![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak z ta czerwona herbata??
Dziewczyny uważajcie z tą herbatką bo prawdopodobnie po części przez nią właśnie nabawiłam się okropnej osteoporozy w wieku 20 lat
![]()
#122 |
Zadomowienie
|
sylwia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
o masakra O_o to czemu są tak ogólnie zachwalane?Pod tym względem pić lepiej zwykłą/ziołową/owocową herbatę?
Jestem zszo ko wa na ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie można tak wszystkiego od razu zwalać na zieloną czy czerwoną herbatę
![]() Współczuję sylwia;*
#126 |
Zadomowienie
|
No ja bym wolała usłyszeć jakąś popartą opinię,bo też mam(miałam w sumie)inne zdanie otej herbacie,ale jak widać nie wszystko podają reklamy i google
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Po prostu nie pijcie tej herbaty litrami, wszystko nalezy spożywać z umiarem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sylwia ja podobnie jak Ty zażywam leki hormonalne <euthyrox 100> i piłam dużo czerwonej herbaty ok. litr dziennie mam też jak Ty niedobory wapnia coś w tym musi byc na pewno nie można przesadzac z tą herbatą |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
mnie czerwona herbata wypłukała magnez z organizmu na tyle, że byłam niczym przeciągnięta przez magiel. co ranek robiło mi się słabo, nie mogłam się skoncentrować.
i rzuciłam, drania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Długo pijam czerwoną herbatę ( ileś lat ) ale pierwszy raz słyszę żeby miala ona wpływ na wypłukiwanie wapnia
![]()
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piłam litr dziennie taki dzbanek i może dlatego i jeszcze te leki, więc sie nie dziw |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewaw .... nie dałabym rady wypić litra dziennie... przysiegam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny! ja piję czerwona herbatkę z przerwami już dłuższy czas. kupuję tylko w herbaciarni-na wagę-niestety nie jest zbyt tanio-10dkg 16zł-ale jest przepyszna... polecam smakową-wiśniową i grapefruitową. kiedyś tak po prostu wrzucałam listki do kubka lub dzbanka-a od jakiegoś czasu parzę w metalowej kulce-wrzucam do niej listki-zamykam-parzę w kubku-po 3-4 minutach wyjmuję kulkę i można zaparzyć herbatkę jeszcze raz. mi osobiście najbardziej smakuje ta z drugiego parzenia...
![]() teraz chwilę o efektach-od około miesiąca wzięłam się za siebie-nie piję pepsi-to był mój nałog... zaczęłam zwracać uwagę na to co jem-staram się nie objadać,wybieram produkty o obnizonej zawartości tłuszczu i mniej kaloryczne,wróciłam do czerwonej herbaty-ok 3-4 kubków dziennie do tego 1 kubek zielonej. no i... 5 kg mniej i po 6 cm w biodrach i w pasie ![]() świetnie się czuję,miałam problemy żołądkowe-zgaga-fuj! i bóle brzuszka po jedzeniu... a teraz? nie pamiętam co to ranigast-a nie umiałam bez niego funkcjonować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie popełniam tego błędu |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ja piłam 3 dziennie do posiłków. Teraz albo nie piję wcale albo raz dziennie między posiłkami.
#137 |
Zadomowienie
|
Od około miesiąca piję namiętnie czerwoną herbatkę.
![]() Poza tym łapią mnie w nocy bolesne skurcze łydek....... Oj, coś mi się wydaje że te moje dolegliwości są związane z piciem tej herbatki.. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Ale zielona chyba też nie jest taka idealna?Hę?<:
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Każda herbata w nadmierze nie jest dobra (i kawa też). Zielona i czerwona mają dodatkowo właśnicości odchudzajace więc z nimi trzeba już konkretnie uwarzać.
#142 |
Przyczajenie
|
ok.. moze jesttak.. ze herbata czerwona wyplukuje magnez.. ale to nie oznacza ze trzeba odrzucac herbate.. to oznacza ze trzeba zmienic tryb jedzenia.. i zazywac wiecej skladnikow mineralnych.
#143 |
Przyczajenie
|
ja pije czerwoną herbate od sierpnia, to już jest chwile. pije 3-4 filiżanki dziennie, z tym że zalewam dwa razy te same fusy. i naprawde są efekty. zaczęłam ją pić bo przeczytałam jakie ma właściwości odchudzające. i schudłam 5 kg od sierpnia, z 60kg na 55kg
![]() ![]() ![]() co do tych niedoborów, owszem mam niedobór magnezu i żelaza, co nadrabiam w tabletkach. ale ten niedobór był już zanim zaczęłam pić herbate. mam pewne problemy ze zdrowiem (w wieku 17 lat!) ale jestem pewna że to nie wina żadnej herbaty, bez przesady. gdyby była taka szkodliwa to by nie była w sprzedaży.. nie pije kawy ani alkoholu, inną herbate niż ta bardzo bardzo rzadko. myślałam o tym żeby na jakiś czas odstawić herbate, tak na miesiąc. ale boje się że przytyje, czego nie chce.. ;/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
cherry 843 jak długo pijesz już tą herbatę i ile dziennie że tak schudlaś? Ja pije od około tygodnia, na efekty musze jeszcze poczekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Pije czerwona herbatę od 5 lat. Nie schudlam po niej . Wrecz od tego czasu bardzo przytylam. Pije bo ja baaaaaaaardzo lubie. Próbowałam przestac ja pic ale zawsze wracam. Zawsze bardzo źle znoszę okres rozstania z herbata. Pije dziennie nawet do 2 litrow tej herbaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Ja piję tę herbatkę od pół roku, schudłam z 8 kg, ale pewnie przez to,że zmieniłam nawyki żywieniowe, ale to chyba prawda,że przez nią się ma niedobory magnezu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Właściwie ja też mam skurcze w łydkach często, czerwoną herbatkę piję pare lat, naewt więcej niż 5 chyba, ale nie wiem czy to od niej, raczej nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
aleksandra101989 czerwoną herbate pije od ok 5 miesięcy dziennie 3-4 filiżanki. przy tym nie pije żadnej innej herbaty, ani kawy, ani alkoholu. no i oczywiście pilnuje sie z jedzeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
![]()
TO ja tez zacznę ją pić a co. Mam do zrzucenia jakies 10 kg
![]() Zle mam nawyki oj zle.... i smaczek tez - makarony , pieczywko (ktorego i tak staram sie nie jesc) mniam... sery sosy zupy - i od tego wielki tylek i balerony zamiast nog ;( ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich serdecznie
![]() ![]() ![]() w ubieglym roku pilam czerwona herbate.... kupywalam tylko w herbaciarni bez domieszek i oczywiscie nie slodzilam ![]() ![]() ![]() ![]() -pij max. 3-4 dziennie.... i nie pic wieczorem gdyz mozna nabawic sie bezsennosci;/ -ja pilam po posilkach aby pobudzic trawienie np. po obiadku (efet > szybciutko na kibelek... wiadomo w jakim celu;p ) -parzyc ok 3-4 min... gdy 3ma sie dluzej fusy herbata jest bleee;/ i gdzies czytalam ze jak parzy sie za dlugo ma mniejsze dzialanie... - koniecznie lykac mineraly... witaminki etc!!!! sluchajcie to jest najwazniejsze!!!! ta herbata ma mocne dzialanie przeczyszczajace oraz wyplukujace.... jesli nie uzupelniamy brakow w organizmie mozna nabawic sie zmeczenia... braku sil... i duzego uszczerbku na zdrowiu, mowie na wlasnym przykladzie. na poczatku pilam nie myslac o sobie pozniej wyczytalam duzo inf odnosnie tej herbaty... zaczelam lykac mineraly i kompleksy witaminowe i bylo git! ![]() zaczelam ja pic aby schudnac.... lecz sie nie wazylam. pozniej przestalam myslec o wadze a pilam z przyzwyczajenia... po jakis 2-3 miesiacach babcia mojego chlopaka zwrocila mi uwage ze schudlam.... i dopiero zaczelam sie zastanawiac nad tym. i rzeczywiscie! wczesniej noszone koszulki i jeansy ktore byly lekko przyciasne i te moje piekne ,,waleczki milosci" o wiele zmalaly! mysle ze to bylo ok 2-3 kg. teraz znowu wracam do picia bo troszke zapasow przez zime odlozylam;pp wiec dziewczyny pamietajcie! ta herbata jest naprawde skuteczne jesli pije sie ja z umiarem do tego uzupelnia braki witaminkami etc. ... no i jakas dieta chociaz. u mnie bylo to nieobjadanie sie nocami;p nie jadlam od ok 18 wpierw na sile ale po dluzszym czasie picia herbatki naprawde apetyt maleje..... oczywiscie kto jak zareaguje na ow plyn zalezy od organizmu;/ ja mam slaba przemiane materii wiec mysle ze dziala. a najbardziej potwierdzilam to piciem herbatki (zawsze) gdy zjem cos ,,ciezkiego" i jest mi zle;/ wiece bomba kaloryczna ![]() ![]() przepraszam za bledy i mam nadzieje ze komus pomoglam ![]() ![]() pozdrawiam, Marlena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.