Wiosna 2006 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-08, 10:25   #121
knotie
Rozeznanie

Dot.: Wiosna 2006

allicjaa - wielki buziak dla Ciebie

Czyli podsumujmy - biel, pastele, zieleń, złoto, ewentualnie zestawy czarny-biały i jak pisza na stronie h&m szczypta glamouru lat 60...
Inspiracje nadal etniczne,ale juz spokojniejsze, badz "grzeczne" zestawiki ala Jacqulin Kennedy-Onasis...
Czy cos pominelam?
knotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-08, 10:34   #122
ooliwka
Wtajemniczenie

koronki, łańcuchy (Chanelowskie ), naturalne materiały, kokardki
troche egzotycznej afryki ale priorytetowo mamy wyglądać delikatnie, kobieco, wdzięcznie

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-08, 10:35   #123
ooliwka
Wtajemniczenie

najbardziej napaliłam się na zieleń mam zamiar kupić buty w tym kolorze
a co Was najbardziej zachwyciło??

Stary 2006-01-08, 10:41   #124
isa666
Zakorzenienie

A mnie właśnie martwi ta zieleń Wydaje mi się, że nie pasuje mi ten kolor i nie mogę się do niego przekonać Za to biel i pastele lubię bardzo i wogóle delikatny, kobiecy wizerunek. To mi baaardzo pasuje
Stary 2006-01-08, 10:47   #125
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isa666
A mnie właśnie martwi ta zieleń Wydaje mi się, że nie pasuje mi ten kolor i nie mogę się do niego przekonać Za to biel i pastele lubię bardzo i wogóle delikatny, kobiecy wizerunek. To mi baaardzo pasuje
dobrze że tylko jeden aspekt Ci nie odpowiada przeciesz nie musisz czuć się w wszystkim dobrze
ja się za to obawiam że wszyscy będą smigać w tej zieleni jak teraz w brązie to będzie okropne!!!

Stary 2006-01-08, 10:47   #126
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ooliwka
najbardziej napaliłam się na zieleń mam zamiar kupić buty w tym kolorze
a co Was najbardziej zachwyciło??
Mnie zachwycily zlote dodatki...tak sobei wlasnie rozmyslam, czy nie kupic jakis pieknych zlotych szpileczek do zwyklych dzinsow i obowiazkowo bialej koszuli Ciesze sie tez, ze zostaja rozkloszowane spodnice - sa bardzo kobiece i wdzieczne...no i te pastele
Stary 2006-01-08, 10:52   #127
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez knotie
allicjaa - wielki buziak dla Ciebie
Cieszę się, że choć raz mogłam pomóc Swoją drogą to też niezła frajda, nawet samo przeglądanie tych wszystkich kolekcji
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-08, 10:56   #128
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooliwka
dobrze że tylko jeden aspekt Ci nie odpowiada przeciesz nie musisz czuć się w wszystkim dobrze
ja się za to obawiam że wszyscy będą smigać w tej zieleni jak teraz w brązie to będzie okropne!!!
Oooo tak, jeśli tak będzie, że połowa miasta będzie chodzić w mojej ukochanej zieleni Chyba się załamię... Nie przepadam za pastelami, biel jeszcze jako tako, ale pastele Pocieszam się kolorem cielistym, którego też jest dużo A jeżeli pastele to ta pastelowa cytryna mi się podoba, z tym, że całkiem nie dla mnie ten kolor. Jestem blada z natury, a włosy mam ciemny blond. Brunetkom do twarzy w tej cytrynie będzie
Stary 2006-01-08, 11:35   #129
arowww
Raczkowanie

GG do arowww Wyślij wiadomość przez MSN do arowww

HEJKA DZIEWCZYNY urzekła mnie kolekcja Versace miodzio kolorki i ubranka
arowww jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-08, 11:35   #130
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja też cieszę się z tej zieleni, mam już nawet sztruksową marynarkę w kolorze zieleni z której wystaje wszyta bluza z kapturem w kolorze ceglanej pomarańczy i do tego na wiosnę mam zamiar kupic buciki w odcieniu takiej zieleni jak marynarka.

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-08, 11:47   #131
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allicjaa
Cieszę się, że choć raz mogłam pomóc Swoją drogą to też niezła frajda, nawet samo przeglądanie tych wszystkich kolekcji
Jakie tam raz Alu!!! Zawsze z mila checia czytam Twoje opinie - za wszystko wielki buziak raz jeszcze
Mnie tez wlasnie te pastelowe blekity i roze nie ciesza, ale juz beze i ecru plus biel i zloto to hmmmmmmmmmm Z zieleni sie ciesze i to bardzo, bo lubie te kolorki, ale niestety chodzic moge tylko w oliwce...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-08, 11:58   #132
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez knotie
Jakie tam raz Alu!!! Zawsze z mila checia czytam Twoje opinie - za wszystko wielki buziak raz jeszcze
Dziękuję, kochana jesteś

Cytat:
Napisane przez knotie
Z zieleni sie ciesze i to bardzo, bo lubie te kolorki, ale niestety chodzic moge tylko w oliwce...
To tak jak ja, oliwka, khaki. Za kolorem khakim moja Mama przepada od lat i mnie skubana zaraziła
Stary 2006-01-08, 12:22   #133
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allicjaa
Dziękuję, kochana jesteś
Nie ma za co, taka prawda!!! - teraz ja sie

To tak jak ja, oliwka, khaki. Za kolorem khakim moja Mama przepada od lat i mnie skubana zaraziła
Moja mama nie cierpi oliwki i khaki, ale tez jest zupelnie innym typem kolorystycznym.... a ja uwielbiam takie odcienie a na zielona swieza trawke to lubie popatrzec na kolezankach)))
Stary 2006-01-08, 12:47   #134
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez knotie
Moja mama nie cierpi oliwki i khaki, ale tez jest zupelnie innym typem kolorystycznym.... a ja uwielbiam takie odcienie
Moja Mama jest niemalże takim samy typem jak ja, więc siłą rzeczy wybieramy podobne kolorki, tlyko ona bardziej stonowane

Cytat:
Napisane przez knotie
a na zielona swieza trawke to lubie popatrzec na kolezankach)))
Oj... ta świeża trawka Zastanawiam się, czy gdybym ciachnęła sobie lekki brązik to może byłoby lepiej, bo ta zieleń chodzi za mną, mam do niej słabość
Stary 2006-01-08, 16:00   #135
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allicjaa
Moja Mama jest niemalże takim samy typem jak ja, więc siłą rzeczy wybieramy podobne kolorki, tlyko ona bardziej stonowane

Oj... ta świeża trawka Zastanawiam się, czy gdybym ciachnęła sobie lekki brązik to może byłoby lepiej, bo ta zieleń chodzi za mną, mam do niej słabość
A jaki masz kolor oczu? Jakim generalnie jestes typem urody?
Ja mam oczy piwno-zielone i jestem typem cieplym i niestety niezaleznie od koloru wlosow zielona trawka wyglada na mnie jak na clownie
Stary 2006-01-08, 16:25   #136
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez knotie
A jaki masz kolor oczu? Jakim generalnie jestes typem urody?
Ja mam oczy piwno-zielone i jestem typem cieplym i niestety niezaleznie od koloru wlosow zielona trawka wyglada na mnie jak na clownie
Nie wiem jakim jestem typem Mam zielono-niebieskie oczy, jasną, porcelanową cerę i ciemne blond włosy. Stawiałabym na typ chłodny przełamany odrobiną ciepła
Stary 2006-01-08, 17:38   #137
ooliwka
Wtajemniczenie

Dziewczyny a co myslicie o szarościach?? bo troche sie napaliłam na ten kolor
jakaś minimalistyczna kurteczka w jodełke na wczesna wiosne....
coś a'la madonna w swoim teledysku

Stary 2006-01-08, 19:03   #138
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allicjaa
Nie wiem jakim jestem typem Mam zielono-niebieskie oczy, jasną, porcelanową cerę i ciemne blond włosy. Stawiałabym na typ chłodny przełamany odrobiną ciepła
Ja sie tak super-hiper nie znam, ale z tego co wiem, to typy mieszane istnieja tylko obrebie jednej tonacji, to znaczy albo typ mieszany cieply (wiosna/jesien), albo zimny (zima/lato). Zajrzyj na wizazystke moze Alu, odpowiedz na pytania, ktore sa podpiete na gorze forum i moze Ci bedzie latwiej okreslic co i jak
Jesli masz jasna porcelanowa cere i niebieskawe oczy to glosowalabym, ze jestes typem chlodnym.... ale w tym wypadku raczej powinnas dobrze wygladac w zieleniach a oliwka powinna cie gasic.... ale z tymi typami kolorystycznymi to roznie bywa i to, jak one sa opisane powinno jedynie byc kwestia pomocnicza i naprowadzajaca a nie jedyna wyrocznia
Stary 2006-01-08, 20:02   #139
martta19
Raczkowanie

Ja gdzies czytalam (ale nie wiem czy na Wizazu czy w jakiejs gazetce) ze modny bedzie takze granat.I faktycznie dzis bylam w Orsay i tam na wystawie bylo kilka zestawow na manekinach,wszystkie w ciuszkach granat z brazem.Bardzo fajnie wygladalo to polaczenie.Ciesze sie z tego bo braz uwielbiam i nie bede musiala zmieniac zawartosci polowy szafyJuz nie moge sie doczekac wiosennej kolekcji w sklepach..Mysle ze tak w lutym powinna juz byc
Stary 2006-01-08, 20:39   #140
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez knotie
Ja sie tak super-hiper nie znam, ale z tego co wiem, to typy mieszane istnieja tylko obrebie jednej tonacji, to znaczy albo typ mieszany cieply (wiosna/jesien), albo zimny (zima/lato). Zajrzyj na wizazystke moze Alu, odpowiedz na pytania, ktore sa podpiete na gorze forum i moze Ci bedzie latwiej okreslic co i jak
Jesli masz jasna porcelanowa cere i niebieskawe oczy to glosowalabym, ze jestes typem chlodnym.... ale w tym wypadku raczej powinnas dobrze wygladac w zieleniach a oliwka powinna cie gasic.... ale z tymi typami kolorystycznymi to roznie bywa i to, jak one sa opisane powinno jedynie byc kwestia pomocnicza i naprowadzajaca a nie jedyna wyrocznia
W sumie to do niczego mi nie potrzebny mój typ, ale dla ciekawości sprawdzę To prawda... w niektórych odcieniach khaki i pastelach wyglądam strasznie blado, niemalże zlewam się z kolorem Staram się wybierać te ciekawsze, a w trawce też mi niestety nie do twarzy. Za to świetnie wyglądam w granacie lub lekko jaśniejszym niebieskim i bordo, bieli, czerni (to raczej standard), brązach, a nawet szarościach.
Stary 2006-01-08, 20:41   #141
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooliwka
Dziewczyny a co myslicie o szarościach?? bo troche sie napaliłam na ten kolor
jakaś minimalistyczna kurteczka w jodełke na wczesna wiosne....
coś a'la madonna w swoim teledysku
Jestem jak najbardziej za Lubię szarości, raczej te jaśniejsze, ale na ciemniejsze też mam chrapkę Myślę, że pomysł z szarą kurteczką jest jak najbardziej trafny, w połączeniu z żywszym szalem lub torebką to już w ogóle miodzio
Stary 2006-01-08, 20:43   #142
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martta19
Ja gdzies czytalam (ale nie wiem czy na Wizazu czy w jakiejs gazetce) ze modny bedzie takze granat.I faktycznie dzis bylam w Orsay i tam na wystawie bylo kilka zestawow na manekinach,wszystkie w ciuszkach granat z brazem.Bardzo fajnie wygladalo to polaczenie.Ciesze sie z tego bo braz uwielbiam i nie bede musiala zmieniac zawartosci polowy szafyJuz nie moge sie doczekac wiosennej kolekcji w sklepach..Mysle ze tak w lutym powinna juz byc
Teraz na topie jest granat, złoto i czerwień, dzięki Bogu ! Bo już mam dość tych wszystkich brązowych ubrań na półkach w sklepach i "pielgrzymek" dziewczyn w mieście w tymże kolorze
Stary 2006-01-08, 23:07   #143
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allicjaa
Za to świetnie wyglądam w granacie lub lekko jaśniejszym niebieskim i bordo, bieli, czerni (to raczej standard), brązach, a nawet szarościach.
Alu, chlodny typ moim zdaniem na bank - moze nawet zima
sprawdz co Ci tam wyjdzie, moze podepnij sie pod watek to Cie specjalistki dokladnie "okresla" i daj znac co Ci wyszlo
Stary 2006-01-09, 01:00   #144
Mona Lisa
Zadomowienie

Zakochałam się w propozycjach D&G
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg D&G 1.jpg (38,5 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D&G 2.jpg (33,0 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D&G 3.jpg (39,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D&G 5.jpg (41,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D&G 7.jpg (32,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D&G 8.jpg (55,7 KB, 28 załadowań)
Mona Lisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 09:52   #145
lil' sexy
Zadomowienie

Ale mnie ucieszyłyście tą bielą Ponieważ ostatnio nie miałam komputera i nawet nie miałam jak sprawdzić co nam projektani szykują na wiosnę to tak siedziałam sobie i myślałam jakby zakrólowała bielk bo to taki fajny kobiecy kolor, no i pięknie wygląda w połączeniu z delikatną opalenizną. No i te złote dodatki i moje ukochane połączenie bieli z czernią. Ja już chce wiosnę!!! W sumie to zileń też mnie cieszy, bo już w zeszłym roku kupiłam sobie śliczne zielone butki w białe kropki

MD
lil' sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 10:17   #146
ani20
Raczkowanie

Wow super te kolekcje - mam kilka pytan do was jeszcze? czy braz calkowicie odchoidz w odstawke? kupilam kilka ciuchow w tym kolorze i super leza
no i wogle czy zakiety beda nadal modne? jakie kroje spodni , czy blezerki i bolerka bede nadal modne no i butki jakie butki na wiosne beda modne? bede musial tez kupic kurtke na wiosne bo takowej nie posiadam jak kroj jaki kolor? sorki za tyle pytan ale ostatnimi czasy mam nie odparta chcec wybrania sie na zakupy tylko odladajac to wszystko to chyba zaczekam i odloze te pieniazki to na wiosne bede mogla bardizje zaszalec teraz juz sie raczej nie oplaca nic kupowac jak sadzicie? oj jak sie rozmarzylma strasnzie bym chciala zeby juz byla wiosna
ani20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 12:59   #147
maniaa
Rozeznanie

A teraz coś może ciut bardziej w zasięgu - (przynajmniej moim ) Zwiastun wiosennej kolekcji MANGO...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moda.JPG (19,3 KB, 162 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moda1.JPG (29,0 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moda3.JPG (20,9 KB, 175 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moda2.JPG (18,3 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moda4.JPG (18,3 KB, 101 załadowań)
maniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 13:00   #148
maniaa
Rozeznanie

cd...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moda5.JPG (18,0 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moda6.JPG (15,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moda7.JPG (21,0 KB, 77 załadowań)
maniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 15:24   #149
domininia
Rozeznanie

Ta kolekcja z mango to napewno wiosna?Jak dla mnie za ciezko i za szaro Wiosna zawsze mi sie kojarzy z kolorem i taka lekkoscia... Mam nadzieje ze znajda sie takie ubranka w wersji letniej bo z tego co pamietam w tamtym roku to raczej takie rzeczy mozna bylo znalesc w MNG.
domininia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 21:06   #150
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domininia
Ta kolekcja z mango to napewno wiosna?Jak dla mnie za ciezko i za szaro Wiosna zawsze mi sie kojarzy z kolorem i taka lekkoscia... Mam nadzieje ze znajda sie takie ubranka w wersji letniej bo z tego co pamietam w tamtym roku to raczej takie rzeczy mozna bylo znalesc w MNG.
Tak, to na pewno wiosenny zwiastun Mango - ale my przyjmijmy, ze to mangowe przedwiosnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości