|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Beoneself, co konkretnie trenujesz? Próbowałaś może treningu interwałowego? Podobno to bardzo dobry "spalacz", lepszy niż aeroby (bieganie)
![]()
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U mnie dzisiaj obiadu nie będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego dnia
![]() |
#1714 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
robiłam z różnej mąki. Tak, żeby było SB to chyba najlepiej z orkiszowej albo ew. pszennej pp. Ciasto ma mieć mniej więcej konsystencję dobrze ugniecionej plasteliny. I tak jak w przepisie- podpiekać tylko trochę, bo inaczej można sobie na nich zęby połamać. Po upieczeniu najlepiej położyć na talerz i przykryć drugim, ew. zawinąć w folię aluminiową/wilgotną ściereczkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-09-08 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Rozeznanie
|
u mnie w miare jedynie na minus spora ilosc orzechów, zbyt kaloryczne kolacje i troche malo wody, orzechy ogranicze wode bede pilnowac , postaram sie aby kolacje byly lepsze i bedzie ok dzis 8 dzien powrotu do dietki i odstawienia slodyczy na wadze nie duzo bo zaledwie jakies 1 kg w dól a w obwodach polecialo w tali, brzuchu, biodrach i udzie po 1 cm. w sumie jestem zadowolona najbardziej z tego ze ciagi na slodkie minely
![]() ninaad a ty na I dalej czy na II?
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest dobrze, ciągów na słodkie nie mam, za to na węgle
![]() ![]() ![]() I dzisiaj pomimo, że ładnie, to wszamałam 3 porcje węgli ![]() A na minus - za mało warzyw. Dzisiaj dodatkowo na minus - mało płynów.
#1718 |
Raczkowanie
|
Ja dziewczynki mam jeszcze jedno pytanko. Chodzi właściwie o moją lekturę, mianowicie ja teraz studiuję sobie "Dietę SB", ale tutaj polecacie książeczkę o SB Turbo..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oficjalnie zaczyma dzis a6w ktoś sie przylaczy? w tamtym roku zrobilam 2 x oba ukonczone niestety nie podtrzymalam efektów bo mi sie juz ne chcialo nic ćwiczyć ćwiczenia mega nudne ale moim zdaniem skuteczne
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogólne myslałam, że Turbo to może być chwyt marketingowy jedynie, albo jakaś bardziej ekstremalna forma diety i kilogramy uciekają szybciej ;-) Edytowane przez Tusiaczek86 Czas edycji: 2009-09-08 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |||
Zakorzenienie
|
Ja już w domu - wcześniej niż myślałam
![]() Dzisiejszy jadłospis... ś: owsianka jak zwykle - ze sporą ilością twarogu, malinami i słonecznikiem p: kromka pumpernikla z trójkącikiem fit i 1 jajkiem, 1/2 pomidora i kawałek papryki IIś/o: tortilla pełnoziarnista z piersią z kurczaka, sałatą, ogórkiem i majonezem p: 1 jajo, ogórek i kawałek papryki k: wędzony łosoś, pomidor Karton, Dygotko - dziękuję Wam za miłe słowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() I tak w pełni świadomie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co byś powiedziała na http:// ************/cwiczenia_na_plaski_brzuc h.html??? (musisz usunąć spację z linka). Edytowane przez beoneself Czas edycji: 2009-09-08 o 18:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
beo, ja robiłam 2x te ćwiczenia w zeszłym roku, zawsze dochodziłam do jakiś 2 tygodni i przestawałam - ale efekty i tak były i wolę te ćwiczenia niż a6w, która jest nudna,nudna,nudna!!
A te ćwiczenia też może zacznę, coś trzeba zrobić ze swoim ciałkiem...
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja myślałam,że ciasto ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego...to pewnie dlatego mi nie wyszły ![]() ![]() ![]() ![]() heheee dziś kupiłąm gotowe w carrefourze,ale na pewno wypróbuje ptrzepis ![]() dziękuję ![]() dziś grzeszny dzień ze względu na kiepski dzień-obawiam się,że jutro będzie ciąg dalszy ![]() pozdrawiam
![]() |
#1724 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja z chęcią się przyłącze, podobno w grupie raźniej Cześć dziewczyny W końcu znalazłam trochę czasu żeby zajrzeć na plażę. W zeszłym tygodniu miałam urwanie głowy i jedną wielką masakrę, ale w tym tygodniu jest zdecydowanie lepiej. Jeżeli chodzi o weekend to było trochę imprezowo tz miał urodziny. Jedzenie z małymi grzeszkami, ale niestety alkohol się lał strumieniami ![]() Życze wszystkim dobrej nocki
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
hej
![]() dzis na wadze wybiło 69,5 czyli o 3 i 0,5 kg mniej ![]() odwiedzialm siostre kolo 18 i miala pyszny przepyszny makaron z pomidorami i zjadlam lyzke pozniej 2 kostki czekolady bo byla jakas nowa ktorej jeszcze nie jadlam i nalesnik z serem ![]() ![]() ![]() jutro obiecuje wam a tym samym sobie ![]() ![]() jeszcze napisze planowany jadlospis S: omlet 2 jajka, papryka cebula oliwa p: wiesniak o: postaram sie placuszki z czerwonej fasoli w siemieniu lnianym zobacyzmy czy wyjda ;p p: jajo z pomidorem i ogorkiem i musztarda myslicie ze jest ok ? kisses girls from the south beach ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- a zapomnialam piszecie o tej ksiazce turbo... u mnie cienkawo z kasa obecnie wiec bede mega mega wdzieczna jesli ktoras z was ma ebooka i moze mi go podeslac na maila ![]() bardzo dziekuje z gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Czy to nie będzie aby trochę dziwne jak będę pisać tu o zmaganiach z Dukanem?
![]() U nas to co innego, jak na kawce z kumpelami ![]() ![]() Także póki co czuję się jak jeden wielki twaróg. Pewnie niedługo zblednę od nadmiaru białka, ha ha ha... taaaa ![]() Śniadanie jadłam dopiero koło 15 (w ostatnich dniach prowadzę dziwny tryb życia, później nie mogę zasnąć do 5 rano a jak zasypiam to śpię do 14, trzeba się odregulować!). Mama kupiła filety, zrobiła dla siebie i taty a trzeciego podwójnego zostawiła na talerzu. Niestety nasz niegrzeczny łakomy labrador imieniem Wafel je zwinął i karton został bez mięcha ![]() Także dziś: 250g twarogu + kawałek niedawno drugiego opakowania, 2 jaja, 1/2 puszki tuńczyka, wieśniak lekki. Istna rozpusta, co? Póki co się trzymam. Dzień pierwszy odhaczony. Jeszcze dwa a potem 5 dni protein i warzywek, to prawie nasza Jedynka ![]() ps. motywacja czasem pojawia się nie wiadomo skąd, wstajesz w nocy (bo nie możesz spać), wrzucasz na ruszt miseczkę lodów a następnego dnia postanawiasz coś sobie i jesz same proteiny ![]() ![]() buziam, dobranoc!
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-09-08 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Cześć Twarożku
![]() Cieszę się, że decyzja już podjęta - cieszę się nawet mimo to, że Dukan ![]() ![]() ![]() A wieczorem czeka mnie długi bieg i już się na niego cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |||||
Wtajemniczenie
|
Inesis ja na II
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I życzę lepszego dnia dzisiaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było i miałam pewne zaległości w czytaniu ale dobrnęłam do końca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() samig ty tez sie przylacz ![]() no to super bedzie nas wiecej ![]() ![]() Cytat:
![]() i nie nie tylko ty tak masz ![]() Asiu przeciez wiesz że możesz tu pisac na jakiejkolwiek diecie nie bedziesz wprawdzie na ewentualne pytania ja ci nie odpowiem bo nie mam zielonego pojecia o tej diecie ale masz racje to forum to jak z koleżankami przy kawce - gdzie zawsze jestes mile widziana i ja tez życze powodzenia ![]() Cytat:
![]() doszlam dzis do wniosku że to co mi sie we mnie nie podoba to musze wycwiczyc bo sama dieta to nie zejdzie < cellulit i wystajacy brzuch> gdyby nie to to mysle że nawet w tej wadze w jakiej jestem teraz bym sie sobie podobala i zmienilam cel nie chce 55 ale 57 tak wygladam lepiej i juz w 55 mialam uwydatnione jeszcze bardziej kosci miednicy a to brzydko wyglada ze wzg na moja budowe ciala sporo rzeczy zmienić nie moge - musze sie nauczyc je akceptowac a zmieniac to co zmienić moge, OD DZIS INTENSYWNA WALKA Z BRZUCHEM I NIECHCIANA SKÓRKA ![]() milego dnia , bezgrzesznego i pelnego slonca i zadowolenia z samego siebie
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć dziewczynki. Jedzeniowo u mnie wszystko ok, gdyby nie dziwna namiętność do Reddsów ostatnimi czasy. Nigdy nie lubiłam takich wynalazków, piwo uznawałam tylko porządnie gorzkie, ewentualnie portera, a tu od jakiegoś tygodnia te reddsy mi się plączą wieczorami ![]() Kartonie powodzenia, choć ja osobiście jestem Dunkanowi przeciwna, głównie ze względu na dzienny bilans składników odżywczych w poszczególnych dniach. Beo ja dziś zanotowałam na wadze 75,5 więc niby coś tam powoli rusza, ale spójrz po jakim czasie. No i ja jednak jestem na systemie 1w + 1o, rzadko mi się zdarza więcej węgli (jak będzie choćby dziś), staram się tego raczej pilnować, bo z ruchu mam tylko marsz do i z pracy (aż do wyników z tomografii wszelka inna aktywność zabroniona). Ty dużo ćwiczysz, jesteś bardzo aktywna, a mięśnie naprawdę dużo ważą i musisz brać na to poprawkę. Znalazłam ostatnio fajną stronkę poświęconą błonnikowi pokarmowemu: spójrzcie jak znajdziecie chwilę, bo myślę, że warto. Szczególnie na dół, gdzie jest tabela z zawartością błonnika w poszczególnych produktach. Początkujące plażowiczki znajdą tam też odpowiedź na pytanie, dlaczego często na początku mają problemy z toaletą ![]() http://_blonnikpokarmowy_.fm_.interia_.pl/ (pousuwajcie spacje). Jadłospis na dziś:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warzyw ostatnio też było mało - ale kilka dni temu chyba za dużo ich zjadłam i się przejadłam po prostu, dlatego teraz miałam takie 2 dni, z trochę mniejszą ilością. Dzisiaj będzie już grzecznie ![]() Inesis, kiedyś widziałam chyba te ćw. na yt, chyba nie razem co prawda, ale pojedynczo można je było spotkać. Przyznam, że sama nie wszystkie wiedziałam jak robić i sprawiały mi niektóre problem, więc je sobie ulepszałam i robiłam tak, żeby zrobić ![]() ![]()
![]() |
#1733 |
Rozeznanie
|
ja wlasnie zaliczylam dzisiejszy dzien treningu przyznam że sprawil mi sporo trudnosci wczoraj robilam a6w jedna serie a tak poaztym to ostatnio brzuszki robilam jakiś mc temu później zaczely sie problemy , w sumie dalej nie mam wyników ale juz nie moge patrzyc na ten brzuchol. tak czy tak spróbuje . 1 dzien zaliczony. czekam na was z utesknieniem
![]() ![]() ps na youtube nie znalazlam ale jakos do nich doszlam jak sie robi i mam nadzieje ze robie je poprawnie przeczytalam pare razy kilka dni minie aby sie miesnie wzmocnily ale damy rade ![]() ![]()
![]() |
#1734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niektórzy narzekają, że "normalne" bieganie jest nudne itd, ale ja lubilam sobie wybiec do lasu i mieć wszystko w d* ![]()
![]() |
#1735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do diety to moja jest nie wiadomo czym. Ale staram się, staram. Dziś miałam na obiad (który przed chwilą skonsumowałam) sałatkę z brązowego ryżu i tuńczyka to chyba nawet Twojego przepisu Inesis o ile dobrze pamiętam ![]() to ja pozdrawiam i również życzę wspaniałego dnia ![]()
![]() |
#1736 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PS. Moje naleśniki - z mąki gryczanej, z farszem z czerwonej soczewicy i fety były pyszne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Mi więcej trudności sprawiała a6w, dlatego szukałam innego zestawu ćwiczeń
![]() ![]() Dzisiejszy jadłospis: ś: wieśniak z dużym ogórkiem p1: orzechy laskowe + pół dużej nektarynki + trochę wieśniaka IIś: 2 jajka sadzone na wędlinie, do tego pomidor + papryka o: smażone kawałki cycka kuraka, pomidor, papryka, ogórek + sos czosnkowy + odrobina keczupu, zawinięte w placek = tortilla ![]() k: pasta jajeczno-paprykowa zawinięta w plasterki sera żółtego ninaad - no właśnie chodzi o ilość ![]() ![]()
Edytowane przez saming Czas edycji: 2009-09-09 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Ćwiczę hantelkami na ręce, bo mam grube
![]() Z moimi ćwiczeniami jest tak - że jak byłam szczupła, to ćwiczyłam i wcinałam wszystko i było ok. Przestałam ćwiczyć, zapychałam się słodyczami, i przytyłam. Wpadłam w jakieś kompleksy i nie potrafię się zmusić do tych ćwiczeń - lubię pływać, biegać, jeździć na rowerze - ale na chwilę obecną nie wiem co mam w głowie, ale nie potrafię się przemóc i 'wyjść na ulicę poćwiczyć'. Najpierw chcę jeszcze schudnąć, a potem powrócę na mój basen...
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Wasze jadłospisy źle na mnie działają
![]() ![]() Origa, wiesz, South Beach było moim pierwszym kontaktem z dietetyką, składnikami odżywczymi i tak dalej. Bardzo dużo mi dało - począwszy z końcem myślenia "ale to kaloryczne", potem dochodzi gotowanie i większa świadomość kulinarna, znajomość co jest zdrowe a co niekoniecznie. Sama dobrze widzę, że niektóre rzeczy w Dukanie dla Plażowiczki są co najmniej dziwne. Ale ostatnie miesiące - czerwiec, lipiec, sierpień i trochę września - to obżarstwo na maxa, czasem w ogóle bez warzyw, byleby tylko zjeść dużo wszystkiego co BE... Nie będę teraz się oburzać "ta dieta jest niezdrowa", bo wszystko co ostatnio jadłam było 10 razy bardziej niezdrowe niż ona. Trudno, wytrzymam ![]() ps. i zapomniałabym kochane Plażowiczki - dziękuję bardzo za wsparcie! podpisano: zdrajca Twarożek ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-09-09 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.