![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sekretarka, recepcjonistka itp
aha, no to co do tego zmywania, to u mnie jest lepiej, bo jest taki zwyczaj, ze sie wszystko wklada do zlewu i zostawia, potem przychodzi pani sprzataczka i wklada do zmywarki, jak sie zmywarka zapelni, to wlacza i wszystko sie myje, no a potem znow mozna brac czyste kubeczki, talerze z szafki;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
było pytanie o urlopy na umowie zlecenie, więc ja jak pracowałam to po prostu w każdej chwili mogłam wziąć wolne, ale oczywiście pod koniec miesiąca miałam od pensji odejmowana kasę za jeden dzień.
A wracając do mojego pytania, żadna z Was nie ma doświadczenia w pracy w kancelarii prawniczej????
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=77
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
/
Edytowane przez dzojsticzek Czas edycji: 2008-09-09 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
a ja wczoraj oglądałam KLAN i pani mówi, kochanie czy Ty wiesz, że ta nasza sekretarka ma nawet skończone studia wyższe
![]() ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
to nie lada wyczyn jak na sekretarke
![]()
![]() |
#127 |
niecnotliwa dziewica
|
Najgorszy jest, niestety, pokutujący w wielu firmach stereotyp, że sekretarka to ma wyglądać i umieć parzyć kawę. I jeszcze, ewentualnie, być do dyspozycji szefa w kwestiach zdecydowanie niesłużbowych
![]() Niektórzy pracodawcy nie zdają sobie sprawy, że czasy się zmieniły i sekretarka owszem, jest nadal w pewnym stopniu wizytówką firmy (jako, ze jest często pierwszą osobą z jaka klient czy przedstawiciel współpracującej firmy ma kontakt), ale jest też jednocześnie wykształconą, wszechstronną osobą, na której głowie jest, jak to ja mówię "wszystko i jeszcze trochę".
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
przeciez w wiekszych firmach to sekretarka odwala cala robote, ona zazwyczaj zna dobrze jezyk a Ci cali prezesi sie dobrze wyslownic nie umieja nawet..
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam to wiele razy w stosunku do mojej osoby ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
A kto nie lubi swojej pracy, własnie w tym charakterze?
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo lubie swoja prace- jestem recepcjonistka w hostelu. Pieniadze moze nie sa rewelacyjne ( od 1000-1400 zl zaleznie od przepracowanych godzin) ale mam elastyczny grafik, luzna atmosfere w pracy ( m.in. zadnych uniformow) mozliwosc spotkania ludzi z calego swiata, podszkolenia jezyka ( gl. angielski). Generalnie przy duzym kontakcie z ludzmi czasami ma sie juz ich dosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
w gruncie rzeczy to ją lubie
![]()
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Ja swojej raczej nie lubie...
wkleje Wam moj post z podobnego wątku: Witam Moje Drogie ![]() Ja od 4 lat pracuje na stanowisku Asystentki (tak mam wpisane w umowie) jednak szef uzywa ciagle słowa -Sekretarka ![]() -Zamówienia -przetargi (komputerowe i projektowe) -fakturowanie (wpisywanie i wystawianie faktur (czasami okolo 100 szt. dziennie, korekty, noty korygujace itd) -pisma -leasingi -umowy partnerskie (pracownikom sporzadza biuro rachunkowe, bo automatycznie zglaszaja ich do zusu, a to akurat nie lezy w moich kompetencjach) -kontakty z urzedami (US, GUS, ZUS-zaświadczenia przede wszystkim) -rozliczenia ksiegowe na podstawie wyciagów bankowych -nadzór nad projektami, które sa wykonywane u nas w biurze (zlecenia, śledzenie postepów projektu, fakturowanie go) -akta osobowe pracowników, ewidencja czasu pracy oraz lista obecnosci -inne (kawa, herbata i inne "zachcianki" ![]() Powiem Wam szczerze.... uwazam, ze nie jestesmy doceniane. I większosc mysli, ze nasza praca polega na robieniu kawy, odbieraniu telefonów i ładnym wyglądzie. I wiecie co ? Nie jestem do końca zadowolona i spełniona.... Ale Wam zycze jak najlepiej z całego serduszka ! P.S Oczywscie mam wyksztalcenie wyższe - mgr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki ![]() ![]() Edytowane przez kycia1 Czas edycji: 2009-02-18 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Chyba ja i tutaj muszę zacytować Kycię:
Cytat:
![]() Mam zamiar zrezygnować z mojej obecnej pracy, ale wiem że teraz może być mi ciężko ze znalezieniem nowej. Szefowi pokręciło się troszku, a ja nie mam zamiaru tego tolerować.
Dorota ! ![]() Edytowane przez dodek89 Czas edycji: 2009-02-18 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
dołączam się do owej społeczności wizazowej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nazwa: Sekretarka Kod: 411101 Synteza: Prowadzi sekretariat, organizuje pracę personelu i bierze w niej czynny udział.Zadania zawodowe: - przyjmowanie interesantów oraz udzielanie im ogólnych informacji; - przyjmowanie i selekcjonowanie korespondencji; - obsługa telefonów, teleksów i telefaksów; - przedkładanie pism i korespondencji do aprobaty kierownictwa;- przygotowywanie korespondencji do wysyłki;,br>- maszynopisanie, obsługa komputera i posługiwanie się różnymi edytorami tekstu; - odbiór poczty elektronicznej; - obsługa kserokopiarki; - prowadzenie grafiku konferencji i spotkań kierownictwa. to jest 1/15 tego co wykonuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kycia1 Czas edycji: 2009-02-18 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
N4TI,
![]() ![]() ale SPA zazdroszczę ![]() Kycia, ja w zasadzie zrozumiałam, że wolę pracować na siebie a nie na mojego szefa, który nie docenia pracowników. Znaczy się, traktuje ich w zależności od jego humoru. Myślę, że nie mam tak dużo obowiązków jak Ty, ale mimo wszystko męczy mnie ta praca.
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
dodek89 U mnie jest dosyc dziwna sytuacja. Szef - jesli chodzi o osobowosc-jest naprawde swietny. Zrozumie jak potrzebuje urlop, gdy musialam z mama jechac do Łodzi do szpitala itd. U nas jest taka atmosfera, ze kazdy o wszytskim wie... atmosfera jest naprawde mila pod tym wgzledem.Duzo jest "smiechów i chichów"- z samym szefem. Ale... Jesli chodzi o sfere sluzbowa- maxymalne wkurzenie mnie otacza. To jest az niewyobrazalne. Dwie zbieznosci !
![]() Marze o wlasnej firmie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Narazie zastanawiam się co tak naprawde bym w zyciu robic chciala i jaką branze wybrac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kycia1 Czas edycji: 2009-02-18 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Kycia, z moim szefem tez da się dogadać, ale czasami ma takie odpały, że szkoda gadać. Nie mam wcale tak źle, ale stracił w moich oczach autorytet już dawno, dlatego mi tak ciężko.
Cytat:
![]() ![]() Mam już dość pracy na czyiś sukces. Marze o swoim! ![]() Edit: Gratuluję zaręczyn ![]() ![]()
Dorota ! ![]() Edytowane przez dodek89 Czas edycji: 2009-02-18 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
dodek89 dziękuję
![]() ![]() ![]() Juz czytalam, ze z Urzedu Pracy (jak cos) dostaje sie teraz 17,800 na nowa działalnosc gospodarcza ![]() ![]() ![]() Trzymam mocno kciuki, abyś byla szczęśliwa i spełniona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy jest wsród Was jakas sekretarka szkolna w gimnazjum i szkole podstawowej?? Jakie macie obowiazki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie sekretarki i recepcjonistki.
Pracuje w dużym hotelu jako recepcjonistka i powiem że ta praca mi odpowiada jak narazie ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, ja teraz szukam czegoś w podobnym stylu, z tym, że ja jestem z góry na niższej pozycji bo nie znam jezyka, a przydałoby się, więc czekam na cud, a ze w trójmieście od zatrzesienia studentów to trudniej, ale chetnie zapalapabym sie do bycia czlowiekiem od kawy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym z checia zalozyla wlasna firme, tyle, ze ... sama nie wiem co to mialoby byc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wypowiedzi sporo się dowiedziałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Zostałam zaproszona na rozmowę w sprawie pracy jako sekretarka .. w ogłoszeniu nie było wymagań napisanych nie mam doświadczenia .. jak myślicie często przyjmują studentki bez doświadczenia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
przyłączam się do grona tytułowych sekretarek/recepcjonistek. Faktycznie przychylam się do zdania większości o dziwnie utartym stereotypie sekretarki, która to najczęściej siedzi, parzy kawkę i ładnie wygląda. Nic bardziej mylnego. Nie mówie oczywiście, że nie zdarzają się takie posadki, ale to raczej mocna żadkość. Aktualnie pracuję na takim stanowisku w szkole językowej. Jest ok. Bardzo ok. bym nawet powiedziała w porównaniu z pracą poprzednią. Pieniądze oczywiście nie są z tego zabójcze (niecałe 1300zł/netto) jednak mogłoby być gorzej. Szefową mam bardzo wporządku, obowiązku bym powiedziała znośna ilość. Studia skończyłam (administrację), ale na ta chwilę nie wiem co w życiu będę robić, mam nadzieję, że nie cały czas to co robię, bo zdacydowanie nie spełniam się w pracy. Marzenia i plany są, jednak jeszcze nie czas na realizację. Odnośnie poprzedniej pracy natomiast. Pracowałam również szkole, policealnej wtedy i byłam asystentką zarządu. Studiowałam, pracowalam na umowę zlecenie, a szefostwa guzik obchodziło, że to własnie ja która zarabiała najmniej musi zostawac po godzinach kiedy im sie żywnie podoba i wykonywać prace najgorsze z możliwych - nierzadko fizyczne. Święto było gdy pensja dobiła do tysiąca złotych miesięcznie. Powiedziałam dość i po kolejnej nieprzyjemniej zagrywce z ich strony odeszłam z dnia na dzień. Mimo, iż teraz trafiłam dobrze, miałam namiastke tego jak mogą być i sa traktowane seketarki w pracy. Powodzenia dziewczyny i nie dajcie się tym paskudnym szefom. ![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2009-10-06 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro idę na rozmowę jako recepcjonistka to też napiszę jakie warunki mi zaproponowano może się to komuś przyda |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam wszystkie asystentki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.