy w pedalowaniu z powodu choroby ale dzis chyba popedaluje pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
ja zaczynam jezdziac na rowerze i mam nadzieje ze efekty jakies beda bo inaczej sie pohlastam kurde.
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
ja od niedawna wrocilam do rowerka. jezdze jakies 20-25 minut przed tv z predkoscia jakies 30km/h na najnizszym obciazeniu. do tego cwiczenia, raz w tygodniu 1,5h aerobicu. dzis ide z TŻem na scianke wspinaczkowa.
jakie beda efekty tego wszystkiego to sie okaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
![]()
moja waga jest tragiczna.....90 kg!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rower do ćwiczeń
Po pierwsze i najwazniejsze NIKT sie nie śmieje. Po drugie super ze bedzie miała rowerek
![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o diete to ja sie lepiej nie wypowiadam ![]() ![]() A poza tym radze porządnie przegladnać to forum, naprawde było już sporo takich tematów ![]()
#885 |
Zadomowienie
|
![]()
ja stawiam chyba na ćwiczenia w rytm muzyki-będzie mi szybciej szło;-) Boje się też skurczy....Bo pamiętam jak zmienili nam panią od w-fu i dawała nam taki wycisk że mama musiała mi masować pol nocy noki bo doslownie wylam z bolu....
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Przyczajenie
|
jeśli rezultatem ma być spalanie musisz postawic na szybkosc i jak najmniejsze obciązenie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie chce otwierać nowego wątku zeby niepotrzebnie zaśmiecać forum dlatego moje pytannko zadam tutaj tym bardziej że również chodzi o rowerek<co prawda nie stacjonarny ale rowerek ![]() Mam nadzieje że założycielka wątku sie nie pogniewa ![]() No wiec moje pytanie brzmi tak: Czy jeżeli będe codziennie jeździć na rowerku do szkółki<30 minutek w jedną strone> w niektóre dni znacznie wiecej bo rezygnuje z biletu miesięcznego czyli na treningi na wykłady itp wszedzie na rowerku czy byda miała jakieś efekty tego? Dodam że od 26 dni estem na diecie ![]() nie jem słodyczy odżywam sie zdrowo ![]() Jeśli będą efekty to po jakim czasie i na jakich partiach ciała? Z góry dziekuje za dopowiedź ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
Ja jeżdżę sobie 30 min tak z predkością 22/23 km/h.
#891 |
Zadomowienie
|
![]()
a po jakim czasie wyrobilyscie sobie kondycjie???bo przypuszczam ze na poczatku jest ciezko....i czy jezdzicie na rowerku tylko zeby sobie wyrobic miesnie czy tez po to aby spalic tkanke tluszczowa???
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
Ja nie zauważyłam jakiegoś szczególnego przyrostu mięśni, ani spalenia tkanki tłuszczowej. Ale różnica jest
![]() ![]()
#893 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
![]()
ja nie dlugo bede miala taki rowerek;-) mam nadzieje ze mi to cos da....chodzi o to ze mam bardzo grube nogi;-( ;-( ;-( ;-( ;-( mam bardzo dziwna figure bo mam duze piersi, jestem waska w tali ale za to mam wielki tylek i grube uda;-( zreszta lydki tez piekne nie sa;-(;-(;-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
ja narazie mam dosyć rowera
![]() przez ostatnie wakacje jeździłam na rowerze po ok 11 km dziennie, co zajmowało mi mniej więcej ok godziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
BAN stały
|
A ja szczerze polecam rower jako metoda na schudniecie i to dość spore.
![]() Osobiscie chodzilam na silowenie i tam 2 godziny codziennie (!) cwiczylam na orbiterkach oraz biezni i prawie wcale efektow nie bylo. Az w koncu te sprzety mi sie znudzily i zaczelam na rowerku, i o dziwo mialam uczucie ze chudne zdnia na dzien. Teraz kupilam sobie do domu i naprawde widze efekty. Ja jedze max 40 minut na obciążeniu 7 czasami 8. Pierwsze 10 minut to rozgrzewka. W TYm pierwsze 5 minut to jechanie bardzooo powoli, nastepne pięć to dobijanie do tych 10 minut powoli az osiągniemy predkosć jaką bedziemy jechac przez reszte czasu. I tu juz trzeba optymlanie ustailic sobie takie obiazenie i predkosc jakims bedziemy w staie przejechac te 30 minut czy 40 minut. Do tego otwieramy okno i jedziemy. Dotlenienie organizmu maxymlane, na pewno nie tak jak przy treningu interwalowym. Ja go osobiscie nie znosze. Nie wiem gdzie tu miejsce na dotlenienie organizmu. Mi przynajmniej nie sluzy. Lepiej czuje sie po takim. Gdy robimy tą rozgrzewke 10 minut mamy znacznie wolniejsze tetno i cisnienie tak nie skacze niz gdy odrazu rzucamy sie na max. pedalowanie. Ta rozgrzewka jest konieczna aby "przestawic" organizm. PO ok 25 minutach zaczyna nam sie robic cieplo, organizm juz zupelnie przestawia sie. Cisnienie sie podnosi. I dostajemy powera ![]() ![]() Wogole tetno jest bardzo wazne i jest wskaznikiem "treningu". Ja staram sie jechac na tetnie 145, i nie przekraczac 150. Tetno w to w sumie wypadkowa naszej formy, tego jak organizm reaguje na dany wysilek i po tym poznajemy czy wysilek jest adekwatny. Po paru dniach widac jak rosnie nam forma, po tym jak reaguje nasz tetno, z kazdym treningiem coraz nizsze przy tym samym obciazeniu ![]() ![]() A chudnie sie naprawde szybko. Tak sobie pomyslalam ze np. jesli ktos ma bardziej rozwiniete miesnie ogolnie te kt. odpowadaja za rower to bedzie tracic wiecej kalorri bo ma wieksze te miesnie i bardziej rozwiniete,niz gdyby cwiczyl np na orbiterku ktory inne miesnie w wiekszosci "bierze pod uwage". Przynajmniej ja tak zauwazylam bo orbiterek starsznie mnie meczyl, wrecz okropnie, a na rowerze moge jechac i jechac, po orbiterku prawie wcale nie chudlam a po rowerze bardzo. Rozwoj miesni?? To zalezy od obciązenia, nie moze chyba byc za duze zeby nie podchodzilo to pod trening silowy. Ale jak je ustalic?? Mysle ze jest to obciążenie max. przy którym mozemy jechac 30 minut z predkościa ok 22 km/ h nie przekraczajac tetna 150 .....to tak na oko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Przyczajenie
|
mam pytanko do doświadczonych rowerzystek
![]() Może ktoś wie dlaczego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Rozeznanie
|
Ja też tak mam, że na rowerku mogę jechać i jechać. I właśnie dlatego wolę bieganie
![]()
#900 |
Raczkowanie
|
nnooo dziewczyny aż mi sie zachciało, przeczytalam te wszystkie 31 stron
![]() - jezdzić najmniej 45 minut poniewaz po 30 gdzieś spala sie tluszcz - na najlzejszej przezutce, ale za to dłuzej, i szybciej nieco - siodełko musi byc tak ustawione zeby wyprostowana noga nie do konca dosiegala ziemi -po tym wszystkim najlepiej sie porozciagac z 10 minut -najlepiej rano na czczo hm no i wiecej chyba nie pamietam ale zacyznam od dziś wieczorka bo ja z rana nigdy nie mam czasu ![]() no ale cuż ![]() jestescie cudowne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.