Jak z ta czerwona herbata?? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-29, 05:03   #121
sylwia18
Zakorzenienie

Dot.: Jak z ta czerwona herbata??

Dziewczyny uważajcie z tą herbatką bo prawdopodobnie po części przez nią właśnie nabawiłam się okropnej osteoporozy w wieku 20 lat
Stary 2007-11-29, 16:35   #122
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

sylwia !Możesz pare słów więcej?Jak się herbatka do tego przyczyniła?
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 12:02   #123
sylwia18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
sylwia !Możesz pare słów więcej?Jak się herbatka do tego przyczyniła?
Ufff okazało się, że lekarz źle zinterpretował mój wynik badania ( ) i osteoporozę mam ale nie taką straszną Na pewno głównie spowodowały ją leki hormonalne ale piłam też dużo zielonej i czerwonej herbatki do posiłków, które niestety wypłukują z organizmu witaminy itd a w tym wapń
Stary 2007-11-30, 12:39   #124
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

o masakra O_o to czemu są tak ogólnie zachwalane?Pod tym względem pić lepiej zwykłą/ziołową/owocową herbatę?
Jestem zszo ko wa na
Stary 2007-11-30, 12:44   #125
Olga:P
Wtajemniczenie

Moim zdaniem nie można tak wszystkiego od razu zwalać na zieloną czy czerwoną herbatę Przecież taka zwykła, albo kawa też wypłukują, więc ?
Współczuję sylwia;*

Olga:P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 12:46   #126
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

No ja bym wolała usłyszeć jakąś popartą opinię,bo też mam(miałam w sumie)inne zdanie otej herbacie,ale jak widać nie wszystko podają reklamy i google
Stary 2007-11-30, 13:06   #127
Ather
Zakorzenienie

Po prostu nie pijcie tej herbaty litrami, wszystko nalezy spożywać z umiarem.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-30, 13:22   #128
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Napisane przez sylwia18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny uważajcie z tą herbatką bo prawdopodobnie po części przez nią właśnie nabawiłam się okropnej osteoporozy w wieku 20 lat
Cytat:
Ufff okazało się, że lekarz źle zinterpretował mój wynik badania ( ) i osteoporozę mam ale nie taką straszną Na pewno głównie spowodowały ją leki hormonalne ale piłam też dużo zielonej i czerwonej herbatki do posiłków, które niestety wypłukują z organizmu witaminy itd a w tym wapń

Sylwia ja podobnie jak Ty zażywam leki hormonalne <euthyrox 100>
i piłam dużo czerwonej herbaty ok. litr dziennie
mam też jak Ty niedobory wapnia coś w tym musi byc na pewno nie można przesadzac z tą herbatą
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 13:32   #129
sylwia18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Po prostu nie pijcie tej herbaty litrami, wszystko nalezy spożywać z umiarem.
Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
Sylwia ja podobnie jak Ty zażywam leki hormonalne <euthyrox 100>
i piłam dużo czerwonej herbaty ok. litr dziennie
mam też jak Ty niedobory wapnia coś w tym musi byc na pewno nie można przesadzac z tą herbatą
O to właśnie chodzi Po prostu nie szalejcie z nią.
Stary 2007-11-30, 13:45   #130
larva
Wtajemniczenie

mnie czerwona herbata wypłukała magnez z organizmu na tyle, że byłam niczym przeciągnięta przez magiel. co ranek robiło mi się słabo, nie mogłam się skoncentrować.
i rzuciłam, drania
larva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 15:43   #131
Milena...
Raczkowanie

Długo pijam czerwoną herbatę ( ileś lat ) ale pierwszy raz słyszę żeby miala ona wpływ na wypłukiwanie wapnia . Z tego co wiem złodziejem wapnia jest kofeina,sól , napoje gazowane itd ogolnie sam tryb życia i odżywianie . Aż mi trudno w to uwierzyć . No cóż ...

Mówić jest dobrze,milczeć lepiej...
Milena... jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-30, 16:27   #132
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Napisane przez Milena... Pokaż wiadomość
Długo pijam czerwoną herbatę ( ileś lat ) ale pierwszy raz słyszę żeby miala ona wpływ na wypłukiwanie wapnia . Z tego co wiem złodziejem wapnia jest kofeina,sól , napoje gazowane itd ogolnie sam tryb życia i odżywianie . Aż mi trudno w to uwierzyć . No cóż ...
Ale nie pijesz jej litrami więc nic ci nie jest
ja piłam litr dziennie taki dzbanek i może dlatego i jeszcze te leki, więc sie nie dziw
Stary 2007-11-30, 17:07   #133
Milena...
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
Ale nie pijesz jej litrami więc nic ci nie jest
ja piłam litr dziennie taki dzbanek i może dlatego i jeszcze te leki, więc sie nie dziw

Ewaw .... nie dałabym rady wypić litra dziennie... przysiegam no chyba że wody - pijam litrami . Ale wiesz co Ewaw czym bliżej lata wtedy mam dni ze 3-4 kubki ech to lato . Ale tak ogólnie to 1-2 filizanki - na zmienę z zieloną i wtedy mam super samopoczucie hmmmm tak myśle .

Mówić jest dobrze,milczeć lepiej...
Milena... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 23:38   #134
ania_frycia
Przyczajenie

hej Dziewczyny! ja piję czerwona herbatkę z przerwami już dłuższy czas. kupuję tylko w herbaciarni-na wagę-niestety nie jest zbyt tanio-10dkg 16zł-ale jest przepyszna... polecam smakową-wiśniową i grapefruitową. kiedyś tak po prostu wrzucałam listki do kubka lub dzbanka-a od jakiegoś czasu parzę w metalowej kulce-wrzucam do niej listki-zamykam-parzę w kubku-po 3-4 minutach wyjmuję kulkę i można zaparzyć herbatkę jeszcze raz. mi osobiście najbardziej smakuje ta z drugiego parzenia...
teraz chwilę o efektach-od około miesiąca wzięłam się za siebie-nie piję pepsi-to był mój nałog... zaczęłam zwracać uwagę na to co jem-staram się nie objadać,wybieram produkty o obnizonej zawartości tłuszczu i mniej kaloryczne,wróciłam do czerwonej herbaty-ok 3-4 kubków dziennie do tego 1 kubek zielonej.
no i... 5 kg mniej i po 6 cm w biodrach i w pasie jestem z siebie dumna, mam nadzieję że wytrwam,jest jeszcze co gubić, oj jest...
świetnie się czuję,miałam problemy żołądkowe-zgaga-fuj! i bóle brzuszka po jedzeniu... a teraz? nie pamiętam co to ranigast-a nie umiałam bez niego funkcjonować to pewnie w dużej mierze wynik zmiany sposobu odżywiania,ale na pewno czerwona herbatka również się do tego przyczyniła...
ania_frycia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 08:40   #135
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Napisane przez Milena... Pokaż wiadomość
Ewaw .... nie dałabym rady wypić litra dziennie... przysiegam no chyba że wody - pijam litrami . Ale wiesz co Ewaw czym bliżej lata wtedy mam dni ze 3-4 kubki ech to lato . Ale tak ogólnie to 1-2 filizanki - na zmienę z zieloną i wtedy mam super samopoczucie hmmmm tak myśle .
Już tyle jej nie piję bo trochę przesadziłam ale parzyłam jej taki litrowy dzbanek i przez cały dzień był pusty
Teraz nie popełniam tego błędu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-04, 16:13   #136
sylwia18
Zakorzenienie

Ja piłam 3 dziennie do posiłków. Teraz albo nie piję wcale albo raz dziennie między posiłkami.
Stary 2007-12-04, 22:34   #137
Aagaciorek
Zadomowienie

Od około miesiąca piję namiętnie czerwoną herbatkę.

Ostatnio zacżęłam mieć małe problemy ze zdrowiem- kiepskie wyniki morfologii (niski hematokryt), niedobór magnezu, potasu... O ile wiem, czerwona herbatka wypłukuje te minerały z organizmu..
Poza tym łapią mnie w nocy bolesne skurcze łydek.......

Oj, coś mi się wydaje że te moje dolegliwości są związane z piciem tej herbatki..
Aagaciorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 02:23   #138
sylwia18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Od około miesiąca piję namiętnie czerwoną herbatkę.

Ostatnio zacżęłam mieć małe problemy ze zdrowiem- kiepskie wyniki morfologii (niski hematokryt), niedobór magnezu, potasu... O ile wiem, czerwona herbatka wypłukuje te minerały z organizmu..
Poza tym łapią mnie w nocy bolesne skurcze łydek.......

