maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-14, 16:13   #1411
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest
Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Mysiamysia to są inne waxy Te o ktorych pisała Karla to sa nowe waxy jeden z cynamonem, drugi z aloesem - polska firma L'Biotica. W skłdzie nie ma SLS.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 16:14   #1412
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Hmmm u mnie w aptece były bez problemu, w Opolu też. Po prostu weszłam do pierwszej lepszej apteki i były Poszukaj jeszcze, może w innej mają.
A włosów mi nie przetłuszcza żaden z tych 2 waxów A trzymam wax 30 - 40 min.
A masz szybko przetluszczajace sie?

Mysiamysia: rzeczywiscie dzialanie tego pomaranczowo-zielonego takie samo jak czarnego tylko ze ten ma jeszcze dodatkowa zalete ze wydobywa z wlosow taki "sloneczny" kolor i delikatnie rozjasnia Ja tez wczesniej slyszalam ze jest jakis wax do ciemnych wlosow ale okazuje sie ze jednak takowego nie ma ani w tej seri ani w tej polskiej. Ale przeciez panie w aptekach wiedza najlepiej....:/

Edytowane przez karla_92
Czas edycji: 2007-07-14 o 16:34
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 17:07   #1413
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A masz szybko przetluszczajace sie?
Hmm szybko nie. Muszę myć co 3 dni.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 14:57   #1414
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
Masz taki jak na zdjeciu kilka postow wyzej? A masz moze zniszczone wlosy i suche a jak tak to czy ten wax je zregenerował i "naprawił"? I czy nie przetluszczał wlosow i czy masz szybko przetluszczajce sie wlosy? sorry ze az tyle pytan
Mam tego Wax-a co jest na obrazku powyżej.Zielono-brązowego,ponieważ jak już wcześniej mówiłam ratuję swoje wypadające włosy.Włosy mam suche ale i przetłuszczające się,serio.Regeneruje włosy suche i zniszczone a większego przetł.niż miałam nie zauważyłam.Włosy mam cienkie i krótkie ok.5cm bo mam irokeza ''damskiego''Warto go kupić.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 15:58   #1415
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Mam tego Wax-a co jest na obrazku powyżej.Zielono-brązowego,ponieważ jak już wcześniej mówiłam ratuję swoje wypadające włosy.Włosy mam suche ale i przetłuszczające się,serio.Regeneruje włosy suche i zniszczone a większego przetł.niż miałam nie zauważyłam.Włosy mam cienkie i krótkie ok.5cm bo mam irokeza ''damskiego''Warto go kupić.
Dziekitak sie wlasnie zastanawialam czy kupic ten pomaranczowy czy ten co Ty masz ale widze ze ten tez potrafi poradzic sobie z suchymi i zniszczonymi wlosami a dodatkowo zapobiega łamaniu i wypadaniu
Stary 2007-07-15, 16:36   #1416
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Przeglądałam KWC i znalazłam tą maskę http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12544
Opinie ciekawe, co myślicie o niej?

ja mialam tą maseczke

ogolnia to była fajniusia, tylko ten piasek z włosów troche ciezko sie zmywało, co mnie osobiscie wkurzało
poza tym włoski mialam miekkie ale........wax jest dla mnie lepszy

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 16:54   #1417
dziuniaaa
Zakorzenienie

Ja bym chciała dodatkowo jeszcze jedną dobrą maskę, bo za tydzień farbuję. Może z Joanny wezmę tą do blondów...

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-15, 17:08   #1418
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Ja bym chciała dodatkowo jeszcze jedną dobrą maskę, bo za tydzień farbuję. Może z Joanny wezmę tą do blondów...
To moze uzywaj waxa przy kazdym uzyciu jesli do tej pory sprawdzal sie na Twoich wlosach i jestes zadowolona z dzialania to po co ryzykowac. Ta maseczka moze okazac sie gorsza i w tedy pieniadze beda wyrzucone w bloto (doslownie i w przenosni) No chyba ze wolisz cos tanszego od waxa
Stary 2007-07-15, 17:32   #1419
malgosinka
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malgosinka

Ja używam Wax od niedawna i jestem bardzo zadowolona. Teraz czytając ostatnie posty dowiedziałam się, że jest jakaś polska wersja, tak? Ja używam takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-169519
Czy różni się ta polska wersja? Czy jest równie dobra? Mam nadzieję, że nigdzie nie było to już napisane...
Stary 2007-07-15, 17:49   #1420
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

Dziewczęta a co wy na to ?

http://allegro.pl/item215556511_apte...iu_wlosow.html

ja jeszcze nie jestem fanka wax-u jednak usilnie zbieram się do jego zakupu
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 18:04   #1421
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To moze uzywaj waxa przy kazdym uzyciu jesli do tej pory sprawdzal sie na Twoich wlosach i jestes zadowolona z dzialania to po co ryzykowac. Ta maseczka moze okazac sie gorsza i w tedy pieniadze beda wyrzucone w bloto (doslownie i w przenosni) No chyba ze wolisz cos tanszego od waxa

Nie ja Wax'a tak czy siak będę stosować tylko chcę jedną jakąś maskę, co dwie to nie jedna i obie zawierają inne składniki pielęgnujące np. Wax nie ma żadnego błota.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-16, 11:44   #1422
mysiamysia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Mysiamysia to są inne waxy Te o ktorych pisała Karla to sa nowe waxy jeden z cynamonem, drugi z aloesem - polska firma L'Biotica. W skłdzie nie ma SLS.
Zaraz,ja sie pogubilam juz Ten tutaj wątek jest o tych Waxach http://www.wax.com.pl/ czy o innych? Ja juz kupilam ten zielono-pomaranczowy ,bo poczytalam troche tutaj ,ze taki dobry,ale moze to nie o tym piszecie ?

"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę...
Pcha nas ku lepszemu...
Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349
Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam
!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 11:54   #1423
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

kupiłam wax nie z tych nowych, tylko taki cały ciemnobrązowy "do włosów ciemnych" ale nie użyłam jeszcze ani razu podgrzewanie głowy jak jest tyle stopni na dworze napawa mnie przerażeniem

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 12:35   #1424
karla_92
Zakorzenienie

malgosinka: polska wersja rozni sie tym ze nie ma w skladzie SLS czyli Sodium Lauryl i Laureth Sulphate. Z tego co wiem sa to skadniki odpowiedzialne za wytwarzanie piany i dziewczyny pisały tez ze maja wlasciwosci oczyszczajace, ale tego nie jestem pewna. W kazdym razie sa raczej szkodliwe.

apollinka: Ja prawdopodobnie kupie go za pare dni to moge zdac relacje ale na efekty(wzmocnienie wlosow itp.) trzeba bedzie dluzej poczekac, wiec zabardzo Ci nie pomoge ale sadze ze skoro tyle osob chwali maseczke to i szampon nie moze byc zly

dziunia: troche sie nie zrozumialysmy ale dobra

mysiamysia: http://www.wax.com.pl to sa waxy zagraniczne a to polskie firmy L'biotica http://www.lbiotica.pl/?sub=produkt&gr=2&page=2 w tym watku pisze o obydwoch
Stary 2007-07-16, 12:37   #1425
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
kupiłam wax nie z tych nowych, tylko taki cały ciemnobrązowy "do włosów ciemnych" ale nie użyłam jeszcze ani razu podgrzewanie głowy jak jest tyle stopni na dworze napawa mnie przerażeniem
Masz chyba ten zagraniczny Ale o nie jest do ciemnych wlosow tylko moze byc do wszystkich.W necie na www.wax.com.pl jest napisane ze nie zmienia koloru wlosow
Stary 2007-07-17, 11:22   #1426
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Masz chyba ten zagraniczny Ale o nie jest do ciemnych wlosow tylko moze byc do wszystkich.W necie na www.wax.com.pl jest napisane ze nie zmienia koloru wlosow
ach tak, czyli tylko w aptekach żyją sobie w takim przeświadczeniu (bo pani w aptece tak powiedziała, ze ten jest do ciemnych ) to nawet dobrze, będę mogła pożyczać mojej blond-siostrze i blond-mamie dziękuję za oświecenie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 12:17   #1427
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ach tak, czyli tylko w aptekach żyją sobie w takim przeświadczeniu (bo pani w aptece tak powiedziała, ze ten jest do ciemnych ) to nawet dobrze, będę mogła pożyczać mojej blond-siostrze i blond-mamie dziękuję za oświecenie
Prosze Panie w aptekach zawsze sa najlepiej poinformowane. Mysiamysia tez jak kupowala to babka tez jej powiedziala ze nadaje sie tylko do ciemnych
Stary 2007-07-18, 09:06   #1428
nusia2605
Rozeznanie

Smile Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Jak skończy mi się ten WAX który mam będę musiała na jakiś czas rozstać się z nim.Używam go już ok3,5 mies.Należy robić przerwy i zmieniać kosmetyk aby się nie "uzależnić".Może wypróbuję czegoś innego?
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 17:11   #1429
Laity
Wtajemniczenie

Talking Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Witam, ja również (od niedawna) jestem posiadaczką WAX'u (L'biotica) i mimo, iż użyłam go dopiero dwa razy, śmiało mogę stwierdzić, że jest to najcudowniejszy preparat do włosów jaki kiedykolwiek miałam
Włosy są mięciutkie, błyszczące i bardziej podatne na układanie. Gdyby tylko jeszcze zechciały szybciej rosnąć... Ale nie wszystko na raz.
W każdym razie polecam

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-18, 20:10   #1430
talus
Wtajemniczenie

Dziś stałam się szczęśliwą posiadaczką słynnego WAX'a mam nadzieje, że pomoże moim włoskom

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 14:18   #1431
karla_92
Zakorzenienie

Nie wiecie czy w aptekach rownie czesto sprzedawane sa waxy polskie jak i te zagraniczne? I czy duzo roznia sie cena od nich?
Stary 2007-07-22, 12:55   #1432
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

ja już drugi raz używałam wax-a polskiego i musze powiedzieć że jestem zadowolona włoski miłe w dotyku od razu po myciu jak i po wysuszeniu pomimo ze na razie kupiłam tylko 3 saszetki (2,3 zł jedna) ale jak mi sie spodoba to zainwestuję w duże opakowanie a moze nawet i w ten szampon
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 13:26   #1433
ksylwia
Zadomowienie

Kiedyś dawno temu (ok 5 lat) używałam Waxa ze względu na włosy wypadające garściami. Nigdy nie farbowałam włosów więc nie były zbyt zniszczone i co do efektów to mogę jedynie powiedzieć, ż eopgraniczył on troszkę wypadanie. Teraz gdy wszystko niby się unormowało chyba wrócę do niego i poobserwuję
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 16:50   #1434
likap
Zadomowienie

a te saszetki w aptece też można kupić? i ile ok. kosztują?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=694057[/CENTER]
likap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 19:13   #1435
Divine18
Zakorzenienie

można likap ok 7zł a ja ostatnio probuje waxa do blond wloskow bo mialam rozjasniane pieknie pachnie

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 23:13   #1436
truskawkowa_wiosna
Gość

Unhappy Dlaczego nie wyrastają mi nowe włosy??

Dużo ich straciłam po nieudanym farbowaniu i nie chcą odrastać mimo że wypróbowałam już mnóstwo preparatów,stosuję suplementy i dobrze się odżywiam Znacie może jakiś stuprocentowo skuteczny środek,po którym na pewno wyrosną mi włosy??Albo może przynajmniej wiecie co mi jest,jaka jest możliwa przyczyna takiej sytuacji?Błagam o pomoc!
Stary 2007-07-23, 00:34   #1437
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego nie wyrastają mi nowe włosy??

Cytat:
Napisane przez truskawkowa_wiosna Pokaż wiadomość
Dużo ich straciłam po nieudanym farbowaniu i nie chcą odrastać mimo że wypróbowałam już mnóstwo preparatów,stosuję suplementy i dobrze się odżywiam Znacie może jakiś stuprocentowo skuteczny środek,po którym na pewno wyrosną mi włosy??Albo może przynajmniej wiecie co mi jest,jaka jest możliwa przyczyna takiej sytuacji?Błagam o pomoc!
ten sam nick hehe
ja bym radzila jednak pojsc do lekarza i zrobic podstawowe badania, tak dla pewnosci.
ze swojej strony na pewno polecam lotion Seboradin, mi po nim po jakis 3 tygodniach reg uzywania zaczely rosnac nowe wlosy
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-23, 06:34   #1438
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowa_wiosna Pokaż wiadomość
Ja bym na twoim miejscu sprobowala ampulki Vichy, ponoc po nich wlosy odrastaja ale musisz stosowac kuracje przez 3 okragle miesiace. Albo czasem sciete sprawia ze wlosy na nowo odrastaja...
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 08:52   #1439
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

jezeli uzywalas mocnych , chemicznych farb, moglas bardzo oslabic cebulki ,wiec moze byc duzy problem
zrob badania, ale o tym przeczytaj w watkach o wypadaniu wlosow, jest tam duzo informacji i porad, wiec moze znajdziesz cos dla siebie
Stary 2007-07-23, 09:51   #1440
gabi86
Raczkowanie

Kończy mi się wax dla blondynek tego zagranicznego producenta i teraz zastanawiam sie jaki kupic, bo juz sie głubie w nich, ja potrzebuje czegos na zregenerowanie zniszczonych rozjasnianiem wlosow a moja siostra na wypadajace po ciazy wlosy, moze dla niej ten : http://allegro.pl/item215712751_apte...adajacych.html
Uzywalyscie ?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości