|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
sądze,ze od "diety"
Od ponad 2 lat nie jem drobiu ani czerwonego miesa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecej o tym masz w watku o piciu pokrzywy. Zawsze wydaje mi sie ze wlosy bardziej leca mi jak sa dlugie. Jak sa krotkie to wydaje mi sie ze troche mniej mi ich wypada - byc moze to tylko wrazenie optyczne. Czy dlugosc wlosow ma wplyw na ich wypadanie ? Zastanawiam sie czy jakbym zciela sie na krotko wlosy odroslyby mocniejsze i wtedy mniej by wypadaly. Czy ktoras w Was zdecydowala sie na ten radykalny krok i czy bylo warto ? Ja juz mam dosc ![]() Aktualnie mam wlosy do polowy lopatek i po myciu (najczesciej myje co 2 dni czasem co 3) i naprawde intesntywnym wyczesaniu wylatuje mi ok. 150 wlosow albo wiecej. Fakt ze przez nastepne dni mam "spokoj" - wlosow wylatuje duzo mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Pisałam już, że można [i skąd ta opinia również], zwłaszcza, że ten suplement nie zawiera w sobie ekstraktu z pokrzywy ani ekstraktu ze skrzypu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Wtajemniczenie
|
Moja fryzjerka uważa, że ma wpływ. Po prostu włosy są bardziej obciążone, ciężej się rozczesują, plątają - przez to robią się słabe i częściej wypadają.
Ja niedawno zdecydowałam się na ten krok i obcięłam 20 cm. Nie żałuję. Nie wiem czy to wzmocniło włosy, czy może zadziałały preparaty które stosowałam, ale wypada mniej (chociaż jeszcze nie jestem zadowolona z efektu).
#1685 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tu pisze wyraznie: Cytat:
![]() Velvet Acid Kitty: Ja tez bym chetnie sciela ale zapuszczam i mam jedne z najdluzszych wlosow jakie w zyciu mialam tj. do polowy lopatek. W innych okolicznosciach bym scielam napewno ale chce poczuc jak to jest miec dlugie wlosy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
|
Tak się powszechnie uważa, aczkolwiek rozmawiałam o tym z lekarzem i wg jego opinii [i nie tylko jego, bo to były informacje z ogólnopolskiej konferencji poparte badaniami] nie przedawkuje się takich popularnych suplementów, oczywiście przy zachowaniu zalecanych dawek i nie będzie to niebezpieczne dla zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
u mnie to nic nie dało tzn podciecie..podciełam przed matura 4/5 cm..czyli te konce ale to nic nie dało plątały sie nadal
wiem ze to mało, ale watpie czy 20 cm dałoby jakis efekt |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim. Mam problem. 2 tygodnie temu zaczeły strasznie mi wypadac włosy! Aż moja mama ciągle chodzi i narzeka ze pełno wszedzie moich włosów. Najgozej podczes mycia włosów, wtedy to wypada ich masa dosłownie! Jakis czas temu (ok. miesiąc temu) przefarbowałam włoski pierwszy raz. Czy to moze od tego jest co ? Co mam zrobic? PomocY!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
dokładnie..tym bardziej jak np rozjasniałas wlosy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Przyczajenie
|
Farba z L`OREAL , pomalowałam na kolor stały, teraz żałuje, bo najgorsze będą odrosty (teraz jeszcze ich nie widać). Co zrobic zeby nie wypadały ? Bo bym chciała regularnie malować, ale jak będą mi tak mocno wypadac jak teraz to chyba bede musiała sobie odpuścic, ale jak ja bede wyglądała z tymi odrastami? Gorzej niż źle !
Nie rozjaśniałam, pomalowałam na kolor ciemniejszy. Ale jakies pół roku temu zrobiłam sobie tylko grzywke wodą utlenioną, ael nie wiem czy to od tego... Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-29 o 10:35 Powód: post pod postem- proszę korszystać z edyji |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
|
Aby dowiedzieć się co zrobić, aby włosy nie wypadały, proponuję zacząć lekturę właściwego wątku.
Na pewno dużo się dowiesz i wybierzesz dla Siebie sposób pielęgnacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY - kontynuacja
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Moje włoski wypadają a do tego z natury są słabe i cienkie i skuszona opiniami na temat oleju rycynowego i nafty kosmetycznej postanowiłam wypróbować... ale efekt mnie nie powalił...miałam wrażenie, że zrobiły się jeszcze bardziej wysuszone i łamały się... siano... co Wy na to? To normalne czy coś zbabrałam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
|
A jak długo stosowałaś te preparaty?
Przy takich metodach potrzeba systematyczności i długofalowego działania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Przyczajenie
|
Wszystkie kobiety zachwycaja sie Wax'em mówią o jego bardzo dobrym działaniu na włosy, a mi po nim zwyczajnie wypadaja włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie jest super! Mam pół cm odrosty po dwóch tygodniach leczenia ![]() ![]() ![]() ![]() A moja dermatolog zadowolona z siebie, mowi, że mało kto tak dobrze reaguje na leki ![]() Edit: aha i oczywiście już mi nie wypadają ![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Równie dobrze można każdego piszącego o tarczycy wysyłać do wątków o tarczycy, piszących o witaminach do wątku o suplementach diety, a piszących o hormonach żeńskich/męskich na forum ginekologiczne...
![]() |
#1700 | |
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem też post Violleczki bardziej pasuje na Wax'owy i gdyby Atenaz nie zwróciłaby jej uwagi, zapewne ja bym to zrobiła. A że tam dowiedziałaby się, dlaczego tak się dzieje, bo wielokrotnie wizażanki o tym pisałe, tym bardziej jest to uzasadnione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Wtajemniczenie
|
Aha, warczenie uzasadnione.
Więc odsyłajmy dziewczyny pytające o TSH i tarczycę do wątku tarczycowego, tam też jest wszystko wyjaśnione, hmm... Co prawda trzeba trochę pogrzebać i pomęczyć się z wyszukiwarką, ale co tam. Niedługo nie będzie o czym pisać bo wszystko "już było" lub "jest w innych wątkach"... ![]()
Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2008-08-30 o 13:35 Powód: dopisek ostatnie zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
|
Cytat:
Aby było łatwiej, mamy wyszukiwarkę. Tak, trzeba się z nią "pomęczyć", nikt nie lubi tutaj lenistwa. Nie dzielmy się na takich, którzy mogą i korzystają z niej oraz tych uprzywilejowanych. Ta zasada dotyczny wszystkich. A wątki o różnorakiej tematyce są właśnie po to, by się w nich wypowiadać w zależności od poruszanej kwestii, w danym zakresie, a nie do mieszania wszystkiego w jednym worku, w którym potem trudno się połapać, "co, gdzie, jak i dlaczego". I jakoś innym wizażankom to nie przeszkadza, że takie właśnie są reguły, umieszczają swoje posty tam, gdzie jest ich miejsce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo zwraca się uwagę wszystkim, albo nikomu, a nie wybiórczo. Ale spoko, you're the boss ![]()
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem ciągłego szukania problemu (przedtem z Marą teraz z Estelle)- sama pisałaś, że hormony tarczycy mają/mogą mieć wpływ na wypadanie- a o tym jest ten wątek. Natomiast kwestia wax'u jest omawiana w odrębnym wątku i przemyślenia i problemy z nim związane są znajdują się tam. Już pomijam fakt, że poruszony problem pojawia się przynajmniej raz na stronie. Przeczytaj proszę jakikolwiek z dłuższych wątków od początku do końca. Nie wiem czy próbowałaś. Ja czytałam ich wiele- do tego je śledzę. Jak zobaczysz to samo pytanie przewijające się co stronę bądż występujące nawet 3 razy na jednej stronie to zrozumiesz w czym rzecz. Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie pracy modek to możesz się z tym zwrócić do szefostwa- ale przypominam, że naszym zadaniem jest pilnowanie tu porządku. I mamy prawo zwrócić uwagę osobom, które robią coś nie tak. Dodam, że nikt nikogo po łapach nie bije- można przyjąć uwagę i stosować się do zasad- albo robić z igły widły (takich przypadków niestety jest sporo).
![]() |
#1705 |
Wtajemniczenie
|
![]()
No tak, dziewczyny, przy wypadaniu włosów obieracie kierunek lekarz rodzinny i bierzecie od niego skierowania:
endokrynolog: powinien zbadać hormony tarczycy TSH, T3 iT4, testosteron, estrogen,progesteron, prolaktynę. W razie wątpliwości usg tarczycy i/lub jajników. Masa kobiet ma jakieś cysty i inne cuda na kiju i to właśnie od tego mogą lecieć włosy ginekolog, nie wiem, co jakie badania zleci, może te, co endokrynolog? ale na pewno powinien dokładnie was zbadać, może podrzuci jakąś światła myśl ![]() dermatolog: badania na obecność jakiś pasożytów, infekcji skóry głowy Poza tym badania krwi: poziom żelaza, także ferrytyny, cała hemoglobina, te badania powinny zrobić dziewczyny, które maja obfite miesiączki. W tym wypadku trzeba brać żelazo, najlepiej w formie chelatów, bo najlepiej się wchłania. Wiem, że można ozaczyć poziom wit. B12, ale jak macie dobre żelazo i nie ma śladu niedokrwistości, to raczej problem w wit. B12 nie leży. Tu trochę o badaniach oraz o ferrytynie: http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/krew.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Ferrytyna
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maria to dokładnie wyjaśniła co trzeba zrobic ![]() 1-dermatolog i leczenie zewnetrzne, jakies masci itd 2-badania na własną ręke: tarczyca i badania hormonow oraz badania krwi-wszystkie inne jakie byly do zrobiania w tym próby wątrobowe ![]() 3-i tutaj dopiero endykrynolog i ginekolog juz z badaniami, w tym u ginekologa odrazu USG na pierwszej wizycie i bez żadnych skierowań, lecze sie wyłącznie prywatnie, w polecanych klinikach, tyle lat mialam juz doczynienia z lekrzami że teraz tylko prywatne leczenie chodzi w gre ![]() i myślę, że jestem świetnie leczona ![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby były mniej suche, a po użyciu mam wrażenie, że jest z nimi gorzej niż po normalnym myciu... o to mi chodzi. Co o tym sądzisz, czy to normalne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Wtajemniczenie
|
Do inc0rrect,
A czy możesz powiedzieć co jest u Ciebie przyczyną wypadania, oczywiście jeśli nie jest to jakaś tajemnica. I jakie badania to potwierdziły. B.proszę jeśli pamiętasz napisz też koszt tych badań wykonywanych prywatnie, szczególnie tych endokrynologiczno - ginekologicznych. Byłabym Ci. wdzięczna (i pewnie nie tylko ja) ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Miałam dwie przyczyny: ŁZS oraz nieprawidłowe hormony.
Badania są drogie, nie pamiętam wszytskich cen- poziom tesrosteronu plus jednego z enzymów-63zl, proby watrobowe-50zl, ja robiłam wszystki badania krwi, ale one nie sa konieczne-jedynie tak jak napisalaś hemoglobina-ale to juz miejszy wydatek. Potwierdzily to badania hormonow. Ale wiadomo każdy przypadek indywidualny. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Wtajemniczenie
|
a nie zauwazylyscie ze wlanie gdy naklada sie te wszystkie odzywki itd to wetdy wlosy bardziej leca... gdy sa posklejane olejkami maskami odzywkami itd wtedy orzy splukiwaniu i przy rizczesywaniu(niby latwiej je rozczesac bo sa porozdzielane ale i tak na grzebieniu ich jest wiecej niz po samym umyciu i nalozeniu pierwszej lepszej odzywki..)
mi ostatnio fryzjerka powiedziala ze tak jakby jakis czas temu strasznie wlosy mi wypadaly bo mam pelno nowo rosnacych wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.