Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-12, 05:57   #1171
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Kasiulko udanego urlopu .

Mariqo widze, że już wróciłaś z urlopu nie wiem czy pamiętasz, ale miałaś się nam pokazać z dzieciaczkami .

Joasiu jak Ty to robisz, że Julcia tak spokojnie leży w wózku? Mój na dworzu nie lubi leżeć w wózku, a w domu to jak go wsadzam to wrzask . Julka jest już dużą i śliczną dziewczynką , a jaką ma anielską grzeczną minkę .

My wczoraj spędziliśmy znowu cały dzień sami tż przyjechał tylko na dwie godz. i ruszył na urodziny kumpla. Mały zasnął dopiero o 22.00, ale za to w nocy dobrze spał oczywiście ze mną w łóżku, a tż jak wrócił popędziliśmy na materac .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 08:48   #1172
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

W domu Julka bardzo lubi leżeć w wózku. Na spacerach też się uspokoiła odkąd jeździ spacerówce. Wczoraj byłysmy nawet godzine w mieście i udało mi sie zrobić zakupy. Była zadowolona bo wszystko widziała.
Płatku nic nie robie samej jej się podoba. Wogóle ostatnio nie powiem nawet jest spokojna. Dzisiaj obudziła się o 5.20 wzięłam ja do siebie i spokojnie leżała jeszcze 2h a my w tym czasie drzemalismy

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 09:09   #1173
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

To Ci zazdroszcze Joasiu i oby tak dalej. Może mój diabełek też z wiekiem złagodnieje. Jak narazie o dwóch godzin musimy go nosić i zabawiać, a śpiący jest i nie daje się uśpić .
Stary 2006-08-12, 17:47   #1174
Mariqa
Wtajemniczenie

Jak obiecałam, to zdjęcia będą Cyfrówkę mam, fotki cykałam , muszę je tylko wrzucić na kompa w wolnej chwili / pewnie dziś wieczór lub jutro /.
Po dziesięciodniowym pobycie na kanikułach mieliśmy tak przeogromną ilość rzeczy do prania, że przez pierwszy dzień w domu, by przejść do łazienki trzeba było rozpychać się łokciami .
A jeszcze wczoraj odbyła się skromna, lecz niezwykle przyjemna uroczystość, bo moja Sylwia kończyła 3 latka. Był tort, kilku gości, szampańskoje itd
Mam nadzieję zatem, że jestem usprawiedliwiona w sprawie opóźnienia fotoreportażu
Stary 2006-08-12, 19:05   #1175
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Oczywiście Mariqo .

Joasiu więc postanowiłam wyjąć gondole z wózka i zrobić spacerówkę. Mały siedział na spacerze spokojnie(no czasami marudził) ok. 30 min. i w parku zaczełam go usypiać w wózku, troche pośpiewałam i zasnął wiecej takich podpowiedzi, a będę Cię wychwalała po wszelkie czasy dzięki . Długo nie pospał bo całe 25min , ale dobre i to .
Stary 2006-08-12, 20:32   #1176
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mariqa
Jak obiecałam, to zdjęcia będą Cyfrówkę mam, fotki cykałam , muszę je tylko wrzucić na kompa w wolnej chwili / pewnie dziś wieczór lub jutro /.
Po dziesięciodniowym pobycie na kanikułach mieliśmy tak przeogromną ilość rzeczy do prania, że przez pierwszy dzień w domu, by przejść do łazienki trzeba było rozpychać się łokciami .
A jeszcze wczoraj odbyła się skromna, lecz niezwykle przyjemna uroczystość, bo moja Sylwia kończyła 3 latka. Był tort, kilku gości, szampańskoje itd
Mam nadzieję zatem, że jestem usprawiedliwiona w sprawie opóźnienia fotoreportażu
się powiedziało "a"...
Stary 2006-08-12, 21:19   #1177
agika11
Zadomowienie

Mariqa, świetne dzieciaki .Gratuluję udanej parki. No, a z ciebie to niezła [dżaga] jest. Super ekstra laska. POdziwiam po i przy dwójce dzieci

My dziś lataliśmy po wyprzedażach. Mąż się obkupił bo w Reserved były naprawdę duże obniżki na koszule. Dla maluszka nic nie kupiliśmy - w H&M nie ma wyprzedaży, w Kappahlu i Cubisie nic ciekawego, przynajmniejdla nas. Trzeba by się rozejrzeć za jakąś kurteczką jesienną dla malego.
Jeśli chodzi o dietkę KAmila - dziś podałam mu po raz pierwszy jabłuszko - i plułl nim na odległość. A jak się przy tym krzywił strasznie . Za to "zupkę" marchewkową wcina, aż mu się uszy trzęsą.

