![]() |
#1261 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Myszeczko
![]() Może dla Ciebie nie była to taka drastyczna zmiana i dlatego organizm inaczej reaguje? Spokojnie... Jeśli chcesz więcej schudnąć przedłuż sobie I fazę (ale ostrożnie!) i staraj się jednak nie podjadać zakazanych produktów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
No dobra... podpinam sie. Zaczynam 1 sierpnia, czyli w pierwszy dzień mojego urlopu
![]() P.S. Mam pytanie, czy macie może jakies własne spisane jadłospisy, których sie pilnowałyście? Ja chciałabym sobie zrobić dokładny jadłospis na całe pierwsze dwa tygodnie, bo inaczej będzie mi ciężko sie trzymać zasad. A chciałabym coś sprawdzonego przez was wypróbować. ![]() Jakbyście mi mogły przesłać swoje jadłospisy na maila, albo na pw, ewentualnie umieściły na forum, to by było cudownie. ![]()
#1263 |
Raczkowanie
|
dziewczeta, nie macie moze ebooka na temat SB? szukam i znalesc nie moge :| na googlach nie znalazlam, na dc tez nie a kazaa nie dziala [chyba przez ten router w domu :/]
jak ktos ma to bylabym wdzieczna, gdybym tez otrzymala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
|
Rewelacja u mnie waga spadła o następne kilo już prawie 10 kg mniej wreście się ruszyło.
#1265 |
Wtajemniczenie
|
Myszi
![]() Masz racje.Stosowalam przedtem dietke białkową wiec w sumie SB nie bylo taką wielką odskocznia ![]() ale i tak sie denerwuje jak czytam wyniki dziewczyn po I fazie . Ehhh...pozostaly tylko cwiczenia i cwiczenia. NIe bede juz grzeszyc . ALe ja chce zrzucic 8 kg!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Clementine: W dietetyce jest wątek " lżejsza z dietą SB", tam dziewczyna rozdaje e-booka ![]() Pozdr. ![]()
#1266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Nie dołożyłam nic więcej poza owocami.Czasami zdarzyło mi się wypić piwo ale już więcej tego nie zrobię bo piwo zawiera najgorszy rodzaj cukrów maltoze,ale dopiero teraz to wyczytałam w książce.Mam nadzieje że mi okres się też nie opóżni bo planuje dość daleki wyjazd i pokrzyżowałby mi plany.
#1268 |
Zakorzenienie
|
Przed wtorkiem chciałabym sie udać na duze zakupy spozywcze i zastanawiam sie jak skompletować na nowo moją lodówkę. Czy możecie mi powiedzieć co powinno znajdować się w mojej lodówce? Kupię tylko to co będe mogła jeść przez te dwa tygodnie.
![]() ![]() HLIFE ![]()
#1269 |
Rozeznanie
|
- jajka
- ser twrogowy chudy - feta light - ser mozzarella light - chudą gotowaną szyneczkę z kurczaka/indyka - jogurt naturalny 0-1%tłuszczu, kefir, mleko 0-1%(tylko z tymi rzeczami nie należy przesadzać w jedzeniu) - oliwa z oliwek - warzywa (ogórek, pomidor, cebula, strączkowe itp. nie nalezy jeść buraków, ziemniaków) - piers z kurczaka to narazie przyszo mi do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
A czy dobre sa mrożone warzywa? Bo ja mam ich nieco w lodówce i bardzo je lubie dusić razem z kurczaczkiem. A to zawsze dobrze jak są pod ręką takie mrożonki.
![]() ![]() No i chyba rybki też prawda? ![]()
#1271 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rybki jak najbardziej i owoce morze(nie jadam!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
A więc będę wybierać marchewkę, ale to i tak dobrze, bo za nią nie przepadam.
![]() To już mniej wiecej pojęcia mam co kupować a co nie. Przejrzę sobie jeszcze jadłospisy co i jak. A kukurydza? Można?
#1273 |
Zakorzenienie
|
Kupilam przewodnik do diety SB wg. niego w pierwszej fazie MOZNA JESC nastepujace rzeczy:
mieso: drob (piersi z kurczaka i indyka), wolowina (tylko chude czesci, np. poledwica), sarnina,cielecina, produkty mleczne: beztluszczowy jogurt naturalny, maslanka, mleko odtluszczone i niskoslodzone sojowe. przyprawy i dodatki: bulion, czosnek, imbir, musztarda, ocet, pieprz, sok z cytryny i limonki, sos sojowy light, ziola. sery: max 6 g w porcji: cheddar o obnizonej zawartosci tulszczy, feta, mozzarella, parmezan, ricotta, serek wiejski 2% lub beztluszczowy. slodycze: galaretka bez cukru, guma do zucia bez cukru, kakao nie slozone, twarde cukierki be zcukru. tluszcze: olej arachidowy, z rzepaku ( canola), oliwa z oliwek, substyt masla bez tluszczow trans ( np. flora) warzywa: avokado, baklazany, botwina, brokuly, cebula, ciecierzyca, cukinia, fasola, groch, grzyby, kalafior, kapusta, karczochy, kielki fasoli i lucerny, ogorki, papryka, pomidory, rzepa, salata, seler, soczewica, szparagi, szpinak. wedliny: tylko beztluszczowe albo niskotluszczowe. jajka, orzechy i wszystkie rodzaje ryb i skorupiakow |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisac co jest zabronione w 1 fazie? Sama tez sie zabieram za te diete ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Napisz proszę
![]() I bardzo dziękuję za informacje ![]() ![]()
#1276 |
Zakorzenienie
|
Nie wolno wrzycac do koszyka
![]() alkohole (buu ![]() nabial: lody, pelne mleko oraz slodzone slojowe. owoce- w 1szej fazie wszystkie, bez wyjatku. sery: wszystkie pelnotluste w tym brie, camembert... warzywa: buraki, kukurydza, marchew Zabronione sa tez: makarony, ziemniaki, ryz, pieczywo, owsianka, platki zbozowe. Z miesa nie nalezy jesc: kaczki, gesi, udek i skrzydelek z kurczaka oraz kielbas, zeberek i innych tlustosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
OO były porządki przesunięto wątki i nasz też.Jadłam dzisiaj galaretkę bez cukru coś okropnego fuuu.
#1278 |
Rozeznanie
|
a ja galaretkę bez cukru kocham
![]() ![]() a ja dzisiaj skacowana... umieram.... NIGDY WIĘCEJ!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co powiecie na jajko sadzone?? Smażone na oliwie z oliwek??
W I fazie można jeść galaretkę bez cukru??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Rozeznanie
|
wydaje mi się ze można jajko sadzone na oliwie z oliwek (w koncu te 2 produkty są dozwolone) ja jadłam w I fazie.
Galaretkę bez cukru można w I fazie(jadłam ze słodzikiem) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy jesteście już po wyjazdach wakacyjnych czy przed bo ciekawa jestem jak poradzę sobie z dietą na wyjeżdzie.
#1282 |
Raczkowanie
|
Marisa, ja jestem ciekawa jak poradzę sobie na zbliżającym się weselu. A moja poprzednia dieta poległa na wyjeździe, ale poradzisz sobie na pewno
![]() I jeszcze jedno pytanko, co propoujecie na kolację, bo tych jajek to też co za dużo to nie zdrowo. A i jeszcze jedno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I też mam zmartwienie. Zwłaszcza, że pojadę z pewnością z namiotem, a kuchni gazowej na stanie nie mam (z resztą nie wyobrażam grzać się przy kuchence niemal na plaży ![]() I co ja niby będę jadła na śniadanie? Jajecznica odpada, serków wiejskich tam pewnie nie będzie... Obiady? To już całkiem nie wiem jak je wykombinuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A wyjazd wakacyjny z pewnością dłuższy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do ilości posiłków to jem 3 do 4 dziennie.
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiady? To nad morzem nie problem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
W sumie racja Myszi wesele jeden dzień, ale z pewnością będzie baaaaaardzo dużo pyszności, a później najgorsze: ciasta, ciasteczka, lody, desery, torty.. mmmniam... Mam nadzieję, że będę dzielna.
A co do ilości posiłków to czytałam gdzieś, że powinny być 3 główne i 3 przekąski. Aha, i chciałam jeszcze spytać o kisiel, czy jest dozwolony w I fazie? (oczywiście bez cukru) i czy pijecie caly czas wodę, czy może herbatę podczas trwania diety? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Masz jakas stronke z przykladowymi cwiczeniami z callaneticsu......i moze propozycje gdzie szukać odpowiedniej do tego muzyki...?? ;( bardfzo lubie te cw z odpowiednia muzyka, ale nie moge takiej znalezc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
to i ja się podpisam, jeśli pozwolicie
![]() zaczynam od jutra +ćwiczenia: 6W (dzisiaj 5 dzień), 30min hula-hop, skakanka i basen co drugi dzień. cel: minus 3-4kg, mam nadzieję, że głównie z ud i bioderek ![]()
#1290 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.