|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#901 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 606
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
a ja ponawiam moje pytanie.. niech kto¶ siê udzieli
jak uzyskaæ taki kolor - za³±cznik. jest jaka¶ farba czy trzeba mieszaæ? jak tak to co i jak ?? truskawkowy blond Revlon'a da co¶ takiego na jasnych blond w³osach ?
#902 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 318
|
moim zdaniem ten revelon da w³osy bardziej wpadaj±ce w normalny rudy a nie w jasny, taki jak na zdjêciu
![]() ![]() i te¿ ponawiam swoje pytanie - czy kto¶ wie jakie farby mo¿na a jakich nie powinno siê mieszaæ? ![]() ![]() a co do truskawkowego blondu - eh, idê po jogurcik... ![]() ![]()
![]() |
#903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
farbowlam revlonem strawberry blond przez okolo rok , poki go zabraklo w sklepach Kolorek jest bardzo podobny , nie jest wcale za rudy , powiedzialabym ze jest taki bardzo podobny jak na zdjeciu , moze bardziej sie blyszczy na miedziano ale bez przesady , sprobuj go warto . Farba jest swietna ,nie niszczy wlosow , kolor trwaly ,polecam
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
A wiecie mo¿e jak pomieszaæ farby L'oreal Richesse, ¿eby wyszed³ jasny rudy? Bo niestety nie ma takiego odcienia w palecie, a ja farbujê tylko bezamoniakowymi farbami
![]() Ten pierwszy miedziany jest na poziomie 6 a ja zawsze mam farby z poziomu 8/9 wiêc nie bêdê ryzykowaæ ^^ Jak dodam jaki¶ ciep³y blond to bêdzie dzia³a³o i zrobi siê ja¶niejszy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 606
|
dziêki
![]() ![]() baby_luv_gold masz mo¿e zdjêcia w³osów jak farbowa³a¶ tym truskawkowym? ![]()
#906 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
jaki to kolorek? jest ¶liczny, chcê zrobiæ sobie rude w³osy ale nie chcê ¿eby wysz³y mi czerwone..:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
![]()
Cze¶æ, Czy która¶ z Was mo¿e poleciæ mi jak±¶ farbê w odcieniu rudo¶ci? mied¼, pomarañcz... byle nie czerwieñ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ruda farba!!!!!!!!!!
loreal mango
![]()
#909 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 938
|
Tak trudno przejrzeæ forum?
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193383
#910 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Polecam L'oeral Feria Preference odcieñ Mango ! Farbowa³am t± farb± w³osy ciemno br±zowe i chwyci³a
![]() ![]()
#911 |
Zakorzenienie
|
to¿ to ca³y w±tek wlasciwie jest o Mango lub Jesiennym Lisciu :P
wystarczy przejrzeæ....
![]() |
#912 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 125
|
powiedzcie mi , lepiej klasc loreala na tluste wlosy czy np rano myte ?
ma to jakikolwiek wplyw na dlugosc trzymania sie farby? |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 125
|
czy ktos moze mi odp na pytanie zadane wyzej ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze na nieumyte wlosy , przed farbowaniem nie myje sie wlosow , poniewaz traca one naturalny ochronny film jest jeszcze kilka powodow dla ktorych nei naklada sie farby na umyte wlsy ale jest juz pozno i ide lulu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do d³ugosci..hmm ja tam ¿adnej ró¿nicy nie widze.... czasem zdarza mi sie na umyte k³asc i taki sam efekt raczej jest, jak na nieumyte. zreszta, wydaje mi sie, ze w instrukcji chyba jest napisane, ze powinno sie klasc na nieumyte wlosy, hm?? wiec jesli tak napisali, to czas trzymania farby na w³osach, który podaj± odnosi siê wlasnie do w³osów nieumytych :P
![]() |
#918 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
bardzo dziêkujê
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Bardzo dziêkuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
cze¶æ dziewczyny. wiem,¿e nie koniecznie mój post bêdzie stricte dotyczy³ tematu,ale spróbujê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
Lepiej na³ó¿ dzisiaj. Mieszanki (zgodnie z instrukcj±) nie powinno siê zostawiaæ rozrobionej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie na³ó¿ dzisiaj
![]() a ja dodam od siebie, ¿e chyba przerzucam siê zupe³nie na szamponetki - nie ma odrostów, kolor jest ¿ywy i same w sobie s± tanie ![]() ![]()
![]() |
#922 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 356
|
Cytat:
wlosow nie myje sie przy rozjasnianiu . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Witam wszystkie piekne Rudzielce
![]() Pozwolicie, ¿e podepne sie pod t± lisi± imprezkê i doksztalcê siê przy Was nieco? No wiêc tak: aktualnie jestem prawie ruda... tzn. jestem ruda, ale niestety mój rudy zanim sie wyp³ucze jak nale¿y to wpada w czerwieñ, ku mojej rozpaczy. Zdjêcie pod spodem-zaraz po na³o¿eniu farby, po 3 myciach jest jasny bardzo. Marzy mi siê ja¶niutki, ¿ywy, rudy pomarañcz. Upatrzy³am juz sobie farbê MAJIREL 7.4 - cudny kolor (Mango u mnie wyszed³ te¿ czerwony=niedopuszczalne; ). Czy macie inny pomys³ na piekny rudy (jasny) bez czerwonych odcieni? No i jeszcze jedno pytanie. Czy fabry rude tez przy ka¿dym myciu koloruj± Wam wodê?? Do tej pory jecha³am na farbach bez amoniakowych (szampony) i one obrzydliwie barwi± mi wode przy KA¯DYM myciu, nawet po 1 mc. Nie moge sobie na to pozwoliæ na urlopie w tropikach. Wejde do wody w basenie i wszystko wokó³ mnie zrobi sie rude?? Masakra. Wizja gorsza ni¿ miesi±czka w trakcie urlopu ![]() Jak sobie z tym radzicie?
#924 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
mi na rozja¶nionych w³osach wyszed³ br±zowo-rudy ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Mystica to ty u¿ywasz Mariona ? tak? U¿ywa³a¶ samej miedzi? pamiêtam ¿e ostatnio zmiesza³a¶ mied¼ z tycjanem. Ja chyba jutro u¿yjê szamponetki mied¼ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
farby fryzjerskie kladzie sie na umyte wlosy ,myje sie glowe szamponem przygotowujacym wlosy do koloryzacji , zmywa sie szamponem utrwalajacym itd. Konsumenckie sa mocniejsze w dzialaniu wiec na nieumyte.
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I przy³±czam siê do pytania agusiaki - jak to jest z wyj¶ciem na basen po szamponetkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam swoje w³osy ciemny blond i szamponetka kolor rudy nie pokrywa ich. Dzi¶ nak³adam Mied¼ Mariona ale w³a¶nie szamponetkê. Za tydzieñ nak³adam farbê, dzi¶ kolor na wypróbowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
Nawet fajnie wysz³a mi ta Mied¼ do koñca nie z³apa³a mi odrostów, ale s± mniej widoczne.
Du¿± zaleta jest to, ¿e szamponetka Marion siê bardzo pieni³a, u¿y³am 1 opakowanie ![]() Minus- trochê wysuszy³a moje w³osy, ale skuszê siê i wypróbujê farbê. Zdjêcie 1 przy oknie Zdjêcie 2 w pokoju |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
mam podobne zdanie, te¿ sobie od¶wie¿alam kolor Deli±, we wtorek siê skusilam na Marion Mied¼ i kolor mnie tak zachwycil, ¿e leb po raz pierwszy umylam dopiero wczoraj- byle sie tylko szybk nie spral!
![]() Jest naprawdê piêkny, intensywny i soczysty, a co wa¿ne - wlosy wygl±daj± naturalnie. Po pierwszym myciu - OK. W trakcie farbowania trzymalam 40 minut, na opakowaniu bylo napisane, ¿e dla wydlu¿enia efektu tak warto wiêc liczê na to, ¿e tak szybko mi ta mied¼ nie zniknie. W ka¿dym razie - je¶li farba jest taka jak szampon, nigdy w ¿yciu ju¿ jej nie zmieniê ![]() Edytowane przez katminka Czas edycji: 2010-06-05 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
A czy ktoras z Was malowala Alfaparfem lub Majirelem? Rudosci maja wiele a ja w piatek farbuje i ciagle mysle o kolorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.