Jeśłi chodzi o spacery, jak mały się nudzi, albo zaczyna mu świecić słońce w oczy - to wtedy kładę go na brzuch i odsłaniam mu całkowicie budę. Wtedy potrafi leżeć na brzuchu i oglądać świat bardzo długo. No i ćwiczy te nieszczęsne mięśnie karku . Płatku spróbuj może MAtiemu też się spodoba. Zdjęcie w załączeniu.
Dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg milek.jpg (88,1 KB, 16 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-13, 08:02   #1178
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ślicznie wygladasz Mariqo fajna laseczka z Ciebie, a dzieciaczki też są super i fajnutko się uśmiechają zwłaszcza Sylwia-bardzo ładna blondyneczka .

Agiko my wczoraj też biegaliśmy po geant, ale w takim pośpiechu bo mały marudził. Nawet nie pozwolił mi zajrzec do orsey , a reserved widziałam fajne brązowe spudniczki, ale nie miałam czasu nawet przymierzyć . Mateuszek dostał znowu kolejną zabawkę, tż koszulkę a mama tylko ich uśmiech.Jeżeli chodzi o leżenie w wózku na brzuszku to nie ma szans moje dziecko długo nie lubi leżeć na brzuszku, a wózku to już w ogóle próbowałam jak byłam u rodzinki tak go wozić, ale spróbuje jeszcze raz moze coś mu sie odwidzi. Najlepiej to lubi ogladać świat na rękach u rodziców.

Joasiu, Kostko gdzie jesteście ?
Stary 2006-08-13, 09:01   #1179
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Mariqo niezła laska z ciebie slicznie wyglądasz. A dziewczynki to też ńiezłe lalunie, do mamy się przydały Nad jakim jeziorem wypoczywałaś? Mi w tym roku udało się tylko raz wyrwać do Zwierzyńca a Alusia cały dzień grzecznie przespała w wózku Może w przyszłym roku bede sie mogła pokazać w kostiumie
Kasiulko udanego wypoczynku i słonecznej pogody
Anchela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 09:23   #1180
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anchela
...
A dziewczynki to też ńiezłe lalunie, do mamy się przydały Nad jakim jeziorem wypoczywałaś? Mi w tym roku udało się tylko raz wyrwać do Zwierzyńca a Alusia cały dzień grzecznie przespała w wózku Może w przyszłym roku bede sie mogła pokazać w kostiumie
Ta starsza to...chłopiec
Łukasz na początku stycznia skończył 4 lata, to całkiem spory mężczyzna
Byliśmy na Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim. Blisko.
Szkoda, że akurat skończył się okres wysokich temperatur, bo zaledwie kilka dni spędzilismy na plaży
Ale odbywaliśmy długie piesze wycieczki po lasach
Do Zwierzyńca równiez planujemy, ponoć jest wspaniale. Może jeszcze uda się nam zorganizowac jakiś weekend.
Co do zakupów... wczoraj zaczęłam kompletować wyprawkę do przedszkola dla moich berbeci.
Wierzcie mi dziewczyny, że to co potrzebuje taki maluszek, jak Wasz, to pikuś. Odzież do 98r. nie jest opodatkowana, zatem o wiele tańsza
W zasadzie wiele nie kupiłam,a tu 3 stówki pooooszły ot tak, na kilka koszulek, trzy pary spodni, bluzeczke, 1 parę rajstop i piżamkę Koszmar.
A tu jeszcze trzeba kupić solidne buciki /dwie pary przecież/, ciapki, sweterki, kilka jeszcze bluz i inne części garderoby.
Oglądałam już zimową kolekcję Wójcika, płaszczyk dla mojej małej kosztuje prawie 230zł chyba nie kupię, mimo, że bardzo mi się podoba.
Dziekuję za komplementy zawstydziłam się.
Stary 2006-08-13, 09:42   #1181
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Wiem coś na ten temat Mariqo moja siostra ma trójkę dzieci, Starszy synek idzie do pierwszej klasy(same książki to niezła sumka), a wiadomo ciuchy i przybory szok , a córeczka ma 4 lat i idzie do przeczkola i też wymyślili jakieś książki i takie tam. Młodszy do żłobka ja chyba nigdy nie zdecyduje się na trójke dzieci .
Stary 2006-08-13, 09:54   #1182
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Mariqo, ja też dołączam do dziewczyn jeśli chodzi o pochlebstwa na Twój i Twoich dzieci temat . Jesteście śliczną rodzinką .

My byliśmy wczoraj u znajomych. Wróciliśmy do domu na 21-ą, kiedy Natalka powinna juz o tej porze być po kąpieli i spać. Pierwszy raz zrobiła wczoraj koncert przed spaniem. Wrzeszczała i piszczała w takich wysokich tonach, że aż bębenki w uszach pękały. W końcu padła o 22:20.
Pojechaliśmy do znajomych koło 15-tej i od tej pory w ogóle nie spała. U nich nie mogła usnąć i widać było, że jest strasznie zmęczona. I właśnie z przemęczenia nie mogła usnąć.
Od wczoraj nauczyła się przeraźliwie piszczeć i odkąd się dziś obudziła maltretuje nasze uszy swoim piskiem. Bawi się-piszczy, je-piszczy, jest na rękach-piszczy. Wszystko od rana traktuje piskiem .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 10:15   #1183
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko Mateusz też tak samo reaguje jak Natalka wczoraj jak do kogoś idziemy dlatego wolę jak ktoś nas odwiedza i to nie dłużej jak trzy godzn. Nasze dzieci sa jeszcze za małe i to wszystko to sa nowe przeżycia i wszystko je ciekawi, a brak snu powoduje, że są rozdrażnione i strasznie marudne. Mateusz też czasami piszczy, aż uszy bolą, ale ostatnio to on uwielbia warczeć na wszystko i wszystkich . Kostko gdzie te obiecane zdjęcia .

Mariqo poleć coś dobrego na wypadanie włosów następny problem to jeszcze łamliwe paznokcie. Biorę witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących oraz pije dodatkowo wapno .
Stary 2006-08-13, 11:08   #1184
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

"Ta starsza to...chłopiec " rozpoznałam ze to chłopczyk tylko mysłałam ze dziewczynka to dwie rozne kobietki
Anchela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 13:03   #1185
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Jak obiecałam, tak wklejam . Dwa zdjęcia po kąpieli Natalki sprzed tygodnia. W łóżeczku z wczoraj i ze mną też z wczoraj przed samym wyjściem do znajomych .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (116,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00274.JPG (54,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00278.JPG (59,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00280.JPG (66,0 KB, 53 załadowań)

Stary 2006-08-13, 13:39   #1186
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko ślicznie wyglądasz a Natalka rewelacyjna jak ona się zmienia nie mogę się napatrzeć szkoda, że Mati nie może jej zobaczyć napewno by mu w oko wpadła .

Dziewczyny wczoraj próbowaliśmy wprowadzić w życie "łatwy plan". Mówie Wam porażka po raz kolejny tż brał i odkładal płaczącego coraz bardziej Mateuszka do łóżeczka, a był taki śpiący, że ledwo na oczy patrzył, po 7 min. Mati tak sie rozbeczał i zaniósł, że przez kolejne 5 min. go uspakajałam biedny na tż patrzył z źalem, a ode mnie nie chcial się odkleić. Już wiecej nie próbuje .
Stary 2006-08-13, 14:13   #1187
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziękuję Płatku w imieniu Natalki oraz swoim.
Ja wczoraj Natalkę podnosiłam i kładłam ze 20 razy. Za ostatnim razem kładąc ją, obróciła główkę na bok, głęboko westchnęła i w 2 sekundy usnęła, ale zanim to się stało, to walczyłam półtorej godziny z jej wrzaskiem .

Stary 2006-08-13, 16:52   #1188
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kostka.kr
Dziękuję Płatku w imieniu Natalki oraz swoim.
Ja wczoraj Natalkę podnosiłam i kładłam ze 20 razy. Za ostatnim razem kładąc ją, obróciła główkę na bok, głęboko westchnęła i w 2 sekundy usnęła, ale zanim to się stało, to walczyłam półtorej godziny z jej wrzaskiem .
No widzisz ja tak nie potrafię zwłaszcza, że on mi się zanosi i z tego co wiem trzeba dziecko które się zanosi i potrafi nawet złapać bezdech nie dopuszczać do płaczu, a jak już płacze to podnieść i tulić do siebie . Ja się naprawde teo boję .
Stary 2006-08-13, 16:57   #1189
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Jestem nigdzie nie uciekłam TŻ w domu to trza korzystać!
Płatku polecam się na przyszłość. U nas poskutkowało. Z zasypianiem ja mam patent że po kąpaniu daje Julce butle i przy niej zasypia. Jak się skończy to szybko zamieniam butle na smoczka i odkładam do łóżeczka. A Mateusz nie usypia przy piersi?

Mariqa zbieram szczęke z podłogi Dzieciaczki masz super. Ale Ciebie to zupełnie inaczej sobie wyobrażałam. Przywracasz wiare w to że mama też może być piekną, zadbaną kobietą.
Zresztą Kostka podobnie. Natalka nieziemska. Widać że tylko moja została łysolkiem. Po tatusiu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-13, 17:08   #1190
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu czasami mi zaśnie przy piersi, ale jak jest już powornie zmęczony. Dzisiaj strasznie marudził od rana chyba tak strasznie dziąsła go swędzą dałam mu viburcol i po paru minutach zasnął bujany na leżaczku, spał dwie godziny oczywiście z przerwą na jedzenie . Ostanio lulam go przy muzyce i łatwiej mi zasypia. Ja tak na niego narzekam, ale wiadomo kocham mojego synka tylko ostatnio jest ciężki do zniesienia . Oczywiście jak jest wyspany to bardzo pogodny bobas z niego, swoim uśmiechem sprawia, że szybko mi przechodzi złość .
Stary 2006-08-13, 18:33   #1191
Millo
Raczkowanie

witajcie dziewczyny, dawno mnie tu u was nie było a bardzo się za wami i dzieciaczkami stęskniłam. Ale to wciąga
Ale wy laski dziewczyny jesteście jak wy to robicie?? Dzieciaczki, dom na głowie a tu takie piękne, zadbane laseczki..zazdroszczę!!!!
Zaraz będę nadganiać zaległości... i cosik postaram się skrobnąć jak Miłka położę spać, bo teraz odłożyłam go na drzemkę i cosik mi sie juz wybudza. TŻ miał go kąpać ale zniknął przed tv oglądając jakiś mecz siatkówki ojojojoj jak nie mundial to...
buziaki
a Natalka prześliczna dziewczynka, zdziwiona minka mistrzostwo świata
oooo lecę do synka....
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 19:08   #1192
Zadymka
Raczkowanie

GG do Zadymka

cześć mamusie

Jestem mamą 6 miesięcznego Wiktora ur 9 lutego 2006 roku

Matka Polka Superstar

Zadymka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 20:02   #1193
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Zadymka
cześć mamusie

Jestem mamą 6 miesięcznego Wiktora ur 9 lutego 2006 roku
Witaj Zadymko jak miło gościć nową lutową mamusię. Napisz coś więcej o sobie i synku.

Millo, Ch_aga, As'ja dlaczego tak rzadko zaglądacie i piszecie na forum? Żądam poprawy . Dobrze, że Joasia z Kasiulką, Kostką, Tiaarą i Agiką są dość często bo bez tego wątku i Was dziewczyny to bym w głowę dostała .
Stary 2006-08-13, 20:25   #1194
Zadymka
Raczkowanie

GG do Zadymka

Dzieki za miłe powitanie

Jestem studiującą mamusią, został mi jeszcze 5 rok fizjoterapii i praca magisterska. Mieszkam we Wrocławiu.

Wiktor to nasze oczko w głowie (moje i męża). Ładnie siedzi, zaczął ostatnio mówić "dadada" i buzia mu się nie zamyka. Wprowadzamy mu zupki, soczki i jak na razie duuużo ląduje na ubranku zamiast trafiać w większości do buzi ale dalej cycamy ile tylko mały chce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotka.jpg (6,7 KB, 82 załadowań)

Matka Polka Superstar

Zadymka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 21:02   #1195
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez płatek1

Mariqo poleć coś dobrego na wypadanie włosów następny problem to jeszcze łamliwe paznokcie. Biorę witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących oraz pije dodatkowo wapno .
Ponoć włosy osłabione w ciazy i tak wypadną, jesli maja wypaść. Ale można i trzeba wzmocnić te nowe, ktore wyrosna na ich miejsce
Ja swoje myłam regularnie w czerwonym szamponie Vichy / z aminexilem/.
Witaminy i minerały są oczywiście ważne, bo wzmacniają od środka. Może spróbuj wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami.
poczytaj też tu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=w%B3osy

Na paznokcie- ogryzać kostki. Serio. Tak radziła dermatolog, wszelkie mięska ogryzać bardzo rzetelnie z kostek, pogryźć chrząstki- to najlepszy budulec.
Oprócz tego dobra odżywka, może coś z Nail Teka?
Może tu też coś znajdziesz:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=w%B3osy
Stary 2006-08-13, 21:38   #1196
agika11
Zadomowienie

Kostko - twój mąż to ma super - dwie takie fajne dziewczyny w domu. Pogratuluj mu A tak szczerze to ja sobie twoją NAtalkę wyobrażałam z jasnymi włoskami, nie pytaj dlaczego, sama nie wiem . A tu taka niespodzianka. Śliczna dziewczynka.

Płatku, ja myślę, że MAteuszek prędzej, czy później (i nie mam tu na myśli jego 18 urodzin ) wyrośnie i będziesz miała troche łatwiej. I jedyna rada jaką ci dam to działaj zgodnie ze swoją intuicją. Wtedy wszystko będzie najlepiej i dla ciebie i dla MAteuszka .
Witam nową mamusię i jej syneczka. Tym bardziej mi miło, bo mieszkamy w tym samym rejonie . Zaglądaj do nas.
Dobranoc mamusie,
Stary 2006-08-13, 22:26   #1197
Millo
Raczkowanie

nadrabiam
Kasiulko spóźnione, ale gorące życzenia dla Oliwki z okazji 5 mies. (przeczytasz po powrocie).
Joasiu teraz obejrzałam sobie Julkę - córeczka prześliczna a jaką ma mądrą minkę
Witam nową mamusię - Zadymkę
Postaram się poprawić i częściej pisać...
U nas trzeci dzień podajemy marchewkę ) Miłek zajada aż miło nic językiem nie wypluwa. Muszę kończyć bo idziemy z TŻ z psem na spacer - trochę czasu dla nas by porozmawiać . Miłek zostanie z babcią.
Dokończę jak wrócę lub jutro.... a wy sie dziwcie, że nie mam kiedy pisać...
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 07:04   #1198
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cześć Płatku, bo widze że jesteś!
Witam Zadymke. Zagladaj do nas, będzie nam miło.
Wiecie o której wstało dzisiaj moje dziecko? O 4 nie spi do tej pory. Właśnie molestuje jakąś zabawke. Chodzimy z TŻ jak zombie. Najpierw przez godzine bawiła się sama w łóżeczku potem wzięliśmy ją do siebie. Poszła spać o 22. Skąd ona bierze siłe? Przecież kiedyś trzeba spać? Ciekawe jak bedzie w dzień. Jak nie zaśnie na dłużej to zaczne wierzyć że to jakiś mutant, może plemniki TŻ były napromieniowane
Ciekawe jak tam Kasiulka. Pewnie dobrze się bawią.
Millo, Płatku macie racje ten wątek uzależnia. Bez Was byłoby ciężko. Większość moich znajomych nie ma dzieci więc trudno jest teraz z nimi rozmawiać, zmieniła się sytuacja, zmieniły się priorytety. Znowu Ci co dzieci mają, nie mają czasu.

Stary 2006-08-14, 07:12   #1199
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

cześć Joasiu ja dzisiaj też wyglądam jak zombie mój synek chyba z sześć razy budził się w nocy w ostateczności znowu wylądował w naszym łóżku . Pewnie jak ja pijesz teraz kawke oby ta jedna dzisiaj starczyła. Mój potworek mnie wzywa co teraz może chcieć .

Joasiu Wy lepiej przebadajcie te plemniki , chociaż teraz to zapóźno .
Stary 2006-08-14, 07:41   #1200
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Mariqo dziękuje za odpowiedź , ale z tymi kostkami to byłoby ciężko bo ja raczej należe do roślinożernych, a nie mięsożernych . Ale poczytam jak tż róci z pracy .

Agiko ja też mam nadzieje, że to tylko kwestia paru miesięcy. Inaczej nie pociągne tak długo .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości