![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Salony Mody Ślubnej w Tarnowie
Cytat:
![]()
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdzwonie do niego dzisiaj ... jak nie da sie nic zalatwic to bede nowego fotografa zalatwiac ![]() dziwne niby .... profesjonalista dostal zaliczke a nie zapisal sobie daty w kalendarzu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Wtajemniczenie
|
zaaaabcia: Tak mi przykro, niestety zawsze można trafić na kogoś niepoważnego. Spróbuj ewentualnie u mojego fotografa http://www.hubertburzawa.com
Też nie jestem w Tarnowie na co dzień, rzeczy załatwiam z doskoku, a On nie dość że przyjechał do Krakowa kiedy mi pasowało to jeszcze zaproponował, że jak się nie mamy czasu spotkać, to wyśle mi umowę pocztą a potem jak ją podpiszę to ją odeślę z powrotem. Także żadnych problemów. Umowy generalnie trzeba pilnować, bo w największe zapewnienia nie można wierzyć. A jak masz dowód przelewu z tytułem za co on miał być plus wyciąg z billingu i jakiegoś świadka możesz go wezwać pisemnie do dotrzymania umowy ustnej a jak to nie pomoże zawsze masz sąd. Na pewno bym kazała oddać mu wpłacone pieniądze. Powodzenia w szukaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mam jeszcze jedno praktyczne pytanie - ile czasu przed śubem trzeba się zabrać za kupowanie sukienki?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2008-09-29 o 21:42 Powód: Dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Przyczajenie
|
![]()
Poczatkowo moj post ukazal sie w kategorii Wesele w Tarnowie, ale zostalam skierowana tutaj. Podobno wiecej tarnowianek tutaj zaglada
![]() Bez zbednych wstepow przeklejam zatem post i prosze o wszelkie opinie i rady ![]() Jestem na forum nowa i mam nadzieje, ze dobrze wybralam watek. Planujemy slub w Tarnowie a dokladnie w okolicy, bo w Palacu w Janowicach. Bylam zauroczona miejscem i parkiem, ale niestety ostatnio zaczely do mnie dochodzic coraz to gorsze wiadomosci. Podobno strasznie dlugo sie czeka na jedzenie, ktore wcale nie jest smaczne, podanie i nakrycie jest sredniej jakosci - plastikowe tacki na slodkosci, brak serwetek materialowych, tylko takie zwykle papierowe i jeden swiecznik na stole ;( Zaczelam sie juz nawet zastanawiac czy to moze ja mam jakies niestworzone wymagania, ale po glebszym przemysleniu doszlam do wniosku, ze chyba jednak nie. Przeciez kazda z nas chcialaby, aby ten dzien byl wyjatkowy i takie drobiazgi naprawde moga nam popsuc nastroj. (chociaz nie wiem, czy niesmaczne jedzenie to drobiazg). Stad wlasnie moj post - Moze ktoras z Was miala tam wesele, albo ostatnio goscila u kogos w Janowicach. Prosze o wszelkie wiadomosci i opinie, bo moje przerazenie siega zenitu, Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
czesc mia13
![]() ![]() niestety ja nie bylam tam na wesele, ani nikt z moich znajomych ostatnio tam sie nie bawil, wiec nie pomoge... |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Raczkowanie
|
Witam mia13
![]() Co do Janowic to osobiście nie byłam i nie wiem skąd masz te złe wiadomości ale od znajomych wiem, że jest to miejsce godne polecenia. Wydawało mi się do tej pory, że w Janowicach raczej wszystkie domy weselne mają dobra renomę. Nawet mój fotograf poleca pałac i ten podwójny lokal na przeciw. Więc albo ktoś sobie nie dopilnował warunków umowy przy jej podpisywaniu, albo ktoś przesadza ;> Tak więc wystarczy (mam nadzieje) ustalić z wynajmującym owe warunki i powinno być w porządku. W każdym razie życze powdzenia ![]() zaaabcia współczuje problemów z fotografem. Ja zapłaciłam zaliczke, choć nie mam podpisanej umowy ( poprostu to nie lezy w naturze mojego fotografa bo niby zawsze się wywiązuje z umowy ) to mam nadzieje, że Hubert nie zrobi nam takiego numeru ;> Dowód wpłaty jak by coś to mam ![]() I ponawiam prośbe o namiary na jakąś panią, która upiekła by torta i placki ( ewentualnie dobrą i pewną acz niedrogą cukiernie)... Nie przypuszczałam, że "to" również należy tak wcześnie załatwiać, bo panie zajmujące się tym "zawodowo" maja terminy pozajmowane ![]()
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
Iskierka, targi slubne w Krakowie sa organizowane w dniach 15-16 listopada br. od godziny 10 do 17 przy ulicy Klimeckiego 14
![]() wklejam link, sa rozne ciekawe informacje ![]() http://www.targislubne.info/index2.html Edytowane przez magdzia33 Czas edycji: 2008-10-01 o 07:32 Powód: listopad ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Raczkowanie
|
Dziękuje kraven za namiary, jeśli mój ostatni "kontakt" też nie da rady na ten termin upiec, to napewno będę dzwoniła. Dzięki śliczne jeszcze raz.
Magdzia, listopada nie lipca ![]() ![]()
#1361 |
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy. a my nareszcie znaleźliśmy zespół. Uff...
Dziewczyny a czy któraś z was będzie miała wesele w pasazu na rynku albo była tam na jakimś weselu? Jakie wrażenia? ![]()
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Iskierka, a no faktycznie
![]() ![]() niqa, ktoa udziela sie tutaj w watku, miala tam swoje przyjecie weselne, wiec proponuje kraven, abys do niej napisala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
Cześć Wszystkim!!
Witam nowe PM ![]() Wróciłam z podróży poślubnej i było pięęęęęęęęęęknie, pogoda sto razy lepsza niż w Polsce. Ech szkoda że czas leci tak szybko i ślub i podróż są już tylko wspomnieniem ![]() Żaaabcia jeśli nadal nie masz fotografa to polecam mojego, P. Topolski, zdjęcia zdrobił profesjonalnie i najlepszy motyw : oddał nam całość materiału który zrobił z poniedziałek po ślubie. On jest po prostu ekspresowy, robił super fotki. ![]() POzdrawiam Was i życzę powodzenia w przygotowaniach. Będe się rzadziej odzywać bo przeprowadzam się na mieszkanko i nie mam jeszcze przeniesionego kompa, ale w miarę możliwości będę do was zaglądać. Buziaki ![]()
#1364 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie się podziewacie? Co tu tak cicho?
![]()
#1365 |
Raczkowanie
|
Cześć kobietki, skoro mowa o sukniach to ja też zaprezentuje model, który mi się bardzo podoba. Co o niej myślicie? Ile przed ślubem zaczynacie szukać sukni??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
deniaW, suknia sliczna, skad ona jest, z Madonny??
kraven, no cos troche tutaj cichutko, trzeba rozbudzic towarzystwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja chyba poprosze o namiary do tego pana ![]() ![]() wszyscy ktorzy mi sie podobaja sa juz zajeci ![]() p. Hubert Burzawa tez ma zajeta ta date ale zaproponowal ze moze nam zrobic plener w innym dniu , sama nie wiem co robic ... Blush - czekam na zdjecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
A dzwoniłaś do Dariusza Pałuckiego?
![]() Dziewczyny też ponawiam pytanie ile czasu przed ślubem trzeba zacząć rozglądać sie za sukienką?? ![]()
#1369 |
Rozeznanie
|
Ja rozglądam się już teraz, chociaż do maja jeszcze dużo czasu
![]() Można na spokojnie mierzyć, przebierać, wybierać i decydować sie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
kraven, ja slubuje w sierpniu, mysle tak w listopadzie porozgladac sie, ale nie wiem, kiedy trzeba podjac ostateczna decyzje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
Aha to ja zaczne po Nowym Roku, chociaż pewnie pod koniec roku będą przeceny na starą kolekcje. Zobacze, może w listopadzie mnie natchnie na szukanie sukni. Bo po ostatnich załatwiniach sali, orkiestry itp. to mi chwilowo entuzjazm opadł
![]()
#1372 |
Raczkowanie
|
magdzia33 suknia jest z Madonny, znalazłam ją na allegro, można kupić piękne suknie tej firmy za połowę ceny, są takie modele że dostępny jest każdy rozmiar
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Wtajemniczenie
|
No więc stało się. Kupiłam suknię
![]() ![]() ![]() Ślub mam w maju, ale nie chciałam zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Na niektóre suknie, zwłaszcza te sprowadzane z zagranicy oraz haftowane trzeba czekać do 6 miesięcy. Obstawiałam zakup La Sposa Madame, już ją mierzyłam, zdecydowałam się ale przeszłam się jeszcze po salonach w Krakowie - tak zobaczyć. I stało się - jak ją ubrałam nie chciałam jej zdjąć. Lekka, wygodna, trzyma się dzięki elastycznym fiszbinom bez ramiączek. Suknia z salonu Cymbeline model Aubepine. Nie oglądajcie zdjęć tylko idźcie mierzyć. Jak chcecie suknie z przeceny z firmowego salonu to jest ostatni dzwonek - większość jest już wyprzedana, ponieważ wyprzedaż już trochę trwa, a nowe kolekcje w Madonnie czy Cymbeline już weszły albo wejdą w tym miesiącu. Później już nie będzie z czego wybierać. Ja kupiłam na ul. Długiej. Cena? To jest najlepsze ![]() Przeceniona z 4530 na 1000 zł. Jak się dowiedziałam myślałam że spadnę z podestu. Suknia jest z wieszaka, ale w ogóle nie zniszczona. Zostanie wyprana na koszt salonu i dopasowana do mojej figury. W załączeniu zdjęcie sukni z katalogu. Małe wyjaśnienie: - w rzeczywistości nie jest aż tak obcisła, poza tym będzie przerabiana z 38 na 34 więc poproszę żeby na dole była luźniejsza, poza tym wezmę szerszą halkę; - materiał - wierzch koronka bawełniana - nie gryzie ![]() - spód satyna; - kolor ecru; - jest z fiszbinami więc się trzyma i nie zsuwa; - koronka kończy się parę centymetrów wcześniej, a suknia jest do ziemi; - tren jest dłuższy. Ja się strasznie cieszę i życzę powodzenia w poszukiwaniach TEJ JEDYNEJ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna suknia. Chyba się jednak przejde po salonach
![]()
#1375 |
Zakorzenienie
|
iwka, a gdzie ja kupilas? w Krakowie???
sliczna jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
no chwile mnie tu nie bylo iwka gratuluje wyboru i udanego zakupu,suknia jest piekna a na tak drobna osobe jak ty(34 ![]() ![]() zaaabciamam nadzieje ze jakos to wszytko sie ulozy,i juz szukaj tego fotografa,moj brat ma slub w przyszym roku i mieli wielki problem ze znalezieniem kogos fajnego.Ja osobiscie polecam studio fotograficzne MARGOT prowadzi je malenstwo Jacek i Gosia Płanetowie.Poprostu boscy ludzie ![]() ![]() ![]() co do mnie to dopiero co wrocilismy z podrozy poslubnej. bylo cudnie pogoda piekna, na forum JUZ PO - Miesiac miodowy, dodalam kilka fotek to zapraszam do ogladania i jest tam takze opis ![]() Bycie mezatka jest super pod kazdym wzgledem ![]() Pozdrawiam wszytskie przyszle PM caluski,ach szkoda ze juz to wszytsko za nami ![]()
#1377 |
Wtajemniczenie
|
Suknia została kupiona w Krakowie w salonie Cymbeline na ul. Długiej. Mają wyprzedaż jeszcze przez 2 tygodnie kolekcji 2008, ponieważ wchodzi kolekcja 2009 i muszą się pozbyć ze stanu obecnych sukni. Wszystkie suknie na salonie są w cenie 1000 zł nieważne ile kosztowały wcześniej. Ale ponieważ są każda po 1 egzemplarzu to dosyć szybko ubywają, a poza tym są w rozmiarze 38, więc rozmiar 34 z niej zrobią bez problemu (w pewnych miejscach trzeba zwęzić a w innych dodać bo bozia poskąpiła
![]() Większe suknie wymagające koła mnie po prostu przytłaczały, w kształcie litery A były ok, ale jakoś tak źle się w nich czułam. A rybka pokazuje to co trzeba - wcięcie w tali i pupę, ale od ud się stopniowo ku dołowi rozszerza i ma koronkę co optycznie "pogrubia". Acha co do welonu - to inna historia. Mierząc suknie w różnych salonach pytałam o ceny. Chciałabym bez ozdób i lamówki, prosty dwuczęściowy - spodnia warstwa długości trenu odpinana po kościele wierzchnia za łopatki. I co salon to inna cena. W Madonnie można zapomniec - tam dorobienie ramiączek do sukni kosztuje 200 zł, wiec zapomnijmy o welonie. W innych salonach od 160 do powyżej 500 zł. Także suknia suknią, ale za dodatkami warto pochodzić, bo można sporo kasy oszczędzić. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Iwka, dzieki za informacje, niestety przez najblizsze 2 tygodnie nie dam rady pojechac do Krakowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Wtajemniczenie
|
madzia: jeśli chcesz zamaskować biodra to rybka rzeczywiście odpada. Ale w salonach jest teraz tak olbrzymi wybór, że na pewno coś znajdziesz. Jak szukałam swojej to czasem żałowałam że nie jest jak za PRL - dostajesz to co jest aktualnie w sklepie - ile by się czasu zaoszczędziło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Raczkowanie
|
kurs zakonczony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.