|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak coś to mogę napisać na pw. no ja to dopiero zaczęłam 4dni temu, a jak u Ciebie, bo widziałam Twoje jadłospisy z kiedyś i z teraz - gratuluję, postęp duży zrobiłaś! rośnie waga ;> ![]() dzięki za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Rozeznanie
|
To i moje P pt. "Cały czas jestem głodna"
![]() Ś: 3 parówki drobiowe, grahamka 100g z masłem, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem, banan, cappuccino big trio, kawa z mlekiem 3,2%, dużo orzechów włoskich ŚII: drożdżówka z morelami i kruszonką, micha truskawek ze śmietaną i cukrem mleczko w tubce-karmelowe O(sama robiłam ![]() D: cappuccino, 100g chałwy z orzechami, 5 herbatników kokosowych połowa Milki z orzechami, Kubuś mały pęczek rzodkiewki, kalarepka P: 2 kiełbasy i 2 skrzydełka z grilla, 2 kromki chleba, keczup, musztarda, woda z sokiem truskawkowym czereśnie-ilość raczej nieokreślona ![]() Kubuś, kawa z mlekiem druga połowa Milki z orzechami K(będzie): duża grahamka z pasztetem, pomidorem i oliwkami, kalarepa(uwielbiam ![]() I patrząc na mój dzisiejszy apetyt na słodycze to pewnie coś jeszcze wpadnie. ![]()
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aoii- chyba mniej niz zwykle? ![]() ![]() ![]() No to wstawie dzisiejsze, U? ![]() Isn; 2 duze kromki chleba wiejskiego / 1 z grubym plastrem sera zoltego & keczupem /2 z serkiem wiejskim ze smietana i cukrem waniliowyn. kawa II; 2 kubki kakao na mleku, miseczka twarogu z keczupem, duuuuzo czeresni. Ob; watrobka wieprzowa smazona z cebulka, ziemniaczki z tluszczem i salata z majonezem. d; 2 male muffinki owsiane z miodem i rodzynkami. 2Ob ![]() ![]() pol arbuza, kilka truskawek p; 2 duze kromki swiezo pieczonego chlebka z grubymi plastrami sera zoltego, keczupem i surowka. k(grill); karkowka z grilla z cebulka, jeden maly mielony z kapusta w srodku ![]() ![]()
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-06-13 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
U:
Śn. Owsianka z truskawkami, malinami, żurawiną, daktylami, figami, amarantusem, musli, migdałami i serkiem wiejskim ![]() IIŚ. Kromeczka żytniego z masłem, szynką, sałatą i rzodkiewką, pomidory z cebulą i oliwą z ol. Ob. Barszczyk z jajkiem, fasolą, czosnkiem, pietruszką, marchewką i ziemniakami Kawa 2 razy, 2 ciasteczka Kokosanki P. Danio intenso z ziarnami, sałatka owocowa z mango, truskawek, pomarańczy i gruszki z jog. naturalnym K. (?) Sporo kapustki kiszonej i pestek dyni - podjadanie przy filmie ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o kurka wodna! duuuzo! czuje sie pobita ![]()
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Jako że wydaje mi się, że dzisiaj było ok, to bardzo proszę o weryfikację
![]() Rrrrrrrrrrrr 9.30 trzy kromki żytniego chleba z miodem, twarogiem i truskawkami, Inka z mlekiem 12.00 dwie łyżki musli (bez cukru), do tego 400ml kefiru 15.00 spora porcja spagetti: makaron pełnoziarnisty, sos z chudego mięsa mielonego, pomidorów, cebuli, czosnku i papryki 17.30 serek homogenizowany naturalny, kilka truskawek, łyżeczka miodu, płatki migdałowe 20.30 dwa jajka na miękko, butelka (300ml) soku wielowarzywnego z chilli ![]() pewnie mało warzyw?
![]() |
#1630 |
Zakorzenienie
|
Limonko, dziękuję bardzo
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Rozeznanie
|
Czarniak to ryba
![]() A mleczko w tubce to też smak mojego dzieciństwa ![]() stoookroootkaaa-na P jestem od połowy października. ![]()
#1632 | |
Wtajemniczenie
|
P:
przed śn; jakas 1/3 paczki jaśków kokosowych ![]() Śn; owsianka (4 łyżki owsianych, 3 łyzki otrebów granulowanych, 4 sliwki suszone, garsc rodzyNekk, jabłko, plaster twarogu, 2 kostki gorzkiej czeko) micha truskawek, kawa z mlekiem p;Kalarepkaa, pasek bąbolady IIŚn; 2 kromki razowca z wędliną z indyka i serem zółtym zapieczone w piekarniku z warzywami i polane ketchupem, kawa zbożowa z mlekiem IIIŚN? ![]() p; micha truskawek z jog. naturalnym i zarodkami pszennymi Ob; wołowina w sosie chrzanowym ,pol woreczka ryzu, kapusta mloda z pomidorami i koperkiem (zasmazana pewnie;P) P; cappucino waniliowe, 2 pierniki jw., 1 ciastko jw., garsc orzechow wloskich K; 2 kromki razowca, jedna z sopocką,serem żółtym i warzywami, druga z twarogiem i rzodkiewkami, wieśniak z łyżeczką kakao p; dużo popcornu maślanego a teraz jem sobie lody familijne ( jakas 1/4 kostki 450 gr) może jeszcze wpadnie kakao przed snem albo budyń?:p no to sobie dzis pojadlam co?:p
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanie odnośnie Danio Intenso - czy ono jest słodkie ? Cytat:
![]() Kalarepa ![]() Cytat:
![]() Popcorn maślany, kupny, sama robiłaś .. pierwsze co słyszę o takim wynalazku. ![]()
![]() |
#1634 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Patką nie jestem ale domyślam się, że to popcorn do robienia w mikrofali. Są różne smaki... solone, serowe, paprykowe, z pieprzem i maślane ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2009-06-13 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a popcorn taki w woreczku do mikrofali ![]() ![]() a ja Cię kocham za Twoje ![]() ![]() Malenka z Toba kazdy team ![]() Lodziaszzzki kawowo-rumowo-waniliowe ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż oczywiście czuć trochę, że nie jest to serek typu Twój Smak, lecz deko odtłuszczony. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aaa.. dzięki dziewczyny :P Ja to popcorn jadłam ostatnio w kinie, a że dawno nie byłam to mało obeznana jestem.. ![]() Nie widziałam w sklepie takiego popcornu, możecie mi polecić jakiś konkretny ![]()
![]() |
#1638 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() btw gratuluję Gwiazdeczko ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moje U: Iśn- 4 wieeeeelgachne naleśniki- 1 z dżemem truskawkowym, 2 z nutellą i bananem, 3 z twarogiem i dzemem, 4 z...nutellą i lodami ![]() IIśn- 2 kiełbaski śląskie, furrrra ketchupu i musztardy, grahamka z masełkiem i serem żółtym orzeszki solone O- barszcz na golonce z kapustą i ogrom ziemniaczków, ziemniaczki z golonką i buraczkami, kompocik kilka ciastek w czekoladzie, cappuccino, mars P- 2 naleśniki- 1 z dżemem, 2 z budyniem i groszkami czekoladowymi (bte ktoś o nie kiedyś pytał- to są takie małe guziczki, kuleczki czekoladowe ![]() jabłuszko K- karkówka z grilla, kawałek kiełbaski, kawałek kiszki/kaszanki, do tego ok 3 duże kromki chleba, dużo musztardy, ketchupu, sałatki z ogórka, sałaty i pomidora z oliwą teraz jem wieśniaka z kawą i cukrem przegryzając biszkopty:P
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Raczkowanie
|
Tuppence, może masz racje. ? Chociaż jak byłam na utrzymaniu to nie jadłam jakoś dużo... np. I śn. 2 kromki razowca z szynką, 100g wieśniaka, pomidor, wafel ryżowy.
II śn. jogurt, 3 łyżki płatków owsianych Ob. 100-150 g kurczaka gotowanego, 30 g makaronu, do tego jakieś sałatki czy coś tam, czasami trochę zupy. Podwieczorek: jabłko, 2 kostki czekolady (czasami herbatnik jakis) Kolacja: 2 kromki razowca, sałatka z jajkiem i pomidorami, No i sobie opuściłam z tej kolacji do jogurtu, a obiad też lekko ograniczyłam, no i II śniadanie owoce wplatam. I waga stoi. A teraz boje się jeść więcej bo nie chce żeby waga wzrosła. ;/ Macie dla mnie jakieś propozycje? Tak żeby chudnąć 1,5 kg na tydzień chociaż.... Dodam, że staram się ruszać codziennie przynajmniej pół godziny, staram się godzinę, robię 100 brzuszków. Czy to problem metabolizmu czy poprostu waga się zatrzymała i może po czasie ruszy?? A jak zacznie rosnąć?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze sobotnie P pod tytułem: dużo czasu na świeżym powietrzu.
I Śniadanie: Kawał bagietki (około 15 cm długości) przekrojony na pół, jedna połowa z nutellą, druga z masłem orzechowym i posmarowana do połowy dżemem truskawkowym,a druga połowa tej połowy xD powidłami śliwkowymi, kubas mocnego kakao na mleku 1.5 % z łyżeczką cukru, chwilę potem jajecznica z 2 jaj na masełku i szyneczce, szklanka świeżo wyciskanego soku pomarańczowego II Śniadanie, po powrocie z basenu: Kawałek mangi (nie mylić z mango,to jest podobne ale większe), troche winogrona (jakaś marna resztka, reszta zjedzona przez rodzinę), 2 ciasteczka owsiane posmarowane masłem orzechowym, rządek czekolady z bakaliami, 2 garście M&Msów Przed obiadkiem 1/2 malusieńkiej bułeczki z rodzynkami, dopiero co wyciągniętej z piekarnika (chętnie zjadłabym więcej ,ale drożdżowego gorącego sie nie je,niestety ![]() Obiad: Wielki kawał jakiegoś mięsa wołowego z grilla na pół talerza, dużo mizerii na jogurcie, 2 kawałki papryki z grilla Kolacja: Będzie wielka drożdżówka z kruszonką, pół posmarownej nutellą a pół masełkiem Po kolacji pewnie coś wpadnie ![]() I jak dzisiaj? Proszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może hamują Cię te węgle po południu? I makaron też jest niestety kaloryczny. Wizażanki polecają też jedzenie serków homo zamiast jogurtów. Dla porównania: lekki serek ma tak ok.80 kcal, a jogurt 60-65 kcal na 100 g. Różnica nie tak duża, a serki bardziej sycą. Może zacznij pić herbaty, zieloną, czerwoną? Ciężko ustalić, co przeszkadza Ci w chudnięciu. I czy to 1,5kg na tydzień to pomyłka przy pisaniu czy naprawdę chciałabyś chudnąć w takim tempie? Bo to tempo jest niezdrowe i za szybkie. Maks to 1kg/tydzień, chociaż ja uważam, że dla osób które nie mają jakiejś wielkiej nadwagi lepiej chudnąć jeszcze wolniej. Hmmm...właśnie przejrzałam kilka twoich ostatnich postów i już chyba wiem, czemu nie chudniesz. Bo jesteś już szczupła! Rozumiem, że chciałabyś jeszcze schudnąć (zawsze wobec siebie jest się najbardziej krytycznym), ale uważaj, żeby nie wpaść w tarapaty. Tym bardziej, że już się odchudzałaś w niezbyt mądry sposób i zaszkodziłaś w ten sposób swojemu organizmowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze jadlo pod tytulem "spie do 14 mam dzien nicnierobienia siedzac sama w domu i jem z nudow w dodatku dokucza mi kac ;p"
rozpustne U/R 1. fasolka w sosie pomidorowym pewnej znanej firmy (nie bede robic reklamy;p) odrobina jogurtu i kefiru, wafel ryzowy, marwitki, kawa z mlekiem, potem czesc activii truskawkowej ale nie oszukalam nia chcicy na truskawy wiec poszlam po kilo truskawek ;d 2. tutaj zezarlam 400g czeresni i niecale kilo truskawek, troche slonecznika i sliwek suszonych 3. leniwe pierozki zrobilam (pol twarogu 0%, pol serka homo 7%, jakies 5 plaskich lyzek maki, jajko, pocukrzone lekko), marwitki i salata 4. reszta homo i reszta activii, jablko, jogurt naturalny z musli (poprobowalam nowych fitelli z zelkami) kefiru troche, i grzechu wart budyn o smaku szarlotki z lyzka konfitury wisniowej ![]() bardzo zle? ten budyn i wielki jogurt mi lezy na sumieniu (i na zoladku..) tak patrzac na swoje jadlospisy wydaje mi sie ze jem tak 1600-1700 kalorii, ciezko mi ocenic bo ilosciowo nie moge dokladnie okleslic produktow, jem tyle zeby sie najesc, stad te lyki kefiru i kawalki jablek itp ja taki turkuc podjadek jestem ;p mysle ze bym chudla jakbym tego nie robila bu |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Rozeznanie
|
P
sn; owsianka: 4 lyzki pl. owsianych, lyzka otrebow pszennych, jablko, cynamon, zmielone po lyzce: slonecznik, dynia, siemie lniane, lyzka czekolady do smarowania, 3 lyzki granulatu sojowego, szklanka mleka 2%; kawa z mlekiem, kilka lykow pomaranczowego Lifta 2 sn; 2 kromki chlaba pszennego z maslem i z pasta z twarogu i ryby z puszki (w pomidorach), pomidor, ketchup, cykoria z mlekiem ob; 5 mlodych ziemniakow z koperkiem i maslem, gotowane udko z kurczaka, salatka kalafiorowo-pomidorowa z majonezem d; lód Sisi po; truskawki z jogurtem i cukrem, kakao na mleku 2% ko; jajecznica z 2 jaj, duza kroma pszennego chleba, maslo, rzodkiewki, szczypiorek ok 2550 kcal - chyba troche malo ;/ i jak??? prosze o ocene... |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje wczorajsze U: Ś: owsianka (płatki owsiane, siemię, otręby, amarantus, śliwki suszone, activia śliwka suszona, twaróg) IIŚ: kromka wieloziarnistego z soją+ sałata+ tuńczyk+ pomidor+ szczypio+ szklanka soku warzywnego O: filet z indyka gotowany+ kasza jęczmienna+ cieciorka w pomidorach+ pieczarki+ sałatka z: mozarelli, sałaty, cebulki, pomidora P: wieśniak z pestkami dyni, słonecznika, orzechami posypane papryką ostrą ![]() K: kromka jw. + talerz pasty z tuńczyka, jajka, cebulki, twarogu, pieczarek i przypraw ![]()
Kto się boi, nie wiedząc właściwie czego, podwójnie się boi. Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2009-06-14 o 07:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Ja kupuje zawsze taki w zoltym opakowaniu Bakalandu,ale dobry tez jest Carrefourowski ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Rozeznanie
|
uuuu......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Wtajemniczenie
|
najadasz sie tym? moze ja mam teraz juz zoladek bez dna,ale na pewno bym sie tym nie najadala ;] przeciez arbuz,ogorek to sama woda?;]
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze U:
Śn: owsianka z 5 łyżek z truskawkami, crunchy, orzechami laskowymi,śliwkami suszonymi,łyżeczką kakao,kawałkiem twarogu na mleku II śn: grahamka: jedna połówka z masłem,szynką,sałatą,pomi dorem,rzodkiewką,szczypio rkiem; druga poł. z masłem orzechowym i paroma plasterkami banana O: mięso wołowe pieczone, ziemniaki, sałatka z pomidorów i śmietany, brokuły gotowane deser: duużo truskawek P: serek homo naturalny z rodzynkami,śliwkami suszonymi,łyżeczką miodu ; bułeczka maślana parę truskawek K: jajecznica z 2 jaj z cebulką,pieczarkami, szczypiorkiem,pomidorami + kromka żytniego z masłem,sałatą i musztardą
#1650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.