![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??
Witam,
moje czerwone miejsca gdzie zeszly strupki dalej widnieja.Nie wiem czy beda tam blizny,czy poprostu tak zareagowala moja skora dziwnie.Tylko zastanawiam sie dlaczego to tak dlugo trwa i nie chce zniknac?Bylam u lekarza,i przepisal mi masc.smaruje juz tydzien i nie widze wiekszych zmian,a zapewnial mnie ze po 2 tyg.powinno ustapic.No to jeszcze jest tydzien.Eh,mimo wszystko jutro ide usowac druga czesc.Juz teraz nie moge sie wycofac...Mam nadzieje ze skorka zrobi sie w koncu jasna i wszystko bedzie dobrze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Witaj Vea
na forum jestem od niedawna, ale chciałam sie zarejestrować- nie wiem ku przestrodze dla każdej osoby która robi tatuaż ,żeby baaarrrdzo dobrze sie zastanowiła przed zrobieniem sobie "pięknego obrazka na skórze ". Jestem po dwóch zabiegach laserowych i efekt jest conajmniej okropny.Dla mnie to tylko strata czasu i pieniędzy,że nie wspomnę o okropnym bólu jaki jest przy przypalaniu skóry laserem. Fakt, liczyłam sie z blizna, ale to co mam teraz to ani blizna, ani tatuaż,W poparzonym miejscu porobiły mi sie bardzo brzydkie zbliznowacenia, zgrubienia skóru, gnieniegdzie rózowe, w innych miejscach białe - jakby skóra u albinosa. Na wiecej zabiegów laserowych stwierdziłam ze juz nie pójde, bo nie ma sensu. Teraz biore zastrzyki sterydowe, zeby zmiekczyć i rozjasnic tą uszkodzona skóre. Za miesiąc bede miała przeszczep skóry z pachwiny,bardzo sie boję, ale to jedyna metoda która teraz mi pozostała, a o kosztach już nie wspomnę...... |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymaj sie i dawaj znac jak postepy w usuwaniu!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Codziennie zaluje tego ze cos mi moja glupia glowa zapodala ze tak nagle zapragnelam upiekszyc sobie moj wzorek.Jestem taka glupia...
![]() Jestem po drugim zabiegu.Boli gorzej,bo mialam usowana wieksza czesc.W nocy nie spie,mam stan podgoraczkowy,czasami az mi sie robi slabo. Mimo masci ktora przepisal mi lekarz czerwone miejsca dalej sa czerwone.Pewnie zostana tam blizny.Zobaczymy...Ludze sie ze jakos znosnie to bedzie wygladalo... ![]() IPL, czyli impulsywne źródło swiatła to nowość zaliczana do rodziny laserów choć właściwie nie jest laserem w prawdziwym tego słowa znaczeniu (światło lasera jest skoncentrowaną spójną wiązką światła monochromatycznego, czyli o określonej długości). Działanie IPL polega na produkcji szerokiego spektrum niespójnych fal świetlnych, które w związku z ich różną długością mogą być absorbowane przez różne chromofory zawarte w tkankach (melanina, hemoglobina). Tkanki zawierające określone chromofory zostają uszkodzone w efekcie zjawiska fototermolizy selektywnej bez uszkadzania sąsiednich tkanek. Potrzebną do danej terapii długość fal świetlnych uzyskuje się dzięki użyciu specjalnych, wymiennych filtrów wmontowanych w lampę emitującą światło, odcinających długości fal poniżej wartości filtra. Technika ta umożliwia wszechstronne zastosowanie IPL do: - zamykania naczynek, - likwidacji przebarwień, - usuwania owłosienia, czy bardzo popularnego w ostatnich latach w Stanach - zabiegu fotoodmładzania skóry, który łączy w sobie usuwanie zmian naczyniowych i zaburzeń pigmentacji oraz pobudzanie regeneracji i odbudowy kolagenu co daje efekt wygładzenia skóry twarzy i likwidacji drobnych zmarszczek. Zabiegi wykonywane za pomocą IPL nie mają skutków ubocznych i nie wymagają rezygnacji z normalnego trybu życia po wykonanym zabiegu. Działanie IPL zgodne jest więc z powszechnym trendem w świecie medycyny estetycznej by osiągać jak najlepsze efekty przy jak najmniejszej inwazyjności zabiegów. Edytowane przez vea82 Czas edycji: 2006-03-21 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja przestałam myslec o usunieciu mojego tatuazu wole miec na skórze obrazek niz blizne, poza tym tatuaż nie przeszkadza w codziennym zyciu , nie jest chorobą ani kalectwem,a laser drażni tkanki co może spowodować raka. swojego smoka chciałam usunąć juz 2 razy a spowodowane było to moją depresją i chwilowym załamaniem wiec moze raczej zdecydujcie sie na wizyte u psychologa niz na laser
#126 |
Raczkowanie
|
No, to mogłoby oznaczać ,że depresje mam cały rok, a to kwalifikuje sie do leczenia szpitalnego. Niestety niektórzy mają troche inne powody niż psychiczne , aby usunąć tatuaż. A ja wcale nie żałuję decyzji o usunięciu tatuażu i zdecydowanie bardziej wolę bliznę ,którą można naprawde odpowiednimi kremami i systematycznym stosowaniem w dużym stopniu zmniejszyć, niż szpecący obrazek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
izkaa, czy masz jakies zdjecia z czasow przed zabiegiem i po? jestem bardzo ciekawa efektow. pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęć , a juz na pewno nie mam zdjęć tatuażu . Ale szczerze mówiąc , to wcale nie wygląda tak strasznie. Blizny naprawdę można zmniejszyc w dużym stopniu różnymi specyfikami, a nawet jeśli jakieś zostana to jest teraz bardzo dużo korektorów i tym podobnych mazideł , którymi można zakryć w razie potrzeby bliznę.
pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Czytając te wypowiedzi rozumiem , że pierwsze kroki musze skierować do dermatologa. Czy usuniecie jest możliwe gdzieś w łodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Pierwsze kroki to raczej trzeba skierować do kliniki bądź placówki gdzie wykonują zabiegi laserem. niestety nie znam takiego miejsca w Łodzi ,ale wystarczy ,że poszukasz w internecie , to na 100% znajdziesz jakieś centrum laserowe. Przynajmniej w moim przypadku zabieg taki wykonuje chirurg
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
dzięki
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Hej!
Moja ranka zaczela sie goic calkiem dobrze,bo zmienilam krem Alantan Plus na żel Altacet.Teraz czekam az zaczna schodzic strupki.Konieczna jest wizyta u specjalisty i najlepiej zrobic sobie probke przed zabiegiem. Pozdrawiam! Edytowane przez vea82 Czas edycji: 2006-04-03 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Cześć Karolina Pewnie Niedługo Będziesz Czytać Te Wypowiedzi. Cześć Kamil.potem Możecie Wpisać W Google Centrum Laserowe W Kutnie Tam Tez Usuwają Tatuaże. Ale Z Jakim Skutkiem To Nie Wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Mam nadzieję,że ktoś jeszcze odwiedza to forum. Ja też mam kłopocik z tatuażem i chciałabym-a właściwie muszę go usunąć. I nie to,ze mi się znudził,ja go uwielbiam,mam dwa tatuarze i oba kofam,ale robiąc je nie myślałam,że będę mieć z tego powodu takie problemy. Mój tatuażyk,który mam zamiar usunąć,znajduje sie na lewym ramieniu i jest na prawdę spory-sięga od ramienia do łokcia i jest to tribal,ma ok 3-4 latek. A muszę go usunąć ponieważ,jak się zapewne domyślacie,nie da się go raczej zakryć(a chodzenie z długim rękawem w upalne lato nie jest zbyt przyjemne) a trudno jest znaleźć pracę z takim tatuażem. I w zasadzie tylko o to chodzi i tylko dlatego chcę go usunąć. Na razie studiuję,ale pamiętam jak ogromnę problemy miałam ze znalezieniem stażu,właśnie przez tatuaż-niestety nadal mamy nietolerancyjne państwo-więc domyślam się jak ogromny problem będę miała ze znalezieniem pracy. Martwi mnie parę rzeczy,dlatego właśnie piszę i mam ogromna nadzieję,że któraś z was mi odpisze. Otóż,jak już pisałam,mój tatuaż jest bardzo duży,do tego robiony nieprofesjonalnie,robioną maszynką z igłą do szycia i tuszem kreślarskim
![]() ![]()
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: usuwanie tatuaży-pomocy!!!
Cytat:
co do twojego problemu, chcialabym pomoc, ale nie jestem w stanie, bo sama nic z moim tattoo nie zrobilam do tej pory. znajduje sie caly czas na moim ramieniu, bo wole go niz szpecace blizny... ale moze zajrzy tu kiedys ktos, komu udalo sie usunac tatuaz jakims cudownym, nie pozostawiajacym sladow sposobem..? jak na razie taki raczej nie istnieje. pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Dot.: usuwanie tatuaży-pomocy!!!
No fakt,ale ona jest ogólnie dziwna. Szczerze mówiąc też nie chcę blizny,ale mam nadzieję,że może da się ją jakos zmniejszyć kremami lub jeszcze raz laserem. a na serio w moim mieście jak tylko przyszli pracodawcy zobaczyli ten tatuaż od razu mi dziękowali,no a przecież nie będę na garnuszku rodziców do końca życia dlatego,że mam tatuaż. Wiem,trzeba było pomysleć zanim go zrobiłam,ale w tym wieku o t5akich rzeczach sie nie myśli. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
![]()
#137 |
Rozeznanie
|
Witam,
w tym tygodniu bede wybierala sie na kolejny zabieg. Nie wiem czy cos mi sie nie zagoilo,czy tak jeszcze bedzie przez pewien czas,wiec mam pytanie do Izki czy tez miala czerwona skorke?i jak dlugo to trwalo?Bo u mnie to juz 2 miesiac,i masc nie pomaga.Zaczelam smarowac Cepanem.Zobaczymy jak to bedzie.Na wiekszej czesci nie ma juz strupow,za to jest czerwona skora.Nie widze zeby tam sie zrobila jakas blizna,wlasnie dzieki Altacetowi ktory ladnie wygoil rane. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Witam
niestety czas gojenia się tych ran po zabiegu nie jest taki krótki. U mnie strupki schodzą zazwyczaj do 2 tygodni po zabiegu. Skóra później długo jeszcze jest zaczerwieniona , a póżniej blizna blednie , ale naprawde wszystko to wymaga czasu i cierpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Powiem tak mój tatuaż jest okropny.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.faqs.org/qa/qa-13565.html generalnie, ludzie nie wyrazaja zbyt pozytywnych opinii na jego temat, wrecz pisza, ze nie dziala, wiec mysle, ze nie ma sie co ludzic. w dodatku na allegro ten produkt jest bardzo tani, wiec moze byc to podroba - jak wejdziesz na strone http://www.dermasal.com/, to ceny tego produktu sa duzo wyzsze. a wracajac do linka, ktory wkleilam wyzej, to dosc pozytywnie wyrazaja sie tam ludzie o "tattoo off", ale nikt nie wypowiedzial sie wprost, ze tatuaz calkowicie zostal usuniety przez ten preparat. z kolei jak sobie pomysle, ze zamiast zniknac, ten tatuaz po prostu zblaknie, to nie wiem czy warto... bo to chyba gorzej bedzie wygladac..? pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
radze zrobic to co ja - zatuszowac go do slubu. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Nikt tu nie pisze o metodzie usuwania tatuażu specjalnym kremem.Widziałam taki krem-maśc ?na allegro.Niestety nie wiem jak się nazywa ale opis był nawt wiarygodny a ludzie licytowali chętnie i dawali bardzo wysokie ceny.Jego działanie polegało na pilingującym działaniu i reakcji z barwnikami.
Niestety przed chwilą szukałam tego kremu na allegro i nie mogę znaleźć. Ale może odezwie się ktoś kto o nim słyszał-ponoć jest bardzo trudno go kupić i nie zawsze daje zamierzony efekt |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Do tuszowania tatuażu tzn do zamalowania go podobno rewelacyjny jest dermacol-podkład i vichy dermablend.Dermacol jest znacznie tańszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Witam! znalazłam tą stronkę ponieważ tak jak większość z Was chcę usunąć tatoo, mam go już kilka lat i niestety nie był wykonany profesjonalnie, jest beznadziejny szczerze mówiąc. Chętnie pogadam z kimś kto usunął tatuaż i jest zadowolony i może jest szansa na jakieś zdjęcia bo rzeczywiście to byłoby najbardziej obrazowe. Nie do końca ufam lekarzom, zwłaszcza klinikom, które "usuwają bezśladowo" tatuaże ale może się mylę. Czy znacie naprawdę dobrą klinikę w Krakowie. Ja słyszałam, że http://www.laser.wroc.pl/usuwanie-zmian-pigmentowych/ jest dobrym ośrodkiem ale trochę daleko. Odezwijcie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
![]()
Na allegro wpadłam na cos takiego: http://www.allegro.pl/item96632380_p...dermasal_.html
niestety jak to w rzeczywistosci skutkuje nie wiadomo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.