Oj, coś mi się wydaje że te moje dolegliwości są związane z piciem tej herbatki..
Ogranicz ją Agaciorku i nie pij do wartościowych posiłków, żeby witamin nie zabierała
Stary 2007-12-05, 08:43   #139
Aagaciorek
Zadomowienie

Smile Dot.: Jak z ta czerwona herbata??

Cytat:
Ogranicz ją Agaciorku i nie pij do wartościowych posiłków, żeby witamin nie zabierała
I tak zamierzam uczynić. Co za dużo to nie zdrowo! A zielona herbatka też jest smaczna
Aagaciorek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-05, 22:55   #140
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Ale zielona chyba też nie jest taka idealna?Hę?<:
Stary 2007-12-06, 05:33   #141
sylwia18
Zakorzenienie

Każda herbata w nadmierze nie jest dobra (i kawa też). Zielona i czerwona mają dodatkowo właśnicości odchudzajace więc z nimi trzeba już konkretnie uwarzać.
Stary 2007-12-12, 19:00   #142
beeatkaa
Przyczajenie

ok.. moze jesttak.. ze herbata czerwona wyplukuje magnez.. ale to nie oznacza ze trzeba odrzucac herbate.. to oznacza ze trzeba zmienic tryb jedzenia.. i zazywac wiecej skladnikow mineralnych.
Stary 2007-12-13, 08:27   #143
cherry483
Przyczajenie

GG do cherry483

ja pije czerwoną herbate od sierpnia, to już jest chwile. pije 3-4 filiżanki dziennie, z tym że zalewam dwa razy te same fusy. i naprawde są efekty. zaczęłam ją pić bo przeczytałam jakie ma właściwości odchudzające. i schudłam 5 kg od sierpnia, z 60kg na 55kg nie jest to nie wiadomo jaki wynik jak na taki okres czasu, ale ja jestem zadowolona owszem ograniczam jedzenie i kalorie
co do tych niedoborów, owszem mam niedobór magnezu i żelaza, co nadrabiam w tabletkach. ale ten niedobór był już zanim zaczęłam pić herbate. mam pewne problemy ze zdrowiem (w wieku 17 lat!) ale jestem pewna że to nie wina żadnej herbaty, bez przesady. gdyby była taka szkodliwa to by nie była w sprzedaży..
nie pije kawy ani alkoholu, inną herbate niż ta bardzo bardzo rzadko.
myślałam o tym żeby na jakiś czas odstawić herbate, tak na miesiąc. ale boje się że przytyje, czego nie chce.. ;/
cherry483 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 20:35   #144
aleksandra101989
Przyczajenie

cherry 843 jak długo pijesz już tą herbatę i ile dziennie że tak schudlaś? Ja pije od około tygodnia, na efekty musze jeszcze poczekać piłaś tą zaparzaną czy ekspresową??
aleksandra101989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 23:40   #145
galeczka83
Raczkowanie

Pije czerwona herbatę od 5 lat. Nie schudlam po niej . Wrecz od tego czasu bardzo przytylam. Pije bo ja baaaaaaaardzo lubie. Próbowałam przestac ja pic ale zawsze wracam. Zawsze bardzo źle znoszę okres rozstania z herbata. Pije dziennie nawet do 2 litrow tej herbaty.
galeczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-11, 16:41   #146
odsłodyczona:)
Przyczajenie

Ja piję tę herbatkę od pół roku, schudłam z 8 kg, ale pewnie przez to,że zmieniłam nawyki żywieniowe, ale to chyba prawda,że przez nią się ma niedobory magnezu ale i tak będę ją piła, bo mi smakuje...
odsłodyczona:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-11, 19:44   #147
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Właściwie ja też mam skurcze w łydkach często, czerwoną herbatkę piję pare lat, naewt więcej niż 5 chyba, ale nie wiem czy to od niej, raczej nie A pije, bo bardzo lubię i raczej nie zamierzam przestać Też zaparzam kilka razy te same fusy, ale w zaparzaczu i zawsze kilka świerzych dosypuje
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 07:46   #148
cherry483
Przyczajenie

GG do cherry483

aleksandra101989 czerwoną herbate pije od ok 5 miesięcy dziennie 3-4 filiżanki. przy tym nie pije żadnej innej herbaty, ani kawy, ani alkoholu. no i oczywiście pilnuje sie z jedzeniem ubytki w magnezie niestety są i trzeba to nadrabiać w tabletkach.
cherry483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 14:22   #149
vilmak
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Jak z ta czerwona herbata??

TO ja tez zacznę ją pić a co. Mam do zrzucenia jakies 10 kg , może mi wyjdzie jak będę ją piła. Problem z jedzeniem będzie bo uwielbiam jeść, nie musze jesc slodyczy, ale jak widze makaron z sosem albo z czym kolwiek innym to nie ma dla mnie umiaru z jedzeniem.
Zle mam nawyki oj zle.... i smaczek tez - makarony , pieczywko (ktorego i tak staram sie nie jesc) mniam... sery sosy zupy - i od tego wielki tylek i balerony zamiast nog ;(
vilmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 17:28   #150
kajka2005
Przyczajenie

witam wszystkich serdecznie) malo udzielam sie na forum generalnie wole czytac ale stwierdzilam ze cos naklikam widze ze sa duze rozbieznosci odnosnie czerwonej herbaty.... wiec kazda opinia wazna. dodam swoja
w ubieglym roku pilam czerwona herbate.... kupywalam tylko w herbaciarni bez domieszek i oczywiscie nie slodzilam na poczatku bylo mi trudno gdyz smak nie jest zbyt zadawalajacy po czasie przyzwyczailam sie .. wrecz sie uzaleznilam pilam duzo az za.... po dzbanek dziennie tj. ok 5 kubkow... po czasie ilosc zmalala gdyz zauwazylam ze to niezdrowe dla organizmu.... teraz napisze Wam jak pic (moim zdaniem) aby zaskutkowalo i aby bylo zdrowo

-pij max. 3-4 dziennie.... i nie pic wieczorem gdyz mozna nabawic sie bezsennosci;/
-ja pilam po posilkach aby pobudzic trawienie np. po obiadku (efet > szybciutko na kibelek... wiadomo w jakim celu;p )
-parzyc ok 3-4 min... gdy 3ma sie dluzej fusy herbata jest bleee;/ i gdzies czytalam ze jak parzy sie za dlugo ma mniejsze dzialanie...
- koniecznie lykac mineraly... witaminki etc!!!! sluchajcie to jest najwazniejsze!!!! ta herbata ma mocne dzialanie przeczyszczajace oraz wyplukujace.... jesli nie uzupelniamy brakow w organizmie mozna nabawic sie zmeczenia... braku sil... i duzego uszczerbku na zdrowiu, mowie na wlasnym przykladzie. na poczatku pilam nie myslac o sobie pozniej wyczytalam duzo inf odnosnie tej herbaty... zaczelam lykac mineraly i kompleksy witaminowe i bylo git!

zaczelam ja pic aby schudnac.... lecz sie nie wazylam. pozniej przestalam myslec o wadze a pilam z przyzwyczajenia... po jakis 2-3 miesiacach babcia mojego chlopaka zwrocila mi uwage ze schudlam.... i dopiero zaczelam sie zastanawiac nad tym. i rzeczywiscie! wczesniej noszone koszulki i jeansy ktore byly lekko przyciasne i te moje piekne ,,waleczki milosci" o wiele zmalaly! mysle ze to bylo ok 2-3 kg. teraz znowu wracam do picia bo troszke zapasow przez zime odlozylam;pp

wiec dziewczyny pamietajcie! ta herbata jest naprawde skuteczne jesli pije sie ja z umiarem do tego uzupelnia braki witaminkami etc. ... no i jakas dieta chociaz. u mnie bylo to nieobjadanie sie nocami;p nie jadlam od ok 18 wpierw na sile ale po dluzszym czasie picia herbatki naprawde apetyt maleje..... oczywiscie kto jak zareaguje na ow plyn zalezy od organizmu;/ ja mam slaba przemiane materii wiec mysle ze dziala. a najbardziej potwierdzilam to piciem herbatki (zawsze) gdy zjem cos ,,ciezkiego" i jest mi zle;/ wiece bomba kaloryczna np. frytki majonez miesko smazone etc... i nie chce sie trawic. czasem mam takie problemy. czuje sie ociezala... i co? pije herbatke pol do godziny i ??... i na kibelek;pp to jest dowod ze wspomaga metabolizm... trawienie. bo tabletki mi tak nie pomagaly jak to.

przepraszam za bledy i mam nadzieje ze komus pomoglam

pozdrawiam, Marlena
kajka2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości