WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 14:16   #1681
bess
Zakorzenienie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
bess a Tobie od czego wlosy leciały?
sądze,ze od "diety"
Od ponad 2 lat nie jem drobiu ani czerwonego miesa.
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 15:43   #1682
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izzkak Pokaż wiadomość
miałam badanie krwi wszystko jest ok, biorę tabletki vitapil tak od ponad tygodnia i kupiłam sobie też herbatki ze skrzypu polnego i drugą z pokrzywy mam nadzieję,że pomogą
Nie powinno sie brac rownoczesnie Vitapilu i pic pokrzywy (zapewne takze herbatki ze skrzypu). Albo jedno albo drugie.
Wiecej o tym masz w watku o piciu pokrzywy.

Zawsze wydaje mi sie ze wlosy bardziej leca mi jak sa dlugie. Jak sa krotkie to wydaje mi sie ze troche mniej mi ich wypada - byc moze to tylko wrazenie optyczne.
Czy dlugosc wlosow ma wplyw na ich wypadanie ?
Zastanawiam sie czy jakbym zciela sie na krotko wlosy odroslyby mocniejsze i wtedy mniej by wypadaly. Czy ktoras w Was zdecydowala sie na ten radykalny krok i czy bylo warto ?
Ja juz mam dosc .
Aktualnie mam wlosy do polowy lopatek i po myciu (najczesciej myje co 2 dni czasem co 3) i naprawde intesntywnym wyczesaniu wylatuje mi ok. 150 wlosow albo wiecej. Fakt ze przez nastepne dni mam "spokoj" - wlosow wylatuje duzo mniej.
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 16:22   #1683
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Nie powinno sie brac rownoczesnie Vitapilu i pic pokrzywy (zapewne takze herbatki ze skrzypu). Albo jedno albo drugie.
Wiecej o tym masz w watku o piciu pokrzywy.
Pisałam już, że można [i skąd ta opinia również], zwłaszcza, że ten suplement nie zawiera w sobie ekstraktu z pokrzywy ani ekstraktu ze skrzypu.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 16:37   #1684
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Czy dlugosc wlosow ma wplyw na ich wypadanie ?
Moja fryzjerka uważa, że ma wpływ. Po prostu włosy są bardziej obciążone, ciężej się rozczesują, plątają - przez to robią się słabe i częściej wypadają.

Ja niedawno zdecydowałam się na ten krok i obcięłam 20 cm. Nie żałuję. Nie wiem czy to wzmocniło włosy, czy może zadziałały preparaty które stosowałam, ale wypada mniej (chociaż jeszcze nie jestem zadowolona z efektu).

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 17:11   #1685
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Pisałam już, że można [i skąd ta opinia również], zwłaszcza, że ten suplement nie zawiera w sobie ekstraktu z pokrzywy ani ekstraktu ze skrzypu.
No fakt ze vitapil nie jest oparty na skrzypie/pokrzywie jak np. Skrzypovita.
Ale tu pisze wyraznie:

Cytat:
w czasie picia pokrzywy nie można brać dodatkowych suplementów o takich samych właściwościach(np. Vitapil, Skrzypovita, itd.). Mozna zażywać np. tran.
Myslalam ze to wiarygodna opinia . Wiec teraz to juz sama nie wiem.

Velvet Acid Kitty:
Ja tez bym chetnie sciela ale zapuszczam i mam jedne z najdluzszych wlosow jakie w zyciu mialam tj. do polowy lopatek. W innych okolicznosciach bym scielam napewno ale chce poczuc jak to jest miec dlugie wlosy .
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 17:20   #1686
'Estelle'

Tak się powszechnie uważa, aczkolwiek rozmawiałam o tym z lekarzem i wg jego opinii [i nie tylko jego, bo to były informacje z ogólnopolskiej konferencji poparte badaniami] nie przedawkuje się takich popularnych suplementów, oczywiście przy zachowaniu zalecanych dawek i nie będzie to niebezpieczne dla zdrowia.
Stary 2008-08-28, 20:03   #1687
gosiaczek6
Zakorzenienie

u mnie to nic nie dało tzn podciecie..podciełam przed matura 4/5 cm..czyli te konce ale to nic nie dało plątały sie nadal
wiem ze to mało, ale watpie czy 20 cm dałoby jakis efekt
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 22:44   #1688
poziomkkaa
Przyczajenie

Czesc wszystkim. Mam problem. 2 tygodnie temu zaczeły strasznie mi wypadac włosy! Aż moja mama ciągle chodzi i narzeka ze pełno wszedzie moich włosów. Najgozej podczes mycia włosów, wtedy to wypada ich masa dosłownie! Jakis czas temu (ok. miesiąc temu) przefarbowałam włoski pierwszy raz. Czy to moze od tego jest co ? Co mam zrobic? PomocY!!
poziomkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 00:21   #1689
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poziomkkaa Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim. Mam problem. 2 tygodnie temu zaczeły strasznie mi wypadac włosy! Aż moja mama ciągle chodzi i narzeka ze pełno wszedzie moich włosów. Najgozej podczes mycia włosów, wtedy to wypada ich masa dosłownie! Jakis czas temu (ok. miesiąc temu) przefarbowałam włoski pierwszy raz. Czy to moze od tego jest co ? Co mam zrobic? PomocY!!
Tak to moze być od farby,tym bardziej ,ze farbowałaś pierwszy raz.Jaka to była farba?
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 08:35   #1690
gosiaczek6
Zakorzenienie

dokładnie..tym bardziej jak np rozjasniałas wlosy??
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:55   #1691
poziomkkaa
Przyczajenie

Farba z L`OREAL , pomalowałam na kolor stały, teraz żałuje, bo najgorsze będą odrosty (teraz jeszcze ich nie widać). Co zrobic zeby nie wypadały ? Bo bym chciała regularnie malować, ale jak będą mi tak mocno wypadac jak teraz to chyba bede musiała sobie odpuścic, ale jak ja bede wyglądała z tymi odrastami? Gorzej niż źle !

Nie rozjaśniałam, pomalowałam na kolor ciemniejszy. Ale jakies pół roku temu zrobiłam sobie tylko grzywke wodą utlenioną, ael nie wiem czy to od tego...

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-08-29 o 10:35 Powód: post pod postem- proszę korszystać z edyji
poziomkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 11:52   #1692
'Estelle'

Aby dowiedzieć się co zrobić, aby włosy nie wypadały, proponuję zacząć lekturę właściwego wątku.
Na pewno dużo się dowiesz i wybierzesz dla Siebie sposób pielęgnacji.
Stary 2008-08-29, 17:23   #1693
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY - kontynuacja

Cytat:
Napisane przez k0chana Pokaż wiadomość
przepisali mi wkoncu Diane35 na te wlosy mysle ze pomoze chodz badania hormonalne dopiero jutro
Mnie endokrynolożka przepisała te tabletki na podwyższony testosteron - 3 opakowania, po 2 stwierdziłam, że koniec, nie biorę więcej bo tak się koszmarnie czułam... Potem, kiedy poszłam do gonekologa i powiedziałam mu, że babka przepisała mi te tabletki, zdziwiła się i powiedział, ze one i tak nic mi nie dadzą
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 18:33   #1694
DariaKom
Zakorzenienie

Moje włoski wypadają a do tego z natury są słabe i cienkie i skuszona opiniami na temat oleju rycynowego i nafty kosmetycznej postanowiłam wypróbować... ale efekt mnie nie powalił...miałam wrażenie, że zrobiły się jeszcze bardziej wysuszone i łamały się... siano... co Wy na to? To normalne czy coś zbabrałam?
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 18:39   #1695
'Estelle'

A jak długo stosowałaś te preparaty?
Przy takich metodach potrzeba systematyczności i długofalowego działania.
Stary 2008-08-29, 19:56   #1696
Violleczka
Przyczajenie

Wszystkie kobiety zachwycaja sie Wax'em mówią o jego bardzo dobrym działaniu na włosy, a mi po nim zwyczajnie wypadaja włosy
Violleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 11:47   #1697
atenaz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Violleczka Pokaż wiadomość
Wszystkie kobiety zachwycaja sie Wax'em mówią o jego bardzo dobrym działaniu na włosy, a mi po nim zwyczajnie wypadaja włosy
a czytałaś wątek o WAXie? nie? to poszukaj, tam się dowiesz dlaczego Ci wypadają... wrrr wyszukiwarka jest po to, żeby z niej korzystac!

wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711

szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy
atenaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 11:55   #1698
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Violleczka Pokaż wiadomość
Ja tam jestem za tym, że to wax zniszczył mi włosy. Nie wypadały, ale chciałam polepszyc ich wygląd, zaczęłam używać waxa i dopiero się zaczęły włosy sypać-powiedziałam sobie, ze to normalne i zignorowałam, póżniej sie okazalo że to ŁZS;/ a dodam, że to polski wa ktory ma podobno nie szkodzic;/ i to od kiedy zaczelam go uzywac ta choroba mnie dotknela...

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Mnie endokrynolożka przepisała te tabletki na podwyższony testosteron - 3 opakowania, po 2 stwierdziłam, że koniec, nie biorę więcej bo tak się koszmarnie czułam... Potem, kiedy poszłam do gonekologa i powiedziałam mu, że babka przepisała mi te tabletki, zdziwiła się i powiedział, ze one i tak nic mi nie dadzą
nie rozumiem...skoro masz kłopoty z hormonami, to leczysz to tabletkami hormonalnymi więc jak może nie pomóc?

U mnie jest super! Mam pół cm odrosty po dwóch tygodniach leczenia dodam, że jeszcze preparatu typowo wspomagającego wzrost włosow nie używam...zaczynam dopiero w przyszłym tyg. Jest świetnie szkoda tylko, że włosy tak powoli rosną(chodz mi teraz w tym momencie przy stosowaniu maści szyblo rosna), ale myśle, że jak będe miała jakieś 3 cm odrosty to moje wlosy nabiorą już ładnego wyglądu przynajmniej przy skórze głowy

A moja dermatolog zadowolona z siebie, mowi, że mało kto tak dobrze reaguje na leki

Edit: aha i oczywiście już mi nie wypadają oczywiście zdarza się ale to są małe ilości

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 12:29   #1699
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
a czytałaś wątek o WAXie? nie? to poszukaj, tam się dowiesz dlaczego Ci wypadają... wrrr wyszukiwarka jest po to, żeby z niej korzystac!
A to nie jest wątek o wypadających włosach?
Równie dobrze można każdego piszącego o tarczycy wysyłać do wątków o tarczycy, piszących o witaminach do wątku o suplementach diety, a piszących o hormonach żeńskich/męskich na forum ginekologiczne...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-30, 13:09   #1700
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
A to nie jest wątek o wypadających włosach?
Równie dobrze można każdego piszącego o tarczycy wysyłać do wątków o tarczycy, piszących o witaminach do wątku o suplementach diety, a piszących o hormonach żeńskich/męskich na forum ginekologiczne...
Bez przesady
Moim zdaniem też post Violleczki bardziej pasuje na Wax'owy i gdyby Atenaz nie zwróciłaby jej uwagi, zapewne ja bym to zrobiła.
A że tam dowiedziałaby się, dlaczego tak się dzieje, bo wielokrotnie wizażanki o tym pisałe, tym bardziej jest to uzasadnione.
Stary 2008-08-30, 13:23   #1701
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Aha, warczenie uzasadnione.
Więc odsyłajmy dziewczyny pytające o TSH i tarczycę do wątku tarczycowego, tam też jest wszystko wyjaśnione, hmm... Co prawda trzeba trochę pogrzebać i pomęczyć się z wyszukiwarką, ale co tam.

Niedługo nie będzie o czym pisać bo wszystko "już było" lub "jest w innych wątkach"...

Edytowane przez Velvet Acid Kitty
Czas edycji: 2008-08-30 o 13:35 Powód: dopisek ostatnie zdanie
Stary 2008-08-30, 13:54   #1702
'Estelle'

Cytat:
Aha, warczenie uzasadnione.
Więc odsyłajmy dziewczyny pytające o TSH i tarczycę do wątku tarczycowego, tam też jest wszystko wyjaśnione, hmm... Co prawda trzeba trochę pogrzebać i pomęczyć się z wyszukiwarką, ale co tam.

Niedługo nie będzie o czym pisać bo wszystko "już było" lub "jest w innych wątkach"...
Widzę, że nie rozumiesz pewnej idei Wizażu. Jego użytkowniczki tworzą ogromną bazę wiedzy głównie po to, by z niej korzystać = CZYTAĆ, a nie za każdym razem wałkować ten sam temat, kiedy ktoś zapyta. Właśnie takie zachowania prowadzą do powstania bałaganu i chaosu informacyjnego.
Aby było łatwiej, mamy wyszukiwarkę.
Tak, trzeba się z nią "pomęczyć", nikt nie lubi tutaj lenistwa. Nie dzielmy się na takich, którzy mogą i korzystają z niej oraz tych uprzywilejowanych. Ta zasada dotyczny wszystkich.
A wątki o różnorakiej tematyce są właśnie po to, by się w nich wypowiadać w zależności od poruszanej kwestii, w danym zakresie, a nie do mieszania wszystkiego w jednym worku, w którym potem trudno się połapać, "co, gdzie, jak i dlaczego".
I jakoś innym wizażankom to nie przeszkadza, że takie właśnie są reguły, umieszczają swoje posty tam, gdzie jest ich miejsce.
Stary 2008-08-30, 14:40   #1703
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dzielmy się na takich, którzy mogą i korzystają z niej oraz tych uprzywilejowanych. Ta zasada dotyczny wszystkich.
Skoro dotyczy wszystkich, to nie rozumiem czemu kiedy niedawno był wałkowany temat tarczycowy nie było protestów, warczenia i odsyłania do wątków tarczycowych/wyszukiwarki.
Albo zwraca się uwagę wszystkim, albo nikomu, a nie wybiórczo.
Ale spoko, you're the boss

Stary 2008-08-30, 15:01   #1704
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro dotyczy wszystkich, to nie rozumiem czemu kiedy niedawno był wałkowany temat tarczycowy nie było protestów, warczenia i odsyłania do wątków tarczycowych/wyszukiwarki.
Albo zwraca się uwagę wszystkim, albo nikomu, a nie wybiórczo.
Ale spoko, you're the boss
nie podoba mi się ton w jakim piszesz. Zasady są takie same dla wszystkich- albo się je akceptuje albo nie (wtedy droga wolna). I to nie jest kodeks surowych zasad- a kilka punktów odnośnie tego by wszystkim żyło się i dyskutowało przyjemniej i prościej.
Nie rozumiem ciągłego szukania problemu (przedtem z Marą teraz z Estelle)- sama pisałaś, że hormony tarczycy mają/mogą mieć wpływ na wypadanie- a o tym jest ten wątek. Natomiast kwestia wax'u jest omawiana w odrębnym wątku i przemyślenia i problemy z nim związane są znajdują się tam. Już pomijam fakt, że poruszony problem pojawia się przynajmniej raz na stronie. Przeczytaj proszę jakikolwiek z dłuższych wątków od początku do końca. Nie wiem czy próbowałaś. Ja czytałam ich wiele- do tego je śledzę. Jak zobaczysz to samo pytanie przewijające się co stronę bądż występujące nawet 3 razy na jednej stronie to zrozumiesz w czym rzecz.

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie pracy modek to możesz się z tym zwrócić do szefostwa- ale przypominam, że naszym zadaniem jest pilnowanie tu porządku. I mamy prawo zwrócić uwagę osobom, które robią coś nie tak. Dodam, że nikt nikogo po łapach nie bije- można przyjąć uwagę i stosować się do zasad- albo robić z igły widły (takich przypadków niestety jest sporo).
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 15:43   #1705
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

No tak, dziewczyny, przy wypadaniu włosów obieracie kierunek lekarz rodzinny i bierzecie od niego skierowania:

endokrynolog: powinien zbadać hormony tarczycy TSH, T3 iT4, testosteron, estrogen,progesteron, prolaktynę. W razie wątpliwości usg tarczycy i/lub jajników. Masa kobiet ma jakieś cysty i inne cuda na kiju i to właśnie od tego mogą lecieć włosy

ginekolog, nie wiem, co jakie badania zleci, może te, co endokrynolog? ale na pewno powinien dokładnie was zbadać, może podrzuci jakąś światła myśl

dermatolog: badania na obecność jakiś pasożytów, infekcji skóry głowy

Poza tym badania krwi: poziom żelaza, także ferrytyny, cała hemoglobina, te badania powinny zrobić dziewczyny, które maja obfite miesiączki. W tym wypadku trzeba brać żelazo, najlepiej w formie chelatów, bo najlepiej się wchłania. Wiem, że można ozaczyć poziom wit. B12, ale jak macie dobre żelazo i nie ma śladu niedokrwistości, to raczej problem w wit. B12 nie leży.

Tu trochę o badaniach oraz o ferrytynie:

http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/krew.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ferrytyna
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 16:12   #1706
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
No tak, dziewczyny, przy wypadaniu włosów obieracie kierunek lekarz rodzinny i bierzecie od niego skierowania:

endokrynolog: powinien zbadać hormony tarczycy TSH, T3 iT4, testosteron, estrogen,progesteron, prolaktynę. W razie wątpliwości usg tarczycy i/lub jajników. Masa kobiet ma jakieś cysty i inne cuda na kiju i to właśnie od tego mogą lecieć włosy

ginekolog, nie wiem, co jakie badania zleci, może te, co endokrynolog? ale na pewno powinien dokładnie was zbadać, może podrzuci jakąś światła myśl

dermatolog: badania na obecność jakiś pasożytów, infekcji skóry głowy

Poza tym badania krwi: poziom żelaza, także ferrytyny, cała hemoglobina, te badania powinny zrobić dziewczyny, które maja obfite miesiączki. W tym wypadku trzeba brać żelazo, najlepiej w formie chelatów, bo najlepiej się wchłania. Wiem, że można ozaczyć poziom wit. B12, ale jak macie dobre żelazo i nie ma śladu niedokrwistości, to raczej problem w wit. B12 nie leży.

Tu trochę o badaniach oraz o ferrytynie:

http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/krew.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ferrytyna

Maria to dokładnie wyjaśniła co trzeba zrobic ja to zrobiłam chyba najsprawniej jak mogłam,
1-dermatolog i leczenie zewnetrzne, jakies masci itd
2-badania na własną ręke: tarczyca i badania hormonow oraz badania krwi-wszystkie inne jakie byly do zrobiania w tym próby wątrobowe
3-i tutaj dopiero endykrynolog i ginekolog juz z badaniami, w tym u ginekologa odrazu USG na pierwszej wizycie

i bez żadnych skierowań, lecze sie wyłącznie prywatnie, w polecanych klinikach, tyle lat mialam juz doczynienia z lekrzami że teraz tylko prywatne leczenie chodzi w gre

i myślę, że jestem świetnie leczona odkryli przyczynę wypadania włosów

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Stary 2008-08-30, 18:36   #1707
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
A jak długo stosowałaś te preparaty?
Przy takich metodach potrzeba systematyczności i długofalowego działania.
To zaledwie kilkakrotny "wybryk"... tyle, że jak nie widzę zmian po 2 razach to jeszcze mam nadzieję, że efekt przyjdzie z czasem ale jak po 2 zastosowaniach widzę, że moje włoski po umyciu tego mazidła wyglądają dokładnie tak, jak staram się żeby nie wyglądały...
Chciałabym, żeby były mniej suche, a po użyciu mam wrażenie, że jest z nimi gorzej niż po normalnym myciu... o to mi chodzi.
Co o tym sądzisz, czy to normalne?
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 19:00   #1708
Maria221
Wtajemniczenie

Do inc0rrect,

A czy możesz powiedzieć co jest u Ciebie przyczyną wypadania, oczywiście jeśli nie jest to jakaś tajemnica. I jakie badania to potwierdziły. B.proszę jeśli pamiętasz napisz też koszt tych badań wykonywanych prywatnie, szczególnie tych endokrynologiczno - ginekologicznych. Byłabym Ci. wdzięczna (i pewnie nie tylko ja).
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 19:49   #1709
inc0rrect
Zakorzenienie

Miałam dwie przyczyny: ŁZS oraz nieprawidłowe hormony.
Badania są drogie, nie pamiętam wszytskich cen- poziom tesrosteronu plus jednego z enzymów-63zl, proby watrobowe-50zl, ja robiłam wszystki badania krwi, ale one nie sa konieczne-jedynie tak jak napisalaś hemoglobina-ale to juz miejszy wydatek. Potwierdzily to badania hormonow. Ale wiadomo każdy przypadek indywidualny. plus za USG razem z wizytą -90 zł

Stary 2008-08-30, 21:35   #1710
kasieni887
Wtajemniczenie

a nie zauwazylyscie ze wlanie gdy naklada sie te wszystkie odzywki itd to wetdy wlosy bardziej leca... gdy sa posklejane olejkami maskami odzywkami itd wtedy orzy splukiwaniu i przy rizczesywaniu(niby latwiej je rozczesac bo sa porozdzielane ale i tak na grzebieniu ich jest wiecej niz po samym umyciu i nalozeniu pierwszej lepszej odzywki..)

mi ostatnio fryzjerka powiedziala ze tak jakby jakis czas temu strasznie wlosy mi wypadaly bo mam pelno nowo rosnacych wlosow niby bardzo nie zauwazylam ....i nie wiem co moze byc przyczyna bo dopiero teraz gdzies od tygodnia zaczynam walke z wypadaniem
kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości