![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Kasiulko udanego urlopu
![]() Mariqo widze, że już wróciłaś z urlopu ![]() ![]() ![]() Joasiu jak Ty to robisz, że Julcia tak spokojnie leży w wózku? Mój na dworzu nie lubi leżeć w wózku, a w domu to jak go wsadzam to wrzask ![]() ![]() ![]() ![]() My wczoraj spędziliśmy znowu cały dzień sami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Wtajemniczenie
|
W domu Julka bardzo lubi leżeć w wózku. Na spacerach też się uspokoiła odkąd jeździ spacerówce. Wczoraj byłysmy nawet godzine w mieście i udało mi sie zrobić zakupy. Była zadowolona bo wszystko widziała.
Płatku nic nie robie samej jej się podoba. ![]() ![]()
#1173 |
Zakorzenienie
|
To Ci zazdroszcze Joasiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Wtajemniczenie
|
Jak obiecałam, to zdjęcia będą
![]() ![]() Po dziesięciodniowym pobycie na kanikułach mieliśmy tak przeogromną ilość rzeczy do prania, że przez pierwszy dzień w domu, by przejść do łazienki trzeba było rozpychać się łokciami ![]() A jeszcze wczoraj odbyła się skromna, lecz niezwykle przyjemna uroczystość, bo moja Sylwia kończyła 3 latka. Był tort, kilku gości, szampańskoje itd Mam nadzieję zatem, że jestem usprawiedliwiona w sprawie opóźnienia fotoreportażu ![]()
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście Mariqo
![]() ![]() Joasiu więc postanowiłam wyjąć gondole z wózka i zrobić spacerówkę. Mały siedział na spacerze spokojnie(no czasami marudził) ok. 30 min. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zadomowienie
|
Mariqa, świetne dzieciaki
![]() ![]() My dziś lataliśmy po wyprzedażach. Mąż się obkupił bo w Reserved były naprawdę duże obniżki na koszule. Dla maluszka nic nie kupiliśmy - w H&M nie ma wyprzedaży, w Kappahlu i Cubisie nic ciekawego, przynajmniejdla nas. Trzeba by się rozejrzeć za jakąś kurteczką jesienną dla malego. Jeśli chodzi o dietkę KAmila - dziś podałam mu po raz pierwszy jabłuszko - i plułl nim na odległość. A jak się przy tym krzywił strasznie ![]() Jeśłi chodzi o spacery, jak mały się nudzi, albo zaczyna mu świecić słońce w oczy - to wtedy kładę go na brzuch i odsłaniam mu całkowicie budę. Wtedy potrafi leżeć na brzuchu i oglądać świat bardzo długo. No i ćwiczy te nieszczęsne mięśnie karku ![]() Dobranoc
#1178 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie wygladasz Mariqo
![]() ![]() Agiko my wczoraj też biegaliśmy po geant, ale w takim pośpiechu bo mały marudził. Nawet nie pozwolił mi zajrzec do orsey ![]() ![]() ![]() ![]() Joasiu, Kostko gdzie jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zadomowienie
|
Mariqo niezła laska z ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko udanego wypoczynku i słonecznej pogody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Łukasz na początku stycznia skończył 4 lata, to całkiem spory mężczyzna ![]() Byliśmy na Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim. Blisko. Szkoda, że akurat skończył się okres wysokich temperatur, bo zaledwie kilka dni spędzilismy na plaży ![]() Ale odbywaliśmy długie piesze wycieczki po lasach ![]() Do Zwierzyńca równiez planujemy, ponoć jest wspaniale. Może jeszcze uda się nam zorganizowac jakiś weekend. Co do zakupów... wczoraj zaczęłam kompletować wyprawkę do przedszkola dla moich berbeci. Wierzcie mi dziewczyny, że to co potrzebuje taki maluszek, jak Wasz, to pikuś. Odzież do 98r. nie jest opodatkowana, zatem o wiele tańsza ![]() W zasadzie wiele nie kupiłam,a tu 3 stówki pooooszły ![]() ![]() A tu jeszcze trzeba kupić solidne buciki /dwie pary przecież/, ciapki, sweterki, kilka jeszcze bluz i inne części garderoby. Oglądałam już zimową kolekcję Wójcika, płaszczyk dla mojej małej kosztuje prawie 230zł ![]() Dziekuję za komplementy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Wiem coś na ten temat Mariqo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Zadomowienie
|
Mariqo, ja też dołączam do dziewczyn jeśli chodzi o pochlebstwa na Twój i Twoich dzieci temat
![]() ![]() ![]() My byliśmy wczoraj u znajomych. Wróciliśmy do domu na 21-ą, kiedy Natalka powinna juz o tej porze być po kąpieli i spać. Pierwszy raz zrobiła wczoraj koncert przed spaniem. Wrzeszczała i piszczała w takich wysokich tonach, że aż bębenki w uszach pękały. W końcu padła o 22:20. Pojechaliśmy do znajomych koło 15-tej i od tej pory w ogóle nie spała. U nich nie mogła usnąć i widać było, że jest strasznie zmęczona. I właśnie z przemęczenia nie mogła usnąć. Od wczoraj nauczyła się przeraźliwie ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
Kostko Mateusz też tak samo reaguje jak Natalka wczoraj jak do kogoś idziemy
![]() ![]() ![]() Mariqo poleć coś dobrego na wypadanie włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zadomowienie
|
"Ta starsza to...chłopiec " rozpoznałam ze to chłopczyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zadomowienie
|
Jak obiecałam, tak wklejam
![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Kostko ślicznie wyglądasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny wczoraj próbowaliśmy wprowadzić w życie "łatwy plan". Mówie Wam porażka po raz kolejny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Płatku
![]() Ja wczoraj Natalkę podnosiłam i kładłam ze 20 razy. Za ostatnim razem kładąc ją, obróciła główkę na bok, głęboko westchnęła i w 2 sekundy usnęła, ale zanim to się stało, to walczyłam półtorej godziny z jej wrzaskiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Wtajemniczenie
|
Jestem nigdzie nie uciekłam
![]() Płatku polecam się na przyszłość. U nas poskutkowało. Z zasypianiem ja mam patent że po kąpaniu daje Julce butle i przy niej zasypia. Jak się skończy to szybko zamieniam butle na smoczka i odkładam do łóżeczka. A Mateusz nie usypia przy piersi? Mariqa zbieram szczęke z podłogi ![]() Zresztą Kostka podobnie. Natalka nieziemska. Widać że tylko moja została łysolkiem. Po tatusiu ![]()
#1190 |
Zakorzenienie
|
Joasiu czasami mi zaśnie przy piersi, ale jak jest już powornie zmęczony. Dzisiaj strasznie marudził od rana chyba tak strasznie dziąsła go swędzą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny, dawno mnie tu u was nie było a bardzo się za wami i dzieciaczkami stęskniłam. Ale to wciąga
![]() Ale wy laski dziewczyny jesteście jak wy to robicie?? Dzieciaczki, dom na głowie a tu takie piękne, zadbane laseczki..zazdroszczę!!!! Zaraz będę nadganiać zaległości... i cosik postaram się skrobnąć jak Miłka położę spać, bo teraz odłożyłam go na drzemkę i cosik mi sie juz wybudza. TŻ miał go kąpać ale zniknął przed tv oglądając jakiś mecz siatkówki ojojojoj jak nie mundial to... buziaki a Natalka prześliczna dziewczynka, zdziwiona minka mistrzostwo świata ![]() oooo lecę do synka.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
cześć mamusie
![]() Jestem mamą 6 miesięcznego Wiktora ![]() ![]()
#1193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Millo, Ch_aga, As'ja dlaczego tak rzadko zaglądacie i piszecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
Dzieki za miłe powitanie
![]() Jestem studiującą mamusią, został mi jeszcze 5 rok fizjoterapii i praca magisterska. Mieszkam we Wrocławiu. Wiktor to nasze oczko w głowie (moje i męża). Ładnie siedzi, zaczął ostatnio mówić "dadada" i buzia mu się nie zamyka. Wprowadzamy mu zupki, soczki i jak na razie duuużo ląduje na ubranku zamiast trafiać w większości do buzi ![]() ![]()
#1195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja swoje myłam regularnie w czerwonym szamponie Vichy / z aminexilem/. Witaminy i minerały są oczywiście ważne, bo wzmacniają od środka. Może spróbuj wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami. poczytaj też tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=w%B3osy Na paznokcie- ogryzać kostki. Serio. Tak radziła dermatolog, wszelkie mięska ogryzać bardzo rzetelnie z kostek, pogryźć chrząstki- to najlepszy budulec. Oprócz tego dobra odżywka, może coś z Nail Teka? Może tu też coś znajdziesz: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=w%B3osy
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zadomowienie
|
Kostko - twój mąż to ma super - dwie takie fajne dziewczyny w domu. Pogratuluj mu
![]() ![]() Płatku, ja myślę, że MAteuszek prędzej, czy później (i nie mam tu na myśli jego 18 urodzin ![]() ![]() Witam nową mamusię i jej syneczka. ![]() ![]() Dobranoc mamusie,
#1197 |
Raczkowanie
|
nadrabiam
![]() Kasiulko spóźnione, ale gorące życzenia dla Oliwki z okazji 5 mies. ![]() Joasiu teraz obejrzałam sobie Julkę - córeczka prześliczna a jaką ma mądrą minkę ![]() Witam nową mamusię - Zadymkę ![]() Postaram się poprawić i częściej pisać... U nas trzeci dzień podajemy marchewkę ![]() ![]() ![]() Dokończę jak wrócę lub jutro.... a wy sie dziwcie, że nie mam kiedy pisać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Płatku, bo widze że jesteś!
Witam Zadymke. Zagladaj do nas, będzie nam miło. Wiecie o której wstało dzisiaj moje dziecko? O 4 ![]() ![]() Ciekawe jak tam Kasiulka. Pewnie dobrze się bawią. Millo, Płatku macie racje ten wątek uzależnia. Bez Was byłoby ciężko. Większość moich znajomych nie ma dzieci więc trudno jest teraz z nimi rozmawiać, zmieniła się sytuacja, zmieniły się priorytety. Znowu Ci co dzieci mają, nie mają czasu.
#1199 |
Zakorzenienie
|
cześć Joasiu ja dzisiaj też wyglądam jak zombie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Joasiu Wy lepiej przebadajcie te plemniki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Mariqo dziękuje za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Agiko ja też mam nadzieje, że to tylko